Dřepy s nohama u sebe ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dřepy s nohama u sebe ?  Úvodní stránka -> Trénink -> Dřepy s nohama u sebe ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moth dont care

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2020 4:51 pm    Předmět: Dřepy s nohama u sebe ? Odpovědět s citátem

Zdar, chtěl bych se na něco zeptat. Záleží u dřepu hodně na postavení nohou, co se zapojení svalů týče, nebo je nejlepší postoj ten, který vyhovuje mě osobně ? Jde o to, že jsem vždy jezdil dřepy celkem na úzko = na šířku ramen se špičkama vytočenýma do stran. Poslední týden jsem to chtěl ale trochu pozměnit a cvičím dřepy s postojem, kdy mám špičky rovně a nohy úplně u sebe. Cítím se v té pozici pohodlněji, ale nevím jestli to je v pořádku co se týče zapojení svalů.

Dotaz teda je, je v pořádku jet dřepy s nohama úplně u sebe ? Bude to rozvíjet nohy stejně tak, jako širší dřepy se špičkama do stran ? Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IronAndrew

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2020 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U dřepu se vždy osobně snažím jet co nejtěžší váhu pro co největší hormonální odezvu. Dřep je technicky jeden z nejtěžších cviků běžně prováděný v posilovnách. A na základě těchto principů, abych mohl použít těžkou váhu a bezpečně s ní manipuloval tak bych volil širší postoj. Osobně bych s nohy blíž jak šířka ramen (pokud nemáš ramena široká jak plazmová televize) nedřepoval. Možná jen pár lehkých sérii na závěr po těžších dřepech. Nebo bych užší postoj dal například na legpressu. Nebo bych zkusil i přední dřepy. Protože od užšího postoje bych očekával lepší zapojení kvadricepsu. Ale nejel bych na úkor stability a tím i rizika zranění.

Chtělo by to od tebe nějaké video/fotky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: