činky vs. vlastní váha?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha?  Úvodní stránka -> Trénink -> činky vs. vlastní váha?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom3

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dobre, nemam potrebu jezdit bench, ale dik za radu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A kolik lidi jezdí biceps ve stojanu na dřepy? To je král cviků ;)
Woko_O

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 - nemusíš kombinovat..každej si toho dosáhne jak sám zachce. Pokud je ti příjemnější bench na prsa, tak jezdi bench- sílu i objem z toho budeš mít taky (pokud to pojedeš správně) .. Stejně tak ze kliků a jejich variací..

Já jen chci říct, že bench je cvik skoro vyloženě na jednu partii - prsa nejvíc, k tomu se připojují tricepsy a ramena (neměl bys je ale cítít tak jako ty prsa - pokud jo,tak to děláš blbě= větší namáhání kloubů, nepřirozený pohyb)

Klik - zapojují se prsní svaly,tricepsy,ramena,záda,břišní svaly a malinko nohy.. zpevňuje se střed těla,zlepšuje se koordinace. Přirozenější pohyb, menší riziko zranění..

Stejně tak, já nehaním bench. Já osobně vim, že na bench nedám skoro žádnou váhu.. maximálně tak 5x60kg ve třech seriich, takže nula nula nic.. ale dokážu odjet Tabatu se širokým klikem..

Určitě nemá cenu se tady hádat, nebo se tady předhánět co je lepší.. Já zkrátka cvičím s tim co považuju za nejlepší - moje tělo. A rozhodně nemám potřebu někoho urážet nebo hanit za posilovnu. Uznávám ji, přeju Vám velký váhy a velký svaly.. Já vím že je nikdy mít nebudu,tak chci využít tu aktivní sílu a z toho ty aktivní svaly..
MAST3R

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
A kolik lidi jezdí biceps ve stojanu na dřepy? To je král cviků ;)

Gusep

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Woko_O napsal:
Já jen chci říct, že bench je cvik skoro vyloženě na jednu partii

Sorry ale toto je blabol, bench je fullbody..

Woko_O napsal:
na bench nedám skoro žádnou váhu.. maximálně tak 5x60kg ve třech seriich, takže nula nula nic.. ale dokážu odjet Tabatu se širokým klikem..

Znamena ze nedisponujes silou. To co mas je svalova vydrz.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám cíl jasný
Woko_O

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Budeš vegan jako Frankie?
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2014 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zda je veganství dobré nebo tak nevím, ale takhle lehce bych si to taky rád dával. Shyby jako by gravitace neexistovala
drlift_

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 8:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
drlift_ napsal:
Bez tezkych cinek se podle mne nedaji udrzet vetsi svaly.

Tak ono je vždy otázkou co kdo chápe pod pojmem "větší svaly".

Je samozřejmě pravdou, že k Olympii se "proklikovat" fakt nedá. Na druhou stranu je otázka, kolik lidí o tu O-formu opravdu stojí. K čemu se ale "vlastní vahou" dostat lze je postava, která pro drtivou většinu populace bude velmi muskulaturní a estetická. Je ale otázka, zda to bude ta nejsnadnější/nejefektivnější cesta. Osobně nejsem zastáncem jakýchkoli extrémů, takže myslím, že ve vyváženém tréninku mají oba přístupy své uplatnění.

Nicméně na úrovni na které se pohybuje tak 99% diskutujících, nanejvýš, bych to zas tak jooo neřešil a spíše se držel toho, co mě jednak víc baví, a jednak pro to mám lepší podmínky.

Tak vetsine lidi to urcite staci. Beru to podle sebe. Nejvic svalu jsem mel vzdycky pred pred zavody, kdy jsem sel opravdu tezke vahy a mel toho plny zuby. Jakmile jsem polevil v treninku, abych si trochu odfrknul, tak svaly vzdycky opadly.
madball

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2014 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
To co tu napsal ygg je svatá pravda - vytesat do kamene. Spousta lidí si totiž myslí, že cvičení s vlastní vahou má svoje limity a nad ty už se nepohne člověk. Ano to je pravda, ale ruku na srdce, kolik z nás na ty limity dosáhne?

Ve výsledku pak prostě má člověk postavu takovou, kterou si vydřel! A je uplně jedno jestli cvičí s železem, nebo se někde venku houpe na hrazdě.

K tomu vašemu slavnému benči. Já osobně si myslím, že bench je král hlavně v ku*vení ramen ale k tématu...když bych obešel posilovny v okolí a hledal:

A) lidi, kteří zabenchují třeba 100kg
B) lidi, kteří jsou schopní udělat planche push up, čili klik bez opory nohou

Která skupina si myslíte, že bude početnější? Myslím, že je to jasné

Možná to bude tím, že ho spousta lidí dělá špatně.
Porovnávat bench 100kg s planchem je nesmysl. Lepší by bylo napsat, planch versus bench s 1,5x BW když už. Nebo něco v podobným smyslu.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
MikTek

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jožko.mrkvička napsal:
Aj vo väčšine bojových športov sa cvičí len s vlastnou váhou, a niekotrí tí chlapci dosahujú pekných výsledkov, a činky nepotrebujú.

Protože v bojových sportech nejde o objem a váhu, ale o sílu a rychlost...zkus si představit frajera o 140kg jak má hbitě vykonput do úrovně hlavy..2 metry od země, moc rychlé by to asi nebylo :)
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: ne březen 16, 2014 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MikTek napsal:
jožko.mrkvička napsal:
Aj vo väčšine bojových športov sa cvičí len s vlastnou váhou, a niekotrí tí chlapci dosahujú pekných výsledkov, a činky nepotrebujú.

Protože v bojových sportech nejde o objem a váhu, ale o sílu a rychlost...zkus si představit frajera o 140kg jak má hbitě vykonput do úrovně hlavy..2 metry od země, moc rychlé by to asi nebylo :)

Presne, úplne by mi stačilo vedieť toto:

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - činky vs. vlastní váha? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Rychle na stránku:

Přejdi na: