výživa v začátcích

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - výživa v začátcích  Úvodní stránka -> Začátečníci -> výživa v začátcích
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
marwa

PříspěvekZaslal: pá leden 22, 2016 8:05 pm    Předmět: výživa v začátcích Odpovědět s citátem

zdravím je mi 30 a začal jsem před půl rokem posilovat chtěl bych se zeptat jaký je prototyp správného jídelníčku. pro růst a budovaní svalové hmoty momentálně vážím 60kg. A v současné době to vypadá asi takto :

8-9 snídaně ovesné vločky - pohanka mix vařená kaše s mlékem porce talíř hluboký
10-11:30 si zacvičím každý den full body tréning
11:30 si dám dávku gaineru
14:00 oběd kuřecí, ryba, nebo soja, střídám ob den, klasicky porce velikosti řízku příloha rýže nebo brambory + zelenina vařená k tomu
16:00 protein dávka tuším 20g bílkovin
18-19 šunka od kosti a eidam formou toustů nebo jen tak s vařenou červ řepou obvykle

budu rád za každou radu i případné doplnění potravin či i vypuštění jen je tu jedna věc měl jsem onemocnění slinivky čili nemohu všechny potraviny ořechům a těžce stravitelným a kořeněným jídlům se vyhýbám.

M.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: pá leden 22, 2016 9:55 pm    Předmět: Re: výživa v začátcích Odpovědět s citátem

Ahoj, výživa v začátcích a na konci se moc neliší :) jde o to jíst pestře, vybírat si relativně zdravé potraviny a přizpůsobit kalorický příjem svým potřebám. Buď si chceš udržet váhu, nebo chceš přibrat či zhubnout. Pokud chceš ty přibrat, což asi při 60 kilech chceš, tak jíš málo a nemusím to ani počítat. Cvičit každý den není to pravé ořechové a fullbody už tím tuplem ne. Nevím jak vypadá tvůj trénink, ale asi nic moc, když ho zvládáš cvičit každý den. Takže to vem od začátku, něco si nastuduj nebo oslov někoho zkušeného. Potom to půjde určitě lépe.
Bok

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 8:55 pm    Předmět: Re: výživa v začátcích Odpovědět s citátem

marwa napsal:
zdravím je mi 30 a začal jsem před půl rokem posilovat chtěl bych se zeptat jaký je prototyp správného jídelníčku. pro růst a budovaní svalové hmoty momentálně vážím 60kg. A v současné době to vypadá asi takto :

8-9 snídaně ovesné vločky - pohanka mix vařená kaše s mlékem porce talíř hluboký
14:00 oběd kuřecí, ryba, nebo soja, střídám ob den, klasicky porce velikosti řízku příloha rýže nebo brambory + zelenina vařená k tomu
18-19 šunka od kosti a eidam formou toustů nebo jen tak s vařenou červ řepou obvykle

budu rád za každou radu i případné doplnění potravin či i vypuštění jen je tu jedna věc měl jsem onemocnění slinivky čili nemohu všechny potraviny ořechům a těžce stravitelným a kořeněným jídlům se vyhýbám.

M.

gainer (nemusí být), protein, aminokyseliny - vic nepotrebujes
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 9:30 pm    Předmět: Re: výživa v začátcích Odpovědět s citátem

marwa napsal:

M.

Působí to na mě jako jídelníček anorektičky, která se rozhodla, že jí málo chrastí kosti.
Vykašli se na gainery
a proteiny. Dej si tři pořádná jídla denně (snídaně, oběd a večeře) a doplň to dvakrát denně nějakou svačinou typu ovoce, toust, ... . Konkrétní jídelníček ti tu psát nebudu, neboť je rozumné jíst každý den něco jiného.
Trénink. Každý den fullbody je nesmysl (pokud cvičíš klasické kulturistické tréninky). FB můžeš cvičit tak třikrát týdně, abys měl čas si odpočinout. Případně to můžeš nakombinovat dva dny FB, dva dny split. Ale cvičit častěji znamená, že buď tvoje cvičení má malou intenzitu (a tudíž jsi to schopen odjet) a nebo se ničíš. Je potřeba si uvědomit, že svaly potřebují čas na regeneraci aby mohly růst.
Doporučil bych ti také nějaké kardio, pokud neděláš. Jednak by ti mělo zvednou apetit, jednak ti pomůže, no, ve všem.
coder

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vsimejte si datumu kdy byl topic zalozen pochybuju ze chlapec ..nebo chlap ceka po 2 mesicich na vasi odpoved
Mablung

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2016 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
vsimejte si datumu kdy byl topic zalozen pochybuju ze chlapec ..nebo chlap ceka po 2 mesicich na vasi odpoved

Aha. Njn, Bok vykopával mrtvoly a já si toho nevšiml

Rychle na stránku:

Přejdi na: