|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tracey

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 7:41 pm Předmět: soubor s koncovkou dat |
|
|
Ahoj,
přišel mi soubor s koncovkou dat obsahující fotky a nemůžu přijít na to, v čem jej otevřít. Rady z googlu tako nepomohly  Nevíte někdo , prosím, na to? _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 10:16 pm Předmět: Re: soubor s koncovkou dat |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so leden 21, 2012 12:11 pm Předmět: |
|
|
Doporučil by mi někdo něco na opravu vadnejch sektorů na disku? Vím, že to je jen provizorní řešení, ale potřeboval bych, aby byl PC ještě tak týden normálně provozu schopnej _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: so leden 21, 2012 6:40 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Doporučil by mi někdo něco na opravu vadnejch sektorů na disku? Vím, že to je jen provizorní řešení, ale potřeboval bych, aby byl PC ještě tak týden normálně provozu schopnej |
Rychle zazálohovat:-) Pokud to má pak ještě jet potom chkdsk /R (jde li o Windows). V linuxu většinou fsck podle filesystému, macosx neumim. Nic víc netřeba. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so leden 21, 2012 7:03 pm Předmět: |
|
|
| idoktor napsal: | | Wojtkingson napsal: | | Doporučil by mi někdo něco na opravu vadnejch sektorů na disku? Vím, že to je jen provizorní řešení, ale potřeboval bych, aby byl PC ještě tak týden normálně provozu schopnej |
Rychle zazálohovat:-) Pokud to má pak ještě jet potom chkdsk /R (jde li o Windows). V linuxu většinou fsck podle filesystému, macosx neumim. Nic víc netřeba. |
To už jsem zkoušel, ale nešlo to, spustil jsem windows v nouzovým režimu s příkazovou řádkou, mám W7, dal chkdsk /r a vypsalo mi to něco, že to nejde, dál jsem to nijak moc nezkoumal, nemám teď moc čas si s tím hrát, ale nemohlo by to být tím, že to je ntfs souborovej systém? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: so leden 21, 2012 7:14 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | idoktor napsal: | | Wojtkingson napsal: | | Doporučil by mi někdo něco na opravu vadnejch sektorů na disku? Vím, že to je jen provizorní řešení, ale potřeboval bych, aby byl PC ještě tak týden normálně provozu schopnej |
Rychle zazálohovat:-) Pokud to má pak ještě jet potom chkdsk /R (jde li o Windows). V linuxu většinou fsck podle filesystému, macosx neumim. Nic víc netřeba. |
To už jsem zkoušel, ale nešlo to, spustil jsem windows v nouzovým režimu s příkazovou řádkou, mám W7, dal chkdsk /r a vypsalo mi to něco, že to nejde, dál jsem to nijak moc nezkoumal, nemám teď moc čas si s tím hrát, ale nemohlo by to být tím, že to je ntfs souborovej systém? |
Jistě, že to nejde, je třeba mu říct, aby se test disku spustil při příštím restartu. CHKDSK je nástroj pro NTFS. Výsledek testu pak najdeš v protokolu událostí -> aplikace ->událost Winlogon _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so leden 21, 2012 7:33 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | idoktor napsal: | | Wojtkingson napsal: | | Doporučil by mi někdo něco na opravu vadnejch sektorů na disku? Vím, že to je jen provizorní řešení, ale potřeboval bych, aby byl PC ještě tak týden normálně provozu schopnej |
To už jsem zkoušel, ale nešlo to, spustil jsem windows v nouzovým režimu s příkazovou řádkou, mám W7, dal chkdsk /r a vypsalo mi to něco, že to nejde, dál jsem to nijak moc nezkoumal, nemám teď moc čas si s tím hrát, ale nemohlo by to být tím, že to je ntfs souborovej systém? |
NTFS je jedinej správnej systém pro XP a dál.
Jestli už se to dosralo do stavu kdy to nejde opravit, máš ještě možnost zkusit ten disk připojit do jinýho kompu a zkusit z něj ty data zkopírovat. Občas to kraví míň, když z něj neběží systém. Resp. jinak - líp se to pak testuje.
| citace: |
a vypsalo mi to něco, že to nejde
|
za takovej popis problému by ti každej ajťák dal facku
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so leden 21, 2012 7:56 pm Předmět: |
|
|
Už to jede, chyba byla v tom, že ono to chtělo až po restartu, tak jsem zvědavej co to s tím diskem udělá.
Když jsme u těch disků, jakej disk byste doporučili, jaký otáčky a kolik MB vyrovnávací paměti - nechci do toho vrážet moc, ale aby to na dualcoru nějak běhalo, o výdrž na baterii mi nejde _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st únor 01, 2012 8:28 am Předmět: |
|
|
Tak další otázka, má někdo zkušenosti s vytvořením bootvatelné flashky? Potřebuju na ni dostat instalačku win 7, zkoušel jsem nějakej nástroj od mrkvosoftu, ale ten mi na jejich windowsech ani nejl _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st únor 01, 2012 8:35 am Předmět: |
|
|
program flashboot _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st únor 01, 2012 10:39 am Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | Už to jede, chyba byla v tom, že ono to chtělo až po restartu, tak jsem zvědavej co to s tím diskem udělá.
Když jsme u těch disků, jakej disk byste doporučili, jaký otáčky a kolik MB vyrovnávací paměti - nechci do toho vrážet moc, ale aby to na dualcoru nějak běhalo, o výdrž na baterii mi nejde |
Počkej pár měsíců až padnou ceny na původní úroveň
Ptát se na disk je nanic, deset lidí bude přísahat, že nejlepší je jen taková a taková značka, a zbytek je buď shit nebo mu jich xyz odešlo.
| Wojtkingson napsal: | Tak další otázka, má někdo zkušenosti s vytvořením bootvatelné flashky? Potřebuju na ni dostat instalačku win 7, zkoušel jsem nějakej nástroj od mrkvosoftu, ale ten mi na jejich windowsech ani nejl |
Vcelku jednoduchej způsob je http://arstechnica.com/business/news/2009/12/-the-usb-flash-drive.ars
Na další stránce máš ruční postup, kdyby ses v tom chtěl šťourat.
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st únor 01, 2012 3:07 pm Předmět: |
|
|
Bohužel teď jedu jen na starým PC, kde jsou XP, několik měsíců čekat nemůžu, disk odešel do věčnejch lovišť _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: st únor 01, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
tak hledej po netu HP USB Disk Storage Format Tool _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|