Zaslal: st březen 22, 2017 8:32 am Předmět: Musí svaly bolet ?
Ahoj, mám dotaz. Jedu trénink 4x týdně AB (horní,spodní polovina) a na každou parii mám v den jen 1 cvik , který jedu silově. Chci se zeptat, např. u ramen a tricepsu když to jedu silově (větší váhy) tak na druhý den to skoro vůbec necítím ty svaly,jako bych je necvičil, je to u silového s 1 cvikem na prtii normální, nebo to jedu blbě ? Dík
To je jeden z mýtů, že svaly musí po tréninku bolet. Vůbec to tak není, ale znám v posilovně mlaďase, který je nervozní, když se druhý den po tréninku může hýbat :-) Buď v klidu a v pohodě. Jestli si nejsi jistý dostatečným stimulem... a tomu moc nevěřím, tak změň úchop, počet opakování, pauzu mezi sérií. Sval opravdu nemusí druhý den bolet a přesto je v růstu.
Když chceš aby tě svaly bolely, musíš pořád měnit cviky, způsoby jakým cvičíš a přidávat váhy a opakování.
Když pojedeš pořád stejné cviky a váhy a budeš chodit pravidelně, svaly si na to zvyknou a bolet nebudou.
Jinak pro naturála je to daleko těžší sval "zničit".
A taky je třeba rozlišovat mezi dobrou bolestí (svalu) a špatnou (klouby, šlachy).
Naposledy upravil Spazik dne st březen 22, 2017 11:33 am, celkově upraveno 2 krát
citace:
" Pálení, napumpování a svalovka nemají nic společného s efektivitou tréninku…
Ano i já jsem byl přistižen při tom, když jsem při tréninku horní části těla se pozoroval v zrcadle, když jsem byl napumpovanej, ale to nemělo co dělat s účinnosti tréninku. Ty pojedeš kladivový benchpress a rozpažky po 20ti opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkama a hluboké kliky na bradlech….. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a ten druhý vyroste….já budu ten druhý…..
Svalovka neznamená, že jste odjeli efektivní trénink a porostete.
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace"
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
To je ta nádherná ukázka toho přirozeného logického vývoje. Jak jsme začínali cvičit, tak pokud nebyla na druhý den svalovka, tak měl člověk deprese, že ten trénink stál za hovno.
S nadcházejícíma rokama ale zjistí, že svalovka je prakticky v 99% případů nežádaná a má pro změnu deprese z toho, že ho nadruhý den ty svaly bolí
To je ta nádherná ukázka toho přirozeného logického vývoje. Jak jsme začínali cvičit, tak pokud nebyla na druhý den svalovka, tak měl člověk deprese, že ten trénink stál za hovno.
S nadcházejícíma rokama ale zjistí, že svalovka je prakticky v 99% případů nežádaná a má pro změnu deprese z toho, že ho nadruhý den ty svaly bolí
citace:
Ano i já jsem byl přistižen při tom, když jsem při tréninku horní části těla se pozoroval v zrcadle, když jsem byl napumpovanej, ale to nemělo co dělat s účinnosti tréninku. Ty pojedeš kladivový benchpress a rozpažky po 20ti opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkama a hluboké kliky na bradlech….. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a ten druhý vyroste….já budu ten druhý…..
Znamená, že za A) máte hodně porušených svalových vláken a nebo za B) hodně kyseliny mléčné (odpadního produktu)…gratulace"
Tréninková poradna 01/2013
"Opožděnou bolest svalů po tréninku nezpůsobuje nahromadění kyseliny mléčné, jak bývá často uváděno. "
citace:
Tréninková poradna 01/2013
"Opožděnou bolest svalů po tréninku nezpůsobuje nahromadění kyseliny mléčné, jak bývá často uváděno. "
Svalovku sice laktát "přímo" nezpůsobuje - ale on, vodíkové ionty apod. se mimo jiné podílí na tom jak výrazná a dlouhotrvající bude/popřípadě jestli vůbec bude. Tu je to trochu o slovíčkaření a každý má pravdu
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru