Uzávěr na osu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Uzávěr na osu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Uzávěr na osu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
enthusiasm

PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2016 6:51 am    Předmět: Uzávěr na osu Odpovědět s citátem

Zdravím, měl bych dotaz. Existuje nějaký rychloupínák jako uzávěr na hladkou osu ( bez závitu ), který udrží kotouč aniž by se protáčel ? Používám klasicky pružinový ale ten kotouč nezafixuje.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
db

PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2016 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, můžu se zeptat při kterém cviku preferuješ neprotáčení kotoučů na ose?
Ono to protáčení je naopak velká výhoda, kdysi jsem měl nějakou levnou osu se závitem, kde se kotouče dotáhly na pevno a je to na hovno, láme to zápěstí, musíš pootáčet celou váhu prakticky při každém pohybu.
No a pokud máš osu 50mm, tak ty maj obvykle ložiska právě kvůli hladkému otáčení závaží při tréninku...
Ten pružinovej uzávěr bývá v pohodě, pokud není moc roztáhlej a nedrží na svém místě.
Mám taky ty pružinový, ale i Jordan clamp a OL Eurosport, nejvíc používám ten Jordan clamp.
Jordan clamp

OL Eurosport
enthusiasm

PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2016 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to vypada super, muzes hodit i odkaz kde se to da koupit

prumer os mám 30mm
enthusiasm

PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2016 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bicepsový zdvih s ez činkou

mám slabší zapestí tak se domnívám že tím že se nebude protacet kotouc tak se bude víc posilovat
db

PříspěvekZaslal: pá červen 17, 2016 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, tyhle uzávěry jsou na průměr 50mm.
Ale jestli můžu radit, tak bych od sebe trénink bicepsů a předloktí oddělil. Jestli máš slabé zápěstí, což mám taky : ( tak to je spíše o genetice, tam moc svalů nenabereš, ale předloktí se dá trénovat docela dobře. Koukni např. na http://kulturistika.ronnie.cz/c-8103-predlokti-a-lytka-zanedbavane-svalove-partie.html a na pevné zajištění kotoučů na ose bych se raději vykašlal. Taky je dobré gumové kolečko, můžeš to mít pořád u sebe a mačkat kdy se ti zachce, dá se to koupit za 32kč http://www.nejlevnejsisport.cz/posilovaci-krouzek-sedco-gumovy-p-5882.html?source=googleps&gclid=COHOr__-rs0CFUQcGwodrgcCrA

Rychle na stránku:

Přejdi na: