vitamin C

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vitamin C  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vitamin C
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so leden 10, 2015 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

urba napsal:
Myslím, že vitamín C průběh nemoci neurychlí, pouze může působit jako jeden z faktorů prevence.

S tím nemůžu z vlastní zkušenosti souhlasit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: so leden 10, 2015 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

urba napsal:
Myslím, že vitamín C průběh nemoci neurychlí, pouze může působit jako jeden z faktorů prevence.

MM-1

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Njn je to hovadina právě, když seš nemocnej tak potřebuješ céčka ještě víc. Já s tím céčkem experimentuju celkem dost i na pokusnejch králících. Nedávno na ségře, která měla angínu a nechtěla brát antibiotika první den jsme nasadili 15g, druhej den asi 12g a třetí den šla do práce. Jinak já pokračuju nějakých 6-7 let bez nemoci s dávkováním 2g ráno a 2g večer. K tomu beru mimo jiné hořčík a béčka kvůli prevenci ledvinových kamenů, ale myslím si, že to není nutný, ale pro sichr je to asi lepší stejně to tělo potřebuje.
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MM-1 napsal:
Njn je to hovadina právě, když seš nemocnej tak potřebuješ céčka ještě víc. Já s tím céčkem experimentuju celkem dost i na pokusnejch králících. Nedávno na ségře, která měla angínu a nechtěla brát antibiotika první den jsme nasadili 15g, druhej den asi 12g a třetí den šla do práce. Jinak já pokračuju nějakých 6-7 let bez nemoci s dávkováním 2g ráno a 2g večer. K tomu beru mimo jiné hořčík a béčka kvůli prevenci ledvinových kamenů, ale myslím si, že to není nutný, ale pro sichr je to asi lepší stejně to tělo potřebuje.

a proc to nedavas injekcne? takle ta vyuzitelnost bude hoodne slaba
MM-1

PříspěvekZaslal: ne leden 11, 2015 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta využitelnost se samozřejmě odvíjí od aktuální potřeby těla tzn. ve stresu v nemoci atd bude využitelnost velká a v době, kdy ses v pohode bude menší. Ale ja nejsem schopnej určit, kdy na mě třeba něco leze, když tam ještě nejsou příznaky tzn. radší jako prevence. No a proč ne injekčně? Protože do sebe nebudu dobrovolně píchat injekce, i když jak říkas využitelnost je větší samozřejmě viz léčba rakoviny injekčním vitaminem C.
Mirek Dušín

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2015 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proč nezkusíte liposomální formu vit. c, tam je využitelnost prý až 90%, četl jsem nějaké studie a hladina v krevní plazmě s liposomálním vit. C se přiblížila i injekční formě.
marek_kokso

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Z mnohých vlastných skúseností nesúhlasím, vitamín C v dostatočne veľkých dávkach dokáže výrazne pomôcť v priebehu choroby.
O megaskorbickej liečbe som čítal veľa. Zo začiatku som tomu nedôveroval, nie som zástancom syntetických vitamínov, ale čím ďalej tým viac som presvedčený, že na tom niečo je. Ja som začal užívať 3-4 x denne 1g. Ak cítim, že na mňa niečo lezie, dávam 1,5g 5-6x denne. Chorý som bol odvtedy raz, ale za 2 dni som bol OK. Takže za mňa zatiaľ jednoznačne áno.
Céčko kupujem v DM drogerie, Pluver Vit. C 100g. Je to najlacnejšie a je to čisté céčko, bez akýchkoľvek ďalších prísad. Je v ňom aj odmerka. Robím si z neho askorbát sodný - mix céčka so sódou BB v objemovom pomere 3:1, céčko potom neviaže toľko minerálov v tele.
I.N.G.

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marek_kokso napsal:
Ja som začal užívať 3-4 x denne 1g. ...
Céčko kupujem v DM drogerie, Pluver Vit. C 100g..

Chceš říct, že si dáváš 4x denně 1g toho Pulveru? Jak to dávkuješ do vody/čaje?
Já si to nedávno taky koupil, dal jsem 1 g do 2dc vody a nedalo se to pít, jak to bylo děsně kyselé... BTW, ta odměrka je na 125 mg.
marek_kokso

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@I.N.G. - ano, 4x denne 1g (cca 9 odmeriek). Keď to neutralizuješ tou sódou BB, nebude to kyslé.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marek_kokso napsal:
@I.N.G. - ano, 4x denne 1g (cca 9 odmeriek). Keď to neutralizuješ tou sódou BB, nebude to kyslé.

Nebude to kysle, ale percento vyuzitelneho vit. C v dosledku neutralizacie poklesne asi dost vyrazne. Pravda sice je, ze pri takom mnozstve denneho prijmu je to hore-dole. Zaujimalo by ma presne cislo, pokial nejake taketo vyskumy existuju, aby to nahodou v konecnom dosledku nebolo tak, ze mas jedno, ci si das 1-2x 600mg c postupnym uvolnovanim alebo xy gramov, ktore zneutralizujes bikarbonatom.
marek_kokso

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevidím dôvod, prečo by využiteľnosť mala klesnúť neutralizáciou. Vitamin C sa neutralizáciou nijako neznehodnocuje. Keď si pozrieš zloženie bežných tabletkových foriem vitamínu C, často obsahuje práve spomínaný askorbát sodný, nie čistú kyselinu.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Presiel som par info po nete a ozaj to vyzera tak, ze so sodou je to ok.
raw

PříspěvekZaslal: út leden 27, 2015 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MM-1 napsal:

tak tak
dejvinho

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dneska jsem si sel koupit do DM to Cecko, neco na me leze, prvni davku jsem dal po obede 20odmerek asi 2,2g cca, a za 3hodiny sem se krasne po*ral, mam na noc zkusit dat samou davku nebo ubrat? Jinak ten prujem nemuzu jiste rict jestli to je z predavkovani, treba me postihl prujem normalne.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st únor 04, 2015 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi neměl k obědu mléko s třešněmi, tak je to na 99 % předávkování.
EDIT: Když už chce někdo dávat megadávky, tak si kupte postupně uvolňovací Céčko a ne tyhle sypané formy. Kdo s tím neumí manipulovat, tak má akorát drahou moč a stolici.
Vitamin C With Rose Hips | MAXXWIN
Vitamin C With Rose Hips s pozitivním vlivem na imunitní systém.
169 Kč
Vita-C 1000 mg | Extrifit
1000 mg vitamínu C s šípky v jediné tabletě!
189 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vitamin C Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: