Military press:
1x10x20kg
1x6x40kg
1x4x60kg
1x2x70kg
1x1x80kg
1x1x85kg vyrovnany PR
2x0x87.5kg moja reakcia cca asi ako:
1x1x87.5kg PR!!! Vlastna vaha na cinke
3x1x80kg
3x3x70kg
2x5x60kg
1x10x20kg
Tlaky JC v sede:
5x5x25kg
Upazovanie v stoji:
5x10x10kg
Upazovanie leziac na lavicke:
5x12x10kg
Biceps s EZ:
4x6x40kg
Biceps s JC v stoji:
4x12x12.5kg
"Zadne kliky" medzi lavickami:
4x10x50kg
Stahovanie kladky:
4x15x30kg
Hodnotenie treningu: Nevyspaty, hladny, nabruseny jak britva Ale nic to, dal som BCAA a nejaky ten nakopavac a slo sa na vec. Zo zaciatku nic nenasvedcovalo tomu, ze by bola na military nejaka zvlastna sila... Ale ked som s obrovskou rezervou dal prvu 80ku, zacalo vo mne hlodat...
Prve dva pokusy na osobak des bes Nevedel som najst spravnu drahu cinky, premotivovany, v hlave blok... Ten treti pokus bol uz cisto len o hrdosti. Predychal som, vycistil hlavu a dostal to hore, celkom spontanne som si zareval a celkom spontanne ma zacalo motat, lebo kyslik, tak som to zas opatrne zlozil a oprel sa o stojan Ale locknute to bolo, aj podrzane zo dve sekundy, takze konecne som tam dostal vlastnu vahu Radost prevelika, salala.
Tlaky s JC v rychlom tempe, pumpa mocna, ramena uz dreveneli od mnozstva krvi. Potom este nejake upazovacky na dorazenie, paradne naliate velkeeee ramena... by som chcel... Ale aj tak to bolo dobre.
Biceps a triceps sice nic zazracne vahovo, ale intenzita bola riadna a skor som sa hral na prekrvenie Nech to vsetko nervem len silovo, tricak mal aj tak dost po military. Pracky napuchnute, bicak nazilovany, tricak palil, cele dobre!
Takze... 100% spokojnost!
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Drep: 1x10x20kg
1x6x70kg
1x6x110kg
1x4x140kg
1x3x150kg
1x2x150kg
5x1x160kg belt on
1x3x140kg belt of, samozrejme
Benchpress so stopkami:
1x10x20kg
1x6x60kg
4x6x90kg
1x5x90kg + 1x3x80kg +1x6x60kg
Legpress:
5x6x330kg
Dynamicke drepy so sirokym postojom:
5x10x40kg
Predkopavanie kazda noha zvlast:
5x10x50kg
Zakopavanie vleze kazda noha zvlast:
5x10x25kg
Vypady s VC:
5x ... x20kg
Zakopavanie v stoji:
5x10x40kg
Lytka v stroji:
5x10x100kg
Hodnotenie treningu: Stehenny holokaust
Dnes som sa LUXUSNE vychrapal, LUXUSNE nazral a zas LUXUSNE spal (na gauci omotany milujucim Jack Russelom ). Takze na trening som siel radostne a plny energie. Po preciznej rozcvicke, kedy som kusok rozhybal stuhnute kolena to uz slo rychlo Drepy jedna radost, ale nemal som nikoho okolo seba, tak som nehrotil ani vahy, ani opakovania, keby sa daco podelalo. Trochu som vahal, ci nepridam este niekolko serii drepikov, ale nemam na treningy cely den, ze... Takze po par seriach drepov a "lahkeho" benchpressu (no, po vcerajsich ramenach som sa aj potrapil, co budem klamat ) som uz nabehol na legpress. A kedze mi nenapadlo nic lepsie, striedal som ho s drepmi s trochu sirsim postojom. Paradna zalezitost Predkopom a zakopom som povodne mal koncit, ale... ked... to by... bolo malo alebo co Tak som si pridal nejake lahsie vypady a dalsie zakopavanie. Na zaver pim pam moje dievcenske lytka a slo sa domov!
Perfektny trening, velmi som spokojny, pravidelne nedelna mlada slecna v maskacovych leginach drvila nohy a zadok, takze bolo na co pozerat (myslim techniku cvicenia, samozrejme, ehm... ), teraz ma caka fajnova vecera, plus dorazila nova hracicka:
Komu lepsie ako mne
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Dnesny krosfitacky paleo megazdravy jedalnicek pre zaujimavost (samozrejme to nie je ani zdrave, ani paleo):
Ranajky: spagety (mnozstvo = vela!) + pol litra kavy s mliekom
Obed 1: pstrosi steak s hranolkami a zeleninou + pol litra caju + pomarancovy dzus + cokoladove keksy
Obed 2: domaci hamburger s hranolkami a zeleninou + pomarancovy dzus + hromada zmrzliny
Trening: predtreningovka + BCAA
Vecera: kuraci vyvar + kuracie kridla (asi 600g balenie) so zeleninou + este uvidim, do 23:00 casu dost
Vstal som hrozne neskoro, cize za normalnych okolnosti by boli ranajky 1 a ranajky 2
Killer: Az ty prestanes s dipmi! Ba ne, neboj, chvilku si s maximalkami na military dam pokoj, toto bolo take vydrete, ze chvilku zas nie je kam to posuvat
Nastastie je plno inych cvikov, kde sa mozem stale zlepsovat
lipak: no ta zmrzka a hranolky a cokoladove keksy, viem ti ja, ci je to najzdravsie, co mozem jest Ale plus minus takto jedavam bezne, akurat sachrov mam malo, lebo ma nebavi do seba tlacit prilohy vseobecne. Viac priloh znamena menej masa
Hrudnik tazko / Chrbat lahko / Triiiico & Biiiico pumpicka
Benchpress:
1x20x20kg
1x6x60kg
1x4x80kg
1x8x100kg wtf - ako nic asi aj PR na pocet opakovani, ale ani nezvyraznujem
2x2x120kg malinka dopomoc
1x1x125kg
1x4x110kg
1x3x110kg
2x6x100kg
1x5x100kg + 1x12x80kg + 1x18x60kg (toto malo byt 20, ale vytuhol som )
Hodnotenie treningu: Nooooo... Tlakovaci den. Na to, ze v sobotu som mal tazke ramena a triceps a vcera este lahky hrudnik... Tak uplne luxus benchpress, az som bol prekvapenyyy Hned prva seria so stovkou lietala, ze som sam cumel a dooost som si to uzival. Zhyby naproti tomu prdlajs Tie nesli vobec. Ale nasrat, aj tak bol len lahky chrbat. Vynahradil som si to pritahmi v predklone potom.
Decline tlaky fajn, ale unava uz bola znacna a v multipresse uz to bolo ciste trapenie. Ale fajn aj tak, siel som to silovo, takze tazke dvojky trojky su ideal, muhehe. Trening skoncil, kozy som mal naliate, pracky napumpovane, chrbat tiez dostal svoje. No skratka ideal, spokojnost na max! Kiezby kazdy trening bol takyto.
Mrtvola:
2x15x20kg
1x6x70kg
1x4x110kg
1x3x140kg
1x1x160kg
1x1x180kg
2x1x190kg belt on
1x1x202.5kg PR!!!!
1x1x190kg
1x1x160kg belt off
Legpress kazda noha zvlast:
1x8x80kg
4x8x140kg
T-tyc uzky nadhmat:
5x8x100kg
Pritahy s oporou na hrudnik (stroj):
1x10x82kg
4x8x102kg
Stahovanie kladky rovnymi rukami:
5x10x45kg
Stahovanie kladky za hlavu:
5x5x80kg
Military press:
2x10x20kg
5x8x50kg
Hodnotenie treningu: Pfuuuu, zo vcera na dnes brutalne zaludocne krce = ziadny spanok, nalada pod psa... Ked ma este o tretej rano presvedcil moj hafan, ze chce ist von, rezignoval som (mimochodom sa tiez zblula) Nad ranom sa mi potom podarilo zaspat, ale do prace som siel rano totalne rozbity, dolamany a stale este s rozbolavenym zaludkom. V prepchatom autobuse plnom debilov som uz mal seriozne nasilne chutky, ale sustredil som sa na ukludnujuci song (dole) z telefonu a nejak to predychal. Zaludok rozbombardovany ako Berlin na konci WW2 a tym padom ani strava ziaden zazrak... No a na programe mrtvola... No bol som optimisticky ako Janosik, ked pred nim dobrusovali hak a vyznamne sa nanho usmievali.
Mozno prave preto, ze sa proti mne vsetko spiklo som sa solidne vyhecoval (rozumej nasral) a siel do tej mrtvoly agresivne ako cigan s nozikom do poulicnej bitky s dochodcom Prvu 190ku som potiahol, ale nadrel som sa ako blbec, vtedy to nevyzeralo na ziadne zazraky ani rekordy... Ale druha uz bola znacne lepsia a ovela dynamickejsia a tak som si teda skusil opatrny dvaapolkilovy rekord. Do PR pokusu som siel s tym, ze to asi nedam, ale chcel som aspon zabojovat. Tak som sa zaprel a zrazu cumim, cinka uz pri kolenach. A kedze dotah mam silny, zabral som, hore podrzal a bolo! Ziadna zazracna forma, ale motokros sa nekonal a pamatam si veru na hnusnejsie potiahnute mrtvoly v mojom podani Takze sice len o 2.5kila, ale osobak posunuty. A bolo nacase, mrtvola stagnovala priserne, ale tahy z deficitu sa prejavili hodne rychlo
Drepy sa mi po takych tazkych tahoch nechcelo ist a tak len mala pumpa na legpresse. Sustredil som sa viac na ten chrbat, cize som tam vsade troooosku pridal vahu. Vysledkom bol nabuseny chrbat napumpovany krvou a pocit neznicitelnosti ako Hulk (ten zeleny, ne ten fuzaty Hogan).
Na rozlucku s peknym treningom som tam flakol 5 lahkych serii military pressov a mohol som ist domov. Pit tonik na dojebany zaludok, nech sa mi ulavi Do zajtra ma to snad prejde definitvne.
Whatcha gonna do brother, when Hulkamania runs wild on you?
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Pretoze som chytil malinko zadumanu naladu, rozhodol som sa napisat male zamyslenie pre vsetkych chlapcov ako som bol ja, ktori sa skladaju prevazne z nekonecne dlhych ruk a noh, laktov a kolien a akne Je to trochu sposobene aj niekolkymi sukromnymi spravami od chalanov, ktori su velmi stihli az chudi a stale dumaju, ako to zmenit.
Pri troske stastia by to mohol byt nadherne gycovy "Vas pribeh" na titulku a ja by som dostal protein zadarmo, ale zaprve nie som 16rocny nadsenec, ktoremu uz stihlo cvicenie zmenit cely zivot, co pise "Nikdy sa nevzdavaj" a "Prekonavaj prekazky!" za free protein a za druhe to napisem tak, aby som niekomu (mozno) pomohol, ked sa so mnou stotozni. Rad by som pripomenul, ze moja forma ani silove vykony nie su nijak vynimocne a nepisem to ako ego boost alebo blahosklonne poucanie, lebo na to nemam ani vedomosti ani schopnosti. Len par postrehov z mojej fitness cesty.
Ako som to uz viackrat spominal, cely zivot som bol chudy a slachovity - nie, ze by sa to teraz nejako zazracne zmenilo, kazdopadne z "podvyziveny" som uz "krosfitak" a to sa uz pocita, ze Kondicia nebola marna a sportoval som stale, ale ked vam neustale hrozi, ze vas kosicky vietor zafukne az do Presova, ten zivot nie je uplne ono...
Prvykrat som sa zdesil na vojenskom odvode (vojne som sa vyhol studiom na vyske), ked som mal 18 rokov. Sice som bol uznany ako uplne zdravy a hodlali ma zaradit do hradnej straze (holy fuck ), pretoze som vysoky a rovny ako Jezisov charakter, ale vaha kazdopadne ukazala prisernych 63kg na 184cm vysky. Z chrbta mi ako motylie kridla vystupovali lopatky, na klucnych kostiach mohli trpaslici robit zhyby a nozky boli tenke ako luc svetla prechadzajuci klucovou dierkou. Zdravy som bol, kondiciu som mal, ale predsa - k chlapovi daleko. Toto bol impulz, aby som so sebou nieco zacal robit (plus to, ze ma na telesnej na florbale zvalcoval o nieco tazsi chlapik a rozmazal ma po palubovke ako sopel).
Prvy krok - zaradenie posilky v ramci telesnej vychovy na vysokej skole. O strave som vedel prd, o cviceni som vedel prd. Co si ale pamatam, od zaciatku som cvicil nohy, tak aspon nieco Samozrejme, toto mi nepridalo absolutne nic, mozno som sa len zlahka zoznamil s prostredim - na druhu stranu som bol schopny dat 12 cistych zhybov (co nie je problem, ked mate vahu tasky z tesca), ale to asi cely zivot.
Druhy krok - zaradenie posilky ako hobby vo volnom case. Moj prvy (polo)drep so 100kg si pamatam dodnes A to ani nebol equip, ako sa riesi teraz v OT Okrem tohto milnika v mojej dreopvacej kariere si spominam na par zhybov s 15kg a rady, ktore sa mi dostalo od ktorehosi miestneho cvicenca (ktore som prijal v prisernych rozpakoch a zahanbeni - odvtedy ked ja sam niekomu radim, tak volim velmi opatrny pristup). Stale ziaden objemovy progres, pretoze jedlo mi nic nehovorilo a po treningu som maximalne tak vypil banan rozmixovany s mliekom. Nakoniec som sa horko tazko dostal na 68kg telesnej vahy a tu sa to uz nechcelo pohnut nijak raz (skor nez svaly som proste len dospel, cize to naozaj nebolo 5kg nabratej hmoty ). S touto hmotnostou som koncil vysoku skolu a prisiel
Treti krok - pol roka prace na Cypre s vtedajsou priatelkou. Tu sa zmenilo niekolko veci:
1. zacal som behat postupne 10km denne a cvicit s vlastnou vahou. Ked mi 10km behu nestacilo, na nohach som mal pripevnene 2kg zavazia a na rukach 1kg a odbehol som s tym.
2. pravidelna strava. S pracou prisiel kazdodenny rezim, rutina. Jedla v rovnakom case a potreba vykryt brutalny vydaj (beh + 10hodinove smeny casnika v 4hviezdickovom hoteli s kapacitou 1200 ludi) mi otvorili oci, co sa tyka stravy. Miestami som bol taky hladny, ze som pil litre horucej cokolady z automatu, aby som to nejak utlmil Tlacil som do seba kvanta orechov, ktore sme pridavali k drinkom, zacal som si neskor sam varit. Uzasnym luxusom boli sunkovo syrove toasty o jednej rano.
3. sport sa stal relaxom. Uz to nebolo o priberani a nahanani kil. A to bolo to najlepsie - beh mi prevetral hlavu, oddychol som si hlavne psychicky a nastupili endorfiny.
Na cypre som sa dostal na 74kg a slo sa domov.
Doma som si potom splasil cinku. Ziaden zazrak. Mala 40kg a ja som zacal s cvicenim. Desiatky opakovani mrtveho tahu, drepov a floor pressu. Mala vaha, hromady opakovani. Iste, nedalo mi to ziaden objem, ale telo si zacalo zvykat na specificke pohyby a techniku a zacalo si pamatat, klby, slachy, toto vsetko sa zacalo prisposobovat zatazi, co bolo a je doteraz velmi dolezite pri mojej pomerne krehkej telesnej stavbe... Robieval som 20kove serie mrtveho tahu s vahami do 60kg, ked som si dokupil kotuce, tak isto drepy.
Neskor, ked uz som byval sam a v prazdnom trojizbaku som mal len depresiu a cinku, nastal zlom. Zacal som nakupovat kotuce a cinka mala zrazu 116kg. Po veceroch som nemal co robit a tak som pri zapnutej telke/PC zacal cvicit. Robieval som desiatkove serie mrtvoly, casto osem az desat serii. Pribudla lavicka a jednorucky. Cvicil som trikrat tyzdenne fullbody a maso sa na mna zacalo trochu lepit, postupne som zacal riesit aj stravu. Po roku, ked som mal 82kg, zacal som chodit do posilky a tu niekde sa plusminus zacina moj log, takze sa uz da lahko dohladat dalsi progres.
Cely tento proces trval od cca mojich 18tich rokov a trva dodnes, kedy mam cca 87.5kg (a som najvyssi a najtazsi z rodiny, haha).
Preco to sem pisem a co by som chcel, aby si mladi chuducki chlapci odniesli z tejto "historie":
1. Sport (akykolvek) ti ma prinasat radost, ma to byt prostriedok relaxu a psychickej ocisty. Nie si profik a majitel klubu na teba netlaci kvoli vysledkom, tak si to uzivaj.
2. Neries svoje kila na vahe. Nie je to smerodajne - jeden den sa viac nazeres alebo napijes a uz mas viac. Nic to neznamena. Navyse viac naseries ludi, ked dvihas viac a vyzeras pritom ako hlavna tanecnica v Labutom jazere
3. Jedz dobre. Ked som mal 65kg, vyhlasoval som, ze v strave nie je problen, ze zerem hromady jedla. Hej. Lentiliek a chipsov. VZDY sa da jest lepsie a viac. Aj dnes, ale s tymto suvisi dalsi bod:
4. Nebud otrokom jedla. O jedle plati to iste ako o cviceni: jedz pre pozitok. Nie len preto, aby si do seba dostal xy gramov proteinu a sachrov. Samozrejme je dolezite zasobit telo vsetkym, co potrebuje, ale dopriat si a vychutnat jedlo je dolezite.
5. Cvic dobre. Toto je omielane klise, ale stotoznujem sa s nim - zakladne cviky s VC. Kettlebelly a TRX a bosu a drepy na jednej nohe a kliky na prstoch su skvela vec, ale 50kilovy chlapec si tym moc nepomoze, ak chce pribrat hmotnost a silu. Neboj sa ist cez, ako Arnold hovori, pain period. Nepochopim cvicencov, ktori s usmevom alebo apatickym vyrazom docvicia seriu. Ked mas na tvari vyraz ako cyklista na konci etapy, vtedy cvicis dobre. Nemusis si ublizit, ale neboj sa do toho dupnut.
6. Zlepsuj sa po troskach. Cas od casu skusit maximalku je jednak dobry impulz pre sval, jednak uzasna vzpruha pre psychiku a motivacia do dalsieho cvicenia. Pocit, ze tvoje telo dokaze to, co pred nejakym casom este nezvladlo ani omylom je uzasny.
7. Bud trpezlivy. Chudi chlapci obycajne musia vyckat, kym sa im ustali metabolizmus a potom to zrazu ide - to bol aj moj pripad. Ale ak by aj nie, tvrdou pracou vysledky pridu.
8. Neobmedzuj sa. Nechces byt sutazny kulturista? Tak kludne skoc na pivko, daj si ten kolac. Obmedzovanie sa vedie k psychickej nepohode a strate motiavcie. To nechces. Bojis sa, ze turou v horach stratis polovicu svalov? Bullshit, chod a uzi si to.
9. Vzdelavaj sa. A na toto su dobre publikacie a kadeco mozne, aj ronnie.cz, len treba filtrovat informacie. Plus sledovat logy a ludi, ktori za to stoja - nebudem menovat, ale je tu niekolko pre mna prinosnych logov, ktore sledujem velmi rad a poucia ma aj motivuju.
Verim, ze to vsetko ste vedeli. Ale berte to ako realny pribeh niekoho, kto porobil milion chyb (ktorym sa snad vy vyhnete!) a za niekolko rokov sa stal z vychudnuteho smutneho chlapca mnou Good luck a uzivajte si kazdy trening!
Hodnotenie treningu: Ziaaaadne velke sranie s tym dnes Dobre vyspaty aj najedeny, vonku pekne, nechcelo sa mi stravit pol dna v gyme, tak som to zbuchal raz dva. Military som si ozivil desiatimi seriami po jednom opakovani, potom lahsi klokov posediacky.
Co som dnes rozmrdal najviac boli bicepsy - skoda tej vacsej vahy na ezete, proste ma z toho skor ci neskor bolia predlaktia Takze zas chvilku asi budem robit len tie zhyby... Tak ci tak, ruky dnes nazilovane a napumpovane uplne luxusne, dlho som nemal tak spuchnute packy.
Triceps som poskadlil len klikmi a kladkou, ale napumpovany bol poctivo este po tlakoch.
Dnes sa zas objavil vysoky mega chudy chlapec s vysokym mega chudym otcom a uplne najvyssim a najmega najchudsim bratom Su to zlatikovia, pobavila hlaska smerom k jednemu tvrdo makajucemu chlapcovi, ked jeden z chudych bratov hovoril zvysku tlupy, kyvkajuc 3kg jednoruckou, aby precvicil biceps:
"On uz to tak neciti, cim viac cvici, tym je to lahsie", pricom chlapik sa tam mordoval na benchi poctivo so skrivenou tvarou
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru