|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červen 22, 2010 1:15 pm Předmět: |
|
|
| setit napsal: | | herza napsal: | Tak ve vší odbornosti. Bootvis je fakt těžká user "automatika" a může Ti vyselektovat něco, co bys nerad a nebo v budoucnu potřeboval. Pokud rozumíš procesům msconfig, systémovému adresáři prefetch. Umíš si nějakým solidním toolsem pročistit registr a povipínat nepotřebné services, tak si systém nastavíš aku-lahodící mnohem lépe. Mimochodem bootvis Ti řeší jen Windows. Na Linuxy existují jiné toolsy viz. prelink atd., které mají mnohem širší základnu.
Teď k Té reinstalaci. Ano máš i nemáš pravdu. V případě klasické workgroup preferuji udělat si po instalaci a customizaci nějaký image disku localní stanice (někdo to tu už načal), který Ti systém obnoví do původní stavu cca za 5 minut a zadarmo, bez dramatického zásahu admina. Máš pořešený pád systému, viry, trojany atd. Pokud trochu rozumíš deploymentu, tak si můžeš vytvořit DVD, či Flash instalaci se vším všudy (customizací, driverami, aktualizacemi a aplikacemi), opět máš po problémů za 5 minut a nemusíš se babrat s logami, s procesy, s profily a s registrem a šťourat se v Hijackthisu, abys systém vyčistil. |
Asi mluvíme každý o jiném Bootvis-u, nikdy jsem si nevšimnul, že by ten můj uměl zapínat/vypínat, co se spouští a načítá při bootu. Navíc - jak jsem psal - šlo mi o jeho schopnost logovat, co se děje při bootu. Ad druhý odstavec: obnova z obrazu, který už obsahuje vše potřebné a nastavené, je samozřejmě vynikající řešení, ale za prvé - tento obraz musí vůbec existovat (kolik domácích uživatelů něco takového má? obraz, který použiju a mám počítač kompletně vybavený SW, který používám, a vše nastavené ku spokojenosti?) a za druhé - původně šlo o reinstal OS jakožto "rychlý všelék" pro domácí uživatele, pokud se budeme bavit o obnově z připraveného obrazu, řešíme už úplně jiný postup opravy. Každopádně už jsme asi docela offtopic... |
Pro diagnostiku procesů/chyb systému a aplikací během bootu a po bootu fakt nepotřebuješ Bootvis. Na to Ti stačí klasický integrovaný event viewer. A ano, právě, že Bootvis je tool, který zrychluje start systému a to tím, že Ti vyselektuje spuštěné aplikace během startu. Čili nasadí Ti bota do systému, který si uloží do mezipaměti Tebou spouštěné aplikace a podle frekvence používání Ti je začne sestřelovat z msconfigu a prefetche. Což je dobrý pro někoho, kdo do toho nevidí a používá pro svou práci maximálně aplikace typu Office.
Pokud je systém těžce infikovaný, v karanténě máš jeden vir za druhým, nebo máš zbořený registr, tak dle mého názoru je rychlejší a efektivnější cesta reinstalace celého systému, než se s tím hodiny patlat. Samo o sobě máš pravdu v tom, že reinstalace také nemusí nic vyřešit (Př: pokud má disk vadné clustery, nebo je špatná operační pamět) > každopádně tyto komplikace se dají velice snadno vyčíst z event vieweru, nebo si operační pamět otestovat, třeba přes mini xp, či toolsama od výrobce.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út červen 22, 2010 2:10 pm Předmět: |
|
|
Do teď jsem si myslel, že rozumíš jen výživě _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
NUMM3R™

|
Zaslal: út červen 22, 2010 9:42 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem se dostal k tomu NB.
Tak je tam Windows Vista. Zapnu NB, vše je ok. Oběví se Vítejte, to chvilku trvá a pak se objeví jakoby zelená plocha, start a ikony nikde po chvilce se zobrazí tapeta plochy, ikony atd.
Chtěl jsem tam nainstalovat Spybot search and destroy + Spyware Terminator, oboje potřebuje k instalaci připojení k netu.
Ted mi kámoš doporučit Microsoft Security Essentials, tak to zkusim.
Jo a prej když mám Vistu nebo 7, tak stačí reinstalnout OS a ovladače se stáhnou samy, nevíte o tom někdo něco?
Jinak prej hrál Warcraft 3 DOTa s cizincema, pak šla jeho přítelkyně na net, dostala se na seznam a od té doby to nejde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út červen 22, 2010 9:44 pm Předmět: |
|
|
Vista nebo 7micky, maji uz vetsinou v sobe vsechny zakladni ovladace, ale i tak bych ti doporucil pak stahnout minimalne nejnovejsi ovladace na grafickou kartu.
|
|
| nahoru |
|
 |
NUMM3R™

|
Zaslal: út červen 22, 2010 9:52 pm Předmět: |
|
|
Takže stačí když vše přetáhnu důležité věci k sobě do PC a nainstaluju origo moje Visty na jeho NB teda?
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út červen 22, 2010 10:04 pm Předmět: |
|
|
jj
prinejhorsim neni tezke ruzne ovladace atd najit na oficialnich strankach vyrobce
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út červen 22, 2010 10:16 pm Předmět: |
|
|
Jestli chceš prográmek, který ti stáhne nejnovější ovladače snad na všechno co potřebuješ, tak zde název: Driver Genius Professional Edition. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Tojotomi

|
Zaslal: út červen 22, 2010 10:32 pm Předmět: |
|
|
Ono by taky nebylo od věci mít na kompu jen jeden antivir. Jestli se dobře dívám, tak tam máš Nod32, Avast5, McAfee a teď tam chceš rvát Essentials od MS. Radši se pro jeden rozhodni a zbytek smaž. I tohle může být jedna z příčin (víc třeba zde http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=2780)
Na notesu používám právě Essentials od MS a přijde mi hodně v pohodě. Na stoláku mám Avast Home a ten je taky v poho. Je to hlavně o preferencích.
Co se týče firewallu, tak ten microsoftí je na hovno, protože se nedá pořádně nastavit. Nedávno jsem si stáhnul Comodo a jsem maximálně spokojený. Ale instaloval jsem od Comoda jen FW, protože v packu je i antivir. Jinak jsem dříve používal tiny, kerio, outpost, zonealarm, ale to Comodo je fakt hodně povedené, čímž ale nesnižuji kvalitu těch dříve zmíněných. _________________ "Neutopte se v detailech. Dívejte se na celek."
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červen 22, 2010 11:19 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | Pro diagnostiku procesů/chyb systému a aplikací během bootu a po bootu fakt nepotřebuješ Bootvis. Na to Ti stačí klasický integrovaný event viewer. A ano, právě, že Bootvis je tool, který zrychluje start systému a to tím, že Ti vyselektuje spuštěné aplikace během startu. Čili nasadí Ti bota do systému, který si uloží do mezipaměti Tebou spouštěné aplikace a podle frekvence používání Ti je začne sestřelovat z msconfigu a prefetche. Což je dobrý pro někoho, kdo do toho nevidí a používá pro svou práci maximálně aplikace typu Office.
Pokud je systém těžce infikovaný, v karanténě máš jeden vir za druhým, nebo máš zbořený registr, tak dle mého názoru je rychlejší a efektivnější cesta reinstalace celého systému, než se s tím hodiny patlat. Samo o sobě máš pravdu v tom, že reinstalace také nemusí nic vyřešit (Př: pokud má disk vadné clustery, nebo je špatná operační pamět) > každopádně tyto komplikace se dají velice snadno vyčíst z event vieweru, nebo si operační pamět otestovat, třeba přes mini xp, či toolsama od výrobce. |
Promiň, ale já o koze, ty o voze. Bootvis zaprvé umí logovat doby spouštění/běhu procesů a driverů během bootu včetně vytížení CPU/HDD, což z protokolu událostí nevyčteš. Zadruhé optimalizace bootu Bootvisem spočívá v podstatě jenom v chytré defragmentaci a přeuspořádání souborů na disku, rozhodně ti nic nevypne. Ad druhý odstavec: no někomu to nemusí trvat hodiny, ale vyčistí to rychleji, než kdyby musel nahazovat systém včetně aplikací od základu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červen 22, 2010 11:23 pm Předmět: |
|
|
NUMM3R™: zkoušel jsi i obnovení systému z některého minulého bodu obnovení?
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 8:23 pm Předmět: |
|
|
Mam problem. :)
Od vcerejska mne nejdou prehravat filmy z netu ve formatu divx. Neustale to chce nainstalovat plugin. Kdyz dam automaticky vyhledat, tak se zadnej nenajde. Uz jsem zkousel vsechno mozny, ale porad to same. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 8:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 8:58 pm Předmět: |
|
|
Tak prvni moznost nic,ted stahuji tu druhou...
zatim dik _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 9:03 pm Předmět: |
|
|
On ten problem neni jen s divx. Napr. otevru tohle forum a nezobrazuji se mne bannery, misto toho je tam ze je potreba nainstalovat plugin, tady se mne ovsem automaticky vyhleda potrebny doplnek, nainstaluji ho je to ok, jenze kdyz zavru operu a znovu ji pak otevru, tak je to zase. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 10:15 pm Předmět: |
|
|
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|