|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Šotek95
|
Zaslal: st srpen 24, 2022 1:12 pm Předmět: Dřepy - vhodná obuv? |
|
|
Zdravím, měl bych jeden dotaz ohledně vhodného obutí na dřepy. Jde o to, že jsem doteď používal do posilky obyčejné boty na běhání s tím, že na dřepy jsem je sundával a dřepoval naboso jenom v ponožkách. Toto mi sice zatím naprosto vyhovuje, ale všude se píše, že u vyších vah toto není pro nohu úplně ideální, tak začínám přemýšlet o tom, že bych pořídil nějaké ty boty speciálně pro dřepování. Vím že nejlepší by byly asi přímo vzpěračské boty, ale jednak si nejsem jistý jestli by se mi na tu moji úroveň vůbec vyplatily pořizovat, ale hlavně mám trochu strach z toho jak mají vyvýšenou patu, myslím si totiž že by mi toto zrovna dvakrát nevyhovovalo. Proto bych se chtěl zeptat - za tu dobu co cvičím jsem si všiml, že občas někdo v posilce dřepuje v klasických Converskách Chuck Taylor - to jsou takové ty typické plátěnky s rovnou podrážkou jak jsou vysoké ke kotníkům. Myslím si že toto by bylo akorát pro mě, přece jenom s rovnou podrážkou by to bylo hodně podobné dřepování naboso a akorát bych měl o něco pevnější patu a kotníky, ale co jsem tak hledal tak zatímco někdo si nemůže tyto boty vynachválit, tak další je zase vůbec nedoporučují. Proto jsem se chtěl jenom zeptat, jestli tady někdo náhodou v converskách nedřepuje, a pokud jo, tak jaké s nimi máte zkušenosti? Samozřejmě úplně ideální by pro mě bylo kdyby někdo napsal, že na dřep jezdí úplně nějaký neskutečný bomby bez problému naboso, ale to se obavám že asi moc reálné nebude :D díky za odpovědi :)
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
MilanT
|
Zaslal: st srpen 24, 2022 3:25 pm Předmět: Re: Dřepy - vhodná obuv? |
|
|
Peter Ustinov jezdi uplny bomby drepy na boso
Ja jsem vzdycky drepoval v salovkach ale posledni trenink drepu jsem si zkusil vansky (taky platenky) a bylo to perfektni, takze conversky a podobny boty na drep doporucuji pokud nechces investovat do vylozene lifterskych bot ci vzperacek.
|
|
nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: st srpen 24, 2022 3:32 pm Předmět: |
|
|
boty na dřepy jsou téma, který periodicky řeším poslední 2-3 roky
několik bodů za mě:
- absolutní základ je pevná plochá tvrdá podrážka (s podpatkem nebo bez, to je jedno), rozhodně ne žádný běžecký nebo jiný boty s měkkou podrážkou. Když vidím lidi ve fitku, jak si páčí kotníky v nevhodných botech, tak bych brečel.
- pokud jsi zvyklej dřepovat naboso a nemáš s tím problém, je předpoklad, že máš dobrou mobilitu kotníků, tebou zminovaný conversky by měly být ok, akorát by se bál, že ta látka časem povolí do boků, boty se vytahaj a bude ti v nich plavat noha, musíš asi počítat s kratší životností bot. Nevím kolik stojí ty Conversky (koukal jsem, že cca 1500 - 2000Kč, ale já osobně považuju za rozumný si připlatit a koupit barefooty (mám aktuálně boty od Vivobarefoot, stály asi 3500Kč, ale za mě investice, která se vyplatí)
- vzpěračky (různý boty s podpatkem) jsou taky OK, akorát člověk musí dost vybírat. Já jsem začínal dřepovat ve vzpěračkách, byly to boty značky Do-Win (s nižším asi 10mm podpatkem a byly širší ve špičce), který mi léta vyhovovaly. Když dosloužily, zkoušel jsem asi 2typy vzpěraček, ale ani u jedněch jsem nevydržel víc jak půl roku a skončil jsem u dřepů na boso. Všechny typy vzpěraček se dneska dělaj s moc vysokým podpatkem (vadí mi, že člověk jde při dřepu moc do kolen) a hlavně jsou na mě všechny moc úzký ve špičce (mám po těch letech už náznaky vpáčených palců u nohy - haluxx valgus)
|
|
nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne srpen 28, 2022 2:04 pm Předmět: |
|
|
Nechápu jak může někdo dřepovat v běžeckých botech.
Ty mají obvykle nějakou tvarovanou pružnou podrážku a v tom se dřepuje hodně blbě.
Nejlepší na boso nebo v botech co mají pevnou plochou podrážku.
|
|
nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne srpen 28, 2022 2:56 pm Předmět: |
|
|
Drepuj bez bot, barefootech, v kanadach nebo vzperackach.
Cokoliv "pohodlneho" nebo na beh je nahouby! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
nahoru |
|
 |
Uživatel77
|
Zaslal: ne srpen 28, 2022 3:14 pm Předmět: |
|
|
Znal jsem pár kluků co dřepovali buď ve farmářkách, nebo boty ala converse... Když se to začalo rozlepovat, zachránil to chemopren a jelo se dál :D
Podotýkám, že to bylo před více než 10ti lety :D
|
|
nahoru |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|