|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
decarabas

|
Zaslal: út srpen 18, 2026 9:01 am Předmět: |
|
|
LOWER + TRICEPS
Triset
Výpony v legpresse:
1x20x80kg
4x20x130kg
+
Výpony SSB:
1x10x74kg
4x10x144kg
+
Oslie výpony:
4x20xBW
Superset
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
+
SL DL:
1x12x70kg
3x12x100kg
Leg press:
4x15x170kg
Čelné drepy:
1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x100kg belt on
1x1x120kg
4x6x120kg
Úzke tlaky VČ:
1x10x20kg
1x10x70kg
3x10x80kg
1x10x70kg
Sťahovanie kladky - lano jednoruč:
3x15x10kg
Hodnotenie tréningu: Po náročnom víkende v Brne. Aby som vás uviedol do obrazu, prečo bol náročný:
1. Cesta tam bola peklo, všade samé zápchy a strávili sme 8 hodín v aute. Totálny masaker. Došli sme dobití až hrôza. Ale to nič, nabrali sme dostatok sily, aby sme si odopreli
2. Spánok. Boli sme hore do tretej rána obe noci, čo sme tam ostali. Jooo... To regenerácii moc nepomáha, ale keď sme si konečne ľahli, tak
3. Komfort neexistoval. Asi starnem alebo čo, ale váľať sa na kôpke slamy prikrytý plášťom začína byť stále nepohodlnejšie a ubíjajúcejšie  Pridajte k tomu mizernú hygienu a ešte sa to prehĺbi. Človek samozrejme si mení spodné prádlo a košeľu a vlhčené vreckovky idú na dračku, ale pri horúčavách bez možnosti sprchy je to proste mizéria.
4. Horúčava absolútne brutálna. Chlapík z Talianska, ktorý si prišiel s nami zastrieľať mi tvrdil, že sa mu v Brne páči, lebo je tam len 32 stupňov a nie 38 ako u nich  Úchyl. Väčšinu dňa som sa skrýval v akomkoľvek tieni, čo som vedel nájsť a sníval o zmrzline. Ktorú si strčím do nohavíc.
5. Strava - absolútne mizerná. Toto organizátorom nevyšlo. Obvykle varí niekto z našej partie, ale boli upovedomení, že nebude treba. Nuž... Bolo  Za nejakých 25 rokov, čo sa tomuto koníčku venujem, som ešte nikdy nebol odkázaný na sámošky a reštaurácie. Well, všetko je raz prvýkrát. Našťastie je Brno plné kadejakých podnikov a v mnohých sme ešte obsluhu potešili, akí sme pekní. Kým neprišli bližšie a nenadýchli sa.
6. Chlast. Netreba asi vysvetľovať, že sme do tretej rána nesedeli okolo ohňa s pomarančovým džúsom. Ale nejak sa stalo, že tam neboli žiadne vyslovené patoky a tak som po 4 hodinách spánku vstával v prevádzkyschopnom stave bez problémov s bruškom alebo hlavičkou.
7. Fyzická námaha - niekoľko vstupov a ukážok so zbraňami, v sobotu pochod mestom, chodenie hore dolu na a zo Špilberku. Ono sa to nazbiera, keď k tomu pripočítate ešte body 1-6.
8. Cesta domov. Tá síce išla super svižne a plynulo, ale stále sú to nejaké hodiny v aute, kde jediný komfort bol nejaký hotdog na benzínke v Ružomberku o 21ej hodine
A tak som sa tu vyplakal, aká to je kktina a koľko som tam nechal peňazí a aj tak pôjdeme zasa
No, takže som nešiel na tréning s veľkými očakávaniami. Lýtka sa hýbali pekne, asi som si ich rozcvičil chodením na ten debilný Špilberk  Tak som pridal 10 kilo na výponoch v legpresse.
Ale ozajstný test samozrejme prišiel s SL DL. A to najmä preto, že spodný chrbát ešte nebol úplne OK. Ale už sa zlepšil natoľko, že som to bol schopný odcvičiť a sekal som to na striedačku s predkopom tak rýchlo, že som ani nevedel ako a mal som hotovo. Ozaj netuším, kde sa vo mne nabralo toľko energie a odhodlania, ale fajn. Bolo mi jasné, že sa to spomalí, keď prejdem na seriózne veci
Legpress dobrý. Rád by som pripomenul, že stále to všetko chodím bez kolenačiek. Snažil som sa hore neprepínať nohy a udržiaval som stehná v napätí, asi sa to darilo, lebo zo stroja som vyliezal ako z vraku lietadla po havárii.
No a čelňáky na záver boli ultimátny test všetkého - nôh, chrbta, aj odhodlania. Tam už sa pauzy seriózne natiahli, ale nie moc, aby som nevychladol. Stehná by asi ešte išli vyššie, čo sa týka opakovaní, ale chrbát som nechcel riskovať a bojová nálada odplávala do neznáma spolu s poslednými zvyškami energie.
Tak som už len dotlakoval tricáky a šlo sa spať.
Výborný tréning, lebo som sa nezranil a duch zvíťazil nad hmotou!!! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 18, 2026 2:55 pm Předmět: |
|
|
perfektní popis akce v Brně! o víkendu jsem byl venku, tak vím, jaké bylo počasí a jednotlivé body popisu jsi vykreslil poměrně živě a pokud tohle zvládáš, tak jsi ještě pořád mladý, alespoň duchem :D, já už ne, náš kemping v tábořišti u Lužnice se postupem desítek let proměňuje v glamping :D
čelňáky, čtyři šestky se 120, tak do toho už nejdu, zvláště, když píšeš o rezervách v opakování a minule jsi zmínil desítku ;) a ještě jak to zvládáš po to všem předtím, já si je dávám první :D
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt srpen 20, 2026 7:34 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | do toho už nejdu, zvláště, když píšeš o rezervách v opakování a minule jsi zmínil desítku ;) |
Aaaale, to sú len také kecy, aby som si zdvihol sebavedomie
UPPER + BICEPS
T-Bar rows:
1x10x25kg
1x10x50kg
1x10x75kg
4x10x100kg
Superset
Veslo - kladka:
1x10x50kg
4x10x80kg
+
Tlaky JČ na rovnej:
1x6x20kg
1x6x42kg
5x6x50kg
Superset
Sťahovanie kladky zhora jednoruč:
4x12x30kg
+
Incline tlaky VČ:
1x10x20kg
5x10x70kg
Superset
Chest expander:
3x12
+
Kliky:
3x max
Kladivá v sede:
3x8x20kg
Rehabky na golfák (hore kladivá, dolu pomaly spúšťať podhmat):
3x6x12kg
Hodnotenie tréningu: Nôžky z pondelka celkom rozklepané, ale nič hrozné (len hamstringom nikto nevysvetlil, že už by sa mohli adaptovať, tie bolia furt) a tak som bol celkom optimistický.
A nakoniec aj fajn.
Prihodil som na t-bary. Nie vela. 20 kilo rovno Tak som ubral opáčka z 12 na 10. Ale po štvrtej sérii som si uvedomil, že to je fakt celkom náklad takto z týždňa na týždeň a tak som sa nepokúšal o 8 sérií ako naposledy Zas by som si niečo urval, jak poznám to svoje chatrné telo.
Preto som presedlal na kladku a skúsil príťahy nadhmatom - kvôli golfáku som musel všetko ťahať neutrálnym úchopom, ale čuduj sa svete, včera ten nadhmat išiel bez problémov.
Na tlakoch zvýšená váha. Celkom fajn aj tie 50ky, ale posledné dve série už som mal bobky, či to dokončím. Nakoniec som malinko predĺžil pauzy a šlo to.
Na inclinoch som tam nejak šaškoval s lavičkou, neviem prečo som zvolil zlý sklon a rozhodilo mi to setup. Tak som potom začínal odznova, preto len desiatky so 70kg. Ale pridal som si sérku navyše, čím som to opravil.
Na konci ťažký bicák a potom nejaké rehabky, aby som ten golfový lakeť trochu opravil. Používam rovnaký princíp ako pri kolenách - statické držanie v najbolestivejšej polohe a pooomaleeee negatívky. Plus strečingy, masáže atď atď, poznáme to všetci.
Cool tréning, ale stále viac sa mi zdá, že by to chcelo mať nejaký chest press stroj, na ktorom by som mohol ísť úplne do hovien _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá srpen 21, 2026 8:31 pm Předmět: |
|
|
FULLBODY
Trap bar rows:
1x10x20kg
1x10x50kg
4x10x80kg
Superset
Incline tlaky JČ:
1x10x20kg
1x10x42kg yes, ide to
3x8x42kg no tak, nie, no
+
Veslo - kladka jednoručne:
4x10x40kg
Superset
Larsen press:
1x12x20kg
4x12x70kg
+
Sťahovanie kladky zhora nadhmat:
4x12x50kg
Superset
SSB výpony:
1x20x74kg
3x20x124kg + 3x20xBW
+
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
Superset
SSB drepy:
1x10x24kg
1x10x74kg
3x10x124kg belt on
+
Zakopávanie:
1x20x25kg
3x12x50kg
Hodnotenie tréningu: No dnes to teda nešlo. Bolo extrémne dusno a horúco. Ešte som sa len rozcvičoval a pot zo mňa valil nenormálne. Po chvíľke som bol lesklý jak vrata od bordelu, ulepený, mokrý, hnus. Okno dokorán, ventilátor zapnutý, ale nič nepomáhalo. Chvíľkami som si pozeral výpis z účtu, to mnou stále prebehol mráz a mohol som zas fungovať.
Skúsil som príťahy v predklone s trapbarom a bolo to prekvapivo príjemné. Menší nápor na spodný chrbát, lepšie som triafal oblasť medzi lopatkami, ktorú potrebujem vyplniť mäsom. Toto ma naozaj potešilo a asi to zaradím. Bolo mi to prirodzenejšie ako klasická činka.
Ale potom už to išlo od 10 k 5  Po lavičke som sa šmýkal ako na tobogáne, tak som pod seba hodil uterák, ten mi zas zdieral kožu z chrbta. V prvej pracovnej som dal desať opakovaní a tešil sa jak na Vianoce, ale potom už prišiel úpadok a bol som rád za osmičky. Ale na moju obhajobu - zvýšil som váhu z 35 na 42kg. To je, myslím, celkom dobrá výhovorka!
Larseny boli tiež slušný dokončovák, to som už cítil, že v stredu bol ťažký hrudník, ale nakoniec to bolo fajn a príjemná pumpa.
Chrbát medzitým som dorobil na kladke - hlavne to veslovanie jednou rukou má niečo do seba. Tiež som tam pridal váhu. No a sťahovanie zhora len tak ako doplnok a plus som tým veľmi opatrne zapájal lakťovú šľachu. Bezbolestne, musím povedať, asi preto, že som rozumne použil malú váhu.
To už som ale seriózne chcípal. Normálne som v priebehu tréningu videl, ako sa mi zlepšuje forma  Jednak som bol napumpovaný, po chvíli spotený a lesklý, takže to zvýraznilo všetko a navyše som po chvíli vypotil aj vodu, čo som pil ešte pred týždňom, takže vybehli žily a kadejaké malé detaily. Síce som miestami skoro omdlel, ale v zrkadle veľká frajerina!
No a samozejme, to najlepšie na záver - desiatkové drepy. Fakt solídny hnus, poviem úprimne. Hrooozne sa mi do toho nechcelo a hneď prvá pracovná séria mi potvrdila moje obavy - dýchal sa otrasne. Od šiesteho opakovania som išiel na kyslíkový dlh a to pri drepoch fakt nie je ideál. Pot sa zo mňa lial, videnie už začínalo byť tunelové, nohy sa klepali - zjavne som im v pondelok dal zabrať, lebo im trvalo, kým sa rozbehli. Ale najhorší bol ten kyslík, teda jeho nedostatok. Nohy dokážu kadečo, ale keď raz odídu pľúca, je konečná. Nakoniec som to zvládol, ale miestami som sa už fakt cítil ako pri výstupe na osemtisícovku bez kyslíka. Len teda miesto mrazu som sa naopak roztápal.
Chcelo to dnes bojového ducha a trochu zaťatého odhodlania, všetko bolo nepohodlné a ubolené, ale endorfíny na konci tréningu boli zaslúžené. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so srpen 22, 2026 12:13 pm Předmět: |
|
|
RAMENÁ + RUKY
Superset
Tlaky JČ vsede:
1x6x12kg
1x6x20kg
4x6x32kg
2x12x20kg
+
Spanish squat:
3x15kg
Superset
Upažovanie - kladka:
3x15x10kg
1x20x5kg
+
Upažovanie v predklone JČ:
3x10x20kg
1x15x12kg
Superset
Úzky bench press:
1x6x20kg
1x6x70kg
3x6x100kg
+
Kladivá JČ:
1x10x12kg
3x8x20kg
Reverse grip bench press:
3x12x50kg
+
Golfák rehab:
3x8x12kg
Hodnotene tréningu: Včerajší fullbody bol asi celkom výživný, lebo spánok sa podobal klinickej smrti a vôbec sa mi ráno nechcelo vyliezť z postele. Nakoniec som sa vzchopil, ale o dobrú polhodinu neskôr, ako obyčajne.
Tlaky des, absolútne som nevládal, jak mám teraz toľko tlakových cvikov naraz, tak sa to prejavuje takto. Možno to ešte nejak poprehadzujem a možno len zatnem zuby a proste si to odmakám. Hádam to bol len taký blbý deň, dám tomu ešte šancu.
Potom už všetko šlo fajn, lebo som už zaťažoval len veci, ktoré som si neroztrieskal včera
Úzke tlaky fajn, ale strašne ma srala mucha, čo mi lietala okolo držky. Celý čas jej nebolo a akonáhle som si ľahol na lavičku, začala mi krúžiť okolo tváre, sadala na ústa, skoro som vyletel z kože a samozrejme to bolo aj veľmi "bezpečné" so sto kilami nad hlavou. Ale blbá mucha nepozná môj skill, podedený po tatovi - mám kurva rýchlu ruku, takže som ju chytil, keď sa na chvíľku posadila na kotúč, a jebol som s ňou o zem tak, že z nej vyleteli všakovaké tie veci, čo má v brušku každá mucha. Celkom humus, ale zvyšok tréningu som mal svätý pokoj.
Reverzné benche len tak z pohodlnosti, nechcelo sa mi presúvať celý meter dvadsať až ku kladke. Zvládol by som aj väčšiu váhu a zaujímavo to triafalo triceps, ale netuším, ako by som odoberal zo stojanu tak 70 kilo. Možno to ešte niekedy skúsim, nech nešaškujem furt len na kladke (a california press nemôžem, lebo golf je láska).
A to bolo všetko na dnes. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|