|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
garoli

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 9:28 am Předmět: chuze jako zacatek |
|
|
Zdravicko vespolek, pokladam do placu jednu blbou otazku. Vzhledem ktomu ze jiz delsi dobu nedelam nic aktivne a chci zacit behat, coz s vahou 113kg na 197cm moc nepujde, zacal jsem chodit  nemyslim chuzi pet minut, ale kazdy den treba 3hodiny tempem cca 6km/h navic k beznemu standardu. O vikendech se chci snazit delat vetsi tury, v nedeli slo o cca33km a tento vikend bych chtel jit cca 43km. Hlavni otazka tkvi: shodim nejake kg? Zlepsi se kkondice? Otazka posledni, da se shodit bez nejakeho omezovani v jidle ciste teoreticky zvysenym vyjem energie a)nabranim svalu? Diky za odpovedi, klidne me ukrizujte, ale budu rad za pozitivni rady _________________ "First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you WIN."
Mahatma Gandhi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Olejnas

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 9:48 am Předmět: |
|
|
Ano, chuze je dobry zpusob jak hubnout, byt jidlo je vic jak 70% snazeni. Najdi si na netu informace o vecech jako je aerobni prah apod a nastuduj si to. Na druhou stranu nevidim moc smysl v tom, hned ze zacatku tam napalit takovouhle intenzitu. Za 14 dni se tu budes ptat, co s bolavymi koleny. Stejne jako u behu i tady je dobre zacit pozvolna a postupne pridavat intenzitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 9:50 am Předmět: |
|
|
Zdar a sílu,
| citace: | | Zdravicko vespolek, pokladam do placu jednu blbou otazku. Vzhledem ktomu ze jiz delsi dobu nedelam nic aktivne a chci zacit behat, coz s vahou 113kg na 197cm moc nepujde |
- dobrý úsudek
| citace: | | zacal jsem chodit nemyslim chuzi pet minut, ale kazdy den treba 3hodiny tempem cca 6km/h navic k beznemu standardu. O vikendech se chci snazit delat vetsi tury, v nedeli slo o cca33km a tento vikend bych chtel jit cca 43km. |
- chůze je super, též dobrý úsudek
| citace: | | Hlavni otazka tkvi: shodim nejake kg? Zlepsi se kkondice? |
Ano, ale kg lze shodit mnohem jednodušeji, viz níže. Chůze jako základní aerobní trénink položí velmi dobrý základ pro ostatní typy vytrvalosti, jako základ kondice super.
| citace: | | Otazka posledni, da se shodit bez nejakeho omezovani v jidle ciste teoreticky zvysenym vyjem energie a)nabranim svalu? Diky za odpovedi, klidne me ukrizujte, ale budu rad za pozitivni rady |
Je otázka, co myslíš "omezováním". Omezit příjem kalorií je jedna možnost, ale z dlouhodobého hlediska též nic moc strategie. Změnit stravovací návyky je o hodně lepší řešení. Vytrvalostní aerobní aktivitou moc svalů nenabereš, spíše naopak. Osobně doporučuji
a) chodit
b) najet na silový trénink - 3x týdně
c) upravit stravu - odebrat cokoliv z obilí (pečivo, těstoviny.... ), odebrat cukr, přidat na tucích (kokosový olej, kvalitní olivový), proteinu (maso), zelenině
d) až budeš ready, 1x týdně pár sprintů
1000x ověřený model. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 10:00 am Předmět: |
|
|
Tyjo s takovejma kilama ujít 43km v tempu 6km/h je mazec :) (pokud to jdeš v kuse) ....oni se asi ozvou i záda předpokládám :))
Jinak jak píše PMKB5, v tvým případě bych omezil pečivo, ale asi ne úplně z ničeho nic vynechal, na celozrnným nevidím nic zlýho.... Těstoviny celozrnný jsou taky fajn věc - zasytěj na dlouho. Potom záleží jak moc budeš striktně dietit - nevím jaký máš teď návyky ve stravování, ale asi to nebude žádný terno. Už tu pár borců zkoušelo přebít energetický příjem energetickým vydejem, ale to je tak na tejden :)) pro tebe rozhodně bude lepší snížit dosavadní příjem (byť nemusíš nijak rapidně) a zvýšit výdej.... S tím že samozřejmě to není jen o počtu kCal, ale zkvalitnění přijímanejch potravin - celozrnný pečivo / těstoviny.... Vyhodit blbosti jako jsou sladkosti....saláty z majonézy ....kdoví co jíš -> časem až se naučíš pracovat se svým tělem, tak klidně jednou za čas pošli nějakou dobrotu (marsku....zmrzku....) a je to :) hlavně prosímtě nezačínej s nějakou zběsilou dietou, která by tě za měsíc přešla a skončil bys s pěti kilama nahoře _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 10:14 am Předmět: |
|
|
Já takhle zhubnul třicet kilo za čtyři měsíce - dieta, chůze, pak švihadlo, cvičení s vlastní tělem a s batohem s knížkama. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
garoli

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 10:14 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Tyjo s takovejma kilama ujít 43km v tempu 6km/h je mazec :) (pokud to jdeš v kuse) ....oni se asi ozvou i záda předpokládám :))
Jinak jak píše PMKB5, v tvým případě bych omezil pečivo, ale asi ne úplně z ničeho nic vynechal, na celozrnným nevidím nic zlýho.... Těstoviny celozrnný jsou taky fajn věc - zasytěj na dlouho. Potom záleží jak moc budeš striktně dietit - nevím jaký máš teď návyky ve stravování, ale asi to nebude žádný terno. Už tu pár borců zkoušelo přebít energetický příjem energetickým vydejem, ale to je tak na tejden :)) pro tebe rozhodně bude lepší snížit dosavadní příjem (byť nemusíš nijak rapidně) a zvýšit výdej.... S tím že samozřejmě to není jen o počtu kCal, ale zkvalitnění přijímanejch potravin - celozrnný pečivo / těstoviny.... Vyhodit blbosti jako jsou sladkosti....saláty z majonézy ....kdoví co jíš -> časem až se naučíš pracovat se svým tělem, tak klidně jednou za čas pošli nějakou dobrotu (marsku....zmrzku....) a je to :) hlavně prosímtě nezačínej s nějakou zběsilou dietou, která by tě za měsíc přešla a skončil bys s pěti kilama nahoře |
No jídlo není žádná sláva, ale nepočítám stím, že to nějak razantně změním, vaří přítelkyně a ta se měnit zatím nechce a ani to nepotřebuje s 60kg na 170cm.
Asi má hold lepší spalování .
Jinak kg je teď těžkej fakt, dva roky zpět jsem měl 100večku a náznak vánočky, teď s nobou babou co mě krmí je to bída, navíc jsem se přestěhoval do jiného města, nemám tu partu na fotbal, floor atd....
Fitko mě vcelku omrzelo (cvičil jsem cca 10let), zkusil CKDčka atd, většinou ale spíš pro vyzkoušení funkce (a že ckd opravdu funguje :) .
Ale jak bylo psáno o příspěvěk výše asi začnu opět 3* denně s full body, na noc nahodím aspon protein + cca 5* týdně nějakej pohyb a snad to půjde dolů trošku. _________________ "First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you WIN."
Mahatma Gandhi
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
Když se denně budeš hýbat hodinu a omezíš to pečivo, těstoviny apod., to by v tom byl čert, abys nezhubnul:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 11:01 am Předmět: |
|
|
| garoli napsal: | | Grimley napsal: | Tyjo s takovejma kilama ujít 43km v tempu 6km/h je mazec :) (pokud to jdeš v kuse) ....oni se asi ozvou i záda předpokládám :))
Jinak jak píše PMKB5, v tvým případě bych omezil pečivo, ale asi ne úplně z ničeho nic vynechal, na celozrnným nevidím nic zlýho.... Těstoviny celozrnný jsou taky fajn věc - zasytěj na dlouho. Potom záleží jak moc budeš striktně dietit - nevím jaký máš teď návyky ve stravování, ale asi to nebude žádný terno. Už tu pár borců zkoušelo přebít energetický příjem energetickým vydejem, ale to je tak na tejden :)) pro tebe rozhodně bude lepší snížit dosavadní příjem (byť nemusíš nijak rapidně) a zvýšit výdej.... S tím že samozřejmě to není jen o počtu kCal, ale zkvalitnění přijímanejch potravin - celozrnný pečivo / těstoviny.... Vyhodit blbosti jako jsou sladkosti....saláty z majonézy ....kdoví co jíš -> časem až se naučíš pracovat se svým tělem, tak klidně jednou za čas pošli nějakou dobrotu (marsku....zmrzku....) a je to :) hlavně prosímtě nezačínej s nějakou zběsilou dietou, která by tě za měsíc přešla a skončil bys s pěti kilama nahoře |
No jídlo není žádná sláva, ale nepočítám stím, že to nějak razantně změním, vaří přítelkyně a ta se měnit zatím nechce a ani to nepotřebuje s 60kg na 170cm.
Asi má hold lepší spalování .
Jinak kg je teď těžkej fakt, dva roky zpět jsem měl 100večku a náznak vánočky, teď s nobou babou co mě krmí je to bída, navíc jsem se přestěhoval do jiného města, nemám tu partu na fotbal, floor atd....
Fitko mě vcelku omrzelo (cvičil jsem cca 10let), zkusil CKDčka atd, většinou ale spíš pro vyzkoušení funkce (a že ckd opravdu funguje :) .
Ale jak bylo psáno o příspěvěk výše asi začnu opět 3* denně s full body, na noc nahodím aspon protein + cca 5* týdně nějakej pohyb a snad to půjde dolů trošku. |
Člověče, my jsme na tom skoro stejně, sakra. Taky mě dočasně omrzelo fitko a tak chodím na dlouhý tůry, většinou tak kolem 15 až do 20 km, někdy víc asi tak 5 x týdně. Ze začátku mě bolely chodidla, ale brzy to přestalo. Myslím, že je to dobrá volba co se týče třeba kolen, nevím, proč by měly po chůzi bolet.
Ani bych neřek, že máš při svojí výšce nadváhu. Taky záleží, kudy chodíš, já po národním parku, který mám u huby. Koupil jsem si krokoměr, to je dobrá věcička.
Tak šťastnou cestu.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 4:32 pm Předmět: |
|
|
197cm na 113 kilo je moc???
Na chůzi to je v klidu úplně ... zejména pokud má člověk boty odpovídající váze a terénu ... a osobně bych spíš začal kombinovat lehký výklus se svižnou chůzí, než tam rvát další desítky km chůze. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 4:59 pm Předmět: |
|
|
Nebo je dobrej kopcovitej terén, takový trochu HIIT.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 5:51 pm Předmět: |
|
|
To se dá skloubit ... nahoru běžet, později přidat na tempu, a dolu sejít, vydýchat se. Šetří to kolena a kotníky. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
Zaslal: pá březen 27, 2015 5:59 pm Předmět: |
|
|
fungovat to asi bude, ale jinak stravit 3h denne chodenim me prijde jako hrozny plytvani casem...
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá březen 27, 2015 6:00 pm Předmět: |
|
|
Běžet do kopce, no nevím, to je pro někoho, kdo už má supr fyzičku.
|
|
| nahoru |
|
 |
zacinamposilovat
|
Zaslal: ne březen 29, 2015 9:13 am Předmět: |
|
|
Chůze je úžasná, já dělala tak 1,5 až 2hoďky denně 5x týdně svižně a hubla jsem rychlostí 1 kilo měsíčně BEZ ZMĚNY JÍDELNÍČKU. Jakmile jsem upravila stravu, šlo to dolů mnohem rychleji. Zlepšila se kondička.
Místo běhu doporučuji koloběh - nezatěžuje klouby, zapojíš celé tělo, je to větší sranda a makačka je to kolikrát stejná.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|