Ako často a prečo?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ako často a prečo?  Úvodní stránka -> Trénink -> Ako často a prečo?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Orim

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 10:30 am    Předmět: Ako často a prečo? Odpovědět s citátem

Zdravím všetkých fitnessakov

Ako často precvičiť svalovú partiu do týždňa keď si v kalorickom deficite? A dôvod prečo dik :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obden cele telo, protoze co tělo nepotrebuje, to v deficitu "pali"
Orim

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Obden cele telo, protoze co tělo nepotrebuje, to v deficitu "pali"

Našiel som tu v jednom článku tento tréning
Je vhodný?

Príklad

P drepy,zhyby na hrazde lytka

S. Military, pritahy v predklone,biceps

P , mŕtvy ťah,benc,triceps
+ Šiel by som každý deň brucho a chôdza na páse 30-60min
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano
MilanT

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zacni cvicit a cvic.

Pokud napises jeste jeden budizknicemu dotaz, ktery tu byl stokrat a nejmin stokrat jsi se na nej ptal i ty, je to s tebou fakt zly a uz nikdo neodpovi.

Ustinov jezdi 45 minutove fullbody a ma na tom vysledky, ja jezdim dvouhodinove fullbody, Vlk ma vrsek spodek. Turakam ma rozdelene partie, Magumi jezdi fullbody atd. atd. Pete Rubish tahal kazdy tyden 1-2x s maximalnim usilim, kofeinem a adrenalinem, Dan Green tahal 3x tydne ale tezce jenom jednou za 3 tydny.

Vsechno funguje, dokud to nefunguje a az to prestane fungovat napises si o danem treninku informace a vyberes dalsi, nejlip odlisny od toho puvodniho.

Otazka je dale nespecificka, procvicit svaly? Procvicit svaly muzes i s pet lahvi ale jestli ti neco poroste, to je vec druha. Chci nabrat/zhubnout/zkvalitnit/zesilit. Je rozdil cviceni partie a trenovani partie. Trenink te vede k nejakemu cili a striktne meris progres.

Treninkovy split co jsi napsal nevypada spatne, ale jde i o to jaky objem tzn. vahy serie a opakovani, split sam o sobe tolik nevypovida a jde hlavne o celkovy objem prace - duvod proc ve vetsine studii je vysoka frekvence gro je ten, ze kdyz pojedu jeden cvik 1x tydne o 9 seriich nebo 3x po trech, na druhem treninku jsem schopny zvedat vetsi vahu a tim vykonat vetsi objem a tim jsem na tom lepe (teoreticky, protoze pokud to neuregenerujes podkopavas si).

Vyhoda pevne stanovene rutiny je ta, ze vidis presne jaky progress delas a v treninku jsi dusledny.

Hlavne necvic instinktivne nebo podle pocitu -> odzkouseno za tebe s minimalnimi vysledky ve srovnani s programem :-)
Orim

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2024 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Zacni cvicit a cvic.

Pokud napises jeste jeden budizknicemu dotaz, ktery tu byl stokrat a nejmin stokrat jsi se na nej ptal i ty, je to s tebou fakt zly a uz nikdo neodpovi.

Ustinov jezdi 45 minutove fullbody a ma na tom vysledky, ja jezdim dvouhodinove fullbody, Vlk ma vrsek spodek. Turakam ma rozdelene partie, Magumi jezdi fullbody atd. atd. Pete Rubish tahal kazdy tyden 1-2x s maximalnim usilim, kofeinem a adrenalinem, Dan Green tahal 3x tydne ale tezce jenom jednou za 3 tydny.

Vsechno funguje, dokud to nefunguje a az to prestane fungovat napises si o danem treninku informace a vyberes dalsi, nejlip odlisny od toho puvodniho.

Otazka je dale nespecificka, procvicit svaly? Procvicit svaly muzes i s pet lahvi ale jestli ti neco poroste, to je vec druha. Chci nabrat/zhubnout/zkvalitnit/zesilit. Je rozdil cviceni partie a trenovani partie. Trenink te vede k nejakemu cili a striktne meris progres.

Treninkovy split co jsi napsal nevypada spatne, ale jde i o to jaky objem tzn. vahy serie a opakovani, split sam o sobe tolik nevypovida a jde hlavne o celkovy objem prace - duvod proc ve vetsine studii je vysoka frekvence gro je ten, ze kdyz pojedu jeden cvik 1x tydne o 9 seriich nebo 3x po trech, na druhem treninku jsem schopny zvedat vetsi vahu a tim vykonat vetsi objem a tim jsem na tom lepe (teoreticky, protoze pokud to neuregenerujes podkopavas si).

Vyhoda pevne stanovene rutiny je ta, ze vidis presne jaky progress delas a v treninku jsi dusledny.

Hlavne necvic instinktivne nebo podle pocitu -> odzkouseno za tebe s minimalnimi vysledky ve srovnani s programem :-)

Ide mi u hubnuti a zesileni ak by sa dalo. A cvičím intenzitou 70-80%

Na každom cviku sú rozcvicovacie seriem 3x
Prvá pracovná séria je z najťažšou váhou do 6op druhá séria ide o -5% nižšou váhou na komplexných ťažkých cvikoch a na malé partie o -10 % a pridáva sa opakovanie, už nie 6 op ale snažíme sa minimálne 8op a v 3 série ubereme tiež od -5% do -10% a pridáme op na 10 minimálne a ďalší tréning pridáme váhu o 2.5kg na každej strane A V každej serie o 2.5kg a pridávame iba vtedy keď splníme cieľ cieľ je znížiť váhu o tie percenta a zvýšiť op ak nesplnime cieľ ostaneme na tých istých vahah alebo uberieme o 5 až 10%
Prestávky medzie sériami sú minimálne 3 min Max 5min
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

https://cistahmota.sk/treningovy-system-reverznej-pyramidy/
Orim

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
https://cistahmota.sk/treningovy-system-reverznej-pyramidy/

Áno tento tréningový plán
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidis, navod mas, tak co resis?
Orim

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Peter Ustinov"]Vidis, navod mas, tak co resis?[/quote

To že či není málo 1 cvik na partiu? Už ho cvičím pol roka všetko je super váha na cinke ide hore aj sila ale pre istotu že či sa neukracujem o niečo že či by nebol lepší nejaký kde sa sval cvičí 2x do týždňa samozrejme ak stačí v diéte 1x do týždňa cvičiť sval 1x do týždňa tak dobre všetko v poriadku
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dokud to funguje, nehrab na to!
Orim

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Dokud to funguje, nehrab na to!

Okey tak dám na vaše rady

Mne to prišlo málo lebo ja som predtým vždy šiel obyčajný kukturisticicky tréning kde je väčší objem tréningu a toto je pre mňa niečo nové

Rychle na stránku:

Přejdi na: