|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
TheThor123
|
Zaslal: st listopad 11, 2020 10:07 pm Předmět: BMR/MAKRA |
|
|
Dobrý den,
Mám takovou nesrovnalost, jedná se fakt o banalitu, ale moc mi to pomůže, když mi to vysvětlíte.
BMR - u mě 1932 znamená, že moje tělo bez ničeho svým fungováním tohle vydá za den (což jako asi jo) a je to už rovnou číslo, které mi vyjadřuje počet potřebných kalorií za den (z jídla) ?
Pokud ne, pletu se. Mám si to vynásobit něčím ? Protože dle výpočetu maker to dělá naopak 2256 kcal/day. Mám v tom zmatek.
Stačí mi ta hodnota z maker pro to, abych nehubnul a zůstal takový jaký jsem (těch 2256 - a pak třeba pro redukci ubírat, naopak pro objem přidat) ?
Potřebuji vědět nebo mi to nějak ujasnit, protože já, pokud chci začít s počítáním kalorií, tak nevím jestli z BMR a pro redukci třeba ubrat o 200 nebo vypočítat si potřebné množství makroživin a z těch vycházet.
Díky! :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
balbi

|
Zaslal: st listopad 11, 2020 10:43 pm Předmět: |
|
|
BMR je co tělo spotřebuje, i když by jsi byl úplně v klidu, celý den jen ležel a nic nedělal.
Příjem maker musí být vyšší než je hodnota BMR, protože během dne děláš "spoustu" činností, minimálně chodíš atd, takže příjem kalorií bude vždy vyšší. Záleží pak na tom, jak moc jsi aktivní, jak intenzivně cvičíš apod.
Takže pokud ti vyjde, že by jsi měl jíst cca 2300kcal, tak to je hodnota, kterou by jsi měl přijmnout, aby jsi nehubl a ani nenabíral (samozřejmě je potřeba brát to dost s rezervou).
Když budeš chtít hubnout, tak od té hodnoty odeber 200kcal (když nabírat, tak naopak přidej). tak po týdnu-10 dnech uvidíš, jak se hýbe váha a dle toho s tím pracovat, ale vždy je lepší přidat výdej (aktivitu-víc se hýbat), než sahat do jídla.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheThor123
|
Zaslal: st listopad 11, 2020 10:55 pm Předmět: |
|
|
| balbi napsal: | BMR je co tělo spotřebuje, i když by jsi byl úplně v klidu, celý den jen ležel a nic nedělal.
Příjem maker musí být vyšší než je hodnota BMR, protože během dne děláš "spoustu" činností, minimálně ch...... |
Aha. Dobře. Takže raději počítat skrz modul.. váha x 1.8 (bílkoviny) x 4 ?
Protože jsem teď počítal přes článek od myproteinu a vychází mi docela zvláštní čísla. Třeba 2704kcal. Z toho 30% je 202,8g bílkovin na to, abych zůstal takový, jaký jsem.
Bazál byl 1932.095 x [malá aktivita (sedavá činnost, běh)] 1,4 = 2704
Nevím prostě jak si to spočítat. Všude mi to počítá jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: st listopad 11, 2020 11:31 pm Předmět: |
|
|
Celkově je lepší se řidit dle poměr makroživin, než počítat kalorie jako takové.
bílkoviny 1g=4kcal (1,8-2,5g na 1kg čisté TH)
sacharidy 1g=4kcal (2-3g na 1kg čisté TH)
tuky 1g=9kcal (0,8-1g na 1kg čisté TH)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|