|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Milcek55
|
Zaslal: so červen 07, 2014 8:09 pm Předmět: arašídy |
|
|
Chci se zeptat u nás v krámu nejsou k sehnání normální arašídy akorát solený. Myslíte že když je několikrát opláchnu ve vodě a potom osušim že se dají používat jako zdroje tuků nebo by jste ani po umytí to nedoporučovali??
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirka24xx
|
Zaslal: so červen 07, 2014 8:43 pm Předmět: Re: arašídy |
|
|
| Milcek55 napsal: | | Chci se zeptat u nás v krámu nejsou k sehnání normální arašídy akorát solený. Myslíte že když je několikrát opláchnu ve vodě a potom osušim že se dají používat jako zdroje tuků nebo by jste ani po umytí to nedoporučovali?? |
ja je jednou oplachoval do kung-pao a myslim ze v nich pak uz sul nebyla takze si myslim ze by to šlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so červen 07, 2014 9:00 pm Předmět: |
|
|
A to bydlis kde, ze se nedostanes do zadneho supermarketu nebo nekam kde ty nesolene mají? Nekde v horach? I ti horalove sjedou občas do civilizace na nejakej ten vetsi nakup ne? Jinak co takhle mandle nebo kokosovej/olivovej olej.. Urcite lepsi varianta nez do sebe cpát buraky..
|
|
| nahoru |
|
 |
Milcek55
|
Zaslal: so červen 07, 2014 9:17 pm Předmět: |
|
|
Prostě se ptám jestli by to šlo né aby jsi mi radil nějaký náhrady. A navíc kokos normálně používám každej den :) ptám se jestli by šli ty arašídy použít nebo jestli tam je ještě něco jinýho co by mohlo vadit
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: so červen 07, 2014 9:24 pm Předmět: |
|
|
Tak slo by to, jiste ze by to slo. Myslim, ze solene arašídy jsou overena pomucka u gaučingu. Jinak strouhanej kokos není to same jako kokosovej olej..
|
|
| nahoru |
|
 |
Milcek55
|
Zaslal: so červen 07, 2014 9:36 pm Předmět: |
|
|
Já na gauči už nebyl ani nepamatuju :) ale nevadí. Ještě někdo nějakej jinej názor?
|
|
| nahoru |
|
 |
Runner
|
Zaslal: ne červen 08, 2014 5:40 am Předmět: |
|
|
Arašídy jako zdroj tuků jsou nesmysl - je to plné toxinů, plísní, nežer to. Na náš trh jde odpad mizerné kvality.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 9:59 am Předmět: |
|
|
| Runner napsal: | | Arašídy jako zdroj tuků jsou nesmysl - je to plné toxinů, plísní, nežer to. Na náš trh jde odpad mizerné kvality. |
Ano, ale úpravou se z nich toxiny dostanou. Proto se praží. To samé čočka, taky se nejí syrová a vaří se. Jako zdroj tuků bych v arašídech neviděl problém. _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne červen 08, 2014 10:44 am Předmět: |
|
|
Na arašídech nevidím nic zázračného, ani na arašísovém másle.
Jinak pražení nezničí mykotoxiny:
From Marth [1990], mycotoxins (toxins produced by molds) are completely destroyed at their melting point, which is generally at high temperatures: 164°C (327°F) for Zearalenone, 170°C (338°F) for Rubratoxia. When roasting peanuts, the toxicity of aflatoxin B1 is reduced by 70%, and that of aflatoxin B2 by 45%. Thus, heat treatment cannot be considered as a satisfactory means to eliminate mycotoxins.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 11:01 am Předmět: |
|
|
Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 11:18 am Předmět: |
|
|
Já arašídy nesolené baštím skoro denně, nicméně den předtím je vždycky propláchnu a naložím přes noc do přefiltrované mírně slané vody :) Proč? Use google :)
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: ne červen 08, 2014 11:35 am Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota. | Normalni clovek tohle fakt resit nemusi, protože normalni clovek asi nebude resit cim dohnat tuky ve strave ze? Urcite si da arašídy u filmu nebo tak, ale to je jednou za cas a ne ze do sebe bude ladovat denne třeba 100g s tim, ze prece potřebuje nahnat "zdrave" tuky. Resit tohle prazenyma solenyma arasidama je proste demence sorry. Jestli ti jde o zdravi, postavu a celkove byt fit, resis jídelníček atd.. Tak to ale prece neznamena, ze budes jsit tu nejhorsi variantu jen protože je to levne? Nehlede na to, ze u tuku to zname ne kvantita ale kvalita plati na 1000%. Takze nez si dat nejaky zaplisneny arašídy, který trcely nekde na slunku ve skladu v Indii 5 let si dam lzicku extra virginu nebo lzicku kokosaku a urcite ne jen zaludek ti podekuje, ze ho nehuntujes takovejma srackama..
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota. |
Rekl bych ze u vas na body. se resi jeste vetsi hovna a hlavne to resi lidi kteri ani nevypadaji ze cvici _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | Chadzi napsal: | | Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota. |
Rekl bych ze u vas na body. se resi jeste vetsi hovna a hlavne to resi lidi kteri ani nevypadaji ze cvici |
A co to má společného s mým názorem?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červen 08, 2014 6:25 pm Předmět: |
|
|
No to je jedno, zbytecna reakce ode me :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|