Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 1:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

setit napsal:
herza napsal:
Tak ve vší odbornosti. Bootvis je fakt těžká user "automatika" a může Ti vyselektovat něco, co bys nerad a nebo v budoucnu potřeboval. Pokud rozumíš procesům msconfig, systémovému adresáři prefetch. Umíš si nějakým solidním toolsem pročistit registr a povipínat nepotřebné services, tak si systém nastavíš aku-lahodící mnohem lépe. Mimochodem bootvis Ti řeší jen Windows. Na Linuxy existují jiné toolsy viz. prelink atd., které mají mnohem širší základnu.

Teď k Té reinstalaci. Ano máš i nemáš pravdu. V případě klasické workgroup preferuji udělat si po instalaci a customizaci nějaký image disku localní stanice (někdo to tu už načal), který Ti systém obnoví do původní stavu cca za 5 minut a zadarmo, bez dramatického zásahu admina. Máš pořešený pád systému, viry, trojany atd. Pokud trochu rozumíš deploymentu, tak si můžeš vytvořit DVD, či Flash instalaci se vším všudy (customizací, driverami, aktualizacemi a aplikacemi), opět máš po problémů za 5 minut a nemusíš se babrat s logami, s procesy, s profily a s registrem a šťourat se v Hijackthisu, abys systém vyčistil.

Asi mluvíme každý o jiném Bootvis-u, nikdy jsem si nevšimnul, že by ten můj uměl zapínat/vypínat, co se spouští a načítá při bootu. Navíc - jak jsem psal - šlo mi o jeho schopnost logovat, co se děje při bootu. Ad druhý odstavec: obnova z obrazu, který už obsahuje vše potřebné a nastavené, je samozřejmě vynikající řešení, ale za prvé - tento obraz musí vůbec existovat (kolik domácích uživatelů něco takového má? obraz, který použiju a mám počítač kompletně vybavený SW, který používám, a vše nastavené ku spokojenosti?) a za druhé - původně šlo o reinstal OS jakožto "rychlý všelék" pro domácí uživatele, pokud se budeme bavit o obnově z připraveného obrazu, řešíme už úplně jiný postup opravy. Každopádně už jsme asi docela offtopic...

Pro diagnostiku procesů/chyb systému a aplikací během bootu a po bootu fakt nepotřebuješ Bootvis. Na to Ti stačí klasický integrovaný event viewer. A ano, právě, že Bootvis je tool, který zrychluje start systému a to tím, že Ti vyselektuje spuštěné aplikace během startu. Čili nasadí Ti bota do systému, který si uloží do mezipaměti Tebou spouštěné aplikace a podle frekvence používání Ti je začne sestřelovat z msconfigu a prefetche. Což je dobrý pro někoho, kdo do toho nevidí a používá pro svou práci maximálně aplikace typu Office.

Pokud je systém těžce infikovaný, v karanténě máš jeden vir za druhým, nebo máš zbořený registr, tak dle mého názoru je rychlejší a efektivnější cesta reinstalace celého systému, než se s tím hodiny patlat. Samo o sobě máš pravdu v tom, že reinstalace také nemusí nic vyřešit (Př: pokud má disk vadné clustery, nebo je špatná operační pamět) > každopádně tyto komplikace se dají velice snadno vyčíst z event vieweru, nebo si operační pamět otestovat, třeba přes mini xp, či toolsama od výrobce.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do teď jsem si myslel, že rozumíš jen výživě
NUMM3R™

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se dostal k tomu NB.
Tak je tam Windows Vista. Zapnu NB, vše je ok. Oběví se Vítejte, to chvilku trvá a pak se objeví jakoby zelená plocha, start a ikony nikde po chvilce se zobrazí tapeta plochy, ikony atd.
Chtěl jsem tam nainstalovat Spybot search and destroy + Spyware Terminator, oboje potřebuje k instalaci připojení k netu.
Ted mi kámoš doporučit Microsoft Security Essentials, tak to zkusim.

Jo a prej když mám Vistu nebo 7, tak stačí reinstalnout OS a ovladače se stáhnou samy, nevíte o tom někdo něco?

Jinak prej hrál Warcraft 3 DOTa s cizincema, pak šla jeho přítelkyně na net, dostala se na seznam a od té doby to nejde.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vista nebo 7micky, maji uz vetsinou v sobe vsechny zakladni ovladace, ale i tak bych ti doporucil pak stahnout minimalne nejnovejsi ovladace na grafickou kartu.
NUMM3R™

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže stačí když vše přetáhnu důležité věci k sobě do PC a nainstaluju origo moje Visty na jeho NB teda?
Seva98

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj

prinejhorsim neni tezke ruzne ovladace atd najit na oficialnich strankach vyrobce
Frozz.

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli chceš prográmek, který ti stáhne nejnovější ovladače snad na všechno co potřebuješ, tak zde název: Driver Genius Professional Edition.
Tojotomi

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono by taky nebylo od věci mít na kompu jen jeden antivir. Jestli se dobře dívám, tak tam máš Nod32, Avast5, McAfee a teď tam chceš rvát Essentials od MS. Radši se pro jeden rozhodni a zbytek smaž. I tohle může být jedna z příčin (víc třeba zde http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=2780)

Na notesu používám právě Essentials od MS a přijde mi hodně v pohodě. Na stoláku mám Avast Home a ten je taky v poho. Je to hlavně o preferencích.

Co se týče firewallu, tak ten microsoftí je na hovno, protože se nedá pořádně nastavit. Nedávno jsem si stáhnul Comodo a jsem maximálně spokojený. Ale instaloval jsem od Comoda jen FW, protože v packu je i antivir. Jinak jsem dříve používal tiny, kerio, outpost, zonealarm, ale to Comodo je fakt hodně povedené, čímž ale nesnižuji kvalitu těch dříve zmíněných.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Pro diagnostiku procesů/chyb systému a aplikací během bootu a po bootu fakt nepotřebuješ Bootvis. Na to Ti stačí klasický integrovaný event viewer. A ano, právě, že Bootvis je tool, který zrychluje start systému a to tím, že Ti vyselektuje spuštěné aplikace během startu. Čili nasadí Ti bota do systému, který si uloží do mezipaměti Tebou spouštěné aplikace a podle frekvence používání Ti je začne sestřelovat z msconfigu a prefetche. Což je dobrý pro někoho, kdo do toho nevidí a používá pro svou práci maximálně aplikace typu Office.

Pokud je systém těžce infikovaný, v karanténě máš jeden vir za druhým, nebo máš zbořený registr, tak dle mého názoru je rychlejší a efektivnější cesta reinstalace celého systému, než se s tím hodiny patlat. Samo o sobě máš pravdu v tom, že reinstalace také nemusí nic vyřešit (Př: pokud má disk vadné clustery, nebo je špatná operační pamět) > každopádně tyto komplikace se dají velice snadno vyčíst z event vieweru, nebo si operační pamět otestovat, třeba přes mini xp, či toolsama od výrobce.

Promiň, ale já o koze, ty o voze. Bootvis zaprvé umí logovat doby spouštění/běhu procesů a driverů během bootu včetně vytížení CPU/HDD, což z protokolu událostí nevyčteš. Zadruhé optimalizace bootu Bootvisem spočívá v podstatě jenom v chytré defragmentaci a přeuspořádání souborů na disku, rozhodně ti nic nevypne. Ad druhý odstavec: no někomu to nemusí trvat hodiny, ale vyčistí to rychleji, než kdyby musel nahazovat systém včetně aplikací od základu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 22, 2010 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NUMM3R™: zkoušel jsi i obnovení systému z některého minulého bodu obnovení?
Draper

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam problem. :)
Od vcerejska mne nejdou prehravat filmy z netu ve formatu divx. Neustale to chce nainstalovat plugin. Kdyz dam automaticky vyhledat, tak se zadnej nenajde. Uz jsem zkousel vsechno mozny, ale porad to same.
Seva98

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Mam problem. :)
Od vcerejska mne nejdou prehravat filmy z netu ve formatu divx. Neustale to chce nainstalovat plugin. Kdyz dam automaticky vyhledat, tak se zadnej nenajde. Uz jsem zkousel vsechno mozny, ale porad to same.

zkus si nainstalovat

http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/kodeky/codecpack/?g[hledano]=codec&g[oz]=6.0.3.0

pokud to nepude tak zkus prehravac

http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/multimedialni_prehravace/vlc-media-player/?g[hledano]=vlc&g[oz]=1.1.0
Draper

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak prvni moznost nic,ted stahuji tu druhou...

zatim dik
Draper

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

On ten problem neni jen s divx. Napr. otevru tohle forum a nezobrazuji se mne bannery, misto toho je tam ze je potreba nainstalovat plugin, tady se mne ovsem automaticky vyhleda potrebny doplnek, nainstaluji ho je to ok, jenze kdyz zavru operu a znovu ji pak otevru, tak je to zase.
Draper

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: