Strečink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Strečink  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Strečink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mendrovec

PříspěvekZaslal: út listopad 15, 2016 6:57 pm    Předmět: Strečink Odpovědět s citátem

Ahoj, zajímala by mě vaše běžná rutina strečinku po tréninku + foam roller. Co protahujete, a co masírujete s rollerem ? Hledám nějaké tipy co bych mohl přidat a vylepšit , díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman

PříspěvekZaslal: út listopad 15, 2016 9:00 pm    Předmět: Re: Strečink Odpovědět s citátem

Mendrovec napsal:
Ahoj, zajímala by mě vaše běžná rutina strečinku po tréninku + foam roller. Co protahujete, a co masírujete s rollerem ? Hledám nějaké tipy co bych mohl přidat a vylepšit , díky

Nic je to ztráta času :)
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: út listopad 15, 2016 10:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prostrecuju vsechno, nic specialni, jenom co mi dela dobre, foam roller nedelam a nemela bys ani ty
JogyNo

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ľahký streč po tréningu má skôr psychologický efekt, ale neuškodí. Foam roller na precvičené svaly, sústrediť sa na citlivé, tuhé miesta. Po drepoch prerolovať stehná je moc fajn. Či to má aj reálny efekt na zlepšenie regen ťažko povedať, každopádne ja to praktikujem a prestal by som už len ťažko. A na triger pointy po celom tele kam sa nedostane foam roller používam baseballovú loptičku (hlavne trapézy, chodidlá, prdel...) a tiež silno odporúčam. Ušetríš na masérovi
Magumi

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já po tréninku nestrečuju ani neroluju, ale sauna na dohřátí je fajn. :) Válec občas používám ráno před cvičením, abych rozhýbal obratle a trochu si srovnal žebra, když něco bolí, ale na svaly samotné mi to moc nepomáhá. Z pomůcek mi nejužitečnější přijde násada na smeták, případně therabandy. Jo, a tvrdý míček na chodidla.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
visual

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

+ therabandy
+ rolovani na trubce na vodu
+ micek

po treninku praktikuju jen chuzi domu/do prace.
coder

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 8:12 pm    Předmět: Re: Strečink Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Mendrovec napsal:

Nic je to ztráta času :)
a co bys doporucil ty po treninku? a z jakeho duvodu je strecink po treninku ztrata casu
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

strecink po treninku urcite neni strata casu
PMKB5

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2016 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foam rolling každý den jako "kontrola" - většinou zabere 3-5 minut, někdy však 15, v závislosti na to, co člověk "najde".

Strečink - jak kdo, jaký. Někteří jsou hypermobilní, strečink mají de fecto zakázaný. Jiní jsou "zkrácení", sedí přes den v kanclu, strečovat potřebují jako sůl - ono se to v tahání železa, atletických výkonech v různých sportech i životě obecně (zdraví!) bude hodit.

Osobně si dávám ráno rozcvičku na kloubní mobilitu, večer poho strečink v zásadě každý den - flexory, kyčle, hrudní páteř, QL, piriformis.

Cca. 3x týdně si dám delší a náročnější sekvenci silového strečinku: jeden den důraz na provaz, druhý na rozštěp, třetí den na gymnastický most.

Rychle na stránku:

Přejdi na: