|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vittus

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:04 pm Předmět: |
|
|
To je základem právě téhle diety udržwet se v ketóze...což znamená 20g sachrů denně (max 30g) a vyvarovat se glukoneogenezi z bílkovin. Po 4 týdnech CKD se chci trošku stabilizovat metabolismus a pak řekněme někdy v květnu červnu se vrátit k nízko sacharidové dietě. Dříve už jsem jí aplikoval a docela mi vyhovuje. Na příští týden zreviduji ty zdroje. Hele defakto z těch uzenin jsem tam měl jen 200g lovečáku. Nevim třeba slanina mi přijde v pohodě pokud je od řezníka a ne taková ta balená sr**a napuštěná konzervanty _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smile04

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:20 pm Předmět: |
|
|
přesně tak, dobře to dělá to CKD, já jsem to zkoušel i v ketóze sem byl, ale byl sem pořád děsně unavenej a hlavně sem nezaznamenal že bych něco zhubnul, což způsobilo logicky že sem se na to po měsicu vysral...takže tvůj log budu sledovat a pokud ti to pošlape možná to ještě zkusím.
co se vysokoproteinové diety ta mi sedla lépe, konkrétně carb backload, tam se snima nešetří , tam přebytek proteinů pomáhá držet hmotu a dokonce i spalovat (o tomhle jsem přečetl pár studií).
tedka jsem dal na mesíc vlny ale nevydržel sem (po patym tydnu se to zvrhlo)...pokračuji lehkym dietnim režimem a zatím to jde dolů...přemýšlím co dál...jestli zase carb back nebo ckd...mam vplanu trochu se narvat spalovačema na dva měsice cyklus tak bude tvrdši dietni režim. potřebuju ještě par kg tuku pryč.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:26 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | Me prijde, ze tam mas hrozne malo kvalitních bilkovin. Hermelin, Lovecak, slanina... Vzdyt ti s toho musí byt uplne spatne, svaly nemá co podrzet, takova strava dlouhodobe nic moc jak pro zdravi, tak pro formu a nejake vykony v posilce. Proc tam nedáváš normalni maso? Rano a vecer, vajíčka a hovezi ok, ale během dne? Proc tam nedas normalni kus vepřového, nebo ctvrtku kurete, makrelu atd..? Furt lepsi si dat proteinak s orechama nebo necim. Nez tam zbytecne prat nejakej hermelin nebo slaninu jen proto, ze to je tucny a ty jedes nizkosacharidovou dietu... To tvojemu telu absolutne nic neda. Takvej styl stravovani fakt vidivam jen na nasech forech. V zahranici mají aspoň trochu rozum. Zaklad při tehle diete jsou kvalitni bilkoviny a kvalitni tuky, ovšem tady si to většina prelozila jako levna dieta na nekvalitních potravinách. Coz je pak znatn a vysledku a na delce trvani te "diety". Když se to pojme tak jak ma, tak je to idealni stravovani pro většinu lidi, i tech co co necvici, treba pro obezni a diabetiky.. Ale urcite ne na hermelinech a salamech. |
A DIABETIKY???!!!!
Promiň, yuro, občas tu máš slušné názory, ale teď jsi jasným důkazem té svobody vyjadřování na internetu, která může nadělat spíše škodu než užitek.
| Vittus napsal: | | To je základem právě téhle diety udržwet se v ketóze...což znamená 20g sachrů denně (max 30g) a vyvarovat se glukoneogenezi z bílkovin... |
Glukoneogenezi z B se nevyhneš, kort pokud se jedná o krátkodobé kalorické strádání. Glukoneogeneze z B se omezuje na minimální úroveň až při dlouhodobém hladovění. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne čt únor 20, 2014 5:29 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:27 pm Předmět: |
|
|
Koukni třeba na FB "Profesionální osobní trenér Mgr. Boris Orava" on dietí na kvalitních zdrojích bílkoviny+tuky tzn. že je v ketóze
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:35 pm Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: | přesně tak, dobře to dělá to CKD, já jsem to zkoušel i v ketóze sem byl, ale byl sem pořád děsně unavenej a hlavně sem nezaznamenal že bych něco zhubnul, což způsobilo logicky že sem se na to po měsicu vysral...takže tvůj log budu sledovat a pokud ti to pošlape možná to ještě zkusím.
co se vysokoproteinové diety ta mi sedla lépe, konkrétně carb backload, tam se snima nešetří , tam přebytek proteinů pomáhá držet hmotu a dokonce i spalovat (o tomhle jsem přečetl pár studií).
tedka jsem dal na mesíc vlny ale nevydržel sem (po patym tydnu se to zvrhlo)...pokračuji lehkym dietnim režimem a zatím to jde dolů...přemýšlím co dál...jestli zase carb back nebo ckd...mam vplanu trochu se narvat spalovačema na dva měsice cyklus tak bude tvrdši dietni režim. potřebuju ještě par kg tuku pryč. |
Na ten Carb backload kouknu. Mě vlny taky moc nevyhovujou. A s příjmem sacharidů u mě roste chuť
Hele pokusím se to držet 4 týdny, tak uvidíme jak to půjde. Snad vydržím psát podrobný log, ale když budu vědět že to někdo čte, tak to snad půjde. _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:47 pm Předmět: |
|
|
Esko samozrejme jsem myslel diabetes dvojku. U jednicky to je horsi, tam se toho neda moc vymejslet. Ale plno dvojkarum low carb pomohl tak, ze inzulin snizovali a pak uz strilet prestali uplne.. Dvojka se da poresit docela dobře, ale defakto zadnej pacient nemá moral na to, aby drzel stravu jaka je potřeba. To ja cekam na výsledky, mam podezreni na jednicku a to je zdarec. Stejne tak jak nic neudelam se stitnou zlazlou, která me jde postupne do hajzlu, tak u jednicky diabetu muzu jen minimalizovat mozny následky. Super vyhlidky do budnoucnosti...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 5:56 pm Předmět: |
|
|
Tak to budu držet palce, abys se jednička nepotvrdila. A do příště: buď konkrétní ohledně diabetu, ať si tu pak nějakej jedničkář nečte, že CKD je v pohodě. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:07 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | | Esko samozrejme jsem myslel diabetes dvojku. U jednicky to je horsi, tam se toho neda moc vymejslet. Ale plno dvojkarum low carb pomohl tak, ze inzulin snizovali a pak uz strilet prestali uplne.. Dvojka se da poresit docela dobře, ale defakto zadnej pacient nemá moral na to, aby drzel stravu jaka je potřeba. To ja cekam na výsledky, mam podezreni na jednicku a to je zdarec. Stejne tak jak nic neudelam se stitnou zlazlou, která me jde postupne do hajzlu, tak u jednicky diabetu muzu jen minimalizovat mozny následky. Super vyhlidky do budnoucnosti... |
prosím tě, jak dlouho čekáš na výsledky?? ráno tě dr. odebere a za nějakou hodinku máš výsledky a frčíš do špitálu, kdyby se to potvrdilo
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:15 pm Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | | yura napsal: | | Esko samozrejme jsem myslel diabetes dvojku. U jednicky to je horsi, tam se toho neda moc vymejslet. Ale plno dvojkarum low carb pomohl tak, ze inzulin snizovali a pak uz strilet prestali uplne.. Dvojka se da poresit docela dobře, ale defakto zadnej pacient nemá moral na to, aby drzel stravu jaka je potřeba. To ja cekam na výsledky, mam podezreni na jednicku a to je zdarec. Stejne tak jak nic neudelam se stitnou zlazlou, která me jde postupne do hajzlu, tak u jednicky diabetu muzu jen minimalizovat mozny následky. Super vyhlidky do budnoucnosti... |
prosím tě, jak dlouho čekáš na výsledky?? ráno tě dr. odebere a za nějakou hodinku máš výsledky a frčíš do špitálu, kdyby se to potvrdilo |
Stačí moč a papírek. Pokud je cukr v moči, změří se glymča a při hyperg. valíš do nemocnice na ležbu (cca týdenní). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 6:20 pm Předmět: |
|
|
| JanaHn napsal: | | yura napsal: | | Esko samozrejme jsem myslel diabetes dvojku. U jednicky to je horsi, tam se toho neda moc vymejslet. Ale plno dvojkarum low carb pomohl tak, ze inzulin snizovali a pak uz strilet prestali uplne.. Dvojka se da poresit docela dobře, ale defakto zadnej pacient nemá moral na to, aby drzel stravu jaka je potřeba. To ja cekam na výsledky, mam podezreni na jednicku a to je zdarec. Stejne tak jak nic neudelam se stitnou zlazlou, která me jde postupne do hajzlu, tak u jednicky diabetu muzu jen minimalizovat mozny následky. Super vyhlidky do budnoucnosti... |
prosím tě, jak dlouho čekáš na výsledky?? ráno tě dr. odebere a za nějakou hodinku máš výsledky a frčíš do špitálu, kdyby se to potvrdilo |
Glukozovej tolerancni test. Rano nas tam bylo asi 10. Vsem odebrali krev. Kdo mel nalacno glukozu kolem 7 nepokracoval v testu, sel za svou obvodni, aby ho poslala na vysetreni dal. Ja a ostatni co meli glukozu nalacno jeste v norme do 6 tusim vypili 0,5l vody s 75g glukozy a zase se cekalo pres hodinu jak si s tim telo poradi a odebrala se krev znovu. Vysledky se posilaj do tydne obvodni, takze pristi tyden ji zavolam jak to dopadlo...
|
|
| nahoru |
|
 |
JanaHn

|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 9:20 am Předmět: |
|
|
Čtvrtek 20.2.2014
• Den 4
• No Carb Day
• Ráno Váha 76,9; Ketóza stupeň 1 – Symptomy ketózy pociťuji po celý den, hlava, trošku slabost a divný pocit v ústech.
• Možná, že papírky neměří tak přesně, protože jsou cca půlroku staré
• Večer ThaiBox
• Příjem cca 2250kcal - 140b; 15s; 170t
Jidelníček:
• 7:45 – 3 míchaná vejce, 50g slaniny
• 10:00 – 100g cikánského šálu 20g másla
• 12:00 – 100g brokolice, 100g květáku, 100g hermelínu, koření, 15g oliv. oleje
• 15:00 –150g okurky + 20g oliv oleje
• 20:00 – 50g
• 21:00 – 250g nakládaného zelí, 150g hovězí maso, sósík,50g eidam 45%
Trénink
• Thai Box
• 3x3minuty Angličáky + 1 minuta švihadlo
• 60 minut technika + Sparing _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: pá únor 21, 2014 2:55 pm Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: |
|
Myslím, že po CKD přejdu na na něco ve stylu Carb Backloading...co jsem pochopil tak je dost podobná třeba Renegade diet (se kterou mám dobré zkušenosti) akorát vlastně v CBL máš snídani.
Viděl bych to tak jak to psal esko.. Postupně přidávat Carby...
Přes den B+T a zelenina (ta mi hodně chybí v CKD)
a po tréninku S+B
první týden 50g
druhý týden 75g
třetí týden 100g což si myslím, že bude akorát pro mě - 400kcal z sachrů + 600 z bílkovin (75*2 = 150g/den) + 1000kcal z tuků (cca 110g) - vejce, červené maso, sýry, ryby
+
jeden den v týdnu (před těžkým tréninkem - Dřepy/tahy) Carb Up... _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|