Zhodnocení stravy Paleo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení stravy Paleo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zhodnocení stravy Paleo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď trošku odbočím a nevím, jestli se to dá porovnávat s člověkem, ale medvěd je taky všežravec, a když se chystá k zimnímu spánku, tak to dělá tím, že z ryb jí jen tuk a zbytek vyhazuje. Mně teda rozhodně připadá jako nesmysl, že z tuků se přibrat nedá, což tady z mýho pohledu Johny tvrdí.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenze zaprvy by ten medved pribral tuk, i kdyby byl na restriktivni diete - maximalne by zredukoval pohyb a zkonzumoval svaly a tkan, aby mel palivo pro tuk. Tohle je laboratorne overeno a je to mega zajimavy. A za druhy medved potrebuje na zimu ekvivalent cca 1.000.000 kalorii, takze se nedivim, ze aby to uzral, potrebuje jist jen tuk...
Tsunami

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Teď trošku odbočím a nevím, jestli se to dá porovnávat s člověkem, ale medvěd je taky všežravec, a když se chystá k zimnímu spánku, tak to dělá tím, že z ryb jí jen tuk a zbytek vyhazuje. Mně teda rozhodně připadá jako nesmysl, že z tuků se přibrat nedá, což tady z mýho pohledu Johny tvrdí.

Ne že bych byla nějaký odborník na medvědy , ale co jsem nedávno viděla dokument, když chytají lososy, aby nabrali na zimu, sežrali úplně všechno, ale nejvíc jim jeli jikry
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavne se nabizi otazka, proc vlastne clovek tloustne. A proc nektery tloustnou vic a nektery min, nektery vubec a proc treba zeny tloustnou jinde nez muzi. Medved by proste pred zimou pribral tuk tak jako tak, je to jeho prirozena biologicka funkce... Ale clovek se k zimnimu spanku neuklada. No, jak jsem rekl, slozity tema, doporuju precist tri zminene knizky ;)
Frozz.

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...a ještě se zamyslete, proč jste nikdy neviděli a neuvidíte divoká zvířata tlustá. A to třeba takový lev většinu dne proleží ....
Paťo22

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tlstne sa z toho, keď máš vyšši kalorický príjem ako výdaj..
a k tomu tlstnutiu z tukov.. je to také isté ako tlstnutie zo sacharidov.. lenze, ak budete jesť sacharidy a tuky spolu, tak priberiete rychlejšie.. ak si dáte nejaký sacharid /je jedno či zložitý alebo jednoduchy/ zvyšite si inzulín, a telo sa prepne na spalovanie sacharidov, a tuky odkladá.. preto ak keď sa prebudíte, tak ste v stave páliť tuky, prečo ? lebo keď ste zaspali, nehorázne vám vystúpil GH a ten je protichodca inzulínu, ktorý spadne... a keď sa prebudíte, máte vysokú hladinu GH, ktorý ochraňuje vaše svaly, a vysokú hladinu cortizolu, ktorý páli tuky ako zdroj energie (ano, cortizol.. svaly páli LEN v prípade pretrénovania...)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Model prijem/vydej je nesmysl uz jen z toho duvodu, ze je prakticky nemozny drzet si prijem a vydej v rovnovaze. Telo si to reguluje samo hormonalni sekreci, biochemii a vylucovanim nebo zadrzovanim. Kalorie proste neni vzdy stejna. Co termicky efekt jidla? Co ruzny metabolismus tuku, cukru a bilkovin u ruznych lidi? Uz selskym rozumem tohle proste nemuze fungovat...

Sry za preklepy, datluju to pres telefon.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Teď trošku odbočím a nevím, jestli se to dá porovnávat s člověkem, ale medvěd je taky všežravec, a když se chystá k zimnímu spánku, tak to dělá tím, že z ryb jí jen tuk a zbytek vyhazuje.

Je to dobrá otázka, a kdykoliv si člověk není jistý, často pomáhá podívat se mezi zvířata.

Hibernace ale podporuje fakt, že tuková tkáň je velice pečlivě hormonálně regulována a jak už psal ZeleznaKoule, v těchto případech na kaloriích prakticky nezáleží. Kdybych byl při diskuzi výše už hodně v úzkých, nejspíš bych přišel s tímhle. Pokud vezmeš hibernující zvíře a dáš ho na restriktivní dietu, přibere téměř stejné množství tuku, jako kdyby mohlo jíst kolik chce. Stejně tak, pokud mu nedovolíš hibernovat, tzn. že v tomto období bude normálně dál jíst, shodí téměř stejné množství tuku jako kdyby to prospalo a nejedlo nic. Jak už bylo zmíněno, velice zajímavé téma, ale významnost nějaké "vyšší" regulace je logická, protože bez toho by ta zvířata nepřežila.

madball napsal:
Mně teda rozhodně připadá jako nesmysl, že z tuků se přibrat nedá, což tady z mýho pohledu Johny tvrdí.

Z tuků se samozřejmě přibrat dá, pokud je konzumuješ se sacharidy. Teoreticky se dá přibrat i když budeš konzumovat jenom čistý tuk. Prakticky ale, a o to jde, nepřibereš žádný nadbytečný tuk pokud budeš jíst "paleo", protože v tom případě Ti signály jako pocit nasycení dají jasně najevo kdy už máš dost.

Všechno v lidkém těle je naprosto dokonale regulováno a udržováno v rovnováze, včetně tělesné hmotnosti a kompozice. Stačí jenom jíst opravdové potraviny a ne různé náhražky, polotovary apod.

PS: Frozzi na toho lva pozor, ne zas tak dávno mě tu cipinek seřval, když jsem napsal, že lvi jsou líní a celý den proleží.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
madball

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já za sebe řeknu, že mně to v poslední době přijde jako hon na čarodějnice. Dřív to bylo v podobě tuků, teď v podobě sacharidů.
Osobně se snažím většinou preferovat zlatou střední cestu. Ale naprostej souhlas v tom, že snaha člověka si některý věci usnadnit není nejlepší cesta. A to jsou ty polotovary jak píšeš, používání droždí místo kvásku, špalda vs. vyšlechtěná pšenice atd. Ne vždy je to na škodu, ale někdy jsou lepší starší způsoby.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na jednu stranu to vnimam taky, ale pravda je, ze hon na tuky byl obecne hon na vsechny tuky, kdezto hon na sacharidy je spis o tom dat si bacha na jejich zdroj. Ale samozrejme jako vzdy se najde par fanatiku, kteri to zenou ad absurdum...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi takto,
pokud mám bazální metabolismus např. 1500 Kcall / den a k tomu výdej řekněme 1000 Kall / den a denně přijmu 3500 Kcall
a) ve 100 % ze sacharidů
b) ve 100 % z tuků

Prostě přiberu - to je fakt!

To, že po těch sachrech budu mít potřebu sežrat půl vola je věc jiná, ale pokud toho vola nesežeru, přiberu tak jako z těch sacharidů, jen budu mít pocit hladu.

Hubnout se dá i na čokoládě nebo alkoholu - to ,že to není nejšťastnější řešení je ale snad každému jasné.
Světluška

PříspěvekZaslal: so květen 25, 2013 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
měla bych dotaz ohledně přibírání/zhazování při paleo/primal.
Za poslední rok se mi podařilo dát dolů asi 36kg. Poslední měsíc se snažím o primal. Zatím v pohodě, jen bych mám dotaz. Připadá mi, že přibírám.
Ovoce téměř nejím, max banán před cvičením (a to ne vždy). Mléčné výrobky jen smetanu 33% do kávy. Trochu trdých sýrů či smetanového jogurtu. Jinak jedu hlavně zeleninu, vejce, maso a ráno si dám lžičku kokosového tuku. Cvičím, asi obden ZWOW.
Je možné že to je jen přechodný stav? Nebo bych měla něco řešit abych nepřibírala?
Světluška

PříspěvekZaslal: so květen 25, 2013 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych chtěla dodat že o váhu mi nejde, škrtí mě sukně v pase
Luster

PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 12:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a predtim, kdyz si hubla, si jedla jak? pripadne jeste rozepis aktualni jidelnicek, muzem mit treba i neceho nedostatek (vetsinou tuky)
Světluška

PříspěvekZaslal: ne květen 26, 2013 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Při hubnutí jsem měla klasický doporučovaný jídelníček.
Hlídala jsem si kalorie, s ohledem na můj životní styl jsem měla příjem asi 1600-1800 + cvičení 200-400. Taky jsem měla klasicky na poměr B/S/T. Bílkoviny jsem měla kolem 100g, S 230-200g, T kolem 75g.
Můj jídelníček byl typicky konvenční, ráno tmavý chleba šunka a riccota, na svačinu ovesná kaše a jabko popř. jogurt a musli (ale z mixitu = nepřislazované), oběd rýže a kuře, před cvičením jogurt a banán a na večeři toustový chleba (cvičím až v podvečer) šunka a sýr.
A teď na priml ráno míchaná vejce a slanina (tahle kombinace mě baví), když mám dopoledne hlad tak pár ořechů, tučný tvaroh a kokos nebo tučný jogurt a kokos, na oběd nějaké masko a většinou salát (paleo "přílohy" mě moc nechytly) a na večeřu buď co zbyde z oběda nebo vývar, či kuře a salát.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení stravy Paleo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: