|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po únor 24, 2014 10:03 pm Předmět: |
|
|
Asi tak...prostě není třeba do sebe tlačit suplementy jako Cutler, když cvičíš jako bába Nováková ( stejně intenzivně...stejně často):o)
Trochu přeháním, ale snad mě chápete-vše přiměřeně. Nechodit na vrabce s kanonem.
Jako rozhodně je blbost myslet na amina, když snídáš rohlík se šunkou a trénink stojí za starou belu (plno lidí si myslí, jak cvičí tvrdš a přitom je to sranda) . Asi takto.
DOPLNĚK výživy je od doplnit...tj. základ by měl být ve stravě. Nečekejte od toho zázraky.
Suplementy jsou fajn, ale není to svatý Grál.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Číča

|
Zaslal: út únor 25, 2014 7:27 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Číča napsal: | | Jeden tady přemýšlí o koupi aminokyselin,chce si přečíst pár informací a doporučení zde v tématu a odchází ještě blbější,než sem přišel. Ach jo... |
S jakým účelem ty amina kupuješ? Co od toho čekáš? Proč je chceš zařadit? Pokud jsi v objemu, tak bych to ještě velmi zvážil. Nikdo na tomto foru nemusí přijímat aminokyseliny v průběhu tréninku (pominu-li to, že to prostě chtějí dělat...myslím z pohledu nějakého měřitelného výsledku). Plno lidem uniká, že primárně musí mít vyřešenou stravu a ne to lepit doplňkama. Optimální schema v objemu je asi takové-užeru to?...ano-nedoplňuji nic (možná kloubní výživu a v zimě multivitamín)...neužeru? (opravdu nesním 180 g bílkovin ze stravy???)-tak pouvažuji nad proteinovým kokteilem. V první řadě bych řešil hydro. V druhé řadě nějaký večerní long a pokud bych nevěděl co s penězmi a už by mě s nimi nebavilo topit v krbu:o)))...koupil bych aminokyseliny a ty bych dávkoval např. 40g/ den a více...neee dvě tabletky po treninku.
V dietě bych volil jinak a být soutěžák, tak taky jinak. Plno lidí co řeší jídelníček s minutovou přesností ani nezatlačí svoji bodyweight...hlavně, že jim amina voní po pomerančích a krásně šumí:o)) |
Děkuji za odpověď. Přijímat amina v objemu jsem nezkoušel, právě proto,že mi to přijde jako blbost. Nyní se však chystám trochu zredukovat tuk,5-7kg dolů,proto o nich přemýšlím. Stravu mám podle mě.přijatelnou,protein už beru jako samozřejmost. Takže prosim o podobnou odpověď o aminach v rámci diety :) nerad bych se vzdal svého nynějšího tvrdšího tréninku,potřebuji jeste zesilit v benchi. Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 25, 2014 7:44 am Předmět: |
|
|
V dietě bych dával BCAA (pokud máš řekněme ke 100 kg) 10 g před, 10g během tréninku s tím, že bych to tlačil spíš ke konci tréninku a 10 g po tréninku.
Sám bych dal 10 g ráno navíc. Tj. jsme někde na 40 g/den, což je finančně docela palba.
Sám bych dával spíš 15 g místo 10 g.
Poradil bych dát hydro a samotné bcaa dát v dávce 10-15 g v posledních řekněme 30 min. tréninku-postupně. Po tréninku hydro.
Takto ušetříš a rozdíl nepoznáš.
Možná se Ti zdá dávkování přehnané, ale takto bych to viděl pro 100 kg chlapa já. Pokud máš míň-zredukuj odpovídajícím způsobem.
Rozhodně nemá smysl dávat např. 2 tablety po tréninku. Pořád to jsou jen základní složky bílkovin a nelze od nich čekat zázraky. Aminokyseliny v tabletách jsou fajn věc, ale docela se prodraží. Denně to máš při vše uvedeném dávkování tak 100 kč/den a to je skoro kilo masa. Raději bych viděl v jídelníčku to maso:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út únor 25, 2014 7:59 am Předmět: |
|
|
Takže když po treninku pošlu 9g BCAA (5x1800mg extrifit mega tabs) tak to je úplně k ničemu? Já je začal dávat po tréninku Muay thai a nejsem druhej den tak zničenej jako když jsem je nebral. Jen placebo efekt?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 25, 2014 8:46 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Takže když po treninku pošlu 9g BCAA (5x1800mg extrifit mega tabs) tak to je úplně k ničemu? Já je začal dávat po tréninku Muay thai a nejsem druhej den tak zničenej jako když jsem je nebral. Jen placebo efekt? | Není. Psal jsem 10 g pro 100 kg chlapa a ty se ptáš, zda je 9 g k ničemu (vážíš např. 100 kg?)? Myslíš, že ten gram je nějak zázračný? Prvotní je co od bcaa očekáváš. Jaké jsou Tvé cíle, hmotnost, fáze přípravy atd. Tomu se přizpůsobuje dávkování. V Muay Thai máš asi trochu jiné cíle než kulturista před soutěží.
Zkus si přečíst poslední dvě strany a trochu si to srovnat.
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: út únor 25, 2014 8:47 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Asi tak...prostě není třeba do sebe tlačit suplementy jako Cutler, když cvičíš jako bába Nováková ( stejně intenzivně...stejně často):o)
Trochu přeháním, ale snad mě chápete-vše přiměřeně. Nechodit na vrabce s kanonem.
Jako rozhodně je blbost myslet na amina, když snídáš rohlík se šunkou a trénink stojí za starou belu (plno lidí si myslí, jak cvičí tvrdš a přitom je to sranda) . Asi takto.
DOPLNĚK výživy je od doplnit...tj. základ by měl být ve stravě. Nečekejte od toho zázraky.
Suplementy jsou fajn, ale není to svatý Grál. |
Ja som netvrdil ze doplnky su zazrak, ale trosku sme odskocili od temy ktoru som sem postoval, a to ze hydro nieje az taka vyhoda oproti BCAA ked si to vykalkulujes. Samozrejme ze BCAA musis davat vo vacsich davkach ale to iste plati o hydre, jedna odmerka hydra je k hovnu, ozaj len na zaplatanie dier medzi jedlami.
Ide mi oto ze ked das 30g BCAA/den a za tu rovnaku cenu das xy davok hydra, co bude mat vacsi efekt na rast,regeneraciu a silu ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út únor 25, 2014 9:01 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Riku napsal: | Takže když po treninku pošlu 9g BCAA (5x1800mg extrifit mega tabs) tak to je úplně k ničemu? Já je začal dávat po tréninku Muay thai a nejsem druhej den tak zničenej jako když jsem je nebral. Jen placebo efekt? | Není. Psal jsem 10 g pro 100 kg chlapa a ty se ptáš, zda je 9 g k ničemu (vážíš např. 100 kg?)? Myslíš, že ten gram je nějak zázračný? Prvotní je co od bcaa očekáváš. Jaké jsou Tvé cíle, hmotnost, fáze přípravy atd. Tomu se přizpůsobuje dávkování. V Muay Thai máš asi trochu jiné cíle než kulturista před soutěží.
Zkus si přečíst poslední dvě strany a trochu si to srovnat. |
No ale ty jsi psal 10g před, během, po a k snídani. Já se ptám jestli má nějaký smysl 9g pouze po tréninku :) Vážím 85kg a od BCAA očekávám hlavně lepší regeneraci.
Právě že čtu posledních několik stran a vím toho míň než když jsem to tady pročetl
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 25, 2014 9:20 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Deadlift napsal: | | Riku napsal: | Takže když po treninku pošlu 9g BCAA (5x1800mg extrifit mega tabs) tak to je úplně k ničemu? Já je začal dávat po tréninku Muay thai a nejsem druhej den tak zničenej jako když jsem je nebral. Jen placebo efekt? | Není. Psal jsem 10 g pro 100 kg chlapa a ty se ptáš, zda je 9 g k ničemu (vážíš např. 100 kg?)? Myslíš, že ten gram je nějak zázračný? Prvotní je co od bcaa očekáváš. Jaké jsou Tvé cíle, hmotnost, fáze přípravy atd. Tomu se přizpůsobuje dávkování. V Muay Thai máš asi trochu jiné cíle než kulturista před soutěží.
No ale ty jsi psal 10g před, během, po a k snídani. Já se ptám jestli má nějaký smysl 9g pouze po tréninku :) Vážím 85kg a od BCAA očekávám hlavně lepší regeneraci.
Právě že čtu posledních několik stran a vím toho míň než když jsem to tady pročetl |
Pro Tebe stačí těch pět tablet po tréninku. Pro kulturistu s kalorickydeficitním jídelníčkem byto bylo málo. Pro tebe OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 25, 2014 9:26 am Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | Deadlift napsal: | Asi tak...prostě není třeba do sebe tlačit suplementy jako Cutler, když cvičíš jako bába Nováková ( stejně intenzivně...stejně často):o)
Ja som netvrdil ze doplnky su zazrak, ale trosku sme odskocili od temy ktoru som sem postoval, a to ze hydro nieje az taka vyhoda oproti BCAA ked si to vykalkulujes. Samozrejme ze BCAA musis davat vo vacsich davkach ale to iste plati o hydre, jedna odmerka hydra je k hovnu, ozaj len na zaplatanie dier medzi jedlami.
Ide mi oto ze ked das 30g BCAA/den a za tu rovnaku cenu das xy davok hydra, co bude mat vacsi efekt na rast,regeneraciu a silu ? |
.. a to je právě ono-tvrdím, že rozdíl vůbec nemáš šanci poznat
Berme to tak, že za 60 kč maš 30g BCAA a skoro 100g hydra (24 g BCAA + 20 g glutaminu+20 g ostatních AK). Osobně bych šel do hydra.
Nejen BCAA živ je člověk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 25, 2014 9:52 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Deadlift napsal: | | Riku napsal: | Takže když po treninku pošlu 9g BCAA (5x1800mg extrifit mega tabs) tak to je úplně k ničemu? Já je začal dávat po tréninku Muay thai a nejsem druhej den tak zničenej jako když jsem je nebral. Jen placebo efekt? | Není. Psal jsem 10 g pro 100 kg chlapa a ty se ptáš, zda je 9 g k ničemu (vážíš např. 100 kg?)? Myslíš, že ten gram je nějak zázračný? Prvotní je co od bcaa očekáváš. Jaké jsou Tvé cíle, hmotnost, fáze přípravy atd. Tomu se přizpůsobuje dávkování. V Muay Thai máš asi trochu jiné cíle než kulturista před soutěží.
Právě že čtu posledních několik stran a vím toho míň než když jsem to tady pročetl |
Pro regeneraci je potřeba ten přísun kvalitních živin rozložit do celého dne a ne jednorázovku po tréninku.Hlavně ta dávka musí odpovídat,takže pokud toho nemáš dost ve stravě,pak by to chtělo jak to kdysi dělal zrovna Deadlift a výše to popsal,že suplementy byly v řádech desítek gramů třeba u BCAA denně.
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: út únor 25, 2014 10:00 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | c87 napsal: | | Deadlift napsal: | Asi tak...prostě není třeba do sebe tlačit suplementy jako Cutler, když cvičíš jako bába Nováková ( stejně intenzivně...stejně často):o)
Ide mi oto ze ked das 30g BCAA/den a za tu rovnaku cenu das xy davok hydra, co bude mat vacsi efekt na rast,regeneraciu a silu ? |
.. a to je právě ono-tvrdím, že rozdíl vůbec nemáš šanci poznat
Berme to tak, že za 60 kč maš 30g BCAA a skoro 100g hydra (24 g BCAA + 20 g glutaminu+20 g ostatních AK). Osobně bych šel do hydra.
Nejen BCAA živ je člověk. |
tak to hydro si trosku zlacnel a bcaa prihodil :) pri 60kc = 75g hydra (13g BCAA + 10g glutaminu) ( produkty extrifitu)... ok ale to to nieje teraz az tak podstatne, berem v dotaz ze hydro sa spracovava v zaludku, BCAA nie, cize ta celkova efektivnost a rychlost vyuzitia musi byt lepsia u BCAA. Za dalsie ak si zoberiem tolko hydra naraz neviem ako by sa s tym zaludok popasoval ... peace
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 25, 2014 10:11 am Předmět: |
|
|
Jenže právě hydro protein má obrovskou výhodu,že můžeš dát velkou dávku bez problémů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: út únor 25, 2014 10:35 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | V dietě bych dával BCAA (pokud máš řekněme ke 100 kg) 10 g před, 10g během tréninku s tím, že bych to tlačil spíš ke konci tréninku a 10 g po tréninku.
...
Poradil bych dát hydro a samotné bcaa dát v dávce 10-15 g v posledních řekněme 30 min. tréninku-postupně. Po tréninku hydro.
|
Již několikrát jsem se setkal s názorem, že pokud se dá větší množství aminokyselin (BCAA, hydro...) ihned po tréninku, tak se zvedne inzulín, čímž se v podstatě zastaví spalování tuku (v dietě). Nikdy jsem ale neviděl nikoho to tak dělat a snad každý to tam tlačí ihned po tréninku. A tak moje otázka zní, jestli je tento názor správný a pokud ano, zda má člověk vůbec reálnou šanci poznat, když po tréninku např. hodinu nic nepřijímá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út únor 25, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
| Big Muscle napsal: | | Deadlift napsal: | V dietě bych dával BCAA (pokud máš řekněme ke 100 kg) 10 g před, 10g během tréninku s tím, že bych to tlačil spíš ke konci tréninku a 10 g po tréninku.
...
|
Již několikrát jsem se setkal s názorem, že pokud se dá větší množství aminokyselin (BCAA, hydro...) ihned po tréninku, tak se zvedne inzulín, čímž se v podstatě zastaví spalování tuku (v dietě). Nikdy jsem ale neviděl nikoho to tak dělat a snad každý to tam tlačí ihned po tréninku. A tak moje otázka zní, jestli je tento názor správný a pokud ano, zda má člověk vůbec reálnou šanci poznat, když po tréninku např. hodinu nic nepřijímá. |
Můj názor asi nebude stotožněn s velkým množstvím lidí, ale myslím, že bys nic nepoznal
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út únor 25, 2014 11:46 am Předmět: |
|
|
Bcaa jsou momentalne velice modni doplnek,coz celkem nechapu,jsou tady od dob revoluce a najednou vsem slapou a citi regeneraci.lol :) Pro vetsinu lidi (kdyz pominu vrcholove sportovce atd.) je tento doplnek zcela zbytecny a daleko vetsi praci udela kvalitne sestavene strava doplnena o proteiny ci kvalitni aminokyseliny s komplexnim sprektrem.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|