arašídy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - arašídy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> arašídy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milcek55

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 8:09 pm    Předmět: arašídy Odpovědět s citátem

Chci se zeptat u nás v krámu nejsou k sehnání normální arašídy akorát solený. Myslíte že když je několikrát opláchnu ve vodě a potom osušim že se dají používat jako zdroje tuků nebo by jste ani po umytí to nedoporučovali??
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 8:43 pm    Předmět: Re: arašídy Odpovědět s citátem

Milcek55 napsal:
Chci se zeptat u nás v krámu nejsou k sehnání normální arašídy akorát solený. Myslíte že když je několikrát opláchnu ve vodě a potom osušim že se dají používat jako zdroje tuků nebo by jste ani po umytí to nedoporučovali??

ja je jednou oplachoval do kung-pao a myslim ze v nich pak uz sul nebyla takze si myslim ze by to šlo.
yura

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A to bydlis kde, ze se nedostanes do zadneho supermarketu nebo nekam kde ty nesolene mají? Nekde v horach? I ti horalove sjedou občas do civilizace na nejakej ten vetsi nakup ne? Jinak co takhle mandle nebo kokosovej/olivovej olej.. Urcite lepsi varianta nez do sebe cpát buraky..
Milcek55

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prostě se ptám jestli by to šlo né aby jsi mi radil nějaký náhrady. A navíc kokos normálně používám každej den :) ptám se jestli by šli ty arašídy použít nebo jestli tam je ještě něco jinýho co by mohlo vadit
yura

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak slo by to, jiste ze by to slo. Myslim, ze solene arašídy jsou overena pomucka u gaučingu. Jinak strouhanej kokos není to same jako kokosovej olej..
Milcek55

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2014 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já na gauči už nebyl ani nepamatuju :) ale nevadí. Ještě někdo nějakej jinej názor?
Runner

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 5:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Arašídy jako zdroj tuků jsou nesmysl - je to plné toxinů, plísní, nežer to. Na náš trh jde odpad mizerné kvality.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Runner napsal:
Arašídy jako zdroj tuků jsou nesmysl - je to plné toxinů, plísní, nežer to. Na náš trh jde odpad mizerné kvality.

Ano, ale úpravou se z nich toxiny dostanou. Proto se praží. To samé čočka, taky se nejí syrová a vaří se. Jako zdroj tuků bych v arašídech neviděl problém.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na arašídech nevidím nic zázračného, ani na arašísovém másle.
Jinak pražení nezničí mykotoxiny:

From Marth [1990], mycotoxins (toxins produced by molds) are completely destroyed at their melting point, which is generally at high temperatures: 164°C (327°F) for Zearalenone, 170°C (338°F) for Rubratoxia. When roasting peanuts, the toxicity of aflatoxin B1 is reduced by 70%, and that of aflatoxin B2 by 45%. Thus, heat treatment cannot be considered as a satisfactory means to eliminate mycotoxins.
Chadzi

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota.
Oddo

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já arašídy nesolené baštím skoro denně, nicméně den předtím je vždycky propláchnu a naložím přes noc do přefiltrované mírně slané vody :) Proč? Use google :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
yura

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Někteří lidi to tady strašně moc řeší...každou p*čovinu... Skoro nikdo tady není na takové úrovni nebo s takovými ambicemi, aby svůj čas zasvěcoval všem zbytečnostem okolo "cvičení". Přijde mi úplně na hlavu řešit, které zdroje tuků, sacharidů, atd. jsou ty nejlepčejčejčejší a zbytečně se pak stresovat tím, jestli do sebe peru ty nejkvalitnější věci, protože nedej bože, aby tomu tak nebylo....okamžitě se mi začne rozpadávat hmota.
Normalni clovek tohle fakt resit nemusi, protože normalni clovek asi nebude resit cim dohnat tuky ve strave ze? Urcite si da arašídy u filmu nebo tak, ale to je jednou za cas a ne ze do sebe bude ladovat denne třeba 100g s tim, ze prece potřebuje nahnat "zdrave" tuky. Resit tohle prazenyma solenyma arasidama je proste demence sorry. Jestli ti jde o zdravi, postavu a celkove byt fit, resis jídelníček atd.. Tak to ale prece neznamena, ze budes jsit tu nejhorsi variantu jen protože je to levne? Nehlede na to, ze u tuku to zname ne kvantita ale kvalita plati na 1000%. Takze nez si dat nejaky zaplisneny arašídy, který trcely nekde na slunku ve skladu v Indii 5 let si dam lzicku extra virginu nebo lzicku kokosaku a urcite ne jen zaludek ti podekuje, ze ho nehuntujes takovejma srackama..
Tom3

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:

Rekl bych ze u vas na body. se resi jeste vetsi hovna a hlavne to resi lidi kteri ani nevypadaji ze cvici
Chadzi

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
Chadzi napsal:

Rekl bych ze u vas na body. se resi jeste vetsi hovna a hlavne to resi lidi kteri ani nevypadaji ze cvici

A co to má společného s mým názorem?
Tom3

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2014 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No to je jedno, zbytecna reakce ode me :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: