|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne září 02, 2012 9:57 pm Předmět: |
|
|
Nakonec si připlatím, protože se to vyplatí (aspoň dle mého, co jsem vyčetl, vypozoroval ceny noťasu a technologií) a pořídím tohle http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-b580-d348843.htm
Co vy na to? Nejnáročnější má práce bude max přehrávání full HD (max 720p) a kdyžtak nějakou tu starší hru, ale to spíše ne, to už bych se fakt musel hooodně nudit a to u mé vytíženosti nehrozí. Hlavně s ním budu cestovat, budu na něm zpracovávat věci do školy atd., takže nic extra náročnýho. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Cratach

|
Zaslal: ne září 02, 2012 10:04 pm Předmět: |
|
|
Ja myslim ze pro tvoje ucely OK.
Pritelkyni sem na jare kupoval k narozeninam o trochu drazsi (13k) model, neb tam byl vetsi HD, lepsi grafarna a nainstalovanej OS v cene ... ale myslim, ze bys rozdil uz nepoznal (neb je to vlastne jinak uplne stejna konfigurace) a asi bys nechtel cervenej case :)
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580-red-d348779.htm _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po září 03, 2012 9:46 am Předmět: |
|
|
JO tenhle jsem tam viděl minulý týden, ale byl zánovní, měl ještě lepší střeva a stál 10300,- záruka 21 měsíců. Než jsem se rozhoupal jestli nepočkat na slevy na nové zboží, tak byl včudu :-D _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po září 03, 2012 11:47 am Předmět: |
|
|
Tak rozdíl mezi nima je prakticky jen ta externí grafika a tady musíš volit takto:
-chceš na tom pustit občas nějakou hru -> externí grafika
-nechceš to vůbec na hry (nebo jen nějaké 10+ let staré) -> integrovaná grafika
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po září 03, 2012 12:33 pm Předmět: |
|
|
Uvazuji o koupi netbooku (notebook 10 - 12 palcu) pro manzelku.
V pripade ze koupim bez OS nebo s nejakym linuxem, ktery nechci, jak tam dostanu XP nebo 7ky, kdyz to nema optickou mechaniku ?
Mam doma moje stary "black" XP na CD, ale spise bych koupil ofiko 7ky, predpokladam ze to bude na DVD nebo snad se to prodava i na flesce, nebo to jednoduse z zakoupeneho dvd skopiruju na flesku ? to asi tesko.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: po září 03, 2012 12:48 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Uvazuji o koupi netbooku (notebook 10 - 12 palcu) pro manzelku.
V pripade ze koupim bez OS nebo s nejakym linuxem, ktery nechci, jak tam dostanu XP nebo 7ky, kdyz to nema optickou mechaniku ?
Mam doma moje stary "black" XP na CD, ale spise bych koupil ofiko 7ky, predpokladam ze to bude na DVD nebo snad se to prodava i na flesce, nebo to jednoduse z zakoupeneho dvd skopiruju na flesku ? to asi tesko. |
Existuji i oficialni realeasy windowsu, ktere jdou nahrat pres flashku. A pokud budes davat neoficialni distribuci, tak existuje mnoho upravenych verzi windowsu, ktere jsou specialne osekane at zerou co nejmene vykonu, takze na netbook jsou kolikrat mnohem lepsi jak ofic. verze.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: po září 03, 2012 1:52 pm Předmět: |
|
|
A nebo si ten koupenej OS v kramu nechat nainstalovat, pokud to delaji. Samozrejme si za to reknou vysokohorskou prirazku. A rozhodne bych sel do tech Win7, XP uz jsou pomerne obstarozni. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po září 03, 2012 7:34 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Uvazuji o koupi netbooku (notebook 10 - 12 palcu) pro manzelku.
Mam doma moje stary "black" XP na CD, ale spise bych koupil ofiko 7ky, predpokladam ze to bude na DVD nebo snad se to prodava i na flesce, nebo to jednoduse z zakoupeneho dvd skopiruju na flesku ? to asi tesko. |
To je kravina.
Když to koupíš už s nainstalovanou Win OEM verzí ušetříš tisíce oproti koupení samostatně.
Jinak to tam dostaneš buď z upravené verze pro USB, jinak pro netbooky jsou osekané verze "starter edition" protože full Widle to neutáhne a je to zbytečné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po září 03, 2012 9:24 pm Předmět: |
|
|
V případě XPček je to hroznej omrd, v případě sedmiček super snadný - stačí ti ISO image instalačky a prográmek od Microsoftu, kterej to na flashku naleje.
edit: XPčka bych dneska neinstaloval vůbec na nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út září 04, 2012 11:08 pm Předmět: |
|
|
Mám sestříhaný video v windows movie makeru, ve chvilce kdy ho chci převést z toho slepence na normální video, tak po pár sekundách načítání mi tam skočí tahle tabulka
Co se toho týče, tak videa MP3 a vše co tam je, zůstalo na tom samém místě kde to bylo při střihání, místa na disku hafo (100vky giga) takže nemám tušení proč mi to nejde.
původně jsem myslel že se prostě něco pos*ralo tak jsem to udělal celý znova, ale ukazuje to furt to samý, takže problém bude asi někde jinde....díky za radu
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: st září 05, 2012 12:23 am Předmět: |
|
|
Nemáš náhodou výstupní cestu k uložení videa v nějakém adresáři, kam ten program nemá práva zapisovat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: st září 05, 2012 2:02 pm Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | | Nemáš náhodou výstupní cestu k uložení videa v nějakém adresáři, kam ten program nemá práva zapisovat? |
To mě taky napadlo, ale myslím že ne...zkoušel jsem to dát na plochu, do dokumentů na další disk....nikam jsem to nenacpal
Majesty- jo je to dost na hovno, ale zase sony vegas, apod. jsou docela složitý, na to moje blbnutí mi movie maker naprosto dostačuje...teda pokud funguje
Fakt nikdo nevíte co s tím? neříkejte mi, že to budu muset dělat znova v jiným programu :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st září 05, 2012 2:46 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: st září 05, 2012 2:49 pm Předmět: |
|
|
Movie maker nepouzivam, takze tezko muzu radit, zkus jestle zkontrolovat, jestli zdrojova (ne cilova) slozka treba neni "pouze pro cteni", a zkus treba jiny nastaveni exportu (jina velikost, jinej kodek pokud to movie maker umi - pritom bych zkusil teda aktualizovat i kodeky a napr. media player (v priapde, ze mas starou verzi, ten s sebou obcas taky tahne par kodeku - i kdyz nevim jak v XP)). Taky muze bug hazet nejakej blbe nastavenej nebo zdablovanej efekt na nejakej z tracku ve strihu (a znovu opakuju: nevim jestli vubec movie maker umi nejaky efekty). A nebo to cely zkusit pretahnout na jinej comp a dat export tam. Ale sem skeptickej ohledne toho, jestli vubec neco z toho pomuze. Leda zkusit vygooglit jeste nejaky jiny reseni.
Ale jinak bych fakt zvazil nejakej jinej program do budoucna. Pro tebe asi Premiera, Final-cut nebo Vegas budou moc profi, pak je tady jeste Pinnacle, kterej je nekde na pul cesty mezi vyse jmenovanejma a movie makerem (ale ze zkusenosti muzu rict, ze taky neni uplne stabilni a znamy taky sem tam meli tezko resitelny problemy s exportem). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|