|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
p.Burns

|
Zaslal: ne září 25, 2011 8:25 am Předmět: ořechy |
|
|
jaké jíte ořechy?jednodruhové nebo směsy?Jaké jsou pro kulturisty nej?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: ne září 25, 2011 8:54 am Předmět: |
|
|
U mě subjektivní názor je, že směsi jsou na nic díky tomu, že si prostě nevycutnáš ten ořech. Každý ořech má specifickou chuť...
nejvíc mi chutnají asi kešu, mandle, vlašáky a pak sluenčnice (i když to není ořech), arašídy, kokos...no prostě skoro všechny :)))
Co se týče složení ořechů tak tak nějak všechny ořechy (a semena) jsou unikátní a jediné co má docela dost nasycených MK (tím pádem málo nenasycených, žadné omega, nicméně pořád je to rostlinné..) je snad kokos a buráky...
Doporučuji konzumovat mandle, lískové ořechy, vlašáky a ze semen lněné semeno a slunečnici...
No a potom, ten ořech konzumuj jak chceš, jenom ne v bábovce:P
Otázku "jaké ořechy jsou pro kulturisty nej" bych přiřadila k otázce "jaké maso je pro kulturisty nej?" :) snad mě chápeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: ne září 25, 2011 9:10 am Předmět: |
|
|
Hovězí, tam není o čem debatovat
Ohledně ořechů tady někdo postoval srovnání všech možných druhů, co se týče zastoupení omega-3 a omega-6 atd.. Jen si nepamatuju, kdo a kde :/ _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
Hel

|
Zaslal: ne září 25, 2011 9:23 am Předmět: |
|
|
Někde jsem četla, že para ořechy mají nejvyšší obsah bílkovin, nějakých 14 - 17 %, jestli se dobře pamatuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: ne září 25, 2011 9:35 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Někde jsem četla, že para ořechy mají nejvyšší obsah bílkovin, nějakých 14 - 17 %, jestli se dobře pamatuji. |
Ořech je rostlinný, takže bílkoviny z nich jsou pro svaly zbytečný, protože neobsahují správné aminokyseliny. Hlavně ber v potaz, že obsahují sacharidy a tuky, na 100g: 20g sach 50g tuku
Jinak já doplňuju tuky jen a jen z ořechů, nejvíce mi chutnají mandle a kešu
|
|
| nahoru |
|
 |
p.Burns

|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: ne září 25, 2011 10:33 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: |
Ořech je rostlinný, takže bílkoviny z nich jsou pro svaly zbytečný, protože neobsahují správné aminokyseliny. Hlavně ber v potaz, že obsahují sacharidy a tuky, na 100g: 20g sach 50g tuku
Jinak já doplňuju tuky jen a jen z ořechů, nejvíce mi chutnají mandle a kešu |
Nehnevaj sa, ale napisal si riadnu blbost. Alebo mas pocit, ze aminokyseliny, ktore tvoria rastlinne bielkoviny su ine, ako tie v zivocisnych? V pripade rastlinnych bielkovin ide o nieco uplne ine (skus si nieco o bielkovinach precitat). A svaly ich vedia vyuzivat tak isto ako zo zivocisnych zdrojov. Pokial mas zabezpeceny prijem bielkovin z roznorodych zdrojov (mäso, vajcia, mliecne vyrobky, pripadne nejake srvatkove praskove proteiny), nevidim jediny dovod, preco rastlinne bielkoviny neratat do denneho prijmu. Aj tak ich v ramci denneho prijmu zivin vyjde minimum, pokial teda nie si vegetarian. _________________ EQ20002:
na svou váhu mám teoreticky spotřebovat 100g proteinu, spočítám si to... ok
ale když ejakuluju nevím třebas 10g tak mému tělu chybí 90g tudíž musím jíst 110g abych tělu dodával správné množství?
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne září 25, 2011 10:41 am Předmět: |
|
|
Vegan nejsem ale EpsteinBarr má pravdu...jde jen o to, že třeba v ořechu nemusí být právě ta proteinogenní kyselina kterou potřebuješ, bohužel až takhle do hloubky jsem to nezkoumala. Nicméně pro vegetariány (apod.) je doporučováno třeba přijímat bílkoviny z luštěniny (konkrétně třeba z fazolí)...
Nicméně je pravda, že bílkoviny z ořechů bych nějak závratně nepočítala a je pravda, že co se týče KULTURISTICKÉ výživy, nahlíží se na ně, jako na zdroj tuků.
V rámci zdravé výživy už může být úhel pohledu jiný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne září 25, 2011 11:13 am Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | shooter napsal: |
Jinak já doplňuju tuky jen a jen z ořechů, nejvíce mi chutnají mandle a kešu |
Nehnevaj sa, ale napisal si riadnu blbost. Alebo mas pocit, ze aminokyseliny, ktore tvoria rastlinne bielkoviny su ine, ako tie v zivocisnych? V pripade rastlinnych bielkovin ide o nieco uplne ine (skus si nieco o bielkovinach precitat). A svaly ich vedia vyuzivat tak isto ako zo zivocisnych zdrojov. Pokial mas zabezpeceny prijem bielkovin z roznorodych zdrojov (mäso, vajcia, mliecne vyrobky, pripadne nejake srvatkove praskove proteiny), nevidim jediny dovod, preco rastlinne bielkoviny neratat do denneho prijmu. Aj tak ich v ramci denneho prijmu zivin vyjde minimum, pokial teda nie si vegetarian. |
Shooter má pravdu v tom že, až na soju, rostlinné zdroje nemají plnohodnotné spektrum. Nicméně ty máš zase pravdu v tom, že při různorodém spektru potravin by se skutečně měli počítat. Částečně. Z jaké části, to už je otázka pro geeky. Myslím že rozumné bude počítat prostě 50 %
|
|
| nahoru |
|
 |
mannik
|
Zaslal: ne září 25, 2011 11:22 am Předmět: |
|
|
Obcas nakoupim prirodni orechy, ale ceny jsou teda sileny .
Vlasske orechy - 280 kc/1kg
Kesu - 260 Kc/1kg
ostatni druhy nejdou pod 200/1Kg. :- ( _________________ Ektomorf a jeho pokusy s pomoci ronnie.cz :
12.5 2011- 74Kg , 12.6 2011- 78Kg , 12.7 2011 - 81kg, 12.8 2011 - 82kg, 12.9 2011 - 83kg<> 3.3.2012-76kg, 20.4 2012 79kg, 12.11.2012-67kg, 7.1.2013-73kg
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne září 25, 2011 11:26 am Předmět: |
|
|
| mannik napsal: | Obcas nakoupim prirodni orechy, ale ceny jsou teda sileny .
Vlasske orechy - 280 kc/1kg
Kesu - 260 Kc/1kg
ostatni druhy nejdou pod 200/1Kg. :- ( |
Tak je nejez po kilech
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostič
|
Zaslal: st říjen 12, 2011 9:03 am Předmět: |
|
|
Solene arasidy asi nebudou to prave co  Ty bych mohl zrat na kila... _________________ Ride hard, die free...
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: st říjen 12, 2011 9:09 am Předmět: |
|
|
u me vedou jasne vlasaky...mam dva 50ti lety orechy na pozemku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Da Es

|
Zaslal: po listopad 21, 2011 11:40 am Předmět: Druhy ořechů |
|
|
Nemůžu vkládat odkazy, ale nedávno o tom vyšle článek na novinky cz, článke se jmenuje Kouzelné účinky ořechů: některé pomáhají hubnout, jiné jsou prevencí proti rakovině
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 21, 2011 12:20 pm Předmět: Re: Druhy ořechů |
|
|
| Da Es napsal: | | Nemůžu vkládat odkazy, ale nedávno o tom vyšle článek na novinky cz, článke se jmenuje Kouzelné účinky ořechů: některé pomáhají hubnout, jiné jsou prevencí proti rakovině |
články z novinek né prosím.... to zas každej pochopí úplně jinak, než by měl
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|