Buvol Noviny :-)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Buvol Noviny :-)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Buvol Noviny :-)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
buvolii

PříspěvekZaslal: po září 22, 2014 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 22.9.2014
Dieta: 27den (125g cukru-samozřejmě nepočítám cukr po běhání (2lžíce maltodextrinu v 0,75l vody)

Dnes ráno bežecký trening. Dnes jsem tam šel stím, že pobežím 3orkuhy v poslední době jsem běžel hodně krátké vzdálenosti a zřídka kdy 10km. Navíc je poslední možnost, závod začíná za 5dní a já musím též zregenerovat. Dnes tedy stuj co stuj tři okruhy a to jsem chtěl v čase 75min. Hned po vyběhnutí se zdálo že je vše proti mě. Začlo pršet, po pár tvrdých dotycích s povrchem mě chytil kotník a já první okruh pajdal, než to povolilo. První okruh (5km=24,45) druhý okruh, to už nepršelo a kotník už také přestal bolet. Druhý okruh (5km= 25,25) a já vběhl do třetího s tím, že mi chybělo 24,50 na to abych se vlezl do 75min. Bylo dost nepravděpodobné, že to dokážu stále jsem minutu ztrácel. třetí okruh i díky svému brutus finiši za (5km=25,25) . Celkově tedy (15km=75,35) nevím zda být spokojený, na to jak moc to dneska nešlo, na to jak jsem se trápil. Navíc zlepšení tu je dne 14.9.2014 15km=78,40 , vím nemužu porovnávat jabka a hrušky, ten den byl ráno trening. A boleli mě záda. Ale trchu hypotézi, dnes mi do cíle chybělo 6km a pokud bych chtěl atakovat svoje časi, musel bych je uběhnout do 32minut. Dokazal bych to ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
buvolii

PříspěvekZaslal: út září 23, 2014 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 23.9.2014
Dieta: 28den (175g cukru-samozřejmě nepočítám cukr během tréningu)

Shyby kladka: (11x12 x30kg = 132opakování)
Dl: (14x12 x40kg = 168opakování)
Veslo: (10x10 x30kg = 100opakování)
Bench: (11x10 x 37,5kg = 110opakování)
Ez tyč (5x10 5x8 x20kg = 90opakování) (20kg celková vaha i s osou)
Břicho: 4x15zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 4x12
Celkový čas: 80min
Orbitrek:15minut

Dnes opět s dalších treningu EMOM. Po rozcvičce jsem vlítnul na to. Shyby kladka jako posledně, na střídačku 1x shyb a kladka , 1x biceps shyb a kladka. U těch posledních 2 klasických shybu jsem tam visel jak kolíček na prádlo. Dl dnes nářez, začal jsem na 12ti opakování a říkal si, že jakmile to začne být težké uberu na 10set. Nakonec jsem zustal na 12ti až do konce, ikdyž na mě šli ke konci už mrákoty. Veslo, bench a Ez tyč klasika. Na závěr do SS bez pauzy břicho.
Pak orbitrek, dnes nebyla ani síla, ani chut nějak blbnout, prostě jsem si 15náct minut odšlapal.
buvolii

PříspěvekZaslal: st září 24, 2014 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 24.9.2014
Dnes po 29dnech ukončena dieta. Dieta splnila to co jsem od ní očekával, jsem lehčí. Z 85kg jsem spadl cca na 82kg. Dnes ráno vážení ukázalo 80,5kg, ikdyž po dvou tvrdých dnech diety to není nejoběktivnejší. Nicmené shodit jsem shodil.

Věk: 29let
Výška:187cm
Váha: 82kg
buvolii

PříspěvekZaslal: st září 24, 2014 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 24.9.2014

Dnes ráno jsem se probudil s knedlíkem v krku. (jsem nemocný) Nevím kam se to bude ubírat ale je to pruser jako mraky. Nicméně jsem dnes podle plánu vyrazil běhat, jsem rozhodnutý udržet se tři dny na nohou, stuj co stuj. Vždy jsem lečil nemocenskou tím, že jsem všeho na dva tři dny nechal a 4tý den jsem byl zničený. Tetokrát to udělám naopak. Musím se udržet v chodu tři dny. Dnes tedy opět bežecký trening jako by se nechumelilo. Dnes dva okruhy s tím, že to nebudu vubec hrotit. Ono by to šlo stejně dost težko s knedlíkem v krku a s nudlí u nosu. První okruh (5km=26,10) moc mi to nešlo, kotník nic moc a u třetího kilometru pichaní v boku. Druhý okruh (5km=25,30) , žádný brutus finiš se nekonal. Celkově tedy (10km=51,40)
buvolii

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2014 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 26.9.2014

Shyby kladka: (5x10 x30kg = 50opakování)
Dl: (5x10 x40kg = 50opakování)
Veslo: (5x10 x30kg = 50opakování)
Bench: (5x10 x 37,5kg = 50opakování)
Tlaky v sedě, jednoručky: ( 3x10 x 9kg= 30opakování)
Ez tyč (5x10 x20kg = 50opakování) (20kg celková vaha i s osou)
Tric.kladka : ( 5x10 x 20kg= 50opakování)
Břicho: 3x10zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 3x10
Celkový čas: 60min
Orbitrek:12minut

Dnes, jeden den před závodem jsem vyrazil do fitka. Dnes šlo o to, se spíše trochu protáhnout a moc se nevysilovat. Po delší rozcvičce jsem přešel k treningu. Opět trening EMOM. Ale pouze poloviční porce, za to oba dva treningové dny dohromady. Krom dřepu, nechtěl jsem nic co by unavilo nohy. Bylo to z mé strany takové protahující , odcházel jsem s fitka skoro v suchém triku.
A stejně jako jindy i dnes orbitrek a opět spíše takové to šlapání bez jakékoliv námahy.
buvolii

PříspěvekZaslal: pá září 26, 2014 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak a je to tady, za nějakých 20h se postavím na start závodu. A tak mi dovolte být trochu sentimentální, ohlednout se zpátky. Shrnout vše co se událo, než jsem se dostal až sem. 16.8.2014 jsem začal znovu běhat. Po 2mesíční pauze kvuli kotníku , po třítýdenní nemocenské, kdy jsem nechal kotník odpočinout. Nemusím říkat, že jsem zlenivěl na nemocenské se pořád jen převaloval z křesla na postel , vycházky jsem trávil pitím piva se slovy, zkrachovalí sportovec. Nemusím říkat, že začátky byly brutální a 5km zdálo se být strašlivě moc. Ale stál jsem na nohách a moje myšlenky byly opět o tom, že musím a že chci se postavit 27.9.2014 na start tohodle pro mě posvátného závodu. Aby toho nebylo málo 23.8. jsem prohrál s bráchou na 14km trati o 8minut. (on 77, já 85). Toho dne mi došlo, že pro vítěztví třeba udělat více. A tak jsem zahájil i dietu, opět moje sacharidové vlny. Uvažoval jsem o zmeně treningu, znám jen angličáky a ty jsou nejspíš už pro mě s mým kotníkem pasé. Tady bych chtěl poděkovat panu Peter Ustinovi , že mi doporučil a objasnil co je to trening EMOM. A tak jsem schutí rozjel tyhle ty tří přípravy (kardio treningy, pořádný běhání, dieta) Musím říct, dostalo mě to vážně do velice slušně formy. Byla to dřina jako blázen , když si vzpomenu na ty dva týdny noční, kdy jsem jednou mezi nočníma šel běhat a podruhé o další den později, mezi nočníma cvičit. Když to ted počítám, tak v období od 15.8-25.9 mám naběháno cca 200km a tedy jsem rád, že jsem dostál svemu slovu a slibu panu Jirka Kalouskovi , že se do toho opřu. Naběháno mám, vysekaný jsem a i přes to nevím jak to zítra dopadne. Od doby co jsem začal běhat, jsem myslel jen a jen najedno, nenachladit se. I přes to že jsem byl na sebe opatrný sipal se céčkem , užíval ovoce zeleninu, zkrátka se hlídal. I přes to jsem od 24.9 nachlazený, je to nemilé, naštěstí není to ryba , ani rak. Nevím co mohu od sebe zítra očekávat. Ale jedno bych chtěl říct, at už to zítra dopadne jak chce, jsem rozhodnutý určitou formu si udržet, trening EMOM jsem si zamiloval, po závodech to změním ale podstatu EMOM si nechám. I běhaní bych nechtěl přes zimu uplně pověsit na hřebík ale to se vždy lehko řekne a huře provádí. Každopádně pocity jsou takové, že formu jsem si težce vydřel a chci si ji nějakou dobu uchovat. Třeba napořád kdo ví.
buvolii

PříspěvekZaslal: ne září 28, 2014 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 27.9.2013

A je dobojováno. (mám po závodech). Co k tomu dneska říct , uběhl jsem dobrý čas , bráchu jsem totálně porazil a přesto nejsem spokojený. Pojdme od začátku do závodu nastoupilo 380bežcu, na trat pulmaratonu a mě zajimali pouze dva, porazit bráchu abych byl pořád šampion. A porazit kolegu s práce, kde jsem čekal jak se později ukázalo tvrdý boj. Na startu jsem utrpěl první šok , připravovali jsme se na start a já si až při pohledu na ostatní bežce uvědomil, že jsem si nechal na šatně mp3jku. Jak stále tvrdím neumím bez ní běhat, nebaví mě to, nemotivuje. Později se ukázalo, že motivací byl samotný závo, ikdyž bych ji rád měl. Po vyběhnutí obrovského davu lidí (byly tam i štafety a maratonci cca 700-800lidí) chvíli trvalo než se to trošku roztáhlo, takže to bylo takové zahřívací tempíčko. Oba s bráchou jsme se neustále hlídali. Kolega mi připoměl muj první závod, kdy jsem se nechal trochu strhnout davem a bral to 2v levo 3v pravo. Já si s toho hlavu nedělal, ten závod je dlouhý. Prvních 5km jsme měli v čase někde kolem necelích 27minut , jak říkám začínalo se vlažně a táhlo se to. Pořadí bylo, mi s bráchou vedle sebe, kolega 200metru před náma. Někde na 7km jsem se ujal vedení. Rozhodl jsem se pro taktiku, do kopce rychle , je to neobvyklé ale do kopce jsem to bral jako sprintem . Uvažoval jsem jestli se mám trápit 1minutu do kopce, nebo mít ho za 30s a 30sekund na rovince vydýchat je stejné. Právě v tom okamžiku, při prvním kopečku jsem se ujal vedení, brácha na mě nereagoval a dotáhl jsem se a šel i před kolegu. Ted nastalo to težké, neustále držení tempa, protože kolega se mě držel velice slušně a já měl s neustáleho otáčení brzy bolavý krk. První 10,5km okruh jsem měl v čase 53:14 a byl jsem spokojený, každý si rychle spočítá krát 2, že je nějakých 1h47min. Takže jsem se snažil držet tempo. Už se ani neotáčel, v domení, že při posledních otáčkách jsem nějak kolegu nezahlédl. Šok přišel krátce před 15km, kdy jsem na jedné otočce zjistil, že je jen 100metru za mnou. Brácha v tu dobu byl i podle mého názoru už dávno ze hry. Ale chtěl jsem vyhrát nad kolegou, ne jen splnit povinost a porazit bráchu. Obrovský problém přišel někde na 18km, kdy mi tuhly nohy kolenum se už vážně nechtělo, (ani sprinty do kopce už se nekonali) v tu dobu se na mě dotáhl i kolega a jeho lehkost s jakou šel pomaličku předemě mě doháněla k šílenství. Nezareagoval jsem na jeho pomaličký nástup a strašlivě mě to štvalo a pořád ještě štve. Veděl jsem ,že když se ho udržím 2km ,tak ho před cílem sundám ,protože jsem veděl že mám brutální finiš. Nedokázal jsem to a on se mi ztrácel, muj brutální finiš na náměstí plného diváku samozřejmě opravdu přišel ale to už bylo o ničem . Doběhl jsem v čase: 1h47min 51s Nad kolegou jsem prohrál o 64s (8míst). Opět jsem uběhl identický čas jako v předchozích ročnících. Mám rozpětí mezi časi 15s. 2012:1h47m36s, 2013:1h47m46s, 2014:1h47m51s Pokud se ptáte na bráchu, doběhl asi 20minut po mě. Skončil jsem 138/380 zavodníku. Zatím jsem zdravě naštván a pokud zdraví vydrží , kotník vydrží jsem rozhodnutý přiští rok jet na nejlepší čas a ukázat že ještě nepatřím do starého železa.
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: ne září 28, 2014 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkný report z běhu.
buvolii

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 29.9.2014 Jsem začal nový treningový program, rozhodl jsem se pro ponechání Principu EMOM. A uvažoval jsem co k tomu dát, napadla mě podstata bulharské metody.

Dl 10x3x70
Bench 10x3x60
Shyby 2x3 klasické, 2x3 biceps
Ez tyč 10x3x30kg (30kg celková vaha i s osou)
Břicho: 3x15zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 3x10
Celkový čas: 50min
Orbitrek:17minut

Po rozcvičení jsem přešel k samotnému treningu, dlouho jsem dumal jakou váhu dát na DL. Jednak abych to udýchal se stratem každou minulu ale spíše pro to, aby to vydržel kotník. Nemusím se hned s kraje znovu zmrzačit. Težké váhy jsem už hodně dlouho nezvedal a jak se ukázalo, kotník mi to ani tentokrát nedovolil. 70kg na dl ale kotníku to nebyl přijemné. Mě to zase neuspokojilo, tak jak bych čekal, nezdálo se to být ani se startem každou minutu težké. 15s cvičení a 45s pauza zdála se být dlouhá. Bench nebyl nejhorší, pak jsem zkusil navíc ještě shyby, uvažoval jsem o střídaní 5x3 klasické prostřídané 5x3 biceps ale to bylo nad moje síly. Dojel to EZ tyči. Odcházel jsem hodně neuspokojený. Zdá se, že se budu tedkom ve fitku chvilku hledat, ty desítkové serii se nedají jet pořád, chci obměnu ale jak se ukázalo, zase nezvládnu velké váhy, takže zkusím kompromis asi metodu 5x5.
Poté opět orbitrek. Tady jsem zvolil metodu 30s pomalu a 1 minutu rychle, abych si aspon trochu zlepšil náladu po tom treningu.
buvolii

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 2.10.2014

Další měsíc z měsícem se sešel. Takže je čas podívat se, jak je drobek na tom. Moje váha k dnešnímu dni činí 80kg. Dá se říct že za ten týden-14dnu nic nového. Abych pravdu řekl, už ani nic nového nechci, už párkrát jsem to tu řekl. Chci si udržet tuhle váhu (79-82kg) celou zimu, možná celí život. Udržet kondici a řekl bych i dobrou vysekanost.Už netoužím mít 90kg a být veliký , nedá se stím běhat a já nejsem ten tělesný typ. Jinýmy slovy, kdo se stím má pořád sr.. .

Věk: 29let
Výška:187cm
Váha: 80kg
buvolii

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 2.10.2014

D 10x5x50
MP 10x3x37,5
KNB (kliky na braldech) 10x3xBW
Břicho: 5x10zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 5x10
Orbitrek:23minut (120watt)

Dnes opět fitko. V rozcvičce přidán nový prvek, klasické shyby. (20x rotace s osou, 12x dřep s osou, 2-3x shyb, 12x zkracovačky , to vše 2x) A jsem parádně rozehřátý , dneska i perfektně spokojený , neuveřitelné ale shyby vypadali opravdu jako shyby. To bylo dnes poprvé, co jsem byl se shybu nadšen. Dnes už trening upravený, tak jak jsem chtěl. Dřepy a Dl po 10x5 zbytek bude 10x3 s tím že, u dřepu a dl pojedu EMOM, u všeho ostatního pauzy 30s. Dřepy dnes nebyly špatné, je to vetší zapřah, nedával jsem velkou zátež kvuli kotníku ale i tak jsem se dost zadýchal. MP uchazející , KNB dobré. Na závěr do SS bez pauzy břicho , schválně jsem dal nízké počty, at zvládnu dost koleček.
Poté orbitrek, dnes jsem se rozhodl přidat zátež. V treningu kde je Dl pojedu spíše hodně kardio, střídavou frekvenci a kde jsou nohy, pojedu na sílu abych se zrušil uplně. Obvykle dávám 60W dnes jsem dal 120W a měl jsem co dělat to ušlapat.
buvolii

PříspěvekZaslal: čt říjen 02, 2014 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 2.10.2014

V ten stejný den ale na jiném místě v jiný čas
Ještě po obedě jsem si byl zaběhat. Dal jsem si 2kola (2x900 =1,8km) Čas 9,10 to jest nějakých 4,35 na jedno kolo. Bohužel jsem zjistil jednu věc, já už se na měkký povrch asi nevrátím. Po dvou kolech jsem toho musel pro bolest kotníku nechat. 2dny mě noha nebolela , dnes ve fitku jsem nic necítil a sotva jsem se rozběhl na měkém povrchu bylo zle, druhé kolo jsem dokončil a pro bolest skončil. Nicméně nechtěl jsem jít po 10minutách domu a tak jsem 5minut vydáchal a vrátil se na svuj lesní 5km okruh na tvrdém povrchu. Ze začátku ještě trochu kotník zlobil ale pak už to docela šlo. Také jsem ještě pořád ze soboty hodně naštvaný, nedokážu s tím pocitem prohry žít. Takže velice rychle jsem začal ten jeden okruh rvát jak to jen šlo. Vypadalo to, že bych mohl atakovat i rekord , bohužel se tak nestalo a já měl (5km=22,17) Dnes to tu napíšu na rovinu , chci pokud mi to zdraví dovolí příští rok uběhnout pulmaraton pod 1h45min. Vím problému je příliš a rok je moc dlouhá doba. (chtěl jsem přes zimu záteže na nohy, kotník by to nevydržel) Moje jediná možnost je nepolevit přes zimu přiliš v běhu a hlavně ve fitku získat fizičku.
buvolii

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2014 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 4.10.2014

Dl 10x5x70
Bench 10x3x60
Shyby 3x3 klasické, 3x3 biceps
Ez tyč 10x3x30kg (30kg celková vaha i s osou)
Břicho: 5x10zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 5x10
Celkový čas: 60min
Orbitrek:33minut (60watt)

Dnes opět trening. Dnes už v konečné verzi, tak jak by to mělo být. Po rozcvičce jsem přešel na DL. Váha od minula ponechána ale přešel jsem ze 3opakování na 5opak. Musím říct, nebylo tu vubec jednoduché, dost jsem se zadýchal. Poté bench a mezi seriema podle plánu 30s pauza. Poté na střídačku klasické shyby a biceps shyby, se startem každou minutu. Musím říct, s tohodle jsem byl dneska nadšen a klasické shyby mě vážně berou. Jestli to nebude tím, že jsem jich poprvé schopen. Dnes tedy 3x3 s tím, že jsem to od začátku nepřeháněl. Cíl byl dostat oči nad trubku. Dorazil jsem to Ez tyčí, opět pauza mezi seriema 30s.
Protáhl se a mohl jsem jít na orbitrek. Dnes pro změnu nízký převod s frekvenčním treningem. Dnes jsem měl pocit, že se potřebuji zbavit démonu, které mě od minulé soboty sžírají. Začal jsem 30s pomalu 1minuta rychle , po 5minutách to změnil na 2minuty rychle a 30s pomalu. Od třicáté minuty, poslední tři minuty jako kdybych s tím chtěl vzlétnout. Vinikající trening
buvolii

PříspěvekZaslal: ne říjen 05, 2014 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 5.10.2014

Dnes ráno bežecký trening. Dnes jsem tam vyrazil s tím, že poběžím dva okruhy. Takže jsem neviděl duvod, bežet hned jako oživot. Opět jsem zvolil taktiku střídavého běhu, nesnáším ji. 30 sekund pomalu, 1minuta rychle. V prvním okruhu mě trápil kotník, ke konci prvního okruhu, už to střídaní frekvence nemělo ten správný náboj. Žádný brutus závěr v prvním okruhu jsem nedělal, veděl jsem že pobežím ještě jeden, tak proč se vysilovat. První okruh (5km=23,20) a v běhl jsem do druhého, kotník přestal bolet a já pomalu skončil s taktikou střídavého běhu. Ono už to vypadalo, že střídám pomalí běh a chuzi. Na začátku druhého okruhu jsem chtěl vzdát , v pulce jsem se chtěl na to vykašlat a zvolnit. Přesto jsem tlačil na pilu a muj běh vypadal tak, že jsem bežel co to šlo a když už jsem nestíhal s dechem a šli na mě mrákoty, tak jsem na pár vteřinek zvolnil a potom zase svižně pokračoval. Veděl jsem, že bych mohl atakovat svuj nejlepší čas na 10km vzdálenosti, byt jsem ani přesně nevedel kolik je. (18.9.2014 10km=47,15) Opět přišel muj brutus finiš a i díky němu jsem zaběhl druhý okruh (5km=23,23) Celkově tedy dnes 10km=46,43 , což je muj nejlepší bežecký čas vubec. Sami si porovnejte nejlepší čas na podobné trati v mé historii (9km na kolečkách) 4.5.2013 9km=42,42. Pro mě to dneska znamená jediné, padl REKORD. A další snad na sebe nenechají dlouho čekat, mám velké ambice. Na každé trati jsem si dal pomyslný cíl. 5km=21min ,10km=45min ,15km= 70min
buvolii

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2014 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 6.10.2014

D 10x5x50
MP 10x3x37,5
KNB (kliky na braldech) 10x3xBW
Břicho: 4x10zkracovačky
Břicho: přítahy kolen k břichu, ve visu 4x10
Orbitrek:20minut (120watt)

Dnes po rozcvičce jsem přešel na dřepy. Po dvou seriích EMOM mě to přišlo stále pomalé a šel jsem tudíš na 30s pauzy mezi seriema. Dneska mi dřepy prostě přišli jednoduché i přes to, že mě po včerejším běhání bolí nohy. MP a KNB klasika, také z 30s pauzama. Na závěr do SS břicho bez pauz a šlo se na orbitrek. Dnes byl trening lehký a příště, už konečně zvedám váhy. Pekně pomaloučku, kruček po kručku. Chci to jet jaku bulhary, 2stejné treningy a přihození váhy.
Na orbitreku dnes opět težký převod. Tady se vážně nedá moc dělat a blbnout, byl jsem rád že to ušlapu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Buvol Noviny :-) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 53, 54, 55  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: