|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kujin
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
chippie

|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 11:02 pm Předmět: |
|
|
Hmm hodně zajímavý topik. V poslední době si říkám, že je mnohem lepší žít vklidu nestresovat se kvůli tomu, že v přesně v tu a tu dobu musí být oběd, pak svačina, pak druhá svačina ....
Říkám si, že je lepší toho požrat méně, ale kvalitnější věci (energeticky vydatné - nebát se vepřového a ořechů). Než každou třetí hodinu vzít do huby kus nějakého šméčka z kaflandu z regálu s prošlým zbožím.
Taky jsem dospěl k názoru, že než abych si každý den přivstal o hodinu dříve abych si uvařil těstoviny do krabičky. Tak si radší zajdu do té menzy, která sice vyjde o deset korun dráž, ale mám to v klídku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: pá listopad 30, 2012 1:46 am Předmět: |
|
|
Tohle je věc kterou musím hodně řešit :) Student, ektomorf, abych nabral, musím jíst skoro 20 000 KJ denně..
Beru 20 kg balení rýže za 800, jedna porce 10 g vyjde na 8 korun, k tomu rýžovar za pár korun, takže se o to ani nemusím starat.
Kuřecí v akci je za stovku, takže jedna porce masa 15-20 korun
K tomu nějaký ptákoviny 10 korun
Oběd nějakých 38 korun (stejně jako v menze) jen je to chutný a má to aspoň 1000 kcal
Na snídani nejlepší vločky z lídlu, nějaký levný mlíko a 1000 kcal za 6+10 korun protein to zvýší o nějakých 15 korun.
Sním toho 2-3 krát víc než spolužáci, ale protože si vařím sám, zaplatím za jídlo to co oni.
Za 100 korun na den se dá v pohodě dobře najíst :)
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: pá listopad 30, 2012 6:18 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Taky jsem dospěl k názoru, že než abych si každý den přivstal o hodinu dříve abych si uvařil těstoviny do krabičky. Tak si radší zajdu do té menzy, která sice vyjde o deset korun dráž, ale mám to v klídku. |
Jídlo si musíš vařit den před tím. Přes noc to dáš do ledničky a ráno nemusíš nic vařit. Já bych taky nemohl vstávat o hodinu dřív jenom proto, abych si mohl navařit na celý den.
Jinak souhlas s tím co napsal Bomberguy.
[/quote]
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 7:41 pm Předmět: |
|
|
No, já sem si jen tak pro zajímavost včera zkoukl pár videí na YouTube, kde lidi co dělaji bodybulding (a nebyli to nějací zazobaní profíci) ukazovali co tak za den sní... jako slyšel sem že např. zelenina a ovoce vychází v USA levněji než tady u nás, ale to je tam fakt jídlo tak levný? Jinak si to totiž nedokážu představit....
Nebudu rozepisovat do podrobna co jedli, ale ono to bylo u všech hodně podobný. Ráno na snídani ovesná kaše s omeletou, do té kaše čerstvé jahody/borůvky/ostružiny apod. (někteří ještě stačili zdůraznit že "bio"), na svačinu třeba protein, přes den pak steak z pravé svíčkové, večer steak z čerstvého lososa, na svačiny třeba celozrnný chleba, hodně avokádo, různý ořechy, mandle, bílky už připravený v lahvi...., arašídový máslo, kopy zeleniny (chřest) apod. Několik z nich například si vylepšujou proteináky, takže do vanilkovýho dávaji vanilkový lusk aby to mělo lepší chuť (a samozřejmě jen ten protein nejvyšší kvality a to ještě v relativně velkym množství), plátky tunáka, bůvolí mozzarella... a mohl bych pokračovat.
Schválně jsem si tak náhodně zkusil tak 2-3 spočítat na kolik by mě to za den u nás vyšlo a dostával jsem se k částce klidně 500kč.... nevim teda jestli je to fakt tim že tam je mnohem levněji, jinak totiž to byli často taky studenti, kteří po večerech chodí do fitka apod....
|
|
| nahoru |
|
 |
webster

|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:02 pm Předmět: |
|
|
Taky se podělím se svým vařením a jídelníčkem / cena
To už dávno jsem zjistil že je levnější si vařit na 2-3 dny.
Snídaně je jasná, ovesné vločky, 500g/15kč takže jedna porce 3kč + banán 8kč
Svačina tady záleží jestli mám ranní nebo odpolku..při ranní si kupuju 2xpečivo,150g šunka,100g eidam, takže to výjde ted když vše zdražili na 41kč, mám to tedy na dvakrát (3 měsíce zranění, tak nehoním čísla tak jako když cvičím, kdy je to více třeba)
Oběd obědy a hlavní jídla za den se tvoří z jasmínové rýže, kuřecího, vlastně každý den :D někdy se to nedá no.... při cvičení jsem dával 600g kuřecího. 4,5kg jasmín rýže výjde za 220kč..ted dávám 400g kuřecího, 1kg 119kč takže denní dávka výjde na 50kč a u rýže skoro nic ne
Svačinky ted mám období kdy mi zachutnal Cottage, takže 4x 200g není problém, 1x pixla 200g výjde na 16kč
další svačinka se skládá z vejcí, plato 30ks výjde na 105kč, takže 4 vejce denně taky není problém, není to moc, ale tohle vše co jsem napsal když se smíchá v jeden den, tak to udělá krásný číslo, a to nepočítám protein, ale ten jsem ted vyřadil, když se necvičí.
Taky bych měl napsat že měsíčně dostávám 21 stravenek v hodnotě 75kč, a to zajedu do řeznictví a naberu si 13kg kuřecího, takže s masem problém není
Ani radši nebudu sčítat denní náklady, ale když je to ve velkém tak po rozpočítání na den to není zas velký číslo.....
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:12 pm Předmět: |
|
|
JJ, ceny jsou katastrofa, blbý to je když je pak někdo jako já student, platí si navíc ještě plno jiných kravin - podnájem, tramvajenka, semtam něco do školy.... a to jídlo se musim snažit stáhnout na cca 50/den, což už fakt je krize, nejhorší ale je, že dělám brigádu za stejnej, ne-li menší peníz než jsem dělal to samý před 2 rokama a ceny jsou teď tak dvojnásobný.... v podstatě spolužáci třeba ti fakt třeba jí jen suchý bílý rohlíky a junior nebo vlašák, prostě katastrofa, ptž někteří třeba maji tak dvacku na den, ptž na rozdíl ode mě, já naštěstí nějak nemusim alkohol, takže za to zbytečně moc neutrácim a ani nekouřim, což neni případ těch ostatních.... a furt lepší když už něco navíc na brigádě vydělám, utratim to za proteinák apod. místo cigaret...
|
|
| nahoru |
|
 |
webster

|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:20 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | JJ, ceny jsou katastrofa, blbý to je když je pak někdo jako já student, platí si navíc ještě plno jiných kravin - podnájem, tramvajenka, semtam něco do školy.... a to jídlo se musim snažit stáhnout na cca 50/den, což už fakt je krize, nejhorší ale je, že dělám brigádu za stejnej, ne-li menší peníz než jsem dělal to samý před 2 rokama a ceny jsou teď tak dvojnásobný.... v podstatě spolužáci třeba ti fakt třeba jí jen suchý bílý rohlíky a junior nebo vlašák, prostě katastrofa, ptž někteří třeba maji tak dvacku na den, ptž na rozdíl ode mě, já naštěstí nějak nemusim alkohol, takže za to zbytečně moc neutrácim a ani nekouřim, což neni případ těch ostatních.... a furt lepší když už něco navíc na brigádě vydělám, utratim to za proteinák apod. místo cigaret... |
jo to chápu, je to na hovno...až člověk pracuje tak je to o nečem jiném....ikdyž já taky bydlím sám ale za 1400kč měsíčně se vším všudy v podkrovním bytečku :)
bych se na protein vyprdl jak píšeš, pokud jsi na tom takhle, lepší bude přijímat plnohodnotné bílkoviny, např. vejce výjde levně, tvarohy, cottage, vaření na koleji to nehrozí že :) nebo si navařit doma o víkendu aspon na 3 dny dopředu, do středy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:29 pm Předmět: |
|
|
Ten proteinák to byl příklad - tohle většinou řeší narozeniny, svátky a vánoce... ty prachy navíc jdou přesně na to co píšeš, cottage, maso atd. Ale i tak se třeba právě té soje nevyhnu a denně prostě maso nejde... člověka to pak mrzí když vidí ty americký videa a řiká si.... procházim tim hypermárketem a třeba výhoda zas je, že tohle všechno už je dneska dostupný i u nás, arašídový máslo, avokáda, kvalitní hovězí atd. Beru to tak, že tu VŠ nějak přetrpět a pak snad se to jednou vrátí toto :D A jak jsem psal, snažim se maximálně omezit veškerý jiný výdaje, nekupuju si např. žádný časáky, do kina výjimečně, s kámošema ven občas, ale sám třeba domu si alkohol vůbec nekupuju, prostě neutrácim za hovadiny a někdy když třeba dostanu nějaký překlad navíc tak z toho bývaji celkem fajn příjmy, bohužel dneska je i blbá doba takže práce je málo, ale občas něco je a pak třeba je to zas lepší. Určitě si nestěžuju, ani nikomu nezávidim, spíš je to prostě blbá doba, kdy reálně klesaji mzdy a u lidí jako jsem já, kteří nejsou výdělečně činní a jen platí vyšší daně a jídlo je dneska dražší než v zahraničí na to doplácí... ten cottage dneska sem viděl od Madety za 25Kč... pamatuju když sem o prázkých v roce 2010 dělal v tescu na pokladně, stál 15 a v akci 9.90.... a to je se všim takhle. Snažim se třeba sledovat akce a tak a někdy se dá aspoň takhle trochu rozuměji nakoupit, bohužel ani ty zásoby ale nějak moc dělat nemůžu, mrazák pravda nepatří k největším :D (btw. když sem dal jako příklad cottage, tak ten mrazit opravdu nedoporučuju, jednou jsem to zkusil a je to hnus pak když to roztaje :D)
|
|
| nahoru |
|
 |
webster

|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:40 pm Předmět: |
|
|
[quote="jachym"]Ten proteinák to byl příklad - tohle většinou řeší narozeniny, svátky a vánoce... ty prachy navíc jdou přesně na to co píšeš, cottage, maso atd. Ale i tak se třeba právě té soje nevyhnu a denně prostě maso nejde... člověka to pak mrzí když vidí ty americký videa a řiká si.... procházim tim hypermárketem a třeba výhoda zas je, že tohle všechno už je dneska dostupný i u nás, arašídový máslo, avokáda, kvalitní hovězí atd. Beru to tak, že tu VŠ nějak přetrpět a pak snad se to jednou vrátí toto :D A jak jsem psal, snažim se maximálně omezit veškerý jiný výdaje, nekupuju si např. žádný časáky, do
Jak jsi napsal, je třeba vydržať
i já nekupuju po akcích když to zrovna výjde, a ten cottage co jsi psal já kupuju za 10kč, máme to krámek se slevněnýma potravinama, něco prošlé nebo se blíží konec lhůty, ale cottage mají většinou ještě týden....a když jsem se ptal za kolik jim to jako ty firmy dávají když v obchodě chtějí 25kč a tady máte 10kč a ještě týden trvanlivost, tak říkala prodavačka, at se ani neptám  ,takže si myslím že tak 4kč a pak lidi za to dávají 25kč v normálních obchodech  ani bych se ne to....
jinak když zrovna nemají na krámě tak kupuju v Bille 200g/15,90kč s označení Clever..
dřív ti borci taky vyrostli na mlíku, vejcích, tvarohu a mase ne? a historie se opakuje, takže na tom bych nic neměnil
|
|
| nahoru |
|
 |
HerrThomas
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 10:49 pm Předmět: |
|
|
přesně v těchto prodejnách nakupuju denně.... jen sem to nějak nechtěl psát :D Třeba maso co druhý den prochází bych tam ale už nekoupil, naopak u ovoce/zeleniny klidně, tam totiž posuzuju podle vzhledu a jaký to má datum na spotřebě je mi uplně jedno.
Jinak taky mě docela dostalo, kamarád teď byl několik měsíců v anglii. Psal mi že nakupuje v tescu, že sortiment naprosto shodný až na lokálních pár potravin, tak jako tady taky máme některý svoje, ale globálně plno totožnýho, ono koneckonců dneska už kolikrát ani tady to neni přeložený a je to všechno v anglině a až vzadu na obalu i česky.
A ty naprosto shodný věci tam jsou skutečně buď stejně drahý nebo dokonce levnější! Protože tesco nabízí online obchod, schválně jsem si to přímo porovnal v UK a české verzi a podle akutálního kurzu tam je fakt plno věcí levnějších nabo stejný a když už je něco dražšího tak o zlomek. A k tomu ještě potřeba dodat, že u těch stejných cen to taky nemusí být až tak pravda, protože kolikrát ten samý výrobek, stejný název, stejný výrobce je tam vyrobený z kvalitnějších surovin, vim že třeba nedávno bylo v televizi jak do Magnum nanuku dávaji v Německu kvalitní tuky a u nás palmový olej a ztužený tuky... a to neni zdaleka výjimka, šunky tam maji všechny aspoň 80%, u nás klidně i 56....
Teď už se asi dostanu trochu za hranici tohoto fóra, ale zajimala by mě jedna věc. Jak je možný, že takovýto ceny jsou v zemi, která má průměrně 3x vyšší mzdu. Kam pak ty peníze jdou? OK, chápal bych kdyby teda se to bralo tak, že se tady mnohem víc platí státu a tím pádem na to doplácíme, ale státu? Vždyť nám akorát pořád hlásí jak se víc a víc zadlužujeme....
Každopádně nutno pozanmenat že i Britové mají pocit že je tam draho (!) a v porovnání s Amerikou je. Čili kdyby věděli co je u nás....
Perlička na závěr, když už tu bylo tolik řečí o Cottage...)
http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=264562500
v přepočtu cca 23Kč... ale za 300g
|
|
| nahoru |
|
 |
webster

|
Zaslal: ne prosinec 09, 2012 1:20 pm Předmět: |
|
|
nebo se zkus podívat na příkladný jídelníčky pro studenty
včera jsem na něj koukal na Aktinu
|
|
| nahoru |
|
 |
rodnnie
|
Zaslal: ne prosinec 09, 2012 10:28 pm Předmět: |
|
|
Ja za jidlo utratim cca 4000,- mesicne (do cehoz nepocitam suplementy). Shrnu to od snidane, pres svacinky, obed az k veceri (pozn. kupuju opravdu to nejlevnejsi co jde). Tak schvalne tydenní nákup (s urcitou cenovou rezervou):
SNIDANE:
2x500g ovesne vlocky - 20 kč
2l mleka - 25 kč
vajicka (kdyz se postesti v Kauflantu 30ks) 60kc, (jinak 10ks) 30 kč
ovoce - 30kč
Snidane tedy vychazi na nejakych 100 kč
SVAČINY
1kg žitno-pšeničný tmavý chleba 40kč
šunka 40 kč (10dkg 19kč)
200g eidam 30kč
3x 180g cottage 75kč
Je to základ svačiny (2x denně na 7 dní v týdnu), tady je největší rozdíl v utrate, protoze to nepokryje cely tyden. Svaciny teda mnohdy vychazi od 200-400 kč
OBĚD
krabice ryze 35kč
(brambory 20 kč)
0,600g kureci rizky 110kč
(0,7kg hovezi zadni, 150kc)
Rajcata, paprika - 60kč
Obědy 260kč.
VEČEŘE
Tady uz si nemuzu dovolit maso, takze vetsinou spagety, testoviny s tunakem. Vpodstate neco levneho, vecere max do 100kč.
TVAROH
Kauflandackej odtucnenej 7x10kc = 70 kč
Naposledy upravil rodnnie dne ne prosinec 09, 2012 10:49 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne prosinec 09, 2012 10:34 pm Předmět: |
|
|
Kde to zijes? Zadni hovezi 300kc/kg, kureci prsa 185kc/kg. Takove ceny tu snad nebudou ani za 5 let. Kureci najdes skoro v kazdem meste za 110-120kc/kg a hovezi zadni pokud se nejedna o nejake ultra bio taky sezenes do 150-170kc/kg. Navic treba pises, ze na veceri nemas na maso, ale hlavne ze tam das drazsiho tunaka, nebo mas na svacinu sunku apod. Maso a vejce stale vychazi levnejsi jak tyhle veci.
Vim, ze si tu nepsal jidelnicek at ti ho nekdo zhodnoti, ale ty ceny me fakt zarazily.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|