|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Olejnas

|
Zaslal: po červen 30, 2014 8:15 am Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | A k tem kippingum, stejne ti co je poradne umi, tak umi poradne i striktni shyby. A navic ty "shyby" z videa nejsou jen nejake mrskani na hrazde, takovouhle skvelou a hlavne efektivni techniku ma na butterfly pull ups ma malokdo. |
To, ze tomu das anglicky nazev jeste neznamena, ze to neni ze zdravotniho/cvicebniho hlediska naprosta picovina, ale chapu, kdyz tebe nikdy nic, to je argument, ktery se tezko vyvraci. Nejak neorzumim tomu, kdyz ty shyby umi, proc je nedelaji, je to jako bych skakal po jedne noze a rikal tomu butteflypistolsquad (tm) a zaklinal se tim, ze urcite musim umet i striktni pistole na jedne noze...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Seva98

|
Zaslal: po červen 30, 2014 8:57 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: po červen 30, 2014 9:23 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | jsem zvedavy, kdy se zacnete mrskat na zemi a budete tomu rikat kliky |
Crossfit mam rad, ale pri predstave jak nekdo dela kipping push ups jsem se malem posral smichy :D :D
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: po červen 30, 2014 9:47 am Předmět: |
|
|
Jinak co se tyka typu cviceni mezi klasickym bodybuildingem a crossfitem, tak podle me zalezi vzdycky na jedinci. Clovek pokud je debil a idiot, tak se muze dokurvit u kazdeho sportu.
Kdyz jsem chodival v Cesku do posilovny u nas ve meste, tak co jsem vidaval bylo neco neskutecneho. Vetsina treneru, sve klienty jen nahnalo na stroje, rekli jim pocty opakovani a pak cumeli do mobilu nebo se bavili s nekym jinym a to ze se mu klient krouti u shoulder pressu jim je jedno. A dalsich spousty cvicencu cvici jenom ruce a prsa a pak chodi zhrbeni jak quasimoda.
Treba dneska jsem byl rano na hodine crossfitu a vedla to takova mlada slecna. Jako jde videt ze ma neco odcvicene, ale jak jsme jeli predni drepy, tak jedna slecna si nalozila 40kg a ta technika byla fakt odstrasujici (naklanela se strasne dopredu a proste cele to bylo o zraneni) a ta co vedla hodinu ji nic nerekla a jeste to natacela a hecovala ji.
Na druhou stranu hlavni trener je fakt pedant na techniku a i kdyz jsem si myslel ze deadlift delam spravne, tak stejne nasel par veci co delam spatne.
Takze nezalezi na sportu, ale na cloveku  Tot muj nazor
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po červen 30, 2014 9:54 am Předmět: |
|
|
Vždy je to o človeku, táto rovnica platí na všetko, ešte dodám, že je to aj o sebareflexii a vôli rozširovať si svoje obzory, pretože ľudí s klapkami na ušiach/očiach je väčšina, žiaľ. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr.Samorost

|
Zaslal: po červen 30, 2014 10:03 am Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Takze nezalezi na sportu, ale na cloveku Tot muj nazor |
mne s tvoje príspevku a z vlastnej skúsenosti vychádza skôr "Všetko je to o trénerovi" hej na jednu stranu sebareflexia, dávať na seba pozor atď... ale ten nováčik proste netuší že to robí zle.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: po červen 30, 2014 10:17 am Předmět: |
|
|
| Mr.Samorost napsal: | | reegis napsal: | Takze nezalezi na sportu, ale na cloveku Tot muj nazor |
mne s tvoje príspevku a z vlastnej skúsenosti vychádza skôr "Všetko je to o trénerovi" hej na jednu stranu sebareflexia, dávať na seba pozor atď... ale ten nováčik proste netuší že to robí zle. |
Ano, ale pokud nekdo k dispozici trenera nema a chce zacit delat neco pro sebe a musi zacit uplne od nuly, tak napr. lepsi nez nic je podivat se na techniku cviku na youtube a pak je s minimalnimi vahami zkouset, nebo se nebat zeptat nekoho zkusenejsiho (ikdyz je pravda ze nekdo muze vypadat dobre, ale techniku ma nahovno). Ze zacatku a vlastne po celou dobu cviceni je podle meho nazoru nejdulezitejsi nechat ego doma a hlavne srat na to co si ostatni mysli i kdybych mel cvicit deadlift s 20kg.
Takze i kdyz jsem uplny zacatecnik v crossfitu, tak pokud nebudu mit techniku na 100 procent, tak proste si zadne vetsi vahy pridavat nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po červen 30, 2014 11:01 am Předmět: |
|
|
Zajimalo by me, co se naucis z youtube...
I sebehorsi trener je pro novacka mnohem vetsi prinos, nez se ucit nekde neco podle videa, nebo jeste hur podle kamarada, jen protoze ma pres ruku o par centimetru vic a nechapat souvislosti, tim spis v dnesni dobe, kdy neni problem trenera sehnat kdekoliv, nebo jeste lepe absoluvovat kurs jako treba v (zadny E na zacatku!:)xxtreme Arene, Zelezne kouly, nebo KB5 apod.
To, ze budes cvicit deadlift s prazdnou osou ti s technikou moc nepomuze, kdyz nebudes mit zvladnutou mobilitu. Takze, nez bych se vrhnul na neco jako je crossfit, mel bych si byt jisty, ze mam zvladnutou mobilitu a perfektne zvladnute zakladni silove cviky. Pokud to nemam, zpatky na zacatek a na nejaky crossfit a podobny zavodeni zapomenout.
Naposledy upravil Olejnas dne po červen 30, 2014 11:52 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: po červen 30, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
Rozhodne vic, nez od 90 procent treneru. Teda zatim co jsem poznal ja, tak vetsine treneru absolutne nezalezi jak a co jeho klient cvici, ale hlavne at zaplati. A to ze si udela nejaky certifikat z neho nedela dobreho trenera.
A ze zacatku urcite smysl ma cvicit klidne i DL treba se 40kg a az je technika dobra, tak postupne pridavat a ne jak jde videt ve vetsine posilovnach, kde si kluci davaji 100kg a vic a pak se u toho zhrbeni krouti pri snaze to odlepit od zeme.
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: po červen 30, 2014 11:45 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | I sebehorsi trener je pro novacka mnohem vetsi prinos, nez se ucit nekde neco podle videa, nebo jeste hur podle kamarada, jen protoze ma pres ruku o par centimetru vic a nechapat souvislosti, tim spis v dnesni dobe, kdy neni problem trenera sehnat kdekoliv, nebo jeste lepe absoluvovat kurs jako treba v E xxtreme Arene, Zelezne kouly, nebo KB5 apod. |
Děkuji za pochvalu, ale to E si prosím smaž
A když jsem viděla, co dokážou "trenéři" učit, tak si nejsem uplně jistá, jestli by se to ti nebožáci nenaučili z youtube o psí chlup lépe.... Alespoň si za to pak může sám :D
Jinak dovolím si upozornit na kurz nadhozu, kdyby měl někdo zájem se opravdu naučit základy vzpírání :) http://www.xxtremearena.cz/b-Kurz-vzpirani-NADHOZ-1%2C-137-2014%2C-Xxtreme-Arena-11
Mno a ještě malinko rejpnu a poučím :D http://www.xxtremearena.cz/b-Cesko-anglicky-slovnik-pro-nadsene-cvicence--10 _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po červen 30, 2014 12:25 pm Předmět: |
|
|
nemat rozbite koleno,tak do tej prahy aj pridem _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út červenec 01, 2014 6:27 am Předmět: |
|
|
| kulíšek napsal: | | A když jsem viděla, co dokážou "trenéři" učit, tak si nejsem uplně jistá, jestli by se to ti nebožáci nenaučili z youtube o psí chlup lépe.... Alespoň si za to pak může sám :D | Presne moja reč
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: út červenec 01, 2014 10:23 am Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Kulíšku ten slovník je boží! Vždycky mě to zajímalo, díky! |
Děkuji :))
Kdybys přišel na něco, co tam chybí, piš... přeci jen jsem to lovila z hlavy
Jožko... z youtube se NIKDY nemůžeš naučit techniku. Stejně, jako když si to přečteš... Už jenom proto, že se sám nevidíš, nedokážeš zhodnotit, jestli to děláš správně, nebo ne... a krom toho... u swingu, dřepu, pozvedu, benče, nedej Bože vzpírání je tolik drobností, co dělaj velké věci... Jednou a na věky věků NEJDE!!!! _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|