Domácí přípravka a přechod do fitka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Domácí přípravka a přechod do fitka  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Domácí přípravka a přechod do fitka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ondrej007

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2016 1:48 pm    Předmět: Domácí přípravka a přechod do fitka Odpovědět s citátem

Ahoj!

Prosím o konzultaci:
Je mi 30, 172 cm, 60kg, ektomorf.

Cvičení mě chytlo před třemi měsíci a protože jsem nevěděl, jak (ne)přetrvá motivace, začal jsem zatím cvičit doma, jako takovou přípravku na fitko. Zároveň jsem si chtěl během téhle doby srovnat jídelníček.

Cvičím doma ob den takto:
1) strečink
2) core cviky dle "Best 4 Core Exercises with Body Weight" na Youtube, poslal bych rovnou link, ale nejde mi to
3) podle Tréninku vězně kliky, dřepy, zkracovačky. Obtížnost zvyšuju postupně tak, abych vždy dal 4x cca 6-9 opakování s rezervou.

Výsledek je zatím takový, že váhově jsem zůstal za ty tři měsíce stejný a tu hubenou postavu docela vyrýsoval (viditelný hlavně na ramenou a břiše).
Cítím se plnej energie, v necvičí den nevím co roupama.

Jako nejslabší místo pocitově vnímám od začátku do teď záda. Jednak si nejsem jistej jejich správnou polohou při některých cvicích. Zkoušel jsem např. good mornings nebo mrtvý tah, na sucho a pocitově nedokážu posoudit jestli to dělám správně nebo ne. Nejsem si jistej polohou rovných zad. Obzvlášť prohýbání se v bedrech.
A s tím souvisí i občasný bolesti krční páteře.
Co s ohledem na to dál zařadit právě na záda?

Dále, měl bych nějak při cvičení zohlednit to, že mám slabou aerobní výdrž? Jsem odjakživá spíš pohybově impulzivní, běhal jsem dobře sprinty a šly mi věci na výbušnost. Nicméně při delším běhu/jízdě na kole se rychle zadýchávám. Četl jsem tu v desateru, že to může být problém kdy se tak i při silovým tréninku budu dostávat do právě aerobního pásma. Mám to nějak řešit?

A poslední otázka, co obecně dál? Bylo by vhodný přesedlat na fitko např. s tréninkem pro úplný začátečníky od Tetsua (opět nejde poslat přímý link), pod vedením někoho zkušenýho?
Napadlo mě zaplatit si místního trenéra ve fitku kam bych chodil. Případně někdo tady, z Prahy, ochotný se se mnou potkat a probrat to?

Díky moc, pěkný víkend.
O.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
haxry

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady bych pomoc necekal, jsem o 4 roky mladsi a mam skoro stejnou vahu jako ty. kdyz sem zakladal tema ze jsem po proteinu unaveny a napsal sem ze vazim 60 tak se mezi uzivateli nasli 2 co si z toho delali srandu ze vazim 60kg , nakonec sem se docetl na zahranicnich forech ze lidi jsou na latky ktere jsou v proteinu alergicky coz zpusobuje unavu. jsou tu lidi kteri poradi ale jsou i ti kteri jsou namysleni a delaj si jen srandu. jednou sem tady potreboval s necim poradit a taky se nasli ti kteri si delali srandu a pak sem zjistil ze to je o technice.
wondra

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

haxry napsal:
tady bych pomoc necekal, jsem o 4 roky mladsi a mam skoro stejnou vahu jako ty. kdyz sem zakladal tema ze jsem po proteinu unaveny a napsal sem ze vazim 60 tak se mezi uzivateli nasli 2 co si z toho delali srandu ze vazim 60kg , nakonec sem se docetl na zahranicnich forech ze lidi jsou na latky ktere jsou v proteinu alergicky coz zpusobuje unavu. jsou tu lidi kteri poradi ale jsou i ti kteri jsou namysleni a delaj si jen srandu. jednou sem tady potreboval s necim poradit a taky se nasli ti kteri si delali srandu a pak sem zjistil ze to je o technice.

A pořad ještě po večerech brecivas nebo už jsi uznal že jsi na to moc velký?

Jinak k tématu, zaplatit trenéra základ. Lituju že jsem to v zacatcich neměl možnost udělat. Jinak pokud nepribiras, je chyba v jídle, mas ho malo. Nápis sem co jis a v jakých množstvích.
haxry

PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2016 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co to meleš ? je to pravda, tak to tady na foru chodi. když neznaji odpověď tak napiší blbost nebo si dělaji srandu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: