Bolest ramenních kloubů

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest ramenních kloubů  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest ramenních kloubů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Theodore

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2018 1:16 pm    Předmět: Bolest ramenních kloubů Odpovědět s citátem

Ahoj, cvičím asi rok. V podstatě od začátku jsem měl při provádění bench pressu lehčí bolest v obou ramenech, popsal bych to jako píchnutí vznikající přímo v chrupavce vždy při tlaku směrem nahoru z nejhlubší pozice, to ale nebylo nic strašnýho, tak jsem se snažil vyladit techniku..

Nicméně poslední 2 týdny jsem začal cvičit plank, jen tu základní pozici kdy jsem opřenej předloktím a lokty na podložce. Včera mě z toho bolely obě ramena, ne ostrá bolest, spíš tupá, neustálá bolest vycházející přímo z ramenního kloubu a lehce se šířící do celé paže.

Poslední měsíc se děje i to, že např. při čištění zubů nebo při zdvihu ruky do 180 stupnů mě za chvíli začne bolet rameno, je to taková únavová bolest, jako při cvičení.

Moc nevím, kde je problém. Jestli rot. manžeta, nebo samotná chrupavka. SUplementy neberu žádný. Myslím si, že ty pozice, kdy je tělo podepřený ramenama a vzniká tlak na samotenj kloub mým ramenům nedělá dobře. Např. ten plank nebo ab roller wheel.

Za každou radu předem moc děkuju.;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KrystofK

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2018 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nechceš jít za fyzioterapeutem, který by zhodnotil jak jsi na tom s polohou ramen, lopatkama a páteří, tak si aspon pořádně pořádně horní polovinu těla zepředu, zezadu a z obou profilu. Paže měj přirozeně podél těla, a měly by jít vidět dlaně i hlava. Pokud tam jsou nějaké extrémy tak to na těch fotách bude dobře vidět, pokud ne, tak s největší pravděpdoboností bude na vině špatná technika, typicky ramena do zevní rotace, špatná stabilizace lopatek apod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: