|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gart
|
Zaslal: po únor 22, 2016 10:09 pm Předmět: Prevence tříselné kýly? |
|
|
Zdravím, chci se zeptat jestli nějak lze předejít problémům s tříselnou kýlou. Mám už levou i pravou tříselnou kýlu operovanou ( v 9 letech a v 17 letech druhou).. Takže už to je dost dlouho (nyní je mi 28). Nicméně po delší době začínám se svým tělem něco dělat - kruhový trénink, fotbal.. žádné váhy.. a cítím občas tu jednu kýlu - tedy jizvu kde mám i nějakou síťku nebo výztuhu.. Přečetl jsem dost doporučení a je jasné že nesmím nic uspěchat a jít na to pomalu, moje konkrétní otázka:
Lze vůbec tříselnou kýlu nějak chránit? Pásek mi příjde spíše jako prevence před pupeční kýlou a možná tím víc pak jde tlak na třísla (no říká se tomu tříselná kýla ale je to v oblasti pod pupkem na stranách)... a řešit vůbec nějakou prevenci třísla nebo nechat tak aby se spodní břišní svaly zpevňovaly?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
s7RanG
|
Zaslal: út únor 23, 2016 9:24 am Předmět: |
|
|
Ahoj, sám jsem teď řešil nějaké nepříjemnosti s třisly. Po návštěvách fyzioterapeuta jsem si uvědomil důležitost svalstva tělesného jádra jako takového.
Tudíž bych ti doporučoval si najít a aplikovat pravidelně cviky na "vnitrřní" břišní svaly. Dle mých zkušeností mají na třísla podstatný vliv a pocituji zlepšení. Třisla však vždy budou choulostivější partie a je potřeba správná znalost a čas. Jako u všeho. Hodně štěstí
|
|
| nahoru |
|
 |
Gart
|
Zaslal: st únor 24, 2016 7:19 am Předmět: |
|
|
Ano, snažím se tyto cviky dělat.. Různe nestabilní podložky, míč apod.. Ale upřímně to moc nebaví :) co se dá dělat, když to musí bejt ;) díky a Tobě ať se taky daří..
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st únor 24, 2016 10:44 am Předmět: |
|
|
| Gart napsal: | | Ano, snažím se tyto cviky dělat.. Různe nestabilní podložky, míč apod.. Ale upřímně to moc nebaví :) co se dá dělat, když to musí bejt ;) díky a Tobě ať se taky daří.. |
Tohle absolutně nemusí ničemu pomoct. klidně se to může zhoršit. Shodou okolností jsem o víkendu na toto téma, přílišné upíná k tomuhle typu práce s CORE a břichem napsal článek na web;)
Tady bych viděl práci i pro pánev resp. kyčel a okolí, rotační souhyby nohy vůči pánvi, jak makaj adduktory, flexory, a práce břicha X zad spíš v závislosti na dynamické prácy nohou. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Gart
|
Zaslal: čt únor 25, 2016 7:54 am Předmět: |
|
|
Jako upřímně si myslím že s tím stabilizačním systémem na tom nejsem zase tak špatně.. není to tak že bych celý život nic nedělal.. jsem celkem pevný a stabilní, ještě asi 5 let zpátky jsem sportoval, cvičil... ale na všem je něco.. určitě občas toto cvičení zařadím do programu.. jinak jak jsem psal, chodím na kruhový trénink s ženskýma (lehké váhy, spíš kardio a lehké posilování celého těla) a tam se hodně zaměřujeme na břicho.. takže tam břicho a záda zpevňujeme pořád za pomocí cviků s vlastní vahou..
Zajímá mě, jak to je s tím kýlním pásem... když bych se třeba časem dostal už na posilování s váhou.. chrání i ty tříselné kýly, nebo to je spíš na podbřišek.. obecně, když si ho přitáhnu a zatlačím... připadá mi, že na ty tříselné kýly jde ještě větší tlak než bez pásku.. toto je dilema co bych rád vyřešil.. je mi jasné že když už ty problémy mám.. nikdy do velkých váh už nepůjdu..
|
|
| nahoru |
|
 |
Valerián
|
Zaslal: út leden 29, 2019 6:09 pm Předmět: |
|
|
Jde o to, jestli operace kýly proběhla za pomocí zpěvňující síťky, v tom případě je recidiva velice vzácná a nemusel by ses jí obávat. Pokud operace byla bez síťky, pouze seštím otvoru v břišní stěně, riziko recidivy tam je vyšší a nedoporučoval bych při cvičení jít do vyšších vah.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|