Přitelkyně je tvrdohlavá, takže jí to nějak netankuje a já ji nechci omezovat a zakazovat věci co má ráda, pokud to ona sama nebude chtít, přijde mi to dost neefektivní.
Vlakninu mám z brokolice, brambor a občas si namícham do vody vlakninu když ji ten den mam fakt nedostatek.
Borci když bych chtěl zvedat každý den a jít silově nahoru tak je lepší cvičit méně abych to tělo neničil a přitom cvičit co nejčastěji, je tomu opravdu tak ?
To, co píše Vlk.
Co se týče vlákniny, můžeš zkusit například luštěniny.
Luštěníny mě moc nejedou, spíš mě zajímá jak jsi se dostal k takové vůli a nebo prostě na to nemaš už chuť?
Luštěníny mě moc nejedou, spíš mě zajímá jak jsi se dostal k takové vůli a nebo prostě na to nemaš už chuť?
nebylo to na mě, ale je to obecný dotaz - musíš mít důvod, motivaci, prioritu... např. první cíl, který jsi uvedl, je zhubnout, takže první měsíc do toho investuješ hromadu času (spočítej, kolik hodin týdně a jakou má volný čas hodnotu), nějaké ty finance za fitko (?), finance za kvalitnější potraviny... a pak zjistíš, že ses díky prasení vůbec nehnul a tohle vše sis mohl ušetřit (čas + finance). takže s tím buď sekneš, protože tímhle stylem to vychází hůře než předtím (časově i finančně), nebo to s tímhle nový poznatkem zkusíš znova. a ono to nemusí vyjít ani napodruhé, ba ani napotřetí, ale bude čím dal jasnější, že buď to odepsat nebo se držet plánu. a tím jazýčkem na vahách bude právě důvod/motivace/priorita.
SAZKA!
Vyhlasit verejne, o co nejvetsi blbost, neco, do ceho se ti nechce
(napriklad obehnout namesti ve 12hod nahatej, kdyz nezhodis 10kilo do 1. unora)
ono to pak pujde samo
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Každopadně díky za ty rady k silovému treninku, zkusím si s tím pohrát, furt experimentuji a nevím u jakého trenalku zůstat, s tím ma problem ale jak jsem četl víc lidí.
Jako v minulosti mě napadlo sepsat dopis ve kterým slíbím že zhubnu do určitého data, podepsat a poslat lidem které respektuji, ale pak jsem si říkal na co je zatěžovat a nějak z toho sešlo, tak možná to fakt tentokrát udělám.
Já nemám absolutně žadnej problém se stravovat špatně, když to fakt doma není a nejlépe když to nemám na očích. Ale to dojdeme s přitelkyní k máti a ta naloží na stůl takové rance, že vysvětlovat ji že držím dietu nemá smysl. :D
Zaprvé mi řekne že jsem hubenej a měl bych se spravit, což ten kdo nemá alespoň tři penumatiky není tlustej ale urostlej.
Zadruhé se urazí když si nedáme to co nám chystá.. ale to je v pohodě, tam jsme jednou týdně, ale i tak v týdnu dojdou navštěvy, nebo mě borci vytáhnou do hospody kde všichni žerou.
Zatím se držím, ale je to hrůza :D Jak říkal Martin Mester, když to opravdu člověk chce tak to zvladne a to je možná ten problém, já to chci, ale asi ne tak moc abych byl ochotnej se tak moc hlídat.
V minulosti když jsem chtěl zhubnout tak jsem měl obrovskou motivaci, teď jak jsem starší tak nějak to vzrušení z krásné postavy opadlo. Rád se mrknu na video, dostanu motivaci a pak stejně vychladnu a dělam hromadu chyb ve stravě a treninku.
ve zkratce co je to Raw Workout, zakladatelem je Adam raw, jde o trenink vstříc dlouhověkostí a zdraví.
Je to komplexní trenink celého těla, cvičí se každý den hlavní cviky.
Dřep
Shyb
Klik
Kliky na bradlech
1-5 opakování 3 serie 5-10 min pauzy mezi seriemi a cviky, používá se pro to weighted a váha vlastního těla, což pro mě bude znamenat už teď přidat kotouče na shyb, klik a dip. Protože bez záváží udělám hromadu opakování.
Není to trenink na budování svalové hmoty, ale na maximalizovaní produkce růstového hormonu, minimalizace kortizolu a nárustu maximální síly. Proto je vyloženě zakázáno jít do selhání a nebo jakékoliv větší bolesti, žádné pumpovačky prostě jen tělo učit a né ho ničit.
Časově se jedná o velmi dlouhý trenink, když započítám i rozcvičku a strečing na konci, tak se dostávám někam na 2H, což ale nevadí vzhledem k nulové intenzitě. Pro spalování tuků je trenink také vhodný, protože je energeticky vcelku náročný, trenuje se každý den fullbody a poté i dvoufazovky.
Dnes mám za sebou první takovej trenink a pocity ? Cítím se fakt dobře, nejsem unavenej a nic mě nebolí, uvidíme jak na tom budu zítra, ale tipuju že stejně.
Ve stravě jsem udělal pár změn, když mám chuť na sladký tak si dám dvě lžičky medu do pusy ( 10g sacharidů) pak chvilku už sladký nechci ani vidět, lepší než do sebe dostávat nějaké oplatky nebo koblihy. :)
Hele, nezlob se, ale z toho co pises, mam trosku pocit, ze si ten Adamuv koncept moc nepochopil a ze si si z nej vybral jenom neco a sestavil si z toho pejska s kocickou, ktery nedava moc smysl. Koukal si na jeho video (NEW)OFFICIAL RAW WORKOUT REQUIREMENTS (Lvls. 0-2 MEN)? Ty udelas veci jako striktni muscleup na kruzich, hspu, nebo treba pistol squat? Pokud ano, tak kloboucek, pro lidi co tohle necvici jsou to dost technicky narocne cviky a trva docela dlouho, nez se je nauci, pro nekoho s bw okolo 90 kilo bych rekl ze o to dele. Myslim, ze by sis to nemel komplikovat a vydat se nejsnazsi cestou, kterou je a vzdycky bude slusne jist a trenink ala korte, 5x5, 5-3-2, nebo neco podobneho, kde to stoji a pada na velke trojce a shyby si tam muzes nechat jako doplnek.
To co píšeš jsou jen věci na zpestření, stojím si za tím co jsem napsal, to je považováno za core treninku. Spíš se mrkni na ty dvě hodinový videa s názvem Raw workout 1 a 2, tam vše rozebírá..
Ja se snazil, ale ty jeho sebemotivacni blaboly a dusevni cestu a vsechen ten zen balast okolo bohuzel nedavam. Byt mi 14, tak bych se asi sekl a dal to, ale na sklonku ctyricitky razim heslo neni cas ztracet cas. Za ty dve hodiny, co zabijes s timhle clovekem sis mohl radeji nastudovat koncept EasyStrength od Dana Johna, nebo StrongLifts 5x5, ktery by ti dal asi desetkrat vic. Jak rikam, nemyslim to zle, jen to proste nechapu.
PS: Ale mas pravdu, ze pod pojmem Raw workout se da predstavit prakticky cokoliv, takze se omlouvam, ze sem te narkl z nepochopeni. To spis jak nechapu tohohle cloveka obecne.
Naposledy upravil Olejnas dne čt listopad 17, 2016 5:59 pm, celkově upraveno 1 krát
V pořádku, já tvůj názor respektuju, Adam je pro mě dost velká motivace a jeho koncept se mi dost zamlouvá a dává i z vědeckého hlediska smysl. Každý by měl dělat to co uzná za vhodné.
nezlo se na me
ale pauzy 5-10minut?
10minut mi staci na nohy + 5 na rozcvicovaci serie
pri dodrzeni tech pravidel o rozsahu 1-5 opakovani atd
podle me to bude velmi, ale velmi nizka efektivita
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
podle me to bude velmi, ale velmi nizka efektivita
jj, zase se tady snažíme hrách na stěnu házet a přitom stačí najít fyzicky nenáročný, ale o to propracovanější trénink, který nezabere moc času a umožní konzumovat značné množství prázdných kalorií... co jsem psal, bylo taky pro těch pár stovek shlédnutí, mezi kterýma byli možná i mladí nadějní borci, kteří v tom přestanou hledat vědu, zapomenou na junk food a začnou drtit squat/press/lift.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru