Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Onlywatch

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 12:25 pm    Předmět: Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu Odpovědět s citátem

Zdravím, včera jsem si byl dát asi tři sprinty do kopce a následnou procházku až domů, po těchto sprintech se mi nějak 'rozbilo' koleno.

Bolest v něm necítím, ale při došpápnutí je tam fakt nepřijemný tlak co mě nutí na tu nohu nedošlapovat. Dost blbě se to popisuje, ale je to opravdu nepřijemné i když nebolestivé.

Chci se zeptat jak tohle řešit ? Doktory se v tom hrabat nechci nechat, není to tak zavažné a ještě by si na tom něco našli a vrtali se v tom.

Někdo mi doporučuje to chladit 3x denně po ledovou vodou, někdo zase do tepla..
Slyšel jsem že pohyb žadnej, klidovej režim.. někdo na tohle radí zase chůzi.

Stalo se vám něco podobného ? Nějaké rady jak se toho zbavit ? Nerad bych to měl půl roku v takovémto stavu když vím jak pomalu se kolena hojí. Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 1:41 pm    Předmět: Re: Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Zdravím, včera jsem si byl dát asi tři sprinty do kopce a následnou procházku až domů, po těchto sprintech se mi nějak 'rozbilo' koleno.

Bolest v něm necítím, ale při došpápnutí je tam fakt nepřijemný tlak co mě nutí na tu nohu nedošlapovat. Dost blbě se to popisuje, ale je to opravdu nepřijemné i když nebolestivé.

Chci se zeptat jak tohle řešit ? Doktory se v tom hrabat nechci nechat, není to tak zavažné a ještě by si na tom něco našli a vrtali se v tom.

Někdo mi doporučuje to chladit 3x denně po ledovou vodou, někdo zase do tepla..
Slyšel jsem že pohyb žadnej, klidovej režim.. někdo na tohle radí zase chůzi.

Stalo se vám něco podobného ? Nějaké rady jak se toho zbavit ? Nerad bych to měl půl roku v takovémto stavu když vím jak pomalu se kolena hojí. Díky

Noha jde rovně, nejsou tam žádné disbalance a vybočení?
Podle mě, chlazení by pomohlo, kdyby tam byl zánět, tj. pokud je koleno teplé a nateklé. Jinak ne. A ten zánět by měl nějaký důvod.
Další možností je voda v koleni. "kouhoutek" by ti tam zapíchnul ortoped
Můžeš tam mít úlomek menisku či chrupavky. Zase, jediný, kdo ti s tím může pomoci, je ortoped.
Možností asi bude o dost více.
Steve23

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 1:58 pm    Předmět: Re: Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu Odpovědět s citátem

V pondělí při těžkejch dřepech se mi stala podobná věc, nejdřív jsem myslel, že je to jen natáhlej sval, ale už je to pátej den a koleno se pořád zdá rozbitý.
Včera jsem s tím odjel lehký dřepy celkem napohodu, bolest se zmírňuje, ale je to znát i při normální chůzi. Zatím to nechám a uvidim.

Přitom papám kolagen, tak jsem myslel, že budu nerozbitnej !
ygg

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 4:25 pm    Předmět: Re: Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Podle mě, chlazení by pomohlo, kdyby tam byl zánět , tj. pokud je koleno teplé a nateklé. Jinak ne. A ten zánět by měl nějaký důvod.
Další možností je voda v koleni . "kouhoutek" by ti tam zapíchnul ortoped
Můžeš tam mít úlomek menisku či chrupavky. Zase, jediný, kdo ti s tím může pomoci, je ortoped.
Možností asi bude o dost více.

Nateklé koleno a voda v koleni je prakticky jedno a to samé, krom vytvoření výpotku tam nemá moc co natékat. Výstelka, která při podráždění produkuje ten výpotek, může být podrážděna i přetížením toho kolena. S ohledem na to, že nepíše nic o tom, že by mu při těch sprintech v koleni nějak "ruplo" či podobně, nebude ten problém asi traumatickéhé charakteru a půjde pravděpodobně spíše to přetížení.

Rozhodně ne teplo, klid, lehce fixovat (nákolenka nebo elasťák), obklad nebožtíka Priessnitze (pokud není jasné o co jde, gůgl poradí). Menší výpotek se vcelku snadno vstřebá i sám. Pokud problém nezačne ustupovat, není co řešit .... hola hola, ORT volá:-).
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 5:14 pm    Předmět: Re: Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu Odpovědět s citátem

ygg napsal:

Nateklé koleno a voda v koleni je prakticky jedno a to samé, krom vytvoření výpotku tam nemá moc co natékat. Výstelka, která při podráždění produkuje ten výpotek, může být podrážděna i přetížením

Není. Po úrazech mi koleno nechtělo splaskávat, takže dvakrát v různých případech chtěli vypustit z kolene vodu, dvakrát nic nevyteklo. Jak to chápu, voda v koleni znamená volnou tekutinu v kolenním kloubu. Zatímco u klasicky nateklého kolene je voda vázaná v měkké tkáni.l
ygg

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka je, za jak dlouho to bylo, jak dlouho tam ten otok byl a jak byl velký. A co to bylo za úraz. Ono v samotném kolenním kloubu opravdu nemá moc co výrazněji natékat. Tvými slovy řečeno, těch měkkých tkání tam zrovna moc není.

Nicméně i tak by ten postup byl zcela analogický. Klid, chladit, obklady .... pokud otok mizí, dobré, pokud ne, ORT.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tlak a nepřijemný pocit v koleni po sprintu
Rychle na stránku:

Přejdi na: