5x5

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2011 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obávám se, že ti pořád nerozumím :)
Jak jsem říkal, jedu fullbody. Nebudu ubírat cviky.

Nechápu větu Taky tech variaci kde mas neco jako 5x5 deadlift KAZDEJ trenink mas hrozne malo
Tak napřed toho mám moc a pak málo?

Vetsina variaci ma taky 3 hlavni cviky, ne 4
Tohle taky netuším co znamená. Co je hlavní cvik variace?
Nějak se v tom ztrácím.

Jestli chceš říct, že nemám např. pořád jet jen bench a místo toho dělat rozpažování, ne. Vyhovuje mi to takhle. Stejně tak nehodlám měnit dřepy a mrtvoly.
Ty přítahy resp. kladka jsou pro mě doplňkový cviky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pwr

PříspěvekZaslal: pá duben 15, 2011 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neznam zadny "uznavany" 5x5 program (tim myslim jeho variaci, slovem variace myslim vzdy variaci 5x5 programu, madcow je variace 5x5 napriklad), kde bys mel 3x tydne delat mrtve tahy 5x5. Proc? Protoze to je proste prilis moc pokud budes cvicit 5x5 program tak jak se cvicit ma.

Mas podle me hlavni cviky - u 5x5 programu je to vetsinou neco jako drep, bench/military press, mrtvej tah/silovy premisteni/pritah v predklonu.
Ma to byt squat/push/pull. 1 cvik na kazdy - ne 2. Delas mrtvy tah A pritah v predklonu to jsou 2 cviky kde neco tahas. Vyber si jen jedno, nebo lepe, stridej je kazdy trenink. Je to stejny jako kdybys napsal ze budes delat

drep
celni drep
bench
pritah v predklonu
- vsechno 5x5

Jsou tam 2 drepy, to je "spatne", tohle myslim tim ze toho mas moc. Pokud budes na celni drep cvicit lehke vahy, je to ok, ale pokud je to hlavni cvik tak jako normalni drep v 5x5 a budes pro nej pouzivat stejnou periodizaci/pridavani vahy a blabla, tak je to spatne.

Precetl sis jak se ma ta variace 5x5 kterou sis vybral cvicit, nebo sis jen vybral par cviku, budes je delat 5x5, a vahu si budes urcovat jak chces?
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so duben 16, 2011 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka je k čemu má být 5x5 určený. Nejsem trojbojař, i když mě tyhle tři cviky baví nejvíc.

Co to je cvičit 5x5 tak jak se má? Tím se možná vracím k první otázce.

V podstatě jsem si přečetl pár programů a něco si z nich vybral, ani ne tak složení cviků jako spíš způsob jakým se cvičí. Ten základ se mi složením cviků nelíbí, je to moc jednotvárný.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějak se mi to přes noc rozleželo v hlavě a něco na tom asi bude - za předpokladu, že se dostanu na vyšší váhy a budu se zároveň chtít věnova i jiným věcem. Pak si umím představit, že by tohle složení bylo moc.
Sith_cz

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z vlastní zkušenosti - FB 3x týdně, zpočátku váhy na 70%, MT & BP & dřep každý trénink + doplňky k tomu.
Jel jsem to takhle asi 8 měsíců. Váhy jsem zvedal pozvolna, např 1-3 kg za týden, jak u čeho.

Akorát - udělal jsem tu chybu, že jsem s rostoucíma váhama nezvolnil a držel tenhle systém, poslední 2 týdny už mě to celkem rozsračkovalo. Přidala se do toho ještě nemoc. Total únava. Takže nepřehánět.

Celkově super trénink - přínosný a navíc mi to přijde Xkrát přirozenější cvičení pro tělo, oproti tahání fixovaných kladek, ale to je věc názoru.
seeya

PříspěvekZaslal: čt duben 21, 2011 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja som bol tiez spokojny s vysledkom 5x5 vzhladom na moje slabsie geneticke predpoklady.

Mne sa casom vykristalizoval takyto setup:

streda:
bench 5x5
drep 5x5
ramena 5x5
(zhyby doplnkovo) 5x5 (vlastna vaha)

piatok:
mrtvola 5 x 5 (v neskorsich fazach tazke trojky)
kluky na bradlach 5 x 5
zhyby 5x5

nedela:
to iste co v stredu popripade som obcas dal doraz na drep (zaradil som pred bench)

Takto som odjazdil za tyzden 2x bench 2x drepy a raz mrtvolu.
moj log https://forum.ronnie.cz/seeya-skusa-5-x-5-koniec-logu-ciele-splnene-t25856.html?highlight=seeyag.
Luyties

PříspěvekZaslal: so listopad 19, 2011 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím,chtěl bych se zeptat zda-li má někdo zkušenost s tímto tréninkem 5x5.Chtěl bych ho nyní zařadit,ovšem u onen tréninku se používají doplňkové cviky a právě zde se nevím rady.Moje představa je asi taková ->

Bench
Dřepy
Mrtvý tah

Systém 5x5 - 1 týden 90 % maxima / 2 týden 70 % maxima

A nyní ty doplňkové cviky (1-2-3 Tréninkové dny)

1, Biceps,Triceps - supersety (6 serií) - Zdvihy velké činky/Bench Press úzkým úchopem

2, Ramena,Trapézy - Tlaky s jednoručkami 3 série/Zdvihy

3,Lýtka,břicho,předloktí - Výpony,Zkracovačky,Zdvihy V.Č za tělem

Uvítám vaše rady a názory,předem děkuji za odpovědi.
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: so listopad 19, 2011 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jadek napsal:
Já jen ze bych to neuregeneroval. Vim z vlastni zkusenosti, že jsem byl rad, kdyz jsem ty 4 tydny u korte prezil ve zdravi :D

ale kazdej je jinaci. Já bohuzel regeneracni schopnosti na takové urovni nemám..
kazdy ma uplne stejne regeneracni schopnosti.

zmeny zavisi na kyselosti telo, zalezi co ten a ten uziva za doplnky stravy a podpurne prostredky, vek a dalsich par faktoru.

ale i presto nejsou prevratne
Frozz.

PříspěvekZaslal: so listopad 19, 2011 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:
kazdy ma uplne stejne regeneracni schopnosti.

No to teda nevím, ale jestli tím myslíš i rychlost regenerace, tak to není pravda a každý jedinec má tuto rychlost jinou, závisí to na zdraví jedince, stravě, odpočinku, a taky fyzické (a psychické) zdatnosti / výkonnosti.
Přeci jen velký rozdíl mezi trénovaným a netrénovaným člověkem při aplikování nějakého treninkového plánu - každý se "zotaví" jinak rychle.
Ale jestli jsem tě špatně pochopil tak se omlouvám a beru zpět.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so listopad 19, 2011 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... asi víc lidí to pochopilo špatně, protože já to chápu stejně jako Frozz
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

2Frozz: ano myslim rychlost regenerace,
samozrejme ze beru prumer - oba posiluji, oba maji prekyseleny organismus, oba delaji do regenerace to co umi ...
(nikdy se nesmi brat krajni pripady (zavodni sportovec x antisportovec, zdravy jedlik x mcdonald jedlik, ale zlaty stred))

casovy rozdil regenerace mezi temi dvema bude vicemene mizivy.

uvedu takovy pripad ze zivota:
mas mezi posilovanim jedne partie den pauzu,
sice si reknes uz sem OK a jdes posilovat, treba to mesic, 2, 3 ustojis, mozna i dyl.
bud tim ze rostes a prekonas to, ale tim zbytecne vycerpas svuj potencial, na ktery a este vic ses mohl dostat posleze.
nebo
telo zranis, ci zacne stagnovat.
a potom se ptas proc. prece si nic spatneho neudelal. das si tyden treba pauzu, myslis si ze to musi stacit. ale tvuj nedostatecny odpocinek se nahromadil do takovych rozmeru, ze tyden proste uz nestaci. si proste pretrenovany. nevis proc stagnujes, ale posilujes dal a myslis ze se po te tydenni pauze do treninku nemuzes poradne dostat, a ze dalsi tyden uvidis, ale je to stale stejne. tak si das delsi pauzu a najednou se to zlepsi.
problem sice vyresen, ale nevis proc vznikl.

zazvonil zvonec a pohadky je konec
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakej překyselenej organismus proboha? To když u někoho nastane, nebude se už muset starat vůbec o nic.

Opět se tu lidi hrabou v kravinách.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlouhodobá acidóza není pro lidský organismus žádná legrace.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Dlouhodobá acidóza není pro lidský organismus žádná legrace.

Něco podobného zrovna indikovali před pár dny mě na testech, ale já mám prý kyselejší prostředí v organismu, co říkala paní doktorka, je lepší si udržovat prostředí zásadité. Takže mám za úkol najít a jíst zásadotvorné potraviny ke zlepšení pH.
Sory za OT.

Rychle na stránku:

Přejdi na: