|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Merle56
|
Zaslal: čt leden 31, 2019 8:09 pm Předmět: Hlad = katabolismus ? |
|
|
Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jím 3x denně (snídaně, oběd, večeře) jelikož mi to tak nejvíce vyhovuje. Snažím se nabírat svaly (takže jím více kalorií než je výdej) a mám to rozdělené nějak rovnoměrně mezi ty jídla, aby každé mělo bílkoviny/tuky/sachry a +- stejný počet kcal. Večer, když sním poslední jídlo (večeři) tak jsem najezený, nemám hlad ani chutě, prostě pohoda , ale mezi jídly mám občas hlad (např. dám snídani, potom jezdím vlakem, chodím po městě atd.) a chytne mě hlad, ale další jídlo mám třeba až za 1-2 hodiny. Otázka teda je, jestli něčemu vadí to, že prostě budu mít třeba 2 hodiny hlad a budu čekat na další jídlo, zda to nějak nevadí růstu svalů, nebo je lepší prostě když je hlad něco sníst ???
PS:. jak říkám, ve finále za den ty kalorie příjmu, jde mi jen o ten interval mezi jídly kdy mám hlad, jestli to nevadí ... díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pajinaa

|
Zaslal: so únor 02, 2019 2:10 am Předmět: Re: Hlad = katabolismus ? |
|
|
| Merle56 napsal: | Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jím 3x denně (snídaně, oběd, večeře) jelikož mi to tak nejvíce vyhovuje. Snažím se nabírat svaly (takže jím více kalorií než je výdej) a mám to rozdělené nějak rovnoměrně mezi ty jídla, aby každé mělo bílkoviny/tuky/sachry a +- stejný počet kcal. Večer, když sním poslední jídlo (večeři) tak jsem najezený, nemám hlad ani chutě, prostě pohoda , ale mezi jídly mám občas hlad (např. dám snídani, potom jezdím vlakem, chodím po městě atd.) a chytne mě hlad, ale další jídlo mám třeba až za 1-2 hodiny. Otázka teda je, jestli něčemu vadí to, že prostě budu mít třeba 2 hodiny hlad a budu čekat na další jídlo, zda to nějak nevadí růstu svalů, nebo je lepší prostě když je hlad něco sníst ???
PS:. jak říkám, ve finále za den ty kalorie příjmu, jde mi jen o ten interval mezi jídly kdy mám hlad, jestli to nevadí ... díky |
Ahoj, vadit by to ničemu moc nemělo. Hlavní je, tak jak píšeš, přijmout víc energie než vydáš, což splňuješ. Je pak na zvážení, jestli ti hlad v něčem vadí nebo ne, popř. do jaké míry je silný (možná to může mít lehce vliv na hladinu kortizolu, který je katabolický, ale je to i individuální). Klidně bych to řešil lehkým ubráním z některého hlavního jídla a přidáním drobné svačinky. Nebo se zkus podrobněji podívat na svůj jídelníček a podívat se, jestli v něm máš v jednotlivých třech jídlech dostatek bílkovin, vlákniny a komplexních sacharidů, kdy tyto tři složky, pokud jsou kvalitně nastavené, ti zvýši pocit nasycení po delší dobu a mohly by eliminovat pocity hladu mezi jídly.
|
|
| nahoru |
|
 |
deiw
|
Zaslal: so únor 02, 2019 1:04 pm Předmět: |
|
|
Jak psal pajinaa, chtělo by se to podívat na to, jak máš složena ta jídla.
Já i v dietě to mám tak, že k hladu se víceméně nedostanu - mám dostatek proteinu, zeleniny, vlákniny, pokud sacharidy, tak jsou s nízkým glykemickým indexem.
Pokud jsi v přebytku kalorií, neměl by být problém nastavit to tak, aby tě 3 jídla denně zasytily bez pocitu hladu.
Druhá varianta je ubrat z jídel pár kalorií, a využít to na 1-2 menší svačinky mezi jídly.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|