Kam dál po ročním Ivanovu?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kam dál po ročním Ivanovu?  Úvodní stránka -> Trénink -> Kam dál po ročním Ivanovu?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marsi

PříspěvekZaslal: st březen 02, 2016 10:51 pm    Předmět: Kam dál po ročním Ivanovu? Odpovědět s citátem

Ahoj.
Rád bych vás požádal o radu s výběrem tréninku. Cvičím několik let kdy jsem vyzkoušel FB, vršek/spodek FB, split, korte a nepovažoval bych se za začátečníka.

Trénin: od února 2015 do února 2016 jsem jel Ivanov verze 3x týdně, jak přípravné, tak soutěžní období tzn dvouměsíční cyklus. Začínal jsem na maximálkách MT 160, dřep 130, bench 120 a nyní jsem po roce na MT 210, dřep 185, bench 143. Cíl byl zpestřit si trénink a tak nějak se mi to zalíbílo, až z toho byl najednou rok :)

Strava: od února 2015 do září 2015 jsem vzhledem k rodinným okolnostem nedával jídlu 100% a tím myslím že jsem si nevážil jídlo a přesně nepočítal bílkoviny, sacharidy, tuky, vlákninu. Jedl jsem podle citu, racionálně. Síla šla nahoru, postava se zformovala, moje váha cca stejná.
Od září 2015 jsem začal počítat kcal, bílkoviny, scharidy, tuky a jídlo si vážit, tak aby to mělo větší smysl s cílem přes zimu přibrat. V září jsem měl 104 kg, nyní 111-112 kg bez velkého přírustu tuku.
Momentálně jsem na 550 sacharidy, 260 bílkoviny, 130 tuky.

Míry: výška 198cm, 111-112kg, stehno 73cm, prsa 121cm, biceps 44,5, pas 98cm - nenapumpováno.

Důležité je říct že jsem ektomorf a mé fyzické přdpoklady jsou spíš atletické povahy, něž silové. Cítím se momentálně z tohoto ročního tréninku dost opotřebovaný, unavený jak psychicky, tak fyzicky. Mé časové možnosti jsou 3x týdně trénink + jsem schopen dál dodržovat stravu. Mám teď cca dva až dva a půl měsíce na trénink, který bych chtěl aby byl zaměřený na objem (vím že objem je hlavně strava) a symetrii celého těla (?) jelikož u Ivanova není moc prostor na menší svalové partie (i tak jsem je zařadil víc než je doporučeno a možná proto toho mám po roce trochu víc plný brejle, ale holt ego je ego :) Po těchto dvou měsících bych chtěl trochu snížit procento tuku na svém těle, čili teď je ještě prostor to trochu doprasit, doobjemovat, dotvarovat.

Vážím si všech, kteří si přečetli můj příspěvek a s pokorou budu rád za názory, rady, kritiku a hlavně od zkušených, kteří se ocitli na podobném rozcestí nebo se do toho dokáží vžít, poradit trénink nebo cestu kterou se dát včetně argumentu proč radí to co radí.

Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AHOLA

PříspěvekZaslal: st březen 02, 2016 11:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechces pri tom zostat este aspon rok? Tomu sa hovori vyzdimat z rutiny maximum Ale zjavne ti to slapalo, preco nie...
RaptorMira

PříspěvekZaslal: st březen 02, 2016 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ivanov je lifterský trénink zaměřený na zvyšování výkonu v trojboji. Jsou to pouze principy, které můžeš používat klidně 20let v kuse. Odpověď na to jak zvýšit výkon pokud je odezva už malá je zvýšit objem práce. Předpokladem je plán cyklování na rok dopředu, abys toho neměl plné brejle...

Pokud tvoje cíle nejsou v powerliftingu tak nechápu jak a proč tenhle typ tréninku používáš...
Marsi

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 6:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

RaptorMira: Ano, je to lifterský trénink. To přece neznamená že jako nelifter jsem si ho nemohl vyzkoušet pro zvýšení síly a na zpestření :) Cyklus jeden trvá 2 měsíce, po každém cyklu na konci zvedneš víc a tím se pro další cyklus dvou měséců zvedne objem práce. Tzn i jeden jedinej cyklus mi něco dal a po prvních dvou měsících jsem si slíbil že vydržím rok. Síla i svalová hmota šla nahor = ač lifter nelifter tak výsledek je.

AHOLA: ty mě zabiješ

Nikdy jsem takovej náročnej trénink nejel v době shazvání tuků, asi není dobrej nápad jet v tomhle tréninku dál a do toho shazovat? Síla v době shazování půjde dolů, horší regenerace a hrozí riziko většího zranění.. Nebo ne?
Royi

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 8:42 am    Předmět: Re: Kam dál po ročním Ivanovu? Odpovědět s citátem

Marsi napsal:
V září jsem měl 104 kg, nyní 111-112 kg

Nejsem si jist, že jseš tak uplně ektomorf
Marsi

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Royi

Typem postavy to vychází, add jídlo. Když trochu uberu jídlo, tak během několika dní začínám padat rychle dolů a to i když netrénuju. Možná nějakej mezityp bych mohl bejt. Ale já si spíš říkám že jsem ektomorf kterej se fakt snaží á má výsledky :) když jsem začínal cvičit před pár lety tak jsem měl 85 kg :) nechápu :)
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 8:51 am    Předmět: Re: Kam dál po ročním Ivanovu? Odpovědět s citátem

Royi napsal:
Marsi napsal:

Měří 198cm
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale stehno má 73 cm a ruku skoro 45 tak asi úplně drobek nebude.
za mně: cvič co chceš, klidně i split s tím že pojedeš v pondělí dřepy a něco k tomu, v pátek mrtvolu a něco k tomu, zbytek si rozkouskuj, když ti lezou na nervy mrtvoly tak je klidně na nějaký čas vynech, práce jsi za ten rok udělal dost, z výsledků je vidět, že když leze síla vyrostou i svaly... a že i po třech, čtyřech, pěti opakováních se výsledky dostaví.
Royi

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 9:06 am    Předmět: Re: Kam dál po ročním Ivanovu? Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Royi napsal:
Marsi napsal:

Měří 198cm

A? Stejně solidní přírustek váhy.
drlift_

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jet rok stejny trenink je ztrata casu. Po takove dobe ti to uz nic moc neprinese. Zkusil bych neco uplne jineho, abys rozbil ten stereotyp a hlavne psychickou unavu, ktera se dost casto po tezkych lifterskych cyklech objevuje.

Zkusil bych treba HST. To je hodne jiny, je tam vic opakovani, prostor pro doplnkove cviky. Navic je tam i cyklovani.
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přibrat 50 kg na dřep a mrtvolu za rok mi nepřijde špatný, resp. říct, že ten trénink nic nepřinesl:)
cipinek

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
přibrat 50 kg na dřep a mrtvolu za rok mi nepřijde špatný, resp. říct, že ten trénink nic nepřinesl:)

50 kg za rok na dřep a mrtvolu? to je marnost nad marnost, možná, kdyby dřepoval cca 300 kg a pak přidal na 350, ale při 110 kg hmotnosti psát, že jsem se zlepšil ve dřepu na 185 kg je směšné, nemůžu jinak...
Marsi

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek KLidně můžeeš i tak , znám svoje tělo a co mi bylo dáno :) Však jsem psal že jsem atletickej, spíš vytrvalostní typ. Třeba teď skoro neběhám ale když občas jdu, tak nemám problém. A s tříměsíčním občasným bežeckým tréninkem při téhle nesmyslné váze uběhnu 10km závod pod 43min. Donutit tělo aby fungovalo jinak je boj. I vzhledem k vážnemu úrazu ploténky, kdy bych ani neměl cvičit jsem za tohle rád a beru to jako přírustek
cipinek

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to určitě, to je zase při zranění něco jiného a když k tomu ještě dobře běháš, tak to sorry, dobře...
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 03, 2016 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
tak to určitě, to je zase při zranění něco jiného a když k tomu ještě dobře běháš, tak to sorry, dobře...

hahaha

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kam dál po ročním Ivanovu? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: