Je tohle vhodná strava na nabírání?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Je tohle vhodná strava na nabírání?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Je tohle vhodná strava na nabírání?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ch.lamb

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 10:53 am    Předmět: Je tohle vhodná strava na nabírání? Odpovědět s citátem

Ahoj, chci se správně stravovat, ale jídlo do mě moc nejde. Tak bych nerad ztrácel čas s něčím nesmysluplným. Někde tady nebo jindě na fóru jsem narazil na tvrzení, že "tvaroh sám o sobě k ničemu není", stejně tak s vločkami. Tvaroh na noc mi doporučili ve fitku a já ho do sebe teda cpu každej večer se sebezapřením. Stejně tak třeba 200g vločkový kaše po ránu. Vážím 67,5kg, měřím 176, do posilovny chodím od prosince 2x-3x týdně.
Můj jídelníček vypadá cca takhle:

před snídaní: protein scitec, bcaa extrifit
snídaně: a) 4 míchaná vejce + 50 g cornflakes + celozrnná houska; b) jogurt + 100g cornflakes + jabko; c) půltvaroh + banán + 80 g vločky; d) 200g vločková kaše
svačina: ovoce + jogurt/tvaroh/celozrnná houska se šunkou a sýrem
oběd: 200-250g rýže/300g brambor + restovaná kuř. nebo krůtí prsa 200g/filé kostky 200g/tuňák z plechovky/sojové maso + dušená zelenina
cca o 2 h později: scitec protein
svačina: jogurt + banán/ovesná tyčinka/sojový suk/půltvaroh s 40g vloček
večeře: 2 celozrnné housky + cottage/míchaná vejce/150-200g maso
druhá večeře: zeleninový salát, cca půl h před spaním půltvaroh

Protein a bcaa mi doporučili ve fitku, bcaa užívám teprve 2 týdny, na začátku jsem ráno pil extrifit hero a odpoledne extrifit go pro.

Dík za názory, rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prijde mi to celkem dobry, az na:
pred snidani - toto davas jako proc? nepotrebujes tolik proteinu, vzdyt nemas ani 70kg. Bcaa vyhozeny penize
2h po obede protein, zase, zbytecny
na noc zeleninovej salat, proc? dej ho k masům pres den.. tvaroh muze byt, nejlip pridat treba vajco nebo aspon trochu proteinu, kvuli aminokys.
nevim co sou ty extrifit veci, ale jestli gainery, tak nem k hovnu.. sacharidy nazenes ze stravy
ch.lamb

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
pred snidani - toto davas jako proc? nepotrebujes tolik proteinu, vzdyt nemas ani 70kg. Bcaa vyhozeny penize
na noc zeleninovej salat, proc? dej ho k masům pres den.. tvaroh muze byt, nejlip pridat treba vajco nebo aspon trochu proteinu, kvuli aminokys.
nevim co sou ty extrifit veci, ale jestli gainery, tak nem k hovnu.. sacharidy nazenes ze stravy

Ten Extifit Hero je nějakej protein s bcaa na regeneraci, jak jsem ho dobral a nechutnal mi tak mi řekli, že potřebuju brát ráno protein a bcaa zvlášť. A kdybych vůbec protein nepil, tak mi to chybět nebude?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

epotrebujes brat zvlast protejn a zvlast bcaa
protejn po ranu to chce rychly, ale podle me staci pekna snidane
stejne jako ryzovy nakyp, vajicka se spekem a podobne
vlocky nejsou spate, zalezi, jak si je pripravis, stejne tak jako tvaroh vecer
ja zvladam netucny, ale pokud jsi mlsna huba, kupuj tucny a jeste do nej dej lzici marmelady
k te svacine eliminuj pecivo, to ti nic moc neda
to uz je lepsi 10dkg tvrdeho syra, sunky a podobne
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ch.lamb napsal:
Tom3 napsal:

Ten Extifit Hero je nějakej protein s bcaa na regeneraci, jak jsem ho dobral a nechutnal mi tak mi řekli, že potřebuju brát ráno protein a bcaa zvlášť. A kdybych vůbec protein nepil, tak mi to chybět nebude?

Poslechni Tom3. Kupovat si BCAA a protein má pro tebe ten samý význam, jako brát si učitele oxfordské výslovnosti, když umíš anglicky maximálně hou du ju du.

Tvaroh navečer nepotřebuješ. Pokud ti nejede, nejez ho. Ty potřebuješ hodně jíst přes den.

Když chceš přibrat, proč jíš prsa? Dej si něco tučnějšího.
ch.lamb

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
ch.lamb napsal:
Tom3 napsal:

Poslechni Tom3. Kupovat si BCAA a protein má pro tebe ten samý význam, jako brát si učitele oxfordské výslovnosti, když umíš anglicky maximálně hou du ju du.

Tvaroh navečer nepotřebuješ. Pokud ti nejede, nejez ho. Ty potřebuješ hodně jíst přes den.

Když chceš přibrat, proč jíš prsa? Dej si něco tučnějšího.

Mě ten nízkotučný tvaroh chuťově nevadí. Já se snažím jíst s minimem tuku - když jsem dostával ty rady v posilovně ohledně stravy, říkali, že mi sice tučný věci neuškodí, ale že je nepotřebuju. Tak jsem měl za to, že jím jen to, co má smysl.

Takže ani protein po tréninku? A bcaa taky ne?
speedy

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeho jedalnicek mi hovori: A co ak netuzi po vypraseni sa tj. hura do "objemovky", ktoru tu praktizuju velmi radi aj taki, co nechodia na sutaze a neberu popritom kadejake 'srandicky'. Celi happy ze sa neprepchaju cez zarubnu nasledne krvopotne rysuju a nakoniec su takmer tam kde boli na zaciatku. Unho vyska/vaha celkom ok.

Jedalnicek je uplne v pohode. Ako ti poradili protein pred ranajkami radsej vynechaj. Mozno to ma svoje caro no tam to taky efekt mat nebude - poskusaj to prehodit na vecer namiesto salatu, ten si daj skorej - napr miesto tych 2 housek k veceri. Ako napisal Ustinov, lepsie sa vyhybat pecivu a radsej viac vajec napr. ale ked mas chut co by si si nedal, svet sa nezruti :)
Tom3

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ze tuky nepotrebujes je jeden velky omyl! Dle me jsou tuky daleko dulezitejsi nez nejaky sacharidy. Samozrejme ne ty z mekace, ale kvalitni, zdravy - VEJCE - CELY!, orechy, semena, oleje, avokado, kokos atd atd..
Kdyz pominem to ze jsou zdravy, dulezity.. tak maji 2x takovou kalorickou hodnotu jak bilk. a sachry. a to se prece pro pribirani kurva hodi, ne?
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

speedy napsal:
Jeho jedalnicek mi hovori: A co ak netuzi po vypraseni sa tj. hura do "objemovky", ktoru tu praktizuju velmi radi aj taki, co nechodia na sutaze a neberu popritom kadejake 'srandicky'. Celi happy ze sa neprepchaju cez zarubnu nasledne krvopotne rysuju a nakoniec su takmer tam kde boli na zaciatku. Unho vyska/vaha celkom ok.

Jedalnicek je uplne v pohode. Ako ti poradili protein pred ranajkami radsej vynechaj. Mozno to ma svoje caro no tam to taky efekt mat nebude - poskusaj to prehodit na vecer namiesto salatu, ten si daj skorej - napr miesto tych 2 housek k veceri. Ako napisal Ustinov, lepsie sa vyhybat pecivu a radsej viac vajec napr. ale ked mas chut co by si si nedal, svet sa nezruti :)

Tady nejde o vyprasení. Jen o to, že mu někdo poradil generické rady, aniž by zapojil mozek. Tuky jsou potřeba a kalorickou restrikcí by se měl zabývat někdo, kdo je tlustý. Ale ne člověk, který chce přibírat a je skutečně hubený. Ten se restrikcí má začít zabývat až v momentě, kdy mu začne růst pupek.

Výška a váha jsou v pohodě pro horolezce. Ale pokud nechce lézt po skaliskách, ale chce nabrat plážovou formu, je to zatraceně málo.

Mimochodem, Lambe, chodit dvakrát týdně je minimum. Stanov si, že budeš chodit 3x týdně a to porušíš jen o dovolené či nemoci. Platí jednoduché. Čím více určité činnosti věnuješ, tím lepší budou výsledky.
sk

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2016 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

btw. nejez co ti nechutna...napis co mas rad, urcite se tam najde spousta veci, ze kterych se da poskladat pohodovy jidelnicek

co se tyka cviceni...ona je taky otazka co tam 3x tydne clovek predvadi, zvlast pokud mu radili ti sami se kteryma resil jidelnicek
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2016 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
btw. nejez co ti nechutna...napis co mas rad, urcite se tam najde spousta veci, ze kterych se da poskladat pohodovy jidelnicek

co se tyka cviceni...ona je taky otazka co tam 3x tydne clovek predvadi, zvlast pokud mu radili ti sami se kteryma resil jidelnicek

Ale no tak
Na overenem splitu prsa biceps, zada triceps, nohy ramena nejde nic pokakat
samouk

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2016 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
sk napsal:

Ale no tak
Na overenem splitu prsa biceps, zada triceps, nohy ramena nejde nic pokakat

3x týdně a jezdit split se vyplatí?

Já měl za to, že split jedině 2+1, budu rád za vysvětlění, vyvrácení mýtů apod. děkuji
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2016 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to byla ironie
ALE ZASE, co napsat novackovi?
kazdej chce miliardu cviku na prsa a biceps, procitit triceps, ale nikomu se nechce do drepu a podobne
samouk

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2016 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
to byla ironie
kazdej chce miliardu cviku na prsa a biceps, procitit triceps, ale nikomu se nechce do drepu a podobne

nu už jsem si myslel
To já jsem pravý opak - mně se nechce do bicepsu, tricepu, ale dřepy joo... smutný, když mi hodně lidí říká, že bych měl začít cvičit vrch, že je hodně malý oproti nohám
ch.lamb

PříspěvekZaslal: čt březen 31, 2016 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
to byla ironie

Tak jsem rád, že jsme se dostali i k jednotlivejm cvikům, na který jsem se vůbec neptal. Je mi jasný, že je tu milion lidí s milionem různejch názorů na to, co a jak cvičit/necvičit. Bych si z toho mohl hodit mašli, jak si ty rady často protiřečí. Nejsem si ani úplně jistej, že každej tzv. zkušenej dokáže nováčkovi poradit. Ale to už si přeberte ze svýho pohledu. Já jsem se jenom zeptal.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Je tohle vhodná strava na nabírání? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: