|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Humanic145

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:03 pm Předmět: |
|
|
Byt tebou,tak cvicim pred nocni. Rano po nocni na to asi nebude chut a energie. Delam taky 12tky den i noc a da se to. Dokonce ty nocni beru jako fajn zmenu pro telo,aby nezustalo v tom stereotypu. Urcite si ale vem k srdci co ti tu rika moby :))
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | | BuffyyCZ napsal: | A jak to mám udělat, když přijdu v půl 8 večer z práce a je čas večeře.. Si mám nejdříve zacvičit a pak si dát večeři? Nebo naopak.. On tam taky píše, že po hlavních jídlech necvičit vzhledem k vysokému množství bílkovin..Stejné je to když dojdu ráno z noční a je čas snídaně.. mám si jít zacvičit a jít si lehnout bez snídaně, nebo si zacvičit,nasnídat a pak si jít lehnout..?
Takže ten jeho jídelníček prostě budu držet dál, jen teda začnu fakt více cvičit. No zapojím teda ráno i večer ten eliptical.. a co to posilování?
btw.4-5 litrů je fakt masakr..dávám zatím max.3.. |
Jo, nejprve cvic, pak jez. Jen ta vecere proste nesmi obsahovat zadne velke mnozstvi tuku a tech jednoduchych cukru. Proste to bude muset vydrzet do rana. Kdyz dojdes z nocni, tak to same - najez se v praci hodinu pred odchodem, nez dorazis domu, tak budes mit odstup napr. 2 hodiny od toho jidla. Zajezdi si na tom ellipticalu a pak uz snez jen treba 1 bily jogurt a muzes jit smele spat.
Rikam, posilovani zatim neres. Bude Ti to brat jen zbytecne sily. Tve telo je ted v takovem stavu, ze i ta pouha aerobka Te bude posilovat vice nez dost.
A 4 litry denne se Ti zda moc? Ja piju pres leto, v dny kdy netrenuju, kolem 6 litru denne! :D Po treninku jitsu do sebe naliju litr a pul vody "na ex". Kimono ale taky muzu zdimat po tech 90 minutach... Uvedom si, ze vazis 145 kilo! 4 litry vody jsou tedy necele 3% Tve telesne hmotnosti! To neni zadne supervelke mnozstvi vody. Navic pro hubnuti Tve telo produkuje straslive mnozstvi toxickych latek (jo, spalovani tuku produkuje i nejaky vlastne toxicky odpad, a i primo v tech tukovych zasobach mas ulozeny - rozpusteny vlastne - "nehezke veci", ktere jsi jedla kdysi a kdyz se ten tuk uvolni, tak se uvolni i ty "nehezke veci" - pokud mi neveris, staci si uvedomit jakou barvu ma kure, kdyz se krmi kukurici :)), ktere nutne musis vyplavit tou vodou ze sveho tela pryc. |
Ted jsem se do toho jídl trochu zamotala:)
Co přesně mám tedy večeřet? Jako mám se držet jídelníčku od Havlíčka, kterej tam píše maso.. ? Že mi tu píšeš, že si mám dát jogurt..:)))
Můžu Ti ten jídelníček poslat..tedy pokud ho nebudeš posílat dál :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:17 pm Předmět: |
|
|
Me to neda, abych sem nenapsal, ze by to chtelo vic prohaneni upiru po nocich, to je ta prava aerobka ))).
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:17 pm Předmět: |
|
|
| BuffyyCZ napsal: | Ted jsem se do toho jídl trochu zamotala:)
Co přesně mám tedy večeřet? Jako mám se držet jídelníčku od Havlíčka, kterej tam píše maso.. ? Že mi tu píšeš, že si mám dát jogurt..:)))
Můžu Ti ten jídelníček poslat..tedy pokud ho nebudeš posílat dál :) |
Nemusis mi ho posilat :)
Klidne si dej to maso! Nejde o konkretni surovinu nebo potravinu! :) Ja uvadim pouze priklady. V pondeli to bude jogurt a jabko, v utery to bude 150g tresky s rajcatama a paprikou, ve stredu to muzou byt 2 vejce se zeleninou zase, ve ctvrtek treba nizkotucny tvaroh s lzickou medu a treba pulkou bananu, v patek treba tvaruzky zase se zeleninou...Rozumis? Jde proste o to, aby kdyz uz to byly cukry, tak musi byt v podobe prirodni (ovoce, med), je tam vzdy vlaknina (zelenina, ovoce) a vzdy tam jsou bilkoviny (maso, mlecne vyrobky).
Musis se naucit co to jsou bilkoviny a v cem hlavne jsou obsazeny - v tomhle mas ocividne zmatek. To same s cukrem / sacharidama. A taky tukem. Ty se vlastne musis snazit hledat takove potraviny, ve kterych je vzdy jen jedna slozka - napr. jen bilkoviny (nizkotucny tvaroh). A ty pak kombinujes s jinymi potravinami, ve kterych jsou bud jen cukry a vlaknina (ovoce) a nebo prakticky jen vlaknina (zelenina). Samozrejme se to cele jeste vice zamota, kdyz se zacneme bavit o jinych nutrientech - vitaminech, mineralech nebo lepku... Ale tim Te zatim nebudu zatezovat.
A nejde o gramy! Kdyz v nejakem jidle bude napr. 15g bilkovin a 1g cukru a 1g tuku, tak je to velmi dobry zdroj bilkoviny. Spatne to bude ve chvili, kdy se na obalu doctes, ze potravina ma 5g bilkoviny a 15g cukru a 10g tuku. Tam uz jsou ty pomery uplne nekde jinde a takova potravina je pro Tebe v zasade tedka tabu...
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:42 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | | BuffyyCZ napsal: | Ted jsem se do toho jídl trochu zamotala:)
Můžu Ti ten jídelníček poslat..tedy pokud ho nebudeš posílat dál :) |
Nemusis mi ho posilat :)
Klidne si dej to maso! Nejde o konkretni surovinu nebo potravinu! :) Ja uvadim pouze priklady. V pondeli to bude jogurt a jabko, v utery to bude 150g tresky s rajcatama a paprikou, ve stredu to muzou byt 2 vejce se zeleninou zase, ve ctvrtek treba nizkotucny tvaroh s lzickou medu a treba pulkou bananu, v patek treba tvaruzky zase se zeleninou...Rozumis? Jde proste o to, aby kdyz uz to byly cukry, tak musi byt v podobe prirodni (ovoce, med), je tam vzdy vlaknina (zelenina, ovoce) a vzdy tam jsou bilkoviny (maso, mlecne vyrobky).
Musis se naucit co to jsou bilkoviny a v cem hlavne jsou obsazeny - v tomhle mas ocividne zmatek. To same s cukrem / sacharidama. A taky tukem. Ty se vlastne musis snazit hledat takove potraviny, ve kterych je vzdy jen jedna slozka - napr. jen bilkoviny (nizkotucny tvaroh). A ty pak kombinujes s jinymi potravinami, ve kterych jsou bud jen cukry a vlaknina (ovoce) a nebo prakticky jen vlaknina (zelenina). Samozrejme se to cele jeste vice zamota, kdyz se zacneme bavit o jinych nutrientech - vitaminech, mineralech nebo lepku... Ale tim Te zatim nebudu zatezovat.
A nejde o gramy! Kdyz v nejakem jidle bude napr. 15g bilkovin a 1g cukru a 1g tuku, tak je to velmi dobry zdroj bilkoviny. Spatne to bude ve chvili, kdy se na obalu doctes, ze potravina ma 5g bilkoviny a 15g cukru a 10g tuku. Tam uz jsou ty pomery uplne nekde jinde a takova potravina je pro Tebe v zasade tedka tabu... |
No a dle toho testu před tím rokem je dost znát že s těma vitamínama taky pokulhávám... K tomu všemu, tedy k tomu jídelníčku, nemám si koupit nějaký vitamíny.. ?
Chápu jak to myslíš.. Ono asi fakt bude nejlepší, když si každý týden udělám rozvrh na ten další týden a prostě pojedu podle něj.. i s aktivitama mimo práci jako oslavy a schůzky..
btw.jen mimo mísu... Kolik Ti je?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:56 pm Předmět: |
|
|
Moby ti dobre píše, počúvaj ho a už nerieš blbiny, proste sa zatni, makaj, drž stravu a výsledky prijdu, nie je to jadrová fyzika, ale je to o vôli! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Naposledy upravil Turakam dne pá červen 14, 2013 12:57 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 12:57 pm Předmět: |
|
|
Kdyz budes jist dost ovoce a zeleniny (obzlvast v syrovem stavu), tak budes mit vitaminu i mineralu dost. Ale nejakym multivitaminem urcite nic nepokazis, to Ti hubnuti neznemozni.
Ano, nejlepsi je porad o tom cist, nebrat vsechno uplne doslova, naucit se proste oddelovat "zrno od plev". Dneska je internet plny vsemoznych dezinformaci, reklam a silenych marketingovych tvrzeni. A neztratit se v tom, resp. nepodlehnout nejakym lzim a planym slibum, je dost tezke. Jeste jsem chtel rict, ze neco se o tom budes muset naucit - protoze dneska je tech pasticek na hubnouciho jedince vsude nachystano strasilve, ale straslive moc. Pred 50 lety si clovek jen stezi mohl koupit bagetu na benzince, ktera se diky jednomu listecku salatu a hnede barve tvari jakoze je celozrnna a se zeleninou, ale pritom je to shit jako prase...nebo se proste nedaly koupit parky, ktere drzi pokupe jen diky tomu, ze v nich je vice stabilizatoru nez "masa". To jsem si jen tak postesknul...
No a jinak mi je 32.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: pá červen 14, 2013 1:12 pm Předmět: |
|
|
pokud nemas nejaky vyznamny zdravotni omezeni, tak bych na to sel "tvrde", predevsim, co se tyce jidelnicku, trenink by az tak narocnej bejt nemusel.. carymary s mnozstvim sacharidu (na ukor naprosto nesmyslnyho omezeni prijmu tuku) ocividne u hodne lidi nikam nevede, nebo prinasi nepresvedcivy vysledky.. sel bych cestou ve stylu paleo diet, a nebo jeste lip, restart v podobe GAPS diety by byl urcite velmi prospesnej, protoze tvoje traveni bude zrejme dost mizerny.. dalsi vec, co bych na 100% zaradil, by byly pusty (1 den v tejdnu proste nejist nic, pit jenom vodu, pripadne vodu s citronem nebo caj Bancha), poresit vitaminy a mineraly by bylo taky maximalne prinosny, ale to neni uz vubec jednoduchy, jen tak z fleku tady neco vyresit..
to je naznaceni cesty, jak bych na to sel ja, bylo by taky fajn spolupracovat s doktorem a prubezne sledovat, jak telo bude reagovat.. v tom by myslim nebyl problem:)
trenink by se dal v klidu zvladnout doma + aspon 2-3x do tejdne, uz zminovany, vychazky (a i delsi vylety), ted bude snad konecne hezky, takze je potreba to vyuzit _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
BuffyyCZ
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 1:12 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | Kdyz budes jist dost ovoce a zeleniny (obzlvast v syrovem stavu), tak budes mit vitaminu i mineralu dost. Ale nejakym multivitaminem urcite nic nepokazis, to Ti hubnuti neznemozni.
Ano, nejlepsi je porad o tom cist, nebrat vsechno uplne doslova, naucit se proste oddelovat "zrno od plev". Dneska je internet plny vsemoznych dezinformaci, reklam a silenych marketingovych tvrzeni. A neztratit se v tom, resp. nepodlehnout nejakym lzim a planym slibum, je dost tezke. Jeste jsem chtel rict, ze neco se o tom budes muset naucit - protoze dneska je tech pasticek na hubnouciho jedince vsude nachystano strasilve, ale straslive moc. Pred 50 lety si clovek jen stezi mohl koupit bagetu na benzince, ktera se diky jednomu listecku salatu a hnede barve tvari jakoze je celozrnna a se zeleninou, ale pritom je to shit jako prase...nebo se proste nedaly koupit parky, ktere drzi pokupe jen diky tomu, ze v nich je vice stabilizatoru nez "masa". To jsem si jen tak postesknul...
No a jinak mi je 32. |
No jasně, hele tak jsme takový odpad Evropy.. My si doma děláme i šunku a když kupujeme, tak od kosti.. Zase si myslím, že zrovna na tohle při nákupu koukáme dost.
Ale tech informací je tolik, tak moc přicházejí nové a nové výzkumy, že je to někdy fakt až na mašli sledovat všechno a sosat informace do plna a každý den jiné názory.. To at se na mě zlobí kdo chce, ale vytrácí se z toho pak ta přirozennost..
Ale každopádně děkuji..
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 1:47 pm Předmět: |
|
|
Vidis, dalsi pasticka - uzeniny, i ty "od kosti" nebo susene vyraz z jidelnicku pryc :) Duvod? Moc soli => posun chutovych vjemu nekam uplne jinam nez by mely byt. Ze stejneho duvodu nepij vubec zadne "light" napoje. Ja vim, ze treba ten Havlicek ty uzeniny kvalitni dovoluje (narozdil od light napoju :) zvlastni...asi je tez trosku schizofrenik), ale zrovna tady jsem ja prisnejsi nez on, hehe :)
Snaz se opravdu zuby nehty drzet prirodne upravovane stravy, kdyz tak si to jidlo dokoren jak uznas za vhodne (chilli, kari, bylinky jakehkoli druhu, susene nebo cerstve, cesnek, atd.) Proste obecne by se dalo rict, ze jakekoli hotove jidla jsou spatne. Jedina vyjimka, ktera me napada jsou jen mlecne vyrobky (nizkotucne pochopitelne :))
Samozrejme mluvim o kupovanych hotovych jidlech a jinak prumyslove upravenych potravinach. Co si uvaris sama, a vis jak jsi to pripravovala a presne co jsi tam dala, je vporadku. Tam je potreba si hlidat ty pomery zivin...takze napriklad spravne technologicky a z kvalitnich surovin pripraveny kruti gulas s neloupanou ryzi je vporadku jako obed, ale uz mozna trosicku mene vporadku jako vecere jidlo pul hodiny pred spanim...snad mi rozumis :) Ono to vareni "na vode" tez neni zadna vyhra pro psychiku - mne osobne to proste opravdu moc nechutna :) A treba ja jsem zivouci ukazka toho, ze i na velmi upravanych klasickych receptech se da pohodlne shazovat - vzdyt toto dela i ten Havlicek v tom poradu co si matne pamatuju, ze varil ty upravene "klasicke" jidla v dietni podobe (jen pekl, restoval, varil, nesmazil, nefritoval, negriloval). Jen to chce mit prehled, znalosti a z cloveka se krome relativniho experta na vyzivu musi stat jeste navic i kuchar :)
No, uz snad stacilo pri patku. Dneska jsem mel "spisovatelskou" sichtu  A oni mi za to jeste davaji i mzdu!
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: pá červen 14, 2013 2:55 pm Předmět: |
|
|
Čau Buffy!
1. Máš nějaký zdravotní problém, který způsobuje, že nemůžeš zhubnout stejným způsobem jako většina ostatních lidí (např. pověstná štítná žláza atp.) - v Tvých příspěvcích jsem nic takového neviděl, jen to že jsi byla lékařsky vyšetřena?
2. Get Strong in the Gym, Get Lean in the Kitchen . S tréninkem bych to v kalorickém deficitu nepřeháněl, zvlášť pokud nejsi na pravidelnou náročnější aktivitu zvyklá. Dvanáctky ale určitě neděláš každý den, takže "tréninky" bych zařadil ve dnech pracovního volna, mimo snad té aerobky nalačno. Aerobka je pro většinu lidí strašná nuda - i ona blbá půlhodina se může zdát nekonečná, takže silně doporučuji dělat při ní něco co Tě bude bavit, tak aby ses na to těšila. Třeba pustit dát si díl oblíbeného seriálu, poslouchat audioknihu... Tréninky bych nedělal nijak zvlášť intenzivní a zátěž zvyšoval pozvolna přiměřeně rostoucí výkonnosti, tak aby Tě únava z nich nelimitovala v pracovním a osobním životě.
3. Jak je na tom Tvůj přítel? Pschyická podpora a motivace (nebo naopak "sabotáž") jsou při změně životního stylu (diety nefungují, maximálně po krátkou dobu než se přestaneš dietit a vše + bonus nabereš znovu) rozhodujícím faktorem pro úspěch či neúspěch.
Hodně štěstí a nevzdávej to, holt je to bohužel běh na dlouhou trať a ne sprint. Nenech ničím se odradit, při tak vysoké nadváze je to už opravdu o zdraví, a čím dřív se jí zbavíš tím líp!
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út červen 18, 2013 9:07 pm Předmět: |
|
|
No, přečetla jsem to celé..i když chvílemi to bylo dost náročné.
Nechci hájit někoho, koho neznám a nevím, jak moc to s nějakou tou změnou myslí vážně. Ale na druhou stranu - rádoby chytrým řečem chlapců okolo 25 let se musím smát. Hned napíšu proč...Když mi bylo okolo 35, měla jsem asi nejlepší figuru ve svém životě a pracovala jako trenérka. Tenkrát jsem měla stejný pocit jako někteří tady - -že prostě těm ženským, kterým to nejde, to nejde proto, že něco šidí...Nechci zevšeobecňovat, najdou se samozřejmě i ty líné. Po pár letech jsem si krom jiného prošla nepříjemnou zdravotní komplikací a po operaci nemohla docela dlouho nejen cvičit, ale v podstatě provozovat jakoukoli fyzickou aktivitu. pak se to zlepšilo, zase jsem začala cvičit a cvičím pořád, pořád závodím (benchpress). Ale postupně jsem začala přibírat..netvrdím, že mám striktní jídelníček. Ale moc dobře vidím, že to, co ještě před deseti lety nebyl problém, teď je a velký...Takže bych byla opatrná se soudy...sama se dneska za ty své tehdejší stydím.
A abych jen neplkala - já si narozdíl od toho, co tady zaznělo, nemyslím, že na začátku stačí aerobka. Naopak, jsem přesvědčená o tom, že posilování je třeba, právě proto, aby to tělo začalo fungovat tak jak má. Samozřejmě posilování adekvátní a přiměřené..a je asi fuk, jestli bude v posilovně nebo nějakou jinou formou.
|
|
| nahoru |
|
 |
badevil

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|