5x5

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pendlay row je neco jako pritahy vc v předklonu.. to neni zakladni cvik?

Dal sem je tam kvuli zadum, ktery mi nejsou nejak do sirky.. Puvodne sem chtel Military press jet 2x tydne, ale to by bylo asi velkej zahul na ramena.

No mam to takhle..
Pondělí: Dřep, Benchpress, Pendlay row / těžce, středně, lehce
Středa: Mrtvý tah, Benchpress (šikmý), Military press / lehce, těžce, středně
Pátek: Dřep, Benchpress, Mrtvý tah / středně, lehce, těžce

takze kazdej dalsi tyden bude novej tyden tezkej. Ted pondeli, pak streda a 3. tyden patek. Je to blbost?

Muzu to dat treba tak, ze pondeli bude nastalo tezkej den, ale dal bych tam teda misto pendaly MP nebo MT. Pendlay bych dal do lehkeho dnu, stejne tak sikmej bench a zustal by tam ten jeden MT.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
pendlay row je neco jako pritahy vc v předklonu.. to neni zakladni cvik?

Dal sem je tam kvuli zadum, ktery mi nejsou nejak do sirky.. Puvodne sem chtel Military press jet 2x tydne, ale to by bylo asi velkej zahul na ramena.

No mam to takhle..
Pondělí: Dřep, Benchpress, Pendlay row / těžce, středně, lehce
Středa: Mrtvý tah, Benchpress (šikmý), Military press / lehce, těžce, středně
Pátek: Dřep, Benchpress, Mrtvý tah / středně, lehce, těžce

takze kazdej dalsi tyden bude novej tyden tezkej. Ted pondeli, pak streda a 3. tyden patek. Je to blbost?

Muzu to dat treba tak, ze pondeli bude nastalo tezkej den, ale dal bych tam teda misto pendaly MP nebo MT. Pendlay bych dal do lehkeho dnu, stejne tak sikmej bench a zustal by tam ten jeden MT.

nemusis mit tezke dny, jenom cviky
PO: tezky drep, tezky bench, lehle tahy
ST: tezka mrtvola, lehky sikmy bench
Pa: lehky drep, tezky MP, amisto DL bych dal PC technikcky, lehce
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Power clean sem nikdy nezkousel ikdyz me vzperacsky cviky lakaj. Ale nevim jak by na me cumeli lidi v posilovne, kdybych tam delal PC

Ve středu sou schvalne jen dva cviky? Co tam pridat lehky MP? Nebylo by to na ramena moc? Jde mi o to, ze dva cviky mi prijdou malo. Ale jestli mas argument, ktery me presvedci, tak se hadat nebudu Jinak to vypada dobre no.. mozna poprve ve fullbody nebudu mit benchpress 3x tydne, coz me na jednu stranu stve, ale proc to nezkusit
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Power clean sem nikdy nezkousel ikdyz me vzperacsky cviky lakaj. Ale nevim jak by na me cumeli lidi v posilovne, kdybych tam delal PC

Ve středu sou schvalne jen dva cviky? Co tam pridat lehky MP? Nebylo by to na ramena moc? Jde mi o to, ze dva cviky mi prijdou malo. Ale jestli mas argument, ktery me presvedci, tak se hadat nebudu Jinak to vypada dobre no.. mozna poprve ve fullbody nebudu mit benchpress 3x tydne, coz me na jednu stranu stve, ale proc to nezkusit

tlakovy cvik tam je, ale dal bych shyby na protazeni a uvolneni po mrtvole a/nebo tam prihod nejake doplnky na zadni delty, bocni delty, bicak, lytka, tricak, ale jenom lehce... (zadni deltly jo, ale jinak jsou to jenom moznosti, co nemusi byt, jakmile das mrtvolu poradne, tak uz se ti do niceho chtit nebude)
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, dik moc. V pondeli jdu na to, tak dam vedet co jsem si teda nakonec dal
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten tvůj rozpis je trochu podobnej Ruskýmu cyklusu, takže můžeš zapátrat a upravit si to podle toho. Je to silově zaměřenej trénink, ale když chceš jet 5x5, tak předpokládám, že ti jde spíš o sílu.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite se podivam, dik za tip Jinak ano, jde mi o silu, ale i o svaly. Ale s velkejma vahama prijdou velky svaly, musi ..protoze kdyz sme u tech rusaku, tak to nejsou zadne tintitka
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akorát si nejsem moc jistej, jestli je to vhodnej trénink pro 17ti letýho kluka po půl roce cvičení. Ale když se trochu upraví (zlehčí), tak by v tom problém snad být neměl.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už mi to psal i Peter Do posilovny je to cca půl roku no, to je pravda. Ale pred tim tak pul roku to bylo cviceni doma, takovy ty zaklady. Kliky, drepy atp.

Jsem si vědom toho, že to je těžký trénink. Ale co mam jezdit? Posilovat střed těla nebo? Myslim, že základy mám docela slušný z atletiky, kterou jsem dělal dost dlouho. Tim o sobe rozhodne netvrdim, ze jsem mistr a zvladnu vse

Kdyz mi to rikate zrovna vy dva, tak na tom asi neco bude a mel bych si to mozna rozmyslet
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ti takhle nikdo neřekne přes net.
Můžeš si to prostě odlehčit, nejet to podle procent (který jsou podle mě stejně nesmysl), ale dávat do toho víc vlastní hlavu. Tzn. když něco nebude stíhat, tak ubrat váhu a počkat až tělo zesílí, nehrotit a nikam nespěchat, když zjistíš slabinu, tak na ní zapracovat atd.
Mně šlo hlavně o princip toho tréninku a styl rozpisu, kterej si prostě upravíš pro svoje potřeby.
madball

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě teda doplním úplně, jak jsem to myslel.
Pojedeš s lehčí vahou, než bys měl podle rozpisu a zaměříš se víc na doplňky na posílení slabin jako třeba střed těla, hamstringy, tricepsy atd.

Rychle na stránku:

Přejdi na: