7-8 tréningových jednotiek DENNE - Idem robiť pokus na sebe.

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 7-8 tréningových jednotiek DENNE - Idem robiť pokus na sebe.  Úvodní stránka -> Trénink -> 7-8 tréningových jednotiek DENNE - Idem robiť pokus na sebe.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nekdo

PříspěvekZaslal: so říjen 03, 2026 8:06 pm    Předmět: 7-8 tréningových jednotiek DENNE - Idem robiť pokus na sebe. Odpovědět s citátem

Zdravím vás.

Pred 10 a viac rokmi som chodieval do posilňovne 3x týždenne drtiť brutálny FULLBODY tréning trvajúci takmer 2,5 hodiny, pričom za tréning som spravil okolo 55 - 60 sérií (čítate dobre, robil som aj unilaterálne, počítané je to na počet sérií celkovo,a teda bilaterálne + unilaterálne)....
Bol to veľký omyl, neprirodzené, ale akosi som to vedel zregenerovať...... Potom sa ale stali nejaké veci, skoro ma brala sanitka (prišla, ale nebolo ma treba zobrať) a ja som sa akosi začal báť cvičiť "brutálne", s veľkou hyperventiláciou...

Čas šiel, a ja som sa stále viac a viac vzďaľoval bežnému kulturistickému tréningu, bežnému dýchaniu, atď.... Začal som cvičiť doma (najprv len za pomoci hrazdy, TRX, unilateránych drepov, plankov, dvoch KETTLEBELLOV, dvoch činiek, gúm...), najprv to boli dve tréningové jednotky denne cca asi 40 minútové, tuším 5x týždenne...

Posledné asi dva roky to boli cca 3-4 tréningové jednotky denne (pridaný ViPR, macebelly, clubbelly, bamboo bar), skrátka počet sérií prerozdelený do viacerých tréningov... Môžem si to časovo dovoliť, pracujem doma za PC, úkolovo (a teda si môžem spraviť pauzu prakticky kedykoľvek až na veľmi zriedkavé výnimky)...

Rozhodol som sa, že vyskúšam do odvolania (verím že to bude fajn, a že tak budem cvičiť už...po zvyšok života?) cvičiť systémom 3+1 alebo 4+1 (podľa životného obdobia, energie, atď), ale s tým, že denný tréning si rozdelím na 7 až 8 tréningových jednotiek . V priemere v každej tréningovej jednotke budú dve série. Občas jedna (lýtka alebo holenný sval), občas tri (napr. v prípade ramien, občas)...
Série budú pozostávať (ak sa nebude jednať o švihy s clubbellmi a macebellmi) z izometrickej časti (poddajná izometria) so 6 sekundovou pauzou, za ktorou bude hneď nasledovať izotonia (dopumpovanie)...
Pauzy medzi sériami budú 4 minúty (čítate dobre)

DVE SÉRIE V MIKROTRÉNINGU, pauzy medzi nimi 4 minúty.

Pauza medzi mikrotréningami (doobedňajšia séria, poobedňajšia séria) bude okolo 20 minút.

Cieľ: Byť absolútne čerstvý každú sériu. Čerstvý fyzicky, psychicky. Žiadne preťaženie CNS, všetko udýchané bez hyperventilácie, len nosom.

Cieľ 2: Ešte trochu vylepšiť svoju postavu (ak to naturálne vôbec pôjde pri mojej genetike a mojom veku = 39 rokov), pridať jej aspoň kilo svaloviny. Prinajmenšom neprísť ani o deka svalu.

Už tak cvičím dva dni, finálne výsledky (nebude žiadna fotodokumentácia) by som sem napísal budúcoročné leto. Ak by som tento tréningový štýl predčasne ukončil, dal by som to sem vedieť.

Suplementovať z "kulturistických doplnkov" budem len kreatín, tak ako doteraz (cca 5-6g na deň).

Ak svalovo "nespadnem", zborím mnohé kulturistické mýty.....

Nie je to tréning pre každého z dôvodu časovania tréningov... Kto si môže dovoliť cvičiť 8 tréningových jednotiek denne? Len ten, kto má domácu posilňovňu (veľkú, strednú, malú, to je jedno...)...a len ten, kto má na to čas....

Nalačno odcvičím cca 5-6 mikrotréningov, potom sa najem (okolo obeda), a o 4 hodiny po obedňajšom jedle (ktoré je mojim prvým jedlom dňa z dvoch) si dám zvyšné 2 mikrotréningy.

Foto už nepostnem asi nikdy, pretože odmietam podstupovať kritiku typu "Si Rando, takže teba nikdy nepochválime" .....

Musím ešte dodať, že som znova na nízkosacharidoej strave, cca 110-120g sachridov denne (ale kopu živočíšnych tukov a stredné množstvo bielkovín - živočíšnych)......... Ešteže tu je ten kreatín, ktorý zčasti zadrží nejakú vodu

STE ZVEDAVÍ AKO TO BUDE (NE)FUNGOVAŤ??? ....... VERÍM, ŽE ÁNO....

Zatiaľ napíšem len toľko, že keď som si rozdelil tréningy na 3-4 jednotky za deň, O NIČ SOM SA NEZHORŠIL, skôr naopak, trošičku som sa zlepšil....

Otázne ale je, či práve tie 3-4 tréningové jednotky denne nie sú ten OPTIMÁL, a či nebude prerozdelenie rovnakého tréningového objemu do 7-8 tréningových jednotiek až príliš.....

To všetko sa dozvieme.........

DRŽTE PRSTY.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 7-8 tréningových jednotiek DENNE - Idem robiť pokus na sebe.
Rychle na stránku:

Přejdi na: