Myslim, ze Draper proste jak ma ruce u sebe a kozy zmacknute, tak to aspon sekundu v tehle poloze podrzi... Ja to taky nejedu jinak, to same pek dek, u toho to drzim jeste dyl aspon 2 sekundy a az pak posledni opakovani vyzdimu bez pauzy.
Presne jak to tady jede a vysvetluje Johnnie ...
Jj zhruba jak na tom videu. Dulezite je mit ruce ve spravnem uhlu a v dolni fazi pohybu ty kozy co nejvice jakoby zmacnout a vterinu podrzet, tezko se to vysvetluje. A hlavne, naucil jsem se ty prsa ovladat i tim, ze si predstavuji, jak se smrstuji a hodne tim omezim zapojeni ramen, ktera po tom cviku nikdy moc necitm oproti drivejsku. Proto ten cvik take davam na druhe misto v treninku, aby si ramena odpocly a bylo vice sily na dalsi tlakovy cvik.
edit: jediny problem je opet s pravou rukou, ktera si jde asi trochu jinou drahou pohybu a mozna (nevim, nevidim se u toho) to vypada trochu nerovnomerne.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
stahovani kladky na hrudnik
60kg x 15
65kg x 12
70kg x 12
75kg x 10
80kg x 10
85kg x 8
90kg x 8
95kg x 6 + 75kg x 12 + 65kg x 12 + 55kg x 15
80kg x 12
-zacatek naprosto super, laty braly uz od prvni serie
pritahy VC
60kg x 15
70kg x 12
80kg x 10
90kg x 10
100kg x 8
110kg x 6
110kg x 6
110kg x 6
110kg x 6
100kg x 10
100kg x 10
-i tohle dnes nejake lepsi nez obyvkle, 110ky sedly vyborne, technika uz se hodne zlepsila, pomalu zkusim pridat. Celkove to melo i pekne tempo, protoze jsem musel trochu spechat. Tenhle cvik me ted opravdeu bavi. I kdyz vlastne bavi me snad vsechny cviky na zada.
mrtvy tah
130kg x 10
140kg x 10
150kg x 10
160kg x 8
170kg x 6
180kg x 5
190kg x 3
190kg x 3
190kg x 3
170kg x 6
160kg x 8
160kg x 8
-minule byl DL se stredni intenzitou, predtim lehce, takze dnes jsem si dal takovy mix, tzn. nejlepe pyramidou, coz je i zazivnejsi, nez odcvicit vse s konstatni vahou. Jelikoz jsem je cvicil predevcirem a jelikoz jim predchazelo i nekolik serii pritahu (i kdyz jak uz jsem psal nedavo, ty pritahy vykon na DL nijak negativne neovlivni, kdezto obracene ano a to celkem dost), tak jsem vubec neplanoval, ze se dostanu az na 190kg, ale tak nejak to slo a citil jsem, ze je jednak sila a jednak i technika, takze jsem proste pridaval a pridaval. Prvni 190ka naprosto prekvapive s rezervou tak 1 opakovani urcite, druha uz tezsi (rezerva tak pul opakovani :) ), treti uz tezka a bez rezervy, pokud bych mel udrzet rovna zada ("jerabem" bych mozna jeste jedno op. vytahl, ale to uz bych riskoval zraneni) a hlavne s kazdym opakovanim uz mam vetsi respekt ke kolenu a bojim se pak jit vic do drepu. Chvili jsem i vahal, jestli nezkusit 200, coz bych 1x urcite, 2x mozna dal, ale necham si to na priste, i ty 3ky se 190 a jeste k tomu po pritazich je celkem uspech. U tech poslednich 3 serii, kdy jsem vahu uz shazoval, zacaly bolet koleni vazy nebo co to, takze jsem nemohl jit tolik z noh. Kdyz pominu do krve sedrene holene a urvany mozol, tak to byl jeden z nejlepsich treniku mrtvol.
pritahy JR
40kg x 12
50kg x 8 + 40kg x 10 + 30kg x 12
45kg x 12
45kg x 12
-po mrtvolach jsem byl uz pekne slitej a kdyz jsem si vzpomnel na to, co se mnou obvykle udela tenhle cvik, tak jsem chvila vahal, jestli to vubec absolvovat no ale dnes to vazne slo pekne a bez tehle jatek si ten trenink nejak neumim predstavit. To, jake to dnes byly jatka, opravdu neumim popsat Laty jsem mel tak napumpovany, ze se mne na pravem udelala spalenina jak to behem serie drhlo o tricko a to fakt nekecam :). Po tomto jsem se sel komplet prevlic, jen jsem bohuzel nemel nahradni boty, ze kterych jsem musel vylit vodu, coz se mne u cviceni snad jeste nestalo jen u aerobky. Podemnou kaluz potu, 2 rucniky nacucly potem, ze jsem je musel jit take vymenit. Naprosto brutalni.
pritahy kladky v leze
70kg x 12
75kg x 12
80kg x 10
85kg x 10
90kg x 8 + 70kg x 12 + 60kg x 12 + 50kg x 15
90kg x 8 + 70kg x 12 + 60kg x 12 + 50kg x 15
80kg x 12
-sice jsem si uz 2x prevlikal tricko, ale bylo to uplne k nicemu, nez jsem dosel ze satny a zacal tenhle cvik, bylo opet na zdimani. Jinak tohle uz byl po tom, co jsem mel za sebou taky peknej masakr a poprve po dlouhe dobe jsem citil, ze uz na zada staci a ze odchazi glykogen ( jindy mam chut jeste to necim dorazit:) ) Jinak ale stale vyborny pumping.
zdvihy nohou v sede
15
15
15
15
15
15
15
15
15
15
-mel byt triceps, ale abych ho odjel poradne, na to uz bohuzel nebyl cas, respektive by to muselo byt na ukor aerobky a to v zadnem pripade, takze jsem v rychlosti sfoukl bricho, coz je na druhou stranu dobre, protoze me moc nebavi, ale beru to jako povinnost jako kompenzaci k treniku spodnich zad. Chtel jsem dat svicku na negativne naklonene lavicce, ale byla obsazena, tak jsem dal toto. Celkem forf, ale bralo to.
predklony na stroji
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
55kg x 20
-mel jsem jeste asi 5 minut, takze rychle tahla dorazecka.
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,4km, 6,4-7,2km/h, 15% sklon, 410kcal)
-jeste jsem se musel jit prevlict (myslim ze poctvrte ) a pro novy rucnik, protoze se to opravdu nedalo a vsude po me byly stopy potu. Opravdu to byl dnes extremne narocny trenink a tady uz jsem pomalu prechazel na rezervni zdroj energie :) No ale slo to, rychlost jsem drzel, jak jsem chtel, jen jsem musel asi 5 minut pred koncem asi na pul minuty prestat a otrit pas, protoze mne to i na te gume 2x malem podjelo na vlastnim potu. No ale jinak super.
-mozna to tak podle zapisku nevypada, ale dnes to byl naprosto hardcore trenink, takhle brutalne jsem zada snad jeste neodcvicil a po dlouhe dobe jsem pocitil, co je to, kdyz dochazi ve svalech glykogen (nastesti to ale bylo az ke konci posl. cviku) . Vsechno sedlo, jak melo mozna jeste lepe :), jak silove, tak technicky, trenikn mel celkem tempo, protoze jsem trochu casove omezen, coz je take svym zpusobem pozitivni vec a vse jsem krasne citil, to vse i presto, ze to byl 4. trenink v rade za sebou a zada jsem podobne odcvicil predevcirem. Jedine negativum a to me opravdu sralo a verim ze nejen me je to naprosto extremni poceni. Bohuzel mam to tak, co si pomatuji, odjakziva, vzdy jsem byl po treninku slitej (a to jsem jeste cvicil normalne) a zvlast ted, pokud zarazuji tyhle narocne cviky, shazovaci serie a podobne veci se to nasobi a je to opravdu velmi neprijemne. Byt zpoceny mne nevadi, ale tohle uz je vazne extremni. Mozna za to muze i ten nadmerny prijem soli ??, jak mne doktor po vysetreni rekl, nebo fakt nevim. Zkusim sul snizit a take si proti tomu poceni neco koupit v lekarne, pokud neco exitstuje, ale pochybuji, ze to nejak pomuze, pokud to tak mam geneticky dane.
-jinak zitra asi volno, i kdyz jsem v tomto 4 dennim cyklu vynechal triceps. Pokud nahodou nebudou po dnesku bolet bicepsy, tak si ten triceps s nima dam + aerobka, ale spis dam radeji volno.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
_________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Zajímavé, kolik si s sebou bereš těch rezervních trik?:)))
A nadměrný příjem soli máš nejspíš z potravin (sýry, šunky a nevímco) nebo hodně solíš třeba rýži, brambory atd? Na nadměrné solení se totiž dá odvyknout, sice je to ze začátku hnus, jíst nesolenou rýži,..ale časem to chutná
Zajímavé, kolik si s sebou bereš těch rezervních trik?:)))
A nadměrný příjem soli máš nejspíš z potravin (sýry, šunky a nevímco) nebo hodně solíš třeba rýži, brambory atd? Na nadměrné solení se totiž dá odvyknout, sice je to ze začátku hnus, jíst nesolenou rýži,..ale časem to chutná
Jj je to prave ta skryta sul v sunkach, syrech atd a vzhledem k tomu, kolik toho za den snim, to naskakuje do obrovskych hodnot. Jinak primo nesolim, jen ryzi a to opravdu jen trochu.
Tak sýrů bych se vzdát nedokázala, ale šunka se dá doma vyrobit ...zkonzumovat ji, než se zkazí by v tvém případě nebyl problém, což doprovází nový problém - musel bys ji vyrábět asi 3x týdně :D
Sůl se dá naprosto zdravě v pohodě nahradit, do rýže si totiž můžeš třeba přidat kokos a už to není tak hrozné...
Napadlo mne, že by mohla dětská šunka mít menší obsah soli, kvůli menší potřebě u dětí (ale nevím, jeslti to není něco jako "bebe"..marketingový tah)...jenomže to chce hledat v obchodech a hlavně na všech nebývají nutriční hodnoty (i obsah soli) ani složení, což mě nejvíc vytáčí.
Tak to mnozstvi soli, co prijmu tim, ze si osolim ryzi, je¨tak 2% oproti tomu, co prijmu ze syru, sunek atd, takze to me nejak neznepokojuje. Syru se take nevzdam (jim tedy hlavne camemberty a cottage) a sunku se snazim omezit, jenze mne to kua tak chutna, ze to neni tak jednoduche a jak rikam, kriticke je u me to mnozstvi tehle potravin ( a to tu nemluvim o nejakch smesnych 20-30dkg ), s cimz musim neco udelat. Nejlepsi je si to proste nekoupit, jenze jdu do obchodu a stejne si to koupim a ne zrovna v malem mnozstvi (je to takova mala zavislost) . Posledni dobou se take divam na obsah soli, ale porad je to 3-5% nekdy je to ale i chutove na muj vkus presolene.
:D včera sem měl taky zádovej maraton - poslední tréning před pauzou týdenní .. a schyby a přítahy VC mě nedokázaly spotit, tak sem si připravil 40ku, 27ku a 12ku a dal sem si taky 5 totálně vlhkejch schazovaček... je to famozní věc a všechny ty **** co cvičej na strojích a v posilce se ani nespotěj bych k tomuhle na 10 sérií připoutal :D
:D včera sem měl taky zádovej maraton - poslední tréning před pauzou týdenní .. a schyby a přítahy VC mě nedokázaly spotit, tak sem si připravil 40ku, 27ku a 12ku a dal sem si taky 5 totálně vlhkejch schazovaček... je to famozní věc a všechny ty **** co cvičej na strojích a v posilce se ani nespotěj bych k tomuhle na 10 sérií připoutal :D
Ono vubec videt nekoho cvicit shazovacku je celkem ojedinela vec alespon u nas a to ani na kladkach ne, coz neni zdaleka tak narocne jako s volnou vahou. A "prekvapive" tyhle veci muzou byt casto pekny shocking pro telo a muze to klidne prolomit stagnaci.
3x3x190, to je můj chlapec. Ty se ještě na starý kolena vrhneš na powerlifting.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Drape to nadmerny poceni mam taky, bohuzel se neskutecne potim i mimo fitko, coz je uplne nejvic na hovno. A kdyz rikam, ze se potim, nemyslim tim par kapek ale vazne ze mne lije, ze muzu nosit max bily a cerny trika, na kterejch to je videt o neco min. Staci mensi pohyb, nebo jen trochu vyssi teplota, dost mne to limituje u cehokoliv.
Ale co jsem chtel rict, dost mi na to poceni pomohl zinek ve vyssich davkach (konk. organicky od Medicamenta), jelikoz poceni casto bejva zpusobeny i nedostatkem prave zinku. No a nejvetsi problem asi je, ze poceni velice casto byva zpusobeny prekyselenim tela a to z bilkovin jako vice masa, vajicek, syru, ale take ryze, vlocek, testovin atd. Takze si asi moc nevyberu, ale zkusim telo alespon nejak mirne odkyselit, ale neverim ze to moc pujde, musel bych totalne zmenit skladbu jidelnicku
Dik za prispevek. Ja se mimo fitko ani tak moc nepotim, ale jakmile cvicim, okamzite tecu a je to presne tak jak pises, kdyby to byly nejake kapky potu nebo jen mokre tricko, tak je mi to fuk, ale ze me doslova vali proudy a oblikani je okamzite nacucle jak kdybych ho ponoril do kyble s vodou a vyndal.
To s tim prekyselenim zaludku je dost mozne, jen nevim, jak to zjistim. Ale urcite to me poceni bude mit krome genetickych korenu i neco spolecneho se stravou. Nedavno jsem byl na takovem docela dukladnem vysetreni, kde mne mimo jinych veci delali i dukladny rozbor krve a moci a prave tam mne zjistili nadmerny prijem soli (doktor rekl dokonce extremni) a bilkovin. Jinak vsechy mineraly, vitaminy atd mam pry naprosto v norme a nic memu telu nechybi.
pas (chuze do kopce)
30 minut (3,3km, 6,4-6,8km/h, sklon 15%, 399kcal)
svicka (mirne naklonena lavicka) 15,15,15,15,15
predklony na stroji 65kg x 20,20,20,20,20
mohamedany na kladce ve stoje 25kg x 20,20,20,20,20
-po vcerejsku jsem silene ztuhlej a docela i rozbitej, hodne citim trapezy. Spal jsem dnes pro me neuveritelnych 11 hodin, po cemz jsem byl rozbitej a ztuhlej jeste vic, takze jsem se sel trochu probral a prokrvit aerobkou a na solarko, ale moc se noham nechtelo a porad jsem silene ztuhlej, coz jsem snad jeste nikdy nemel, hnus a opet naprosto sileny poceni Pokud delam aerobku po silovem treninku je mnohem vice energie nez kdyz s ni zacinam, kdy je nejhorsi dostat telo do te spravne provozni teploty. Bricho jsem cvicil sice vcera, ale celkem jsem ho ojebal, tak jsem si to dnes napravil a cvicilo se vyborne (teda az na to, ze uz jsem se nemel do ceho utirat)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru