AMINOKYSELINY

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - AMINOKYSELINY  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> AMINOKYSELINY
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já napíšu takový vůči výrobcům i prodejcům surový názor, ale komplexní aminokyseliny bych nekupoval. Velká řada syrovátkových jsou jen syrovátkové koncentráty (slisovaný protein), někde ještě hůř, velká většina hovězích jsou ryzí kolagenní bílkoviny (jen výjimečně, byť poslední dobou trochu častěji, hovězí isoláty, které mají spektrum o kousek lepší, viz třeba ten, co postuješ Ty). Nejlepší komplexní aminokyseliny jsou takové, které mají ve složení na prvních místech např. hydrolyzát syrovátkového isolátu, popř. hydrolyzát syrovátkového koncentrátu, ale takových je velmi poskrovnu. A navíc, pak je otázka, jestli není lépe pro průměrného cvičence koupit hydrolyzát ve smyslu syrovátkového hydrolyzovaného proteinu, což je to stejné, jen ochucené, rozpustné a povětšinou levnější. Osobně bych volil právě tuto možnost, popř. bych vybral takový produkt, který je složen skutečně ze směsi volných esenciálních aminokyselin. Ale jednak takový neznám (třeba je a jen o něm nevím, nepátral jsem) a jednak bych se následně obával, že výsledná cena bude značně vysoká.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barthel napsal:
Nedokážu si z toho spočítat jak velká dávka musí být abych v ní do sebe dostal 5g BCAA.

Btw. když zde zmiňuješ BCAA, zvol produkt, který je obsahuje přímo ve volné formě, tzn. jen BCAA, popř. BCAA třeba s glutaminem nebo tak něčím. Ale komplexní aminokyseliny mi jako dobrá volba nepřijdou (právě s ohledem na to, co trh (ne)nabízí) a volil bych místo nich syrovátkový proteinový hydrolyzát s jasně definovaným stupněm hydrolýzy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
člověk

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barthel napsal:

Nedokážu si z toho spočítat jak velká dávka musí být abych v ní do sebe dostal 5g BCAA.
Kdyby v tom složení třeba bylo kolik obsahuje 5 tablet, ale nikde nic. Neví někdo jak na to ?

Je tam napsané, že ve 3 tabletách jsou 3g bílkovin, timpádem jedna tableta = 1g bílkoviny... ve 100g bilkoviny je podle tabulky 8,4g BCAA (3.900+1.700+2.800), tudíž v gramu bílkoviny (jedná tableta) je 0,084g BCAA ... takže aby jsi do sebe dostal 5g BCAA, tak musíš sníst asi 60 tablet
snad se ve výpočtech nemýlím...

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Já napíšu takový vůči výrobcům i prodejcům surový názor, ale komplexní aminokyseliny bych nekupoval. Velká řada syrovátkových jsou jen syrovátkové koncentráty (slisovaný protein), někde ještě hůř, velká většina hovězích jsou ryzí kolagenní bílkoviny (jen výjimečně, byť poslední dobou trochu častěji, hovězí isoláty, které mají spektrum o kousek lepší, viz třeba ten, co postuješ Ty). Nejlepší komplexní aminokyseliny jsou takové, které mají ve složení na prvních místech např. hydrolyzát syrovátkového isolátu, popř. hydrolyzát syrovátkového koncentrátu, ale takových je velmi poskrovnu. A navíc, pak je otázka, jestli není lépe pro průměrného cvičence koupit hydrolyzát ve smyslu syrovátkového hydrolyzovaného proteinu, což je to stejné, jen ochucené, rozpustné a povětšinou levnější. Osobně bych volil právě tuto možnost, popř. bych vybral takový produkt, který je složen skutečně ze směsi volných esenciálních aminokyselin. Ale jednak takový neznám (třeba je a jen o něm nevím, nepátral jsem) a jednak bych se následně obával, že výsledná cena bude značně vysoká.
To si snad dám do podpisu.
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
S (ne)dovolením citace od autora xxleoxx z diskusního fóra:

citace:
Tak čistě z teoretického pohledu chemické syntézy a faktu že u BCCA se jedná o opticky aktivní látku s chirálním uhlíkem, tak se vyskytuje ve dvou formách - L a D. Při syntéze tak není možné vyrábět pouze formu L, ale vzniká racemická směs 50 % L formy a 50 % D formy, většina látek v D formě nemá fyziologický účinek... Kdežto u fermentace je výroba zajištěna mikrobiální cestou a produkt by měl být teoreticky čistá L forma, metabolické dráhy MO a enzymatické působení nejde srovnávat s klasickou syntézou.

Takže když produkt obsahuje jen L- formu a žádnej podíl D izomerů, tak je jasné, že je to vyráběno fermentací? To se mi nějak nezdá - skoro všechny výrobky by pak takto byly vyráběny. A určitě by to bylo pak zmíněno v informacích o produktu.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale ne. D - izomery se buď nezmíní nebo v produktu nakonec být ani nemusí (i když to si úplně nedokážu představit vzhledem k ceně).

Úpravou reakčních podmínek lze určitě upravit poměr 50:50 blíže k L-formám. Nemám to ale detailně sestudované. Musel bych mrknout. Vycházím z toho, že u většiny organických syntéz tomu tak je.
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, to jsem si myslel.

Takže budu mít skoro vždy pravdu, když budu předpokládat, že produkt, který v info nemá zmíněnou výrobu fermentací, nemá ani zdaleka 100% L izomerů aminokyselin (?).
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
...který v info nemá zmíněnou výrobu fermentací...

Tohle bych netvrdil, protože někteří výrobci nepředpokládají, že je důležité tuto informaci uvádět a proto ji v popisu nenajdeš - což je v případě, pokud fermentací získané aminokyseliny ve svých produktech skutečně využívají, bohužel k jejich škodě.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
Jo, to jsem si myslel.

Takže budu mít skoro vždy pravdu, když budu předpokládat, že produkt, který v info nemá zmíněnou výrobu fermentací, nemá ani zdaleka 100% L izomerů aminokyselin (?).

To si nemyslím.
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, díky .

Stejně si myslím, že pro většinu lidí nemá smysl BCAA suplementovat (teda kromě leucinu), pokud nejsou závodníci v kulturistice na nějaké vyšší úrovni a v tvrdé dietě. Hydro bohatě postačí.
vejdy

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si myslím,že je to jen o penězích,když na to mám tak proč bych si to nekoupil,když nemám peníze postačí levný protein...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
Ok, díky .

Stejně si myslím, že pro většinu lidí nemá smysl BCAA suplementovat (teda kromě leucinu), pokud nejsou závodníci v kulturistice na nějaké vyšší úrovni a v tvrdé dietě. Hydro bohatě postačí.

..dal bych jen to hydro, pokud už něco.
květoslav narcis

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2015 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já teda žádné doplňky kromě aminokyselin neberu. dokonce ani moc nejim poněvadž jsem tučný dost.
cvičit vydržím tak 10 minut.když si ale vezmu aminokyseliny, (bcca)tak vydržím cvičit třeba hodinu a úplně cítím napumpování svalů.
vydržím dělat víc sérií ,ne jednu jako vždycky ale čtyři .
po aminokyselinách mi svaly nenarostly ale ztvdly mi
a beru 2 tabletky před a 2 tabletky po
takže mě to zabírá, oddaluje to únavu,čím to je ,to nevim
Draper

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2015 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

květoslav narcis napsal:
já teda žádné doplňky kromě aminokyselin neberu. dokonce ani moc nejim poněvadž jsem tučný dost.
cvičit vydržím tak 10 minut.když si ale vezmu aminokyseliny, (bcca)tak vydržím cvičit třeba hodinu a úplně cítím napumpování svalů.
takže mě to zabírá, oddaluje to únavu, čím to je ,to nevim

Ja vim, cim to neni. Urcite to neni 4 tabletama aminokyselin :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2015 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

květoslav narcis napsal:
takže mě to zabírá, oddaluje to únavu,čím to je ,to nevim

Troll už i tady?
Instant BCAA | Extrifit
Skutečně čistá instantní BCAA bez jakýchkoli jiných složek.
499 Kč
BCAA Instant | Survival
Instantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí.
499 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - AMINOKYSELINY Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: