Zhodnocení paleo stravy

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení paleo stravy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zhodnocení paleo stravy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 12:14 am    Předmět: Zhodnocení paleo stravy Odpovědět s citátem

Ahoj,

rád bych Vás poprosil o revizi mého plánovaného paleo pokusu.

Snídaně vejce 2-3 + slanina 50G

Oběd : 250 g vepřového masa plec + lžíce olivového oleje a + případně nějaké ořechy

Svačina -> Co dát zde? Napadlo mě např. tučný sýt eidam nebo gouda např. s ořechy. Ale mléčné výrobky v paleo nejsou dovolené. Co myslíte? Např. vepřovou šunku 50 g?

Večeře : uzená makrela (půlka té ryby) + ořechy / konzerva tuňáka v oleji.

K tomu všemu tak nějak zeleninu a tak.

A ohledně ovoce, kolik bych tam toho měl dát?

Dostanu se s tímto do ketézy? Jak otestovat případně ketózu?

Naposledy upravil Buraak dne út listopad 11, 2014 10:16 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
sk

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:

Rozumím argumentu. Nicméně chtěl bych zkusit, zda bych na takovéto dietě cítil více energie apod. Tedy proč to nezkusit.

Mohl by se mi k tomu někdo vyjádřit?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Hulkie

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak to vyzkoušej. Rozdíl poznáš prakticky ihned. U mně osobně dost negativní.
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
No tak to vyzkoušej. Rozdíl poznáš prakticky ihned. U mně osobně dost negativní.

Jak dlouho si to držel? Ono se říká, že prvních 14 dní to nemusí být moc, pokles energie atd, než si tělo zvykne na využívání energie z tuků.

Díky!
Mablung

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 1:52 pm    Předmět: Re: Zhodnocení paleo stravy Odpovědět s citátem

Buraak napsal:
Ahoj,

rád bych Vás poprosil o revizi mého plánovaného paleo pokusu.

Snídaně vejce 2-3 + slanina 50G

Oběd : 250 g vepřového masa plec + lžíce olivového oleje a + případně nějaké ořechy

Svačina -> Co dát zde? Napadlo mě např. tučný sýt eidam nebo gouda např. s ořechy. Ale mléčné výrobky v paleo nejsou dovolené. Co myslíte? Např. vepřovou šunku 50 g?

Večeře : uzená makrela (půlka té ryby) + ořechy / konzerva tuňáka v oleji.

K tomu všemu tak nějak zeleninu a tak.

A ohledně ovoce, kolik bych tam toho měl dát?

Dostanu se s tímto do ketézy? Jak otestovat případně ketózu?

Moc se v paleu nevyznam, ale je ucelem palea se dostat do ketozy?
Hulkie

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buraak napsal:
Hulkie napsal:

Jak dlouho si to držel? Ono se říká, že prvních 14 dní to nemusí být moc, pokles energie atd, než si tělo zvykne na využívání energie z tuků.

Díky!

Na ketózu si tělo zvykne za cca týden, ale bude ti smrdět z huby jak mrtvýmu štěněti.
Takže tipuju, že třeba tvoje mladá si na ketózu nezvykne ani za měsíc.
A pokud v ketóze nejsi, potom tělo nepřijímá energii z tuků, ale snaží se pořád vyrobit
si glykogen. A k tomu použije každou nadbytečnou bílkovinu, nad cca 1,5 g na kg tělesné
váhy.
PetkaB

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Účelem palea není dostat s do ketozy (naprostá většina lidí na paleu v ní ani není). Z toho vyplývá, že si stačí pravidelně čistit zuby a z pusy ti nesmrdí
Buraak

PříspěvekZaslal: út listopad 11, 2014 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nejsem v ketóze, tak i přesto by mé tělo mělo čerpat energii z tuků, nebo ne?

Alespoň mnohem více než předtím. Je to tak? Všichni Paleo lidi mluví o tukovém metabolismu. K čemu by to tedy bylo, kdyby při příjmu cca 50 - 70 g sacharidů denně jsem k energii používal jen tyto sacharidy a sacharidy ze svalů a proteinů?

PS: Kolik doporučujete sacharidů? Mím cílem je více energie. To je můj hlavní cíl.

Děkuji za vysvětlení :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: