Zdravím Vás přátelé.
Již je to nějakou dobu, co posiluji, spíše jsem cvičil jen tak podle sebe, trénoval techniku cviků, procítění svalů a podobně a dost jsem se v tom zlepšil, také váha mi šla nahoru.
Jedl jsem klasicky Rýži, brambory, těstoviny, kuskus, kuřecí maso,
protein.
Chtěl bych teď jet objemovku, alespoň tak rok, jelikož si myslím, že to nemá cenu rýsovat, pokud jsou svaly minimální. Jsem mezomorf (horní část těla) a nohy mám asi endomorfní (velká lýtka a celkem i stehna) vážím 70kg a měřím 165cm.
Potřeboval bych poradit se stravou do Objemu, vím, že se tady o tom píše pořád a pořád dokola, tak se omlouvám, ale rád bych už v tom měl jasno co a jak.
V Objemu je asi zbytečné počítat si, kolik sním g sacharidů, g bílkovin apod, nebo ne?
Taky by mě asi nebavilo pořád dokola si počítat, kolik toho sním za ten a ten den a kolik toho spálím.. Jedl jsem doteď takto: Snídaně: Míchaná vajíčka s ovesnýma vločkama. Svačina: Rýže/brambory/těstoviny s masem. Oběd většinou to samé, co na svačinu. Před tréninkem jsem dával
BCAA a po tréninku také
BCAA a cca půl H po tréninku
protein. Hodinu po
proteinu jsem si dával rýži, maso někdy těstoviny, někdy kuskus.. Prostě střídal jsem to, jak suroviny, tak i postupy přípravy atd.. Na večeři někdy vejce, někdy rýži.. Tak různě.
Teď bych ihned po tréninku zařadil dextrózu spolu s
BCAA v sypké formě, abych svalům dodal po tréninku rychlé cukry, nebo mám dát po tréninku něco jiného? Cca 30min po tréninku ten
protein a cca hodinu po
proteinu pevnou stravu. A ještě by mě zajímalo, co dát před tréninkem.
Jakou by jste mi doporučili objemovou stravu, abych nabral kvalitní svalovou hmotu a zbytečně nenabíral mnoho tuků? Mám se stravovat tak, jako doteď, nebo jídelníček celý překopat?
Děkuji moc Všem, kteří mi budou ochotní poradit.