RPM sou otáčky za minutu (prostě kolikrát za minutu šlápneš)... a jsi borec já si dal dneska 110-117 poslední dvě minuty... normálně jezdím 98-107, nedovedu si představit, že bych měl takovej průměr jako ty =) co máš doma btw za rotoped? (značka)
jinak... draper půjde těžko za oceláka, když by nemohl běžet....
no kdyz vidim kolo, bench, tak by ani nepotreboval
a nejde jenom o konecne poradi a le i o jednotlive discipliny
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Samorost: To asi tezko. 1. jsem stale napul kripl s kolenem, jeste musim na jednu operaci, proto nemuzu behat a i tak beh mne nikdy nesel, nejsem pro nej proste zrozenej :) 2. shyby: nemam momentalne nashybovano, nevidim v tom cviku moc smysl, takze jsem rad, kdyz se vytahnu 1-2x. Kdyz sem se jim venoval, udelal jsem jich max 15, ale jak rikam, nemam to natrenovany. 3. bench: jsem tzv. antibenchar :)
Frozz: viz Oddo. Tohle bylo v ramci lehkeho treninku 10x10 s 30kg JR, priste natocim s tezsi cinkou. Moc temhle cvikum nerozumim, doufam, ze je to trh nebo se mu to alespon trochu podoba :)
guruhonza: Kdyz jsem kdysi zacinal s rotopedem, tak jsem drzel RPM okolo 105 a jeste jsem jel na nizsi zatez, postupne jsem se ale zlepsoval a ted jsem na nejakych tech 115 na max zatez, co jde na rotopedu nastavit. Udrzet to ale je celkem o velke koncentraci, proto kdyz kolikrat pisu, ze u toho slapani ani nejsem schopnej poradne myslet (mluvit abslostune neexistuje, protoze bych ani 2 slova plynule nerekl) :) a ze kdyby vedle me vybouchl granat, tak si toho ani nevsimlu :D ,tak to neni daleko od pravdy, protoze cokoli me vyrusi, nekdo na me promluvi nebo neco, tak okamzite zacnu ztracet na koncentraci a potom i na vykonu, proto se na to celou hodinu maximalne soustredim. Vim, je to trochu silenost, ale kdyz uz neco delam, tak to budu delat poradne, protoze jinak by me to nebavilo. :D
Znacku rotopedu mam housefit, stal nejakych 5000 nebo ani nevim presne, takze nic extra, ale staci to.
Jinak celkem silne uvazuji, ze se zacnu vice venovat veslu, protoze uz me zase zacina pohlcovat :), tentokrat ale nebudu jezdit zadne maratony jako drive (k tomu mam rotoped), ale spise kratsi vzdalenosti s max intenzitou, pripadne nejake intervaly nebo podle nejakych programu vytoveorenych primo pro veslovani. Veslo je naprosto neco jineho nez rotoped, eliptical, orbitrek a podobne veci ve fitku. Ve veslu je mnohem vetsi potencial pro rozvoj celkove kondice a vlastne i na posilovani svalu, protoze se pri nem zapojuje prakticky cele telo.
Vcera jsem nasel vyborne stranky http://www.indoorrowing.cz/, kde jsem po nekolika letech a stovkach naveslovanych hodin konecne pochopil , na jakem principu tahle dokonala masina vlastne funguje (doufam ze bude mit Kid radost:) )
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Ten plán s veslem se mi líbí (ale to ti je stejně jedno ). Akorát mě sere, že na pravým vesle nevalí počítač a levý je od tebe zničený ( ) a zaběr je až v půlce pohybu.
Jo, ta mrtvola vypadala moc lehce, tak přidej váhu a neflákej se. Provedení vypadá pěkně a vůbec bych něřekl, že máš špatný koleno.
Ten plán s veslem se mi líbí (ale to ti je stejně jedno ). Akorát mě sere, že na pravým vesle nevalí počítač a levý je od tebe zničený ( ) a zaběr je až v půlce pohybu.
Jo, ta mrtvola vypadala moc lehce, tak přidej váhu a neflákej se. Provedení vypadá pěkně a vůbec bych něřekl, že máš špatný koleno.
:-)
Jo ten displej na pravem me taky stve, to uz je takhle alespon 2 roky, obcas se ale chyti (alespon driv, ted jsem na nem jeste nebyl ale driv mne to veslovani pripadalo lehci prave na tom pravem) a to levy haha odeme zniceny , staci jen vycistit buben, i kdyz tu narocnost si stejne ridis sam tim, jakou silou a tempem tahas, tak tahej poradne a rychle :D Btw v Big1 byvaji hodiny veslovani pod vedenim instruktora, rikal jsem si, ze bych si to zasel zkusit
edit: a ta mrtvola lehce jen vypada, ale to je proto, ze se na to od zacatku do konce maximalne soustredim a abych neku**il techniku, ovsem pocitove je hodne tezke a nevim, jeslti bych vubec dalsi opakovani dal. Musel bych vic jit z nohou a to uz si pak netroufam....ono se to vsechno hlavne ridi tim kolenem a s kazdym opakovanim ty nohy zapojuji prave diky nemu mene a mene a pak uz bych to tahal zase jako drive s natazenyma nohama a zadama ve dodorovne poloze a vypadalo by to jako hybridni pritahy :)
A porad neser s tim pridavanim pridal jsem minule, nebo to tam mam rvat rovnou po 50 kilech?
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
bench press
92,5kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
95kg x 5
-ani jsem nevedel, co dnes na prsa pojedu, jestli jednorucky nebo bench, jednorucky byly minule, tak dnes jsem se rozhodl pro bench a dokonce dnes tezce i presto, ze je to 4. nebo 5. trenink po sobe s jednodennima pauzama. Minule jsem pridal 2,5kg, takze jsem si to dnes chtel potvrdit, ale hned prvni serie mne prisla nezvykle lehka a na me az moc technicka , tak jsem jeste 2,5kg prihodil s tim, ze odjedu, co to pujde a pak kdyztak vahu sundam. Ovsem slo to az moc pekne a zhruba do 7.-8. serie s celkem kratkyma prestavkama, pak uz to trochu tezklo a posledni 2 serie byly na krev, ovsem radost z toho mam velikou, protoze je to zlepseni behem celkem kratke doby o 5kg pro 12 serii po 5 opakovanich, coz je pro me antibenchare celkem uspech :)
mrtvy tah
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5 -
170kg x 5
170kg x 5
170kg x 5 -
170kg x 5
170kg x 5
-sice opet neplanovane, ale kdyz jsem dal bench tezce, tak jsem si rekl, ze bych mohl dat i mrtvoly tezsi. Do 3ek se mne nechtelo, preci jen cvicim obdem, takze to si necham az po 2 denni pauze, 8ky byly minule, takze jsem zvolil neco mezi a udelal jsem dobre. Prvni 2 serie sice tezke a moc jisty jsem si nebyl, pak ale cinka jakoby o 10kg zlehkla a zbytek byl tak zhruba stejne tezky, ale vse zvladnutelne. 10x5 spleneno a k tomu jeste 2 extra serie navic. Asi nejleps cvik dnesniho treninku. Neco jsem opet natocil, 7. a 10. serie. Jakekoliv poznamky k technice uvitam. Z nohou jit vice nemuzu, tohle je maximum, co si ke kolenu muzu dovolit, ale myslim, ze je to stale lepsi a lepsi.
premisteni a push press
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 5
70kg x 7
70kg x 7 -
70kg x 7 -
70kg x 7
70kg x 7
-pred par dny jsem se po delsi odmlce k tomuto cviku vratil, mel jsem tam 72,5kg, dal jsem s tim 5x5 a bylo to neskutecne tezke, ze jsem to posledni opakovani ani poradne nedotlacil. Dnes jsem si ho, at si alespon jeden trenink odpocnu o trhu s JR, dal znovu, ale 2,5kg jsem ubral a naprosta parada. Opet ze zacatku prvnich cca 4-5 serii celkem tezke, ale pak jsem se do toho nejak dostal a zase to zacalo lehknout, coz je celkem divne, ale dost casto se mne to u mnoha cviku stava . Plan byl 10 serii, ale slo to moc dobre, nejaka extra rezerva tam u tlaku nebyla, ale nemel jsem pocit, ze me to prelomi, tak jsem si chtel dat jeste 2 navic, hecl jsem se a 11. serii dal po 7 opakovanich, u 12 jsem to zkusil take a ok, takze jsem jel dal, nakonec jsem z toho vymackl jeste dalsich 3x7 (celkem tedy 15 serii), ale ty poseldni dve 7ky uz byly u posledniho opakovani total na doraz, ze jsem musel cinku pustit, asi 3-5 sekund pockat a pak jit do toho posledniho opakovani, ale dal jsem to a opravdu jsem z toho mile prekvapen. Velmi prijemna zmena a krasne to bralo ramena. Opet jsem neco natocil, 12. a 13. po 7 opakovanich. Co se tyka techniky, tak vim, ze tady neni uplne optimalni, ale budu se snazit na tom pracovat.
bicepsovy zdvih VC
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 10
-cekal jsem po predchozich 2 cvikach unavene ruce, ale vubec, vse celkem easy a super pumping. Kdyz jsem toto jel nedavno, tak to bylo podstatne tezsi
kliky na bradlech
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
Drejprd + 12,5kg x 6
-i tady dnes tezce, tzn. s pridanou zatezi. S 12,5kg jednoruckou mezi nohama to jedu asi potreti a dnes to bylo naprosta bomba :), jak silove, tak technicky (zapojeni tricepsu). Opravdu jeden z nejlepsich treninku kliku na bradlech od doby, co ho cvicim, takze jsem si dal jeste 2 serii navic
pritahy JR
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
-na rade mely byt pritahy VC, ale posledni dva treninky mne ne az tak uplne sedly, takze jsem si dal oblibenejsi JR. Sice bylo i lepe, ale stezovat si rozohdne nemuzu, bralo to peke zada takze ok. Dal jsem si jednu serii navic, protoze jsem cekal na multipress
sikmy bench na MP
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
-kdyz bylo u pritahu 7 serii, tak vyjmecne i tady, aby to kozam nebylo lito :) Jel jsem to s durazem na maximalni prociteni prsnich svalu a opravdu luxus
svicka (mirna naklonena lavicka)
15
15
15
15
15
-obvykle od 4. serie odchazi technika a prestavam bricho citim tak, jak bych chtel, ale dnes to sedlo vyborne az do konce
predklony na stroji
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
-tento a nasledujici cvik uz jen takove "dorazeni", bralo to oboje pekne, vic netreba komentovat
mohamedany ve stoje
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
-jeste jsem chtel dat nejakou superserku na prsa a zada, ale protismerky byly porad obsazeny, tak jsem na to kaslal a sel veslovat
veslo
10 minut (2707m, 254W, odpor 6)
10 minut (2670m, 244W, odpor 6)
-uz u prvni casti jsem citil, ze by to chtelo trochu vic sily, preci jen tady potrebuju mnohem vice svalu, coz u slapani na kole zdaleka tolik ne, no ale i pres mensi krize jsem se nedal, posledni 3 minuty celkem z ostra a nakonec z toho byl stejny vysledek jako minule, takze spokojenost, do druhe 10ti minutovky se mne nechtelo, ale bylo to silnejsi nez ja, je to preci jen blbych 10 minut tahani za snurku a cumeni u toho na sebe do zrcadla , takze zadne vymluvy. Uz to bylo horsi nez prvni cast, ale to tak obvykle byva. Pokud se chci veslu vice venovat, tak asi nebude nejvhodnejsi doba na veslovani po takovychto trenincich.
-nechci to psat, protoze to tim jako vzdy zakriknu, ale to je fuk, napisu to , Posledni dobou jsou to absolutne bezchybne treninky, u vetsiny cviku pomalu pridavam vahu, krasne vse regeneruji, nectim se unaven a proste me to opet neskutecne bavi asi jako v obdobi listopad - unor, kdy jsem mel svoji top formu co se sily tyka ( i kdyz moje forma byla mirne praseci), pak byla mensi krize, kdy me to ani tolik nebavilo a sila sla dolu spolecne s telesnou hmotnosti, ale ted se zacinam pomalu vracet zpet, i kdyz TH mam o nejakych 8.10kg nizsi a rad bych si ji udrzel.
-takze dnes opet naprosto dokonaly trenink i presto, ze je to 4. nebo 5. po sobe s jednodennima pauzama mezi nima, kdy ovsem delam kardio.
kolo cas: 60 minut
vzdalenost: 42,90km
rychlost: 42,90km/h
zatez: 8-9/9 (54 minut na max 9)
spalena energie: 978kcal
RPM 115
tepova frekvence: ****
-dnes od rana strasne moc energie (musim toho jeste nejak uzitecne vyuzit :D ), mam po vcerejsku solidni svalovku hlavne v ramenach, trapezech a latech, ale jelo se suprove, melo to stavu, asi od 20. minuty jsem opet upadl do jakehosi tranzu, kdy se soustredim jen a jen na slapani a na udrzeni tempa. Je to jak kdybych usnul a probudil se az pred koncemi :D Jen skoda, ze mne to od 43km zkazilo blbych 100m, ale to je fuk, vezmu si dva diazepamy na uklidneni
Drapere -jen bych rád vedel jakej je tvuj cíl ..?mít sílu + kondici a nebo te to ejn baví takhle drít ?
Muj cil cviceni je mit slunce v dusi a jako vedlejsi efekt sila, kondice, svaly a tyhlety nepodstatne blbosti
vzdalenost: 42,70km
rychlost: 42,70km/h
spalena energie: 973kcal
RPM 1+4-115
-az na ten zacatek parada
tlaky JR v leze 40kg x 8
40kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
35kg x 8
-v minulem treninku byl tezky bench, takze dnes stredni tlaky JR. Napadlo me, ze bych mohl prvni 1-2 serie zkusit s nejakou tezsi vahou neco jako golden sety u beara, takze jsem vzal 40ky, ktere jsem v ruce nedrzel uz hodne dlouho v domneni, ze s tim vymacknu tak 6 opakovani, ale prislo mne to, jak kdybych v ruce drzel 30ky, 8 opakovani jak ho*no, nebyl pravacky, ktera opet povolovala, tak bych z toho jeste neco vymackl. To me docela prekvapilo, tak jsem si dal jeste jednu, sice uz byla podstatne tezsi, ale nic ultra na krev. Pak jsem uz na zbytek serii vzal planovane 35ky s tim, ze to vzhledem k pemerne lehkosti 40tek pujde jak po masle, jenze velky kulovy :) Uz treti serie podezrele tezka, to same dalsi a dalsi serie. Prakticky vsechny byly na doraz (hlavni problem je ale v prave ruce, ktera proste ke kocni serie povoluje), nekde v polovine jsem ani nedoufal, ze dam 10 serii, coz byla "povinnost", ale nakonec jsem jich z toho vymackl 15, ale jak rikam, bylo to hodne tezke a jel jsem to celkem dlouho, kozy za ovsem to pumpovane opravdu slusne :), hlavne ke konci toho 15 seriioveho maratonu, kdy jsem se do toho trochu vice dostal, to bralo lepe a lepe. Priste zase pro zmenu bench.
mrtvy tah
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3 -
185kg x 3
185kg x 3 -
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3
185kg x 3
150kg x 10
150kg x 10
150kg x 10
-po tech tezkych JR jsem byl dokonce i pekne zpocenej (prakticky uz od sameho zacatku jeste nez jsem zacal s pracovnima seriema jsem mel mokre fleky na tllku), ale dnes je divny dusny vzduch, protoze ve fitku lilo snad z kazdeho biceps-pumpare a to tam opravdu malokdy vidim, takze jsem si alespon pripadal normalne Mel jsem ted 2 dny volna od cinek, takze jsem toho chtel vyuzit pro tezke mrtvoly s tim, ze i pridam vahu, ale ze by se mne do toho chtelo, to ani moc ne :) No ale co, zadny fnukani a jelo se. V tydnu jsem jel po hodne dlouhe dobe 3ky se 180kg, takze dnes + 5kg. Alspon tech 10 serii jsem chtel dat, ale tusil jsem uz od rozcvicovacich serii, ze dnes to moc prdel nebude a take ze nebyla Od zacatku tezke, hodne tezke, vse prakticky bez rezervy, ale snazil jsem se drzet techniku a krome trochu hybridni 11. a 12. serie, to snad uslo. 11. a 12. trojkova serie uz byly u posledniho opakovani skutecne na krev a pokracovat dal by byl asi trochu risk. Plan byl splnen + 2 serie navic, takze spokojenost, jen to mohlo byt pocitove lehci. Celkem jsem mel 12 serii, ale jen 36 opakovani, coz me trochu znepokojovalo , takze jsem si rekl, co to udela, kdyz 35kg sundam krome toho, ze to o 35kg zlehkne :D . U prniho opakovani se mnou cinka vylitla, ze jsem malem prepadl dozadu, takze jem si dal krasnych 10 opakovani (touch and go reps), to uz byla celkem 13. serie, takze jsem si dal jeste dalsi dve 10ky se 150kg, aby to celkem bylo 15 serii jako u prvniho cviku. Tech 3x10x150kg je takove male PR od doby, co mne klesla sila, protoze ani kdyz jsem dal sve zivotni maximum 7x4x200kg nebo 6x5x195kg (nevim, co je lepsi :D ), jsem 10ky s tezsi vahou nez 150kg nikdy nejezdil. DL tedy nakonec super a zajimave bylo to, ze jsem se u toho prestal tolik potit jako jsem potil u prvniho cviku Natocil jsem par videii, je to vicemene vse nastejno, takze jen davam jen 2. Opet uvitam jakekoliv pripominky k technice
premisteni a push press
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
72,5kg x 5
-vahal jsem mezi trhem s jednoruckou, ktery by ale dnes byly lehky, tzn. 10x10x30kg a nebo timto, jenze 30ky mne nekdo vyfoukl pred nosem, takze jsem sel do tohoto opet s tim, ze kusim pridat, sice jen 2,5kg, ale preci jen neco. Ty mrtvoly a mozna i tlaky JR se asi na sile u tohoto cviku podepisi, proto je to celkem mala vaha na tento cvik, i tak to ale bylo hodne heavy a vyzadovalo to opravdu maximalni nasazeni, koncentraci na techniku a jit do toho od prvniho do posledniho opakovani vsim. Povinnost opet byla 10x5, ale porad to bylo stejne tezke (a tezke to fakt bylo a to doslova doslova ), takze jsem pokracoval i nad 10 serii doufajice, ze s tim i tady tech 15 dam a dal jsem, takze mega radost :) Technicky to sedlo pekne myslim, ale zase jak ktera serie, u nekterych se cinka prevazovala nebo povoloval uchop, jine zase v tomto v pohode, ale celkove to bylo vice lepsi nez horsi :) Premisteni celkem v pohode, push press jsem take vzdy dotlacil, takze ok. Jediny problem byl ale jen u nekterych serii, ze jsem si po poslednim opakovani vzdy jebl cinkou o stehna, kdyz jsem ji poustel dolu, cimz jsem ji ztlumil, jinak bych s ni musel flaknout o zem, protoze uz vypadavala z ruky, mozna z toho bude par modrim, coz je ale detail :D
bicepsovy zdvih JR
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
20kg x 8
-tak uz jsem se u predchozich cviku vypovidal dost, takze ted uz jen bez dlouhych zbytecnych a trapnych kecu . Sedlo to vyborne, krasne to bralo bicaky a celkem to ocejpalo.
uzky bench
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
70kg x 10
-posledni dobou cvicim tricak spis tezce, takze dnes desitky - pumpovacky a pro zmenu uzky bench, bradla zase priste. Spokojenost maximalni.
pritahy JR
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
-minule jednorucky nejak extra nesedly, takze dnes jsem planoval pritahy velke cinky, uz jsem koncil 10. serii predchoziho cviku, mel jsem tam akorat nalozenou cinku na pritahy, jenze mne tam tesne pred nosem nekdo foukl a jel mrtvy tah. Nevadi, nakladat si novou se mne nechtelo, navic tam bylo malo mista, tak jsem sel na jednorucky a dobre jsem udelal. Dnes to oproti minulemu treninku sedlo fantasticky a oba laty jsem z toho neskutecne krasne citil.
tlaky JR hlavou dolu
32,5kg x 8
32,5kg x 8
32,5kg x 8
32,5kg x 8
32,5kg x 8
32,5kg x 8
-klasika, tenhle cvik me bavi, protoze ho krasne citim. Lepe nez tlaky na rovne.
zdvihy nohou v sede (v zaklonu)
15
15
15
15
15
15
15
15
-bricho v planu nebylo, ale byly obsazene protismerky, na ktere jsem chtel jit, tak jsem si strihl tento cvik. Sedl vyborne.
superserie: pritahy kladky v leze + protismerky
75kg x 12 + 25kg x 15
75kg x 12 + 25kg x 15
75kg x 12 + 25kg x 15
75kg x 12 + 25kg x 15
75kg x 15 + 25kg x 20
-neznam lepsi kombinaci na "dopumpovani se" na konec treninku nez je kombinace techto dvou cviku :)
veslo
10 minut (2703m, 252W, odpor 6)
10 minut (2700m, 252W, odpor 6)
-mno uz se mne do toho moc nechtelo, ale zase trenink bez vesla neni 100% trenink :) takze jsem na to sel. Prvni 10 minut ok, 2700 splneno, ale byl to masakr , u druhe 10 minutovky potupne priznavam, ze jsem v 6. minute na chvilku prestal, jednak jsem si musel upravit presku, coz ale nebyl az tak ten hlavni duvod, ale ten hlavni duvod byl, ze uz dochazela sila. Ne energie, ale sila ve svalech, ktera je tady potreba hodne, protoze taham hodne silovou technikou tzn. spise pomalejsi tempo ale razantni tahy. Sice jsem mohl zvolit mene silovejsi techniku, ale to pak rapidne klesal vykon ve watech a to nechci, tak jsem proste na pul minuty zastavil, nacerpal sily a dojel to + jsem si za trest :) jeste asi pul minuty pridal, coz ale nepocitam do celkove uveslovane vzdalenosti. Celkem to bylo neco pres 2800m. Nejak me to ale zacalo bavit, jen me bohuzel honil cas, protoze jsem musel stihnout si jeste nekam zajit, takze jsem bohuzel musel koncit, jinak bych si dal mozna jeste. Trochu me to sere, protoze ta vykonnost je asi trochu ovlivnena treninkem a pokud se chci veslu vice venovat, tak to budu muset nejak oddelit.
-dnes po dvou dnech volna, opet naprosto paradni trenink
U přemístění je vidět, jak šla krásně nahoru dynamika
Mrtvola bych řekl v pohodě. Jak jsi psal, že víc do dřepu jít nemůžeš, tak si myslím, že je to i zbytečný a možná budeš i mít větší sílu, pokud budeš mít prdel třeba i výš. Ale to si chce vyzkoušet. Akorát mi z tohoto úhlu připadá, že máš nohy až moc u sebe, čímž by se ti podle mě mohlo taky trošku hůř tahat, možná lehce širší úchop, ale to jsou detaily, který si chce vyzkoušet a zjistit co je nejlepší. Možná ten záklon je ještě velkej (ale já to myslím dělám taky, ikdyž už bych řekl, že je to o trochu lepší, než dřív...). Ale to jsou všechno jen detaily. Když si to vyzkoušíš, může se ti líp tahat. Toť vše.
Konečně bylo vidět, že se snažíš.
Vsiml sis naprosto presne. Oproti drivejsku mam nohy vic u sebe a pouzivam i uzsi uchop a i kdyz jsem si to drive nemyslel, ze to tak bude vzhledem k me vysce, tak se mne takto taha lepe a rekl bych i o dost a diky tomu uzsimu uchopu nekrcim lokty jako drive. Kdyz jsem obcas v predchozich trenincich zkousel sirsi postoj a sirsi uchop, bylo to mnohem horsi. A co se zaklonu tyka, mas taky pravdu, vzdy kdyz se na to nasoustredim, zaklonim se prilis moc, ale uz se snazim si na to odvykat.
diky za koment
vzdalenost: 43,01km
rychlost: 43,01km/h
spalena energie: 980kcal
RPM 115
-od 5. minuty ze me valil proud vody (jindy je to az zhruba od 10. ) , byl to ten agresivni pot a bylo tak hnusny, ze jsem myslel, ze to kvuli tomu zabalim, i kdyz energie byla, pak jsem si asi zvykl a zhruba od 15. minuty nasadil poradne tempo a drzel jsem se ho az do konce.10 minut pred koncem bylo 43km jeste realnych, ale musel bych opravdu maknout, takze jsem vahal, jestli jen dojet a nebo se hecnout. Nastesti nakonec vyhrala druha varianta, musel jsem nahnat kazdy metr, poseldni 2 minuty opravdu z ostra, posledni minuta chvilema rychlost pred 50km/h a opet uplne presne na chlup to vyslo, ovsem pak jsem asi minutu chytal dech.
edit: opravdu by me zajimalo, kolik toho za tu hodinu vypotim, protoze vzhledem k tomu ze ze me doslova lijou proudy a podemnou je pak vrsta stojate vody, + totalne nasate oblikani, osuska a to jeste tecu minimalne pul hodiny po skonceni, tak toho musi byt hodne litru
Vsiml sis naprosto presne. Oproti drivejsku mam nohy vic u sebe a pouzivam i uzsi uchop a i kdyz jsem si to drive nemyslel, ze to tak bude vzhledem k me vysce, tak se mne takto taha lepe a rekl bych i o dost a diky tomu uzsimu uchopu nekrcim lokty jako drive. Kdyz jsem obcas v predchozich trenincich zkousel sirsi postoj a sirsi uchop, bylo to mnohem horsi. A co se zaklonu tyka, mas taky pravdu, vzdy kdyz se na to nasoustredim, zaklonim se prilis moc, ale uz se snazim si na to odvykat.
diky za koment
Ruce je nejlepší mít na šířku ramen, protože tak bude nejkratší dráha pohybu a bude asi nejmenší a nepřirozenější tlak na ramena.
Šířka postoje asi lehce užší než ramena, aby měly ruce nějakej prostor.
Sice sumo využívá ještě kratší dráhy pohybu a hodí se pro lidi s dlouhýma nohama, ale o tom se teď nebavíme.
Mně jen z toho úhlu připadá, že ty nohy máš u sebe až moc. Ale možná to jen taky vypadá. Každopádně pokud se ti tak tahá líp, tak není vůbec co řešit.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru