Život v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Život v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Život v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mikex2

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak už se nevztekej, nemá to cenu, říkám jen, co jsem sám zažil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doma se dá taky solidně vydělat, spojení manuální a duševní práce například servisní technici CNC obráběcích strojů pracující jako OSVČ ,ty co znám mají minimální sazbu na hodinu 650kč, k tomu cesta osobákem na místo za 14kč/km.
Denně si vydělají ti levnější 6-8000kč x 20 dní .
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To už jsou ale borci, který mají sakra odbornost... To zas nejde porovnávat někoho, kdo umývá nádobí a takovýhohle týpka. Plus 650/hod mi ještě nepřijde a tak moc na takovou práci
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
...Plus 650/hod mi ještě nepřijde a tak moc na takovou práci

A koľko by si si asi predstavoval? 650/hod. je pri 8 hodinovom pracovnom čase asi 100 litrov Kč na mesiac a to počítam len pracovné dni. Krásny plat.
cipinek

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
Doma se dá taky solidně vydělat, spojení manuální a duševní práce například servisní technici CNC obráběcích strojů pracující jako OSVČ ,ty co znám mají minimální sazbu na hodinu 650kč, k tomu cesta osobákem na místo za 14kč/km.
Denně si vydělají ti levnější 6-8000kč x 20 dní .

ale taky nepracují každý den, takže se zase uklidněte chlapci...
mikex2

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj bratranec pracuje na CNC mašinách pro jednu rakouskou firmu. Říkal mi, že na tuhletu práci jezdí technici až z Rakouska, on sám musí být pojištěný proti škodě způsobené zaměstnavateli, jinak by taky mohl vydělávat jen na ně. Takže myslím, že tihle lidi jako OSVČ nemusí mít zas tak moc práce.
arkan

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já když si někdy objednávám servis na své CNC stroje ,tak vždy čekám alespon' týden než se dostanu na řadu.
Navíc si ty OSVČ objednávají i servisní firmy, funguje to tak že si objednáte u renomované servisní firmy opravu ta si na to objedná osvéčko za 600kč/hod a vám potom účtuje 1000kč/hod.
cipinek

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takže si tu opravu objednáváš u renomované servisní firmy jako blbec za Kč 1000/hod, místo abys zaplatit typovi Kč 600, výborně, ať žije debilismus, který je hnacím motorem kapitalismu...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
cipinek napsal:
mikex2 napsal:
Jo, mimochodem, coříkáte tomuto: bývalý policajt, výsluha 30 táců + místo civilního zaměstnance s platem 51 táců brutto.

ale šulinku, dáváš sem zase nějakou sračku vycucanou z prstu, O.K. jeden člověk z milionu, s tím můžeš jít někam...

Ne, šulinku, není to neobvyklý, mluvím z vlastní zkušenosti, ale spíš o AČR.

sorac, ale furt mi to nevychazi
Základní výše výsluhového příspěvku činí za 15 let služby 5 % průměrného měsíčního hrubého platu. Tato výše se zvyšuje za šestnáctý a každý další ukončený rok služby o 6,2 %, za dvacátý první a každý další ukončený rok služby o 2,5 % a za dvacátý sedmý a každý další ukončený rok služby o 1 % průměrného měsíčního hrubého platu.
Výše výsluhového příspěvku může činit nejvíce 55 % průměrného měsíčního hrubého platu. Byl-li voják zařazen jako výkonný letec nebo konal službu zvláštní povahy nebo zvláštního stupně nebezpečnosti alespoň po dobu 5 let anebo konal službu v zahraničí za zvlášť nebezpečných podmínek podle § 120 odst. 3, může výše výsluhového příspěvku činit nejvíce 60 % průměrného měsíčního hrubého platu.

prumerny platovy tarif na beznem utvaru je od 20 000 do 35 OOO (od posledniho pucfleka po velitele praporu-podle tabulek) hrubeho, ze ktereho se pocita vysluha (ktera se nasledne stejne dani)
i kdyby to bylo kolem tech 50% tak y frajer musel brat pres 60 tacu zakladu...to jsou snad jenom generalove...tech mame asi 20
cerpal jsem ze zakona o vojacich z povolani http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1999-221#cast8

mluvis z vlastni zkusenosti?..ale "spis" o ACR? takze i u PCR taci jsou?
a kolik jich je? a kde? jasne, mozna nejake velke zvirata z ministerstva, ale celkove nepocitam, ze by to bylo pres 20 lidi dohromady
chci znat ty lidi, co tak dore znas
arkan

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
takže si tu opravu objednáváš u renomované servisní firmy jako blbec za Kč 1000/hod, místo abys zaplatit typovi Kč 600, výborně, ať žije debilismus, který je hnacím motorem kapitalismu...

Já to objednávám na přímo za těch 600, ale je to problém ,oni spolu mají nějaké smlouvy ,že nesmí dávat svoje osobní údaje zákazníkům,jinak si je firma už nanajme.
cipinek

PříspěvekZaslal: so listopad 22, 2014 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

však normálně načerno, jako vždycky, ne? typovi je přece jedno, jestli dostane Kč 600 od tebe nebo od firmy, pořád je to stejných Kč 600
MAST3R

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to pročetl celé, chtěl jsem reagovat na více věcí, ale už se mi nechce.
Důvody proč jsem odjel jsou:
1) Chtěl jsem do ciziny už déle
2) Osamostatnit se
3) Nějaké pracovní zkušenosti - za celý život jsem pracoval 2x!

Několik lidí se ptalo co budu dělat potom apod., třeba kdybych tu nějakou dobu šetřil, přijel do ČR, tak si mohu otevřít fitko a rozhodně tu v UK na to našetřím rychleji, jak v ČR. To samé jak tu psal Hulkie např. o bytu apod.

Myslím si, že je potřeba aby si Korny a Deadlift uvědomili, že je možnost z vydělaných peněz rozjet něco svého a nejen celý život pracovat pro někoho. A tuším, že deadlift někde příklad, že by radši makal v ČR za 25 000 než v UK za 50 000. Jenže kdo těch 25 v ČR má? V mém okolí pomalu nikdo, můj otec možná bude mít těch 25 možná i 30, ale vstává v 5 a domu se vrací v 7 večer. Takže prostě takhle to srovnávat nejde Deadlifte, v ČR je 25 nadstandard a v UK je 50 000 pomalu minimálka.

[q uote=Korny]2) Dělat v kuchyni a poznat půlku Anglie je super, ale tady jsme se bavili o těch případech, co dělají v kuchyni, nepoznají vůbec nic protože znají jen cestu do práce a do fitku a angličtinu za celej pobyt využijí minimálně...[/quote]

Kolik si myslíš, že má den hodin? Jako ono se to nezdá, taky jsem to tak viděl, dělám 6x7,5 hodiny + 2,15 cesta. Do toho když si člověk zajde zacvičit, tak je rád, že je rád.

btw: taky mě vadí, že v práci moc AJ nefrčí, ale radši to tu měsíc doklepu, není to tak busy, lidi jsou v pohodě a dovezu si zpět zainvestované prachy než abych si 14 dní hledal práci, a pak za dalších 14 dní jel domu.
cipinek

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zainvestované prachy? takže panáček už je investor, je tak? , myslel jsi špíše vydělané prachy, ne?
ale jinak s tebou souhlas, vidím to stejně...
mikex2

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli jseš voják, Ustinove, tak znáš určitě ty fígle, jak výsluhu navýšit.
Tom3

PříspěvekZaslal: po listopad 24, 2014 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Master nechci ti kazit iluze o otevreni fitka, ale co jsem se sam bohuzel presvedcil, tak je to vic nakladnejsi nez si mozna myslis stroje apod. jsou uz jen malickost oproti zbytku.. a to mluvim o necem malym :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Život v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: