|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mikex2
|
Zaslal: so listopad 22, 2014 12:35 pm Předmět: |
|
|
Tak už se nevztekej, nemá to cenu, říkám jen, co jsem sám zažil.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
arkan

|
Zaslal: so listopad 22, 2014 1:54 pm Předmět: |
|
|
Doma se dá taky solidně vydělat, spojení manuální a duševní práce například servisní technici CNC obráběcích strojů pracující jako OSVČ ,ty co znám mají minimální sazbu na hodinu 650kč, k tomu cesta osobákem na místo za 14kč/km.
Denně si vydělají ti levnější 6-8000kč x 20 dní . _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so listopad 22, 2014 2:01 pm Předmět: |
|
|
To už jsou ale borci, který mají sakra odbornost... To zas nejde porovnávat někoho, kdo umývá nádobí a takovýhohle týpka. Plus 650/hod mi ještě nepřijde a tak moc na takovou práci _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: so listopad 22, 2014 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | ...Plus 650/hod mi ještě nepřijde a tak moc na takovou práci |
A koľko by si si asi predstavoval? 650/hod. je pri 8 hodinovom pracovnom čase asi 100 litrov Kč na mesiac a to počítam len pracovné dni. Krásny plat.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: so listopad 22, 2014 2:14 pm Předmět: |
|
|
| arkan napsal: | Doma se dá taky solidně vydělat, spojení manuální a duševní práce například servisní technici CNC obráběcích strojů pracující jako OSVČ ,ty co znám mají minimální sazbu na hodinu 650kč, k tomu cesta osobákem na místo za 14kč/km.
Denně si vydělají ti levnější 6-8000kč x 20 dní . |
ale taky nepracují každý den, takže se zase uklidněte chlapci...
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: so listopad 22, 2014 2:21 pm Předmět: |
|
|
Můj bratranec pracuje na CNC mašinách pro jednu rakouskou firmu. Říkal mi, že na tuhletu práci jezdí technici až z Rakouska, on sám musí být pojištěný proti škodě způsobené zaměstnavateli, jinak by taky mohl vydělávat jen na ně. Takže myslím, že tihle lidi jako OSVČ nemusí mít zas tak moc práce.
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: so listopad 22, 2014 4:22 pm Předmět: |
|
|
No já když si někdy objednávám servis na své CNC stroje ,tak vždy čekám alespon' týden než se dostanu na řadu.
Navíc si ty OSVČ objednávají i servisní firmy, funguje to tak že si objednáte u renomované servisní firmy opravu ta si na to objedná osvéčko za 600kč/hod a vám potom účtuje 1000kč/hod. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: so listopad 22, 2014 4:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so listopad 22, 2014 5:41 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | | cipinek napsal: | | mikex2 napsal: | | Jo, mimochodem, coříkáte tomuto: bývalý policajt, výsluha 30 táců + místo civilního zaměstnance s platem 51 táců brutto. |
ale šulinku, dáváš sem zase nějakou sračku vycucanou z prstu, O.K. jeden člověk z milionu, s tím můžeš jít někam... |
Ne, šulinku, není to neobvyklý, mluvím z vlastní zkušenosti, ale spíš o AČR. |
sorac, ale furt mi to nevychazi
Základní výše výsluhového příspěvku činí za 15 let služby 5 % průměrného měsíčního hrubého platu. Tato výše se zvyšuje za šestnáctý a každý další ukončený rok služby o 6,2 %, za dvacátý první a každý další ukončený rok služby o 2,5 % a za dvacátý sedmý a každý další ukončený rok služby o 1 % průměrného měsíčního hrubého platu.
Výše výsluhového příspěvku může činit nejvíce 55 % průměrného měsíčního hrubého platu. Byl-li voják zařazen jako výkonný letec nebo konal službu zvláštní povahy nebo zvláštního stupně nebezpečnosti alespoň po dobu 5 let anebo konal službu v zahraničí za zvlášť nebezpečných podmínek podle § 120 odst. 3, může výše výsluhového příspěvku činit nejvíce 60 % průměrného měsíčního hrubého platu.
prumerny platovy tarif na beznem utvaru je od 20 000 do 35 OOO (od posledniho pucfleka po velitele praporu-podle tabulek) hrubeho, ze ktereho se pocita vysluha (ktera se nasledne stejne dani)
i kdyby to bylo kolem tech 50% tak y frajer musel brat pres 60 tacu zakladu...to jsou snad jenom generalove...tech mame asi 20
cerpal jsem ze zakona o vojacich z povolani http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1999-221#cast8
mluvis z vlastni zkusenosti?..ale "spis" o ACR? takze i u PCR taci jsou?
a kolik jich je? a kde? jasne, mozna nejake velke zvirata z ministerstva, ale celkove nepocitam, ze by to bylo pres 20 lidi dohromady
chci znat ty lidi, co tak dore znas _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: so listopad 22, 2014 6:25 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | takže si tu opravu objednáváš u renomované servisní firmy jako blbec za Kč 1000/hod, místo abys zaplatit typovi Kč 600, výborně, ať žije debilismus, který je hnacím motorem kapitalismu... |
Já to objednávám na přímo za těch 600, ale je to problém ,oni spolu mají nějaké smlouvy ,že nesmí dávat svoje osobní údaje zákazníkům,jinak si je firma už nanajme. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 9:25 am Předmět: |
|
|
Tak jsem to pročetl celé, chtěl jsem reagovat na více věcí, ale už se mi nechce.
Důvody proč jsem odjel jsou:
1) Chtěl jsem do ciziny už déle
2) Osamostatnit se
3) Nějaké pracovní zkušenosti - za celý život jsem pracoval 2x!
Několik lidí se ptalo co budu dělat potom apod., třeba kdybych tu nějakou dobu šetřil, přijel do ČR, tak si mohu otevřít fitko a rozhodně tu v UK na to našetřím rychleji, jak v ČR. To samé jak tu psal Hulkie např. o bytu apod.
Myslím si, že je potřeba aby si Korny a Deadlift uvědomili, že je možnost z vydělaných peněz rozjet něco svého a nejen celý život pracovat pro někoho. A tuším, že deadlift někde příklad, že by radši makal v ČR za 25 000 než v UK za 50 000. Jenže kdo těch 25 v ČR má? V mém okolí pomalu nikdo, můj otec možná bude mít těch 25 možná i 30, ale vstává v 5 a domu se vrací v 7 večer. Takže prostě takhle to srovnávat nejde Deadlifte, v ČR je 25 nadstandard a v UK je 50 000 pomalu minimálka.
[q uote=Korny]2) Dělat v kuchyni a poznat půlku Anglie je super, ale tady jsme se bavili o těch případech, co dělají v kuchyni, nepoznají vůbec nic protože znají jen cestu do práce a do fitku a angličtinu za celej pobyt využijí minimálně...[/quote]
Kolik si myslíš, že má den hodin?  Jako ono se to nezdá, taky jsem to tak viděl, dělám 6x7,5 hodiny + 2,15 cesta. Do toho když si člověk zajde zacvičit, tak je rád, že je rád.
btw: taky mě vadí, že v práci moc AJ nefrčí, ale radši to tu měsíc doklepu, není to tak busy, lidi jsou v pohodě a dovezu si zpět zainvestované prachy než abych si 14 dní hledal práci, a pak za dalších 14 dní jel domu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:01 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:03 am Předmět: |
|
|
Jestli jseš voják, Ustinove, tak znáš určitě ty fígle, jak výsluhu navýšit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po listopad 24, 2014 10:06 am Předmět: |
|
|
Master nechci ti kazit iluze o otevreni fitka, ale co jsem se sam bohuzel presvedcil, tak je to vic nakladnejsi nez si mozna myslis  stroje apod. jsou uz jen malickost oproti zbytku.. a to mluvim o necem malym :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|