Osmý týden se nepovedl. Výkony byly slibné a vše se zdálo na dobré cestě. Selhalo však zdraví.
Nuceně ukončuji čtvrtý cyklus. Zdraví mi nedovolí pokračovat, je to škoda, myslím že forma přicházela. Mohl bych zkusit po uzdravení zahájit pátý cyklus a snad ho začít na vyšší úrovni než je standardní začátek. Poté bych se mohl pokusit splnit cíle za cca 4 týdny. Je to ale zbytečně riskantní. Už takhle jsem byl v zátěži déle než jsem plánoval.
Čtvrtý cyklus povedéný nebyl, ale pět týdnů z plánovaných deseti jsem hodnotil jako povedené, takže úplná tragedie to nebyla. Koncem čtvrtý cyklus připomínal druhý. Bylo dobře našlápnuto, ale pak to padlo. Během cyklu jsem musel přibrzdit progress (možná hlavně kvůli dlouhému běhu), a proto nesplnil průběžný cíl stanovený na čtvrtý týden (být na úrovni konce druhého cyklu), nesplnil jsem průběžný cíl přihodit na všem cca 10 kg oproti druhému cyklu (kvůli předčasnému konci) a nesplnil jsem žádný dlouhodobý cíl. Přes tyto objektivní ukazatele to úplně špatné nebylo. Běhal jsem hezky a silově vytrvalostní věci mi šly také slušně. Že jsem žádný cíl nesplnil, neznamená, že jsem na to neměl. Shyby bych pravděpodobně zvládl, chtělo to jen zkusit,připraven jsem se již cítil dobře. Bench nebyl vůbec daleko. Dal jsem 14 opakování a to po pěti pracovních sériích a s rezervou cca 2 opakování. Výkonnost jsem tedy mohl mít klidně i na 18 opakování. Kdybych ještě dva týdny cvičil, sílil a ještě si to dvakrát zkusil mohlo to dopadnout dobře. Kliky by mohly jít dokonce snáze, jelikož jsem je zvládal jet po 10 opakováních a to i když jsem se k nim dostal až ve třinácté serii, dovedu si představit, že bych to po trošce ladění také dal.
Nejhodnotnější výkon je asi dlouhý běh, vydržet 10 hodin s minimálním tréninkem je pěkný výkon.
Dalšími zajímavými výkony jsou HSPU v posledním tréninku a ještě k tomu po sedmi sériich benche, několik tréninků shybů s vlastní vahou, kliky na bradlech s X kg a měřený silově vytrvalostní trénink. Pěkných výkonů je víc, ale všechno ostatní prostě bylo tak, jak se čekalo, že to bude.
I přes nesplnění většiny cílů nebyly cykly úplně špatné. Zlomovým okamžikem byla asi otrava vodou. Plán byl výrazně narušen a těžko se něco vymýšlelo. Pak jsem absolvoval třetí cyklus, který jsem zakončil v horší formě než druhý, což bylo dost proti plánu. Tím jsem byl zatížený déle než jsem chtěl. Hodně věcí co jsem chtěl jsem nestihl, ale pár věcí nad plán zvládl. Zamrzí hlavně 3 nesplněné cíle, pak že jsem nezkusil žádné opravdu těžké
jednoručky a těžké dotlaky.
Tréninkový log dle plánu ukončuji, porotože nevidím důvod pokračovat. Věřím, že jsem toho zde již napsal dost a to i když jsem nenapsal vše co jsem chtěl. Ať to teď se mnou bude jakkoliv, byla by to pro všechny stejně na pár měsíců nuda - zápisy z nového zahřívacího cyklu nebudou zajímavé. A jestli se mi povede dostat se do formy, bylo by to s vysokou pravděpodobností stejné jako v posledních týdnech - Přihodím pár kg a prohodíme pár slov, nic nového.
Jaké budou cíle si nejsem jist. Je to závislé na zdraví a také dalších faktorech. Že budu trénovat a nejspíš se snažit zlepšovat se u mě dá čekat, sport mě baví. Nejspíš se opět nebudu orientovat na vysoké váhy ani na vytrvalostní výkony, ale asi zase zkusím kombinované cíle. Zdá se to zdravější. Pravděpodobně se budu chtít zlepšit cca o 10 kg v silových cvicích a cca o 20 sekund/km na bězích oproti současným plánům. Tím bych se mohl přiblížit na dostřel ke svým kombinovaným maximům. Poté si nejsem jist, jestli mám ještě moc kam se ve všem kombinovaně zlepšovat, je to už na mě moc náročné. Možná se nějakým směrem zaměřím. Ale to už se dostávám ve spekulování zbytečně daleko. Letos jsem nedokázal splnit ani to, co jsem považoval za snadné. Silové výsledky jsou nejhorší za poslední čtyři roky, to ale nevadí, cíle nebyly silové a v únoru jsem začal v jedné nejhorších forem co pamatuji.
Jak to bude se závoděním nevím, nemám motivaci se na cokoliv systematicky připravit. Vyhrát spoustu závodů se mi zdá jednoduché a takové závody mě většinou nezajímají. Některé závody jsou zase mimo mé možnosti a nemá to ani smysl zkoušet. Jsem pracující a nic na tom měnit neplánuji (sport mě živit nebude), proto mám také na sport omezený čas a energii. Dřív nebyl problém denně si najít na trénink šest hodin času, teď jsou dvě celkem dost. Když půjdu na závod tak nejspíš podobně jako v druhém cyklu, nebo tak jak jsem plánoval jít ve čtvrtém cyklu. Prostě když půjdou závodit známí, bude očekavatelná dobrá atmosféra atd., zazávodím si. Nikdy ale neříkej nikdy, existuje dost soupeřů i dost peněz, které by mohly být motivací, abych k nějakému závodu přípravu namířil.
Hodně lidí mi říká, že bych měl využívat výhody suplementace, já v tom ale smysl nevidím. Nikdy jsem nic nepotřeboval, byl jsem několikrát na lepší úrovni než teď a měl jsem větśí ambice.
Zbývá poděkování, díky všem co mi dali zpětnou vazbu v několika anketách. Díky všem, co mě upřímně a nezištně chválili. Takové pochvaly pro mě mají velkou hodnotu. Díky také všem co mi nevěřili atd., takové chování je vlastně svým způsobem vyšší forma docenění.
Přeji Vám hodně štěstí, ať Vás sport baví a pevné zdraví.