5 dní v týdnu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 5 dní v týdnu  Úvodní stránka -> Trénink -> 5 dní v týdnu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Novic

PříspěvekZaslal: čt listopad 28, 2013 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ano svaly (obecne) rostou z vah odpovidajici (priblizne)80% 1RM, s tim udela trenovany clovek od 5 do 10 opakovani

S tímhle bych nesouhlasil... Je to sice hezký, ale jako dogma bych to nebral... Svaly rostou i z 20 opakováních, pokud tomu člověk přizpůsobí stravu... Znám lidi, kteří cvičili/cvičí s náloží pro 5 opakování, ale pak jim došlo, že cvičí klouby, ne svaly...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vaclav.p

PříspěvekZaslal: pá listopad 29, 2013 1:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Humanic145 napsal:
No jak máš v podpisu. Z velkých vah rostou velké svaly a z malých vah malé a i já jsem přesvedčen o tom,že čím víc zvednu (nemyslim tim 1rep), ale v sérii, tím vetší stimul a sval bude. Neříkam tu,že jsi začátečník, to rozhodně nechci tvrdit. Mně spíš přijde, že to bereš dost všeobecně a ne jen co se týče autora.

to je stary podpis, musim najit neco aktualnejsiho
ano svaly (obecne) rostou z vah odpovidajici (priblizne)80% 1RM, s tim udela trenovany clovek od 5 do 10 opakovani (podle treningu, pomeru svalovych vlaken etc)
ale stejne tak musi sval regenerovat
ano, muzes svalove partie stridat, ale malo kdy se ti povede je oddelit tak aby mely tech svych 24-48 klidu
a ano, regeneraci muzes ruzne pomoci

Souhlasim s Novicem, to je vyloženě pitomost a nejde to takhle zobecnit. Obecně můžeš nabrat svaly i ze singlů, jakož i z 15 reps +. A jet 80% intenzitu nezacyklovanou v nejaky periodizaci je dlouhobe tez totalni nonsenc.

Jo a pri intenzitě 80% je kdosi schopný dát 10 reps??? to není o tom že dotyčný disponuje těmi kterými sval. vlákny, ale jednoduše si neumí vyzkoušet 1RM Nebo vychází z podseknutého např. pro účely tréninku.

Abych nebyl OT, mírně pokročilý může klidně jet 5x týdně, to není nic proti ničemu, musí k tomu ale dobře jíst (žrát). Jako ono 4x týdně stylem A,B,volno,A,B,volno,volno taky není špatné (push/pull, upper/lower, končetiny/trup atd.).

Ale pokud by někdo trval na 5x týdně, ideální je podle mě:

A,B,C (split velká malá, víc cviků, vyšší volume), volno, A,B (tělo napůl, intensity, stáhnout volume),volno. = to se dá jet tak cca 4 týdny, pak bych doporučil deload

= frekvenci mám 2x týdně, alespoň 1x týdně si sáhnu na těžký tah či dřep a neojebávám malé partie
Sean Avery

PříspěvekZaslal: pá listopad 29, 2013 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Suhlasim s vami , sam som roky jazdil FB na silu to nieje zle ale zlepsovanie sa vo svalovom rozvoji to chce split aspon zo zakladnymi cvikmi pripadne lower/upper split ten mam najradsej.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 5 dní v týdnu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: