Trénink 6x týdně - Každý sval 2x do týdně.

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně - Každý sval 2x do týdně.  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink 6x týdně - Každý sval 2x do týdně.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AUROSAS

PříspěvekZaslal: út duben 04, 2017 7:09 pm    Předmět: Trénink 6x týdně - Každý sval 2x do týdně. Odpovědět s citátem

Zdravím, chci si nechat od Vás poradit, jak bych si měl poskládat trénink.
Chci cvičit 6x týdně, baví mě to i mi to vyhovuje.
Doteď jsem jezdil třeba: Pondělí: Prsa, Biceps. Úterý: Záda, Triceps. Středa: Nohy, Ramena a pak znovu.
Je to takto v pořádku, nebo by jste doporučili v jeden den cvičit jiné partie, než to cvičím teď?
Např: prsa, ramena popř. každý týden to třeba střídat nebo co 2 týdny?
Můžete mi prosím poradit, jaké partie je nejlepší v jeden den cvičit společně? Každopádně rád bych zůstal u cvičení 6x týdně, abych procvičil pořádně každou partii 2x týdně, děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MUSCULAR72

PříspěvekZaslal: st duben 05, 2017 5:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na jaké úrovni jsi, ale podle toho, že máš podobné otázky se domnívám, že zkušeností moc nemáš.

Trénink 6x týdně je velice náročný na regeneraci organismu a rozhodně ho doporučuji pouze těm, kteří své tělo dobře znají a cvičí už několik let. V každém případě pro 99% návštěvníků posilovny je tento trénink nevhodný.

Doporučuji cvičit 4x týdně a rozdělit si tělo na dvě poloviny. Tím procvičíš každý sval 2x týdně, což je ideální. Uvědom si, že cvičením svaly ničíš a teprve odpočinek svaly opravuje a připravuje k růstu. Je to psáno všude... více v posilovně neznamená lépe .
Rozdělení tréninku na partie je pohodlné, ale pro tělo také méně motivující co se týká vyplavení hormonů. Jedním z nejlepších tréninků na hmotu je fullbody systém sestavený ze základních cviků. Po takovém tréninku uslyšíš svaly růst

V každém případě chodit cvičit 6x týdně je hloupost.
Magumi

PříspěvekZaslal: st duben 05, 2017 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si taky myslím, že jsou lepší způsoby, jak se zlepšovat, než split 6x týdně. Za mlada jsem taky tak cvičil, takže mám pochopení, ale i tak bych doporučoval raději si o posilování zkusit nejdřív něco načíst, než si sám začneš sestavovat trénink. I tady na foru v sekci pro začátečníky k tomu něco najdeš.

Jinak, než začneš, doporučoval bych nechat si od trenéra nebo fyzioterapeuta zkontrolovat, jak se hýbeš a naučit techniku základních cviků.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trénink 6x týdně - Každý sval 2x do týdně.
Rychle na stránku:

Přejdi na: