| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
19losos94
|
Zaslal: so červenec 23, 2016 6:14 am Předmět: Zranení mimo civilizace |
|
|
Zdravím vás. Chcel by som sa spýtať, či niekto nemá s niečim podobným skúsenosti resp. nevie čo by to mohlo byť a čo by nato mohlo pomôcť.
Po poslednom behu (cca týždeň) ma na ďalši deň boleli paty. Teraz pár dni nato, to stále pri chôdzi bolí. Najhoršie je to ráno, resp. keď sú nohy chvíľu v pokoji. Akoby tam za ten čas niečo "zatuhlo" a potom keď to mám rozchodiť tak tá bolesť ide až do lýtok (podobný pocit ako pri kŕči).
Vopred ďakujem za pomoc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
coder

|
Zaslal: so červenec 23, 2016 6:35 am Předmět: |
|
|
neco podobneho jsem taky zazil byl to zanet achilovky
|
|
| nahoru |
|
 |
19losos94
|
Zaslal: so červenec 23, 2016 6:48 am Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | neco podobneho jsem taky zazil byl to zanet achilovky |
Jak si to liečil?
Hneď ako to bude možné pôjdem k lekárovi nech viem na čom som.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: so červenec 23, 2016 1:06 pm Předmět: |
|
|
u me to nebylo nic vazneho takze mi stacilo 2 tydny nohu nezatezovat a bylo po problemu ...k lekari urcite zajdi
|
|
| nahoru |
|
 |
19losos94
|
Zaslal: so červenec 23, 2016 1:32 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | u me to nebylo nic vazneho takze mi stacilo 2 tydny nohu nezatezovat a bylo po problemu ...k lekari urcite zajdi |
Diky moc za odpoveď. Na poslednú chvíľu sa mi podarilo vybaviť si voľno v práci a tak som zašiel do najbližšieho mesta na pohotovosť a verdikt je: preťažený úpon achilovky. 2-3 týždne oddychovať a ísť si dať predpísať ortézu. Ľadové obklady a ibalginová masť. Tak snáď to bude čoskoro v poriadku. :) Ešte raz dik.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so červenec 23, 2016 7:08 pm Předmět: |
|
|
| 19losos94 napsal: | | coder napsal: | | u me to nebylo nic vazneho takze mi stacilo 2 tydny nohu nezatezovat a bylo po problemu ...k lekari urcite zajdi |
Diky moc za odpoveď. Na poslednú chvíľu sa mi podarilo vybaviť si voľno v práci a tak som zašiel do najbližšieho mesta na pohotovosť a verdikt je: preťažený úpon achilovky. 2-3 týždne oddychovať a ísť si dať predpísať ortézu. Ľadové obklady a ibalginová masť. Tak snáď to bude čoskoro v poriadku. :) Ešte raz dik. |
Pokud máš peníze, zamysli se nad rázovou vlnou.
|
|
| nahoru |
|
 |
19losos94
|
Zaslal: ne červenec 24, 2016 3:37 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Pokud máš peníze, zamysli se nad rázovou vlnou. |
Dik moc za radu.
Máš s niečim podobným skúsenosti? Či už s rovnakým zranením alebo aspoň s touto liečbou. Zajtra idem na kontrolu, tak uvidím čo nové sa dozviem. Ale čo som pozeral tak to nieje zase až tak drahé. Jedno sedenie 9€. Potrebných údajne 3-5. Myslím, že v otázke zdravia je tých cca 40€ ešte v poriadku.
Prípadne ma napadol liek Wobenzym. Pred pár rokmi sa mi týždeň pred MSR (benchpress) natiahol prsný sval, že som nevytlačil základ. Pár dni užívania 3x5tab/deň a na súťaži ako by sa nič nestalo. Myslíš, že by to mohlo pomôcť?
Každopádne zajtra sa poradím s lekárom podľa aktuálnej situácie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červenec 24, 2016 4:07 pm Předmět: |
|
|
| 19losos94 napsal: | | Mablung napsal: |
Pokud máš peníze, zamysli se nad rázovou vlnou. |
Dik moc za radu.
Máš s niečim podobným skúsenosti? Či už s rovnakým zranením alebo aspoň s touto liečbou. Zajtra idem na kontrolu, tak uvidím čo nové sa dozviem. Ale čo som pozeral tak to nieje zase až tak drahé. Jedno sedenie 9€. Potrebných údajne 3-5. Myslím, že v otázke zdravia je tých cca 40€ ešte v poriadku.
Prípadne ma napadol liek Wobenzym. Pred pár rokmi sa mi týždeň pred MSR (benchpress) natiahol prsný sval, že som nevytlačil základ. Pár dni užívania 3x5tab/deň a na súťaži ako by sa nič nestalo. Myslíš, že by to mohlo pomôcť?
Každopádne zajtra sa poradím s lekárom podľa aktuálnej situácie. |
Mám s tím zkušenosti. Pomohlo mi to s golfovým loktem (zánět), pomohlo mi to po plastice křížového vazu. Kolegovi to pomohlo s patní ostruhou. Není to všelék, ale na zánětlivé stavy je to vynikající věc. Jen, máš rázovou vlnu radiální a focusovanou. Radiální tady v Praze stojí asi 600 Kč, ale fokusovaná asi 1 500 Kč. A samozřejmě, fokusovaná je lepší.
Wobenzym nemám rád. Má hodně agresivní reklamu a o jeho účincích mám rozporuplné zprávy.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |