_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
no, paráda... šestky se 170 a desítka v zásobě, už se to tady zase rozjíždí ty dřepy ;) a ještě se mi líbí ty shyby... desítka s vestou... to musím taky někdy zlomit. bez vesty :)
Doma si odcvičím, drepnem niečo z čoho by som mal mať radosť a nemám. Dám sa do klbka, do tmavého rohu a jemne sa hompálam. Slzy sú môj lubrikant a plačem. Žena sa ma pýta. Prečo sa netešíš veď si drepol 130kg. Ja jej tenkým hláskom odpoviem " decarabas, vlk, turakam, ustinov, drepujú 170kg. Ona " hmm to je dosť, ale neboj to dáš aj ty" na čo jej poviem, že vo viac opakovaniach. Ona " aháaa uff no uf no". Ja jej na to " oni sú momentálne ešte aj ZRANENÍ " a žena pomaly, nenápadne cúva, zhasne a nechá ma plakať ďalej. Čo tým chcem povedať? že som vyhral hádku nad ženou
Shit, ešte pár takýchto hecovačiek s Kellym a umriem Toto vôbec nebolo ľahké.
Cítil som, že spodný chrbát dostal celkom na prdel, keď som sa pokúšal dokázať si, že mi ostala nejaká sila na drepoch. A teraz som si to vyžral, keď som sa pokúsil dokázať, že ostala aj nejaká sila na deadliftoch
Už prvá overovacia 180ka mi prišla brutálne ťažká, takže mimo kameru som vyfetoval polku krabky čuchacej soli, potrel si ňou ďasná, oči a ritnú sliznicu a keď som dostatočne slzil a soplil a kašľal, šlo sa na vec. Niekde okolo piateho opakovania som jedno dve urobil asi touch and go, ale nie som si istý, lebo pred očami som mal hmlu a slzy a pot a doterajší život, ako sa blížilo delírium a smrť Dúfam, že už sa Kellymu nebude chcieť nikdy robiť deadlift, lebo ma bolí len pomyslenie na to, že by som mal zo zeme zdvihnúť čokoľvek ťažšie ako héliom naplnený balónik.
Kliky na bradlách boli super. Možno by šli aj lepšie, keby som si CNSku neodpálil deadliftom na mesiac (pokojne sa dá chápať v zmysle vzdialenosti aj času), ale aj tak som spokojný. Dokonca som vymyslel aj ako "prihodit", dal som si na seba desaťkilovú vestu ako bonus k hromade kotúčov na opasku. Síce som v tom nikdy kliky nerobil, takže ma to vyššie ťažisko riadne vyklopilo dopredu a skoro som urobil sexy kotrmelec na bradlách, ale ustál som to a urobil asi PR. Netuším. Kliky som nikdy nejak veľmi neriešil. Na záver som predýchal a poslal tam tých vytúžených 30 opakovaní s vlastnou váhou. Žiadna kontrola alebo nedajbože stopky, ako robí Turakam, proste len som nabral tempo hyperaktívneho škrečka na kokaíne a to som si držal, kým som neusúdil, že pumpa je už dostatočná a zabalil som to.
Zvyšok tréningu už umiernený, ale v rýchlom tempe, lebo mi bolo treba piškať A s plným mechúrom sa rumuny cvičia ach ach nevalne
Výborný tréning, uvidíme, ako budem schopný fungovať v pondelok na legday... Uh oh. Asi trošku uberiem z cvikov a objemu alebo čo. Plus dumem, či v piatok budem mať nejaké nervy a energiu na deadliftovú intenzitu.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Tak tentoraz bez supersetov, miesto toho som zaradil trochu ťažšie čelňáky. V podstate už po predúnavovom predkopávaní som mohol ísť domov s odcvičenými nohami Celkom morda - 10 opakovaní so všetkými tehličkami, zhodené na cca polku tehličiek a 15 reps a nakoniec asi tretina tehličiek a 20 reps. Fujky. A áno, nemám šajnu, koľko to váži a ako fungujú prevody, tak to počítam na tehličky
Čelňáky najťažšie za posledné mesiace a teda cítil som to (koleno to cíti doteraz). Na viac ako trojky som sa necítil, tak som si dal aspoň stopky... Inak ale celkom fajn, tým nohám čas od času treba dopriať aj nejakú váhu. Ah, kde sú tie časy, keď som v Prahe drepol čelný so 180 kilami a to dokonca na druhý deň po kompletnom trojboji (A potom sa týždeň spamätával).
Po trocha vyššej intenzite bol zase čas na pumpu, tak teda hackeny. Stehná už boli, jemne povedané, načaté, tak som ubral na váhach a precítil som to. Doslova. Au. Ale super, zas trochu rozdiel oproti supersetom (lýtka nerátam ako skutočný superset, samozrejme), mal som čas sa vydýchať a ani to nebolo o toľko dlhšie.
No a potom už len hrudník a chrbát, easy work. Zhyby som tentoraz zmákol aj so závažím.
Bol aj Erik, takže samozrejme prebehlo veľa kecania Nešťastný je, chudák, lebo má tú diastázu a nejakú chrbticu priveľmi prehnutú, takže pri každom cviku moc vystrkuje prdel a kurví si kríže. Skúšal to kadejako držať pod kontrolou pri drepe, ale bola to tragikomédia, ako po 37 rokoch bojoval s presviedčaním tela, aby robilo niečo inak než doteraz.
A vyrobil som nové polstrovačky na predkopávanie, lebo som génius. Tie pôvodné už boli vydupané a predkopávanie netrápilo len stehná, ale predovšetkým holene. Zrolovaná karimatka, poctivo oblepená powertapou to poriešila, nožičky sa mali ako v raji - kým som teda nezačal pociťovať, ako mi explodujú stehná. Trochu sa zvýšil aj rozsah pohybu, vďaka rozmeru tých valcov, takŽe za mňa celé dobré a poťapkal by som sa po ramene, ale zas by som si dačo natiahol alebo vykĺbil
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Bol som príliš lenivý na nejaký drepovací objem, tak som pridal len váhu. Nakoniec z toho boli tri celkom solídne pauzované série so 180 kilami. Klasika, bolelo rameno, bolelo koleno, bolel spodný chrbát. Takže super tréning Kým to je v medziach normy, nebudem si už lámať hlavu. Dnes sa ale cítim celkom požutý, telo si odvyklo od takýchto eskapád. Dúfam, že si rýchlo zvykne zasa nazad Inak to budeš mať ťažké, moje milé telo.
Na druhú stranu ten streč ramena na lowbar drepoch mi trochu pomohol pri tlakoch. Mohol som ísť do väčšieho rozsahu pohybu. Nie, že by to bol úplne komfortný cvik, ale som rád aj za to málo
Nakoniec so 40kami celkom dobre odvedená robota, aj keď sa musím priznať, že jednoručky v objeme nad 6 opakovaní strašne nemám rád. Keď ma náhodou vypne pri benchi, proste si to celé spustím na hrudník a som safe. Keď ma vypne pri jednoručkách, proste si vydrbem oko a vyrazím zuby Pecka.
Na záver už tradičný dokončovák rozpažiek a benchov. Pri rozpažkách nemôžem ísť rukami veľmi od tela, páka na rameno je okamžite nepríjemná, ale do streču v paralelnom úchope ísť môžem a viem tak dať aj vyššiu váhu - dráha je iná a ten oblúk je výrazne menší, ako pri klasickej rozpažke a peck decku. Má to aj plusy, aj mínusy. Plus napríklad je, že sa s tým desne zmordujem a potom sa trápim so 70kg benchom Pumpa bola hrozitánska, len ego trpí, lebo tieto detské váhy nie sú veľmi výzva
Celkovo dobrý tréning. Úroveň bolesti pri cvičení nepresiahla takú tú "bežnú" hranicu (pri tejto vete by lekárom a fyzioterapeutom vstávali chlpy po tele) a slušne som si zamakal. Spodný chrbát stále na šrot, tak neviem, ako a či vôbec sa pokúsim zajtra o deadlift. Mali by tam byť nejaké ťažšie single, ale nechcem si ustreliť platničku. Uvidíme, čo bude, niet sa kam ponáhľať.
Budúci týždeň asi deload. Štruktúru nechám, len uberiem na váhach a nechám telo zahojiť a zregenerovať. Celkom som do toho zas vletel a po takej dlhej pauze sa pomalšie aklimatizujem.
Spodný chrbát rozmrdaný od stredy, lebo pauzované lowbar drepy sú satanov vynález a ja mu vždy naletím. Čo znamená, že ideálny čas skúšať nejaké ťažké single na deadlift
Nuž... Už 170ka mi prišla ako extrémne ťažká a pri predstave, že tam budem mať ešte tak o 60 kilo viac ma zalieval pot. Ale tak hecol som sa nejakou muzikou, čuchacej soli som si votrel do nosa 4 kilá, presvedčil sám seba, že som ešte stále mladý, skoro nezranený a určite viacmenej na vrchole fyzických síl a nejak sa to pohlo.
Dostal som sa na ohavných 240 kilo, chrbtica úpela pod náporom, vzpriamovače praskali a trhali sa, unavené nohy to len tak tak odmakali, celé zle, vytiahol som to po stehnách, boli by z toho krásne 3 červené. Ale ako tréningový lift dobré
Tento samovražedný pokus ukončil moju deadliftovú snahu, hlavne, keď som si pozrel na videu, do akých oblúkov sa dokáže poohýbať moje telo, keď držím podobnú váhu. Inak ale som spokojný, aj keď ten lift bol desný - únava bola značná, a moja BW je nejakých 92 kilo. neviem, či som pri takej váhe niekedy zdvihol čokoľvek nad 220kilo. S vysekaným bruchom a žilami na bicákoch som takéto bomby neskúšal. Ale dojebalo ma to hrozne a CNS bola v štúdiu, že si balila kufre na nejaký rekreačný pobyt v kľude a tichu hôr, kde bude len chodiť na prechádzky do lesa, mĺkvu meditáciu a možno wellness.
Preto som viac neriskoval a dal som si kliky na bradlách.
Chcel som narobiť nejaký objem, keď už nemôžem poriadne benchovať. Tak teda som urobil, čo som urobil. Myslím, že celkom spoko výkon, pumpa po celých cickách, ramenách, tricákoch. Ako každý cvik, čo sa mi zlepšuje, aj toto ma začína baviť. Pritom taká kalistenická debilina zbytočná
A potom už len pumpy, relatívne bezpečné a nenásilné, lebo telo už mlelo z posledného. K spodnému chrbtu sa pridala aj rozbitosť horného. Skončil som tréning v zombie móde a mohol som ísť na Štúrovu oslavu narodenín.
Pivká padli len dve (kľudne by som si dal aj viac, ale v pivárni bol taký nával, že proste nám nestíhali nosiť viac a na prvé pivo som čakal hodinu ) a jeden hamburger s hromadou hranoliek. A spať som šiel niekedy po polnoci, tak asi si viete predstaviť, aký som zregenerovaný. Keby na mne v spánku zaparkoval traktor, necítil by som sa inak
Budúci týždeň deload, hlavne žiaden deadlift.
ci pana, akoze fajn na to ze si taka vychudnuta nicka :)) ale ten rozcvik mi pride velmi slabucky. Sak 5x120, 5x140, 3x160 a potom po jednotkach hore ta nemoze nijak unavit. Toto by som nebol zahriaty ani omylom, ale tak ty vies
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Deloadové lenivé pumpovačky. Snažím sa pošetriť spodný chrbát. Zatiaľ sa mi to celkom darí.
Skúšal som belt squats, keď zoženiem lepší opasok, bude to zaujimavá alternatíva k drepom.
Forma zozadu, biceps polovičnej veľkosti Vlkových praciek:
Nezapisujem, neoplatí sa, stále oddychové fullbody tréningy. Ale pochváliť sa musím: Asi som našiel rehabku, ktorá minimálne krátkodobo funguje pred tlakmi. Posledných pár dní som sa na to zameral a včera som konečne tlakoval s jednoručkami aj veľkou tyčou bezbolestne a o ramene som nevedel. Pravda, naložených som mal len 60kg na bench, ale inokedy pri tejto váhe už to bolelo.
Čerešničkou na torte bolo militarko s 30 kilami (nechcel som to pokúšať) s plným rozsahom, s položením na kľúčnu kosť bez akejkoľvek bolesti Tak sa nádejam, že by sa veci mohli pohnúť správnym smerom.
Btw ide len o tento blbý cvik, ale s poctivým prevedením:
Ramená tlačiť dole, v kontrakcii 5 sekúnd stopka.
Já tenhle cvik dělám v rámci rozcvičky před každým tréninkem, mám na to takovou krátkou rutinu s latexovou gumou. Jestli ti to pomáhá, možná by ti pomohlo podívat se na SM systém, hodně tam s tím pracují.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Tento cvik taky zařazuju do rozcvičky už asi 4 roky a vždy mi pomůže rozhýbat i mírně ztuhlé ramena. Zařazuju teda i další rotace jak interní*, tak konkrétně toto provedení externí rotace. Bench 4x týdně a nemám problém (věk samozřejmě nehraje vůbec žádnou roli )
Jinak vždy když jsem měl problém s bolestí ramen, pramenilo to z nedostatečné mobility. Při tréninku jsem pak šel až za aktivní rozsah a díky tomu si něco natáhnul, případně to kompenzoval jiným nezdravým pohybem.
Čo sledujem Squat university, tak podľa neho problém je buď mobilita alebo stabilita.
Urobil som pár testov a mobilita je OK (aj napriek môjmu veku, ďakujem pekne), problém teda bude stabilita (samozrejme nejaké zranenie ešte by to mohlo byť, ale nie v tomto konkrétnom prípade).
A na to pomáha pomalý kontrolovaný pohyb a stopky v kontrakcii, aby sa posilnili tie správne svaly vzadu okolo ramena, lebo dysbalancia je kurva vec.
Tiež nemám problém benchovať 4x týždenne, ale zaprvé mám ruky dlhšie ako Palec nohy, takže rozsah pohybu tam je extrémny aj napriek mostovaniu, zadruhé mi to práve vytvorilo ten výrazný nepomer medzi prednými deltami a kadejakými rotátorovými serepetičkami malými, ktoré držia kĺb na mieste. A potom mi v podstate silné (no, silné, ehm) predné rameno vytiahlo kĺb z púzdra, lebo ho tam nemalo čo držať.
A tak pracujem na náprave Dnes skúsim zas nejaké benche aj militarko, či to v stredu nebola len nejaká náhoda alebo čo. Ale nádeje sú veľké
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru