Low carb diet stagnace

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Low carb diet stagnace  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Low carb diet stagnace
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rychart

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 10:37 am    Předmět: Low carb diet stagnace Odpovědět s citátem

Zdravím všechny. Cca 4 roky zpět jsem objevil knihu Tima Ferrisse - 4 hodinové tělo a v ní nízkoscharidovou dietu. V kostce : snídaně do půl hodiny od probuzení, pít vodu (cca 3l denně), jídlo každý 4 hodiny, jíst jen maso, zeleninu, vejce a lištěniny, na každý jídlo aspoň 30g proteinu, 1 den v týdnu cheat day a vůbec jsem necvičil. Kombinoval jsem to ještě s ledovejma koupelema obden na 20 minut v ledový vodě s ledem. Fungovalo to skvěle a z 86kg jsem měl 62kg za cca 3 měsíce. Držel jsem to cca 8 měsíců celkem a pak už jsem si váhu jen držel. Za 4 roky jsem to několikrát zkoušel znova, ale pak se na to zase vždycky vykašlal. Dostal jsem se až na 94kg. Teď to držím asi 4 měsíce a celkem stagnuju. Dostal jsem se na 87kg a tady se mi váha zasekla. Koupele nedávám, ale jinak vše dodržuju dost striktně, tak nevím, kde by mohla být chyba.
Můj vzorový jídelníček :
1. Jídlo : 5 celých vajec
2.-4. Jídlo : minimálně 100g masa (nejčastěji hovězí a kuřecí) + plechovka červených fazolí, zelenina, často přidávám kysané zelí, používám olivový olej, na vejce olej z hroznových jader a v krajních případech olej slunečnicový

Díky za případný rady :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cele kouzlo jidla tkvi v rovnici vydej vs prijem. Pokud chces aplikovat i nadale svuj vedecky pristup k jidlu, spocitej si kolik toho snis a kolik za den vydas. Na internetu najdes spousty navodu. Pokud chces drzet lowcarb tak se drz maker t/b/s 60:30:10. Jinak shodit 25 kilo za tri mesice nemuze byt snad ani zdrave a prijde mi, ze prave temito hokus pokusy na vlastnim tele jsi si totalne rozmrdal metabolismus a inzulinovou rezistenci. Tak jako tak, hodne stesti. Z knih ti doporucuji nastudovat Jidlo na prvnim miste a hlavne Primal blueprint. Oboji vyslo take v cestine.
Rychart

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Právě rovnici příjemXvýdej Ferriss zpochybňuje a dokazuje to jezením obrovského množství kalorií (ale právě jen z tech povolených potravin) a přitom hubne. V podstatě tady není limit v množství jídla ale jen v druhu potravin. On netvrdí, že ta rovnice je úplný nesmysl, ale jen že má minimálně velké nedostatky.
A ta inzulinová rezistence mě napadla už dříve a dost možná je to ten problém. Je nějaký jednoduchý způsob jak to zjistit?

Naposledy upravil Rychart dne so listopad 12, 2016 11:09 am, celkově upraveno 1 krát
Maziarit

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychart napsal:
Právě rovnici příjemXvýdej Ferriss zpochybňuje a dokazuje to jezením obrovského množství kalorií (ale právě jen z tech povolených potravin) a přitom hubne. V podstatě tady není limit v množství jídla ale jen v druhu potravin. On netvrdí, že ta rovnice je úplný nesmysl, ale jen že má minimálně velké nedostatky.

Hele já o tom taky slyšel, že týpek hubnul na 4500 kcal co přijmal z low carb / no carb stravy, ale je to spíš věc na které si chtěl založit byznys..

Já jsem to v minulosti na sobě testoval, výdej jsem měl kolem 2200kcal cca a jedl jsem 3000 kcal a maximalně 50g sacharidů za den, přibral jsem za dva týdny 2 kg tuku, mám známeho v posilce, tak mi dělali Bodystat přes elektriku..
Rychart

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to právě testoval na sobě a v podstatě čím víc jsem jedl, tím víc jsem hubnul.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maziarit napsal:
... tak mi dělali Bodystat přes elektriku..

tomu se bohuzel verit neda, neuveritelne to ovlivnuje voda a sul v tele
kamaradovi na soutezi namerili timhle asi 15%, pricemz podle kalipery mel asi 3,5%
jenom byl odsoleny a dehydrovany
s masem se vetsinou poji vyssi spotreba soli a ta dela bordel pri eletrickem mereni
Rychart

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co bych měl tedy podle vás změnit? Kdybych se řídil rovnicí příjem výdej, tak by to znamenalo asi zmenšit porce, ale porce vždy stejné nemám a tak jsem za tu dobu už hodněkrát jedl méně a to pro mě naopak znamenalo menší úbytek tuku, než když jsem jedl více.
Maziarit

PříspěvekZaslal: so listopad 12, 2016 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a jako kolik měříš vůbec ? Nenapsal jsi zda chodíš do posilky a pokud ano co jedeš za trenink a jak často cvičíš?
Pokud děláš jinou aktivitu tak se zkus trošku rozepsat, ať ti tu chlapci můžou radit lépe, mě poradily dobře.
Je potřeba vždy sepsat co nejvíc informací.

Já si nemyslím že máš inzulínovou rezistenci, když jedeš 4 měsíce defakto low carb, tak by se ti měla rezistence naopak snižovat a bunky by měli být na inzulín citlivější.

Kamarád ze střední zhubl na low carbu, ale počítal si kalorie, ono když přijmeš 5000 kcal a vydáš 2000 tak můžeš mít sacharidů jak málo chceš, ale ta energie nezmizí, tělo si nemůže dovolit být jako cedník.
Vysvětlit si to umím pokud člověk fakt tvrdě trenuje, tak mu to ty živiny veme a ještě spalí nějakej tuk díky nízké hladině inzulínu. Jak víme, tělo dokáže rozložit bilkoviny a vyrobit si z nich glykogen který pak narve do svalů.
JogyNo

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 12:49 am    Předmět: Re: Low carb diet stagnace Odpovědět s citátem

Rychart napsal:
... vůbec jsem necvičil...

Začal by som tu.
Bez pohybu a ešte k tomu relatívne drasticky diétovať, to nie je dobrá cesta. Telo je sviňa a začne šetriť.
Začni s pohybom. Nemyslím tým hneď fitko... Nájdi si pohyb, kt. ťa baví. Hocičo, pričom sa zadýchaš (áno, funguje aj sex). A aplikuj to aspoň 3 - 4 x do týždňa tak na hodinu (držím prsty pri hľadaní partnerky/partnera).
Každopádne, silovému tréningu sa nič nevyrovná
Olejnas

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychart napsal:
Právě rovnici příjemXvýdej Ferriss zpochybňuje a dokazuje to jezením obrovského množství kalorií...

Tohle presne to, cemu rikam vedecky pristup k jidlu a zasadni problem je, ze to maximalne muze fungovat jemu. Co clovek, to original, cim starsi clovek, tim poruchovejsi original. Jidlo jsou tri faktory. Co jist - to zhruba vis, kolik toho jist - nad tim ted tady polemizujeme a nemene dulezity je i ten posledni faktor, kdy to jist.

PS: Rozhozena inzulinova rezistence znamena to, ze telo nedokaze efektivne pracovat s inzulinem, nedokaze dost dobre sacharidy vyuzit jako palivo a uklada je jako tuk. Projevuje se to po dlouhych lowcarbech apod. Vidim to na sobe, jedu lowcarb zhruba po cely rok a jen kdyz jedu nejaky silovy program, tak na posledni 4-6 tydnu zvysim sacharidy zhruba na 200-250g a efekt (krome vyrazne vetsi sily a lepsi regenerace) je ten, ze z toho nabiram okolo kila (prevazne tuku) tydne.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 10:53 am    Předmět: Re: Low carb diet stagnace Odpovědět s citátem

Rychart napsal:
Zdravím všechny. Cca 4 roky zpět jsem objevil knihu Tima Ferrisse - 4 hodinové tělo a v ní nízkoscharidovou dietu. V kostce : snídaně do půl hodiny od probuzení, pít vodu (cca 3l denně), jídlo každý 4 hodiny, jíst jen maso, zeleninu, vejce a lištěniny, na každý jídlo aspoň 30g proteinu, 1 den v týdnu cheat day a vůbec jsem necvičil. Kombinoval jsem to ještě s ledovejma koupelema obden na 20 minut v ledový vodě s ledem. Fungovalo to skvěle a z 86kg jsem měl 62kg za cca 3 měsíce. Držel jsem to cca 8 měsíců celkem a pak už jsem si váhu jen držel. Za 4 roky jsem to několikrát zkoušel znova, ale pak se na to zase vždycky vykašlal. Dostal jsem se až na 94kg. Teď to držím asi 4 měsíce a celkem stagnuju. Dostal jsem se na 87kg a tady se mi váha zasekla. Koupele nedávám, ale jinak vše dodržuju dost striktně, tak nevím, kde by mohla být chyba.
Můj vzorový jídelníček :
1. Jídlo : 5 celých vajec
2.-4. Jídlo : minimálně 100g masa (nejčastěji hovězí a kuřecí) + plechovka červených fazolí, zelenina, často přidávám kysané zelí, používám olivový olej, na vejce olej z hroznových jader a v krajních případech olej slunečnicový

Díky za případný rady :)

Celé kouzlo dietění spočívá v tom, že si najdeš režim, který můžeš dodržovat celý život. Když se rozhlédneš kolem sebe, najdeš spoustu lidí, kteří dělali a dělají píčovinu jako ty. Na světě je spousta funkčních diet u nichž zhubneš. Pak to nabereš zpátky a máš ještě víc než jsi měl předtím.
donatello98

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice hubneš a já se snažim pomalu nabírat.

Měsíc v kuse jsem jedl každé tři hodiny přibližně 3 700 kalorií denně a nepřibral ani gram, momentálně již druhý týden jsem začal jíst každé 2,5 hod a snížil kalorie na 3 400 kalorií denně a i když to nechápu, tak přibírám kolem 0,3kg týdně. Nechápu jak je to vůbec možný.
Maziarit

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Vidim to na sobe, jedu lowcarb zhruba po cely rok a jen kdyz jedu nejaky silovy program, tak na posledni 4-6 tydnu zvysim sacharidy zhruba na 200-250g a efekt (krome vyrazne vetsi sily a lepsi regenerace) je ten, ze z toho nabiram okolo kila (prevazne tuku) tydne.

no ono 4-6 týdnu držet sacharidy na 200-250 je převážně dost, to nemusí mít spojitost s rezistencí, ta se vyskytuje u endomorfu co žerou pár let v kuse velké množství sacharidů a nehýbou se.

Nikdy jsem neslyšel o tom, že by inzulínová rezistence vycházela z low carbu, to je hloupost a pokud to nemáš jak vědecky doložit tak je to jen hypotéza.
Zatím co víme je to, že bunky co jsou neustále vystavovány velkému množství inzulínu se chrání tím že se stavají rezistivní.

Chápu že jsi zaujatý proti vědě, bohužel nic lepšího zatím nemáme a je tedy dobré alespoň vlastní hypotézu podložit jinak než jen vlastní zkušeností.
Ono klidně jsi tam mohl mít moc Kcal v kombinaci s 250g sach každý den a proto jsi se zalil do tuků a nemusí to nic mít společného s rezistencí.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhozena insulinova rezistence to je termin jak noha:)
Low carb dieta vede ke zlepseni hospodareni tela s insulinem, ne ke zhorseni.
A zbytek nekomentuju, aby mne Olejnas nenarknul, ze bedlive cekam na svoji sanci delat z neho "nekompetentniho"
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2016 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Rychart napsal:
Právě rovnici příjemXvýdej Ferriss zpochybňuje a dokazuje to jezením obrovského množství kalorií...

Tohle presne to, cemu rikam vedecky pristup k jidlu a zasadni problem je, ze to maximalne muze fungovat jemu. Co clovek, to original, cim starsi clovek, tim poruchovejsi original. Jidlo jsou tri faktory. Co jist - to zhruba vis, kolik toho jist - nad tim ted tady polemizujeme a nemene dulezity je i ten posledni faktor, kdy to jist.

PS: Rozhozena inzulinova rezistence znamena to, ze telo nedokaze efektivne pracovat s inzulinem, nedokaze dost dobre sacharidy vyuzit jako palivo a uklada je jako tuk. Projevuje se to po dlouhych lowcarbech apod. Vidim to na sobe, jedu lowcarb zhruba po cely rok a jen kdyz jedu nejaky silovy program, tak na posledni 4-6 tydnu zvysim sacharidy zhruba na 200-250g a efekt (krome vyrazne vetsi sily a lepsi regenerace) je ten, ze z toho nabiram okolo kila (prevazne tuku) tydne.

Po lowcarb si inzulinovou rezistenci rozhodně nepřivodíš. V podstatě po každé dietě, při které zhubneš tuk a přijímáš menší celkový příjem energie, by sis měl citlivost na inzulin vylepšit.
Naopak při dlouhých prasečích objemech si tu inzulinovou rezistenci postupně snižuješ a jsi stále méně schopný nabirat čístou svalovou hmotu. Pro naturála je zachování dobré inzulinové citlivosti alfou a omegou čistého přibírání svalů, i když samozřejmě vždycky nabereš nějaký tuk, ale nemusí ho být tolik.
Takové brutální přibírání tuku bych primárně nesváděl na vyšší příjem sacharidů (který je z mého pohledu stále dost nízký, ale každý jsme jiný), ale buď na celkově vysoký příjem energie celkově, nebo rozhozené hormony z předešlého dietování na příliš nízkém příjmu energie a následnému jojo efektu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Low carb diet stagnace Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: