n vlak s pretrenovanim je tak rozjetej ze uz ho drap sam od sebe nezastavi :) My advice: deload, znova podseknout (o min jak predtim) a rozjet to od zacatku tak jak minule, to ti fungovalo tak bych se toho drzel.
A jak ty to prosimte vis? :)
Pretrenovani citim predvsim na CNS a na tom, jak funguji v normalnim zivote a zatim jsem nemel den, kdy jsem mel problem, stiham treninky, praci atd a neco jako unavu nepocituji. V treninku jsem se taky nikde nezhorsil, na kazdy se tesim jak maly decko :), mel jsem pouze jeden vypadek v nedeli a to po 5 nocnih smenach (na coz se nechci vymlouvat, protoze kolikrat jsem mel po nocnich i vynikajci treninky a naopak po odpocinku to stalo za prd), akorat mrtvoly jsem mozna prepalil, protoze jsem dosahl stropu, coz je obvykle a mel jsem to u nejakeho cviku vzdy, naopak roste aerobni kondice. Az budu sam citit, ze potrebuju deload, dam si deload. Takze si sve, i kdyz v dobrem myslene, advice zatim setrte na jindy nebo pro nekoho jineho. Omlouvam se, pokud to zni prilis arogantne (nemyslim to tak samozrejme :), ale az budu potrebovat radu, tak se zeptam :)
edit: v treninku samozrejme zmenu udelam, ale kdyz to podseknu a pojedu stejnym systemem nebude to uz fugovat a ani me to bavit tak pekne jako ted, takze az po nejake delsi pauze....ted chci par kg sundat, trochu zkvalitnit svaly a co se sily tyka,to necham osudu
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Nevim samozrejme nic, nechtel jsem si hrat na vedmu:), jen mi vzdy prislo, ze na tebe pretrenovani padlo vzdy hrozne rychle, temer ze dne na den (a pokud jsi sledoval signaly delsi dobu tak jsi je neposlouchal) a nikdy jsi tomu nebyl schopny zabranit, nedokazal jsi se donutit zvolnit nebo dokonce prestat. A ted mi prijde ze uz vahy nejdou tak moc nahoru, ze ses zacal trochu placat na miste a jen si hrajes s opakovanima, ale temer vsechny serie stejne jedes podle tebe "na krev". A dalsi nejdulezitejsi varovny signal - uz docela dlouhou dobu musim opet scrollovat mysi abych si precetl cely zapis .
_________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
Na krev je maximalne vzdy posledni serie daneho cviku a ted akorat ty dead lifty a ty ted pojedu bud jen lehce nebo s JR pro zmenu a pak je jeste na krev posledni minuta na rotopedu :D
Jasne, ze se placam na miste, zlepsoval jsem se celkem dlouho a do nekonecna to nejde, to se dalo cekat a ty tezke treninky, jelikoz se v nich silove nezlepsuji, me proto tolik nebavi, a tak si prave hraju s opakovanima, kde zase citim, ze bych se zlepsovat mohl ( i to je zlepseni) a navic je to zmema. Pro me je hlavni ukazatel to, jak uz jsem psal, ze se na treninky tesim a to opravdu hodne a to, ze normalne funguje mimo fitko.
Jeste konkretne k treninku, ted treba odsunu DL na druhe misto a zkusim se zlepsit v premisteni a vyrazu tim, ze ho pojedu jako prvni cvik, protoze tam urcite rezervy jsou, jelikoz ho porad cvicim az na 3. miste
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
kolo: cas: 60 minut
vzdalenost: 41,31km
rychlost: 41,31km/h
zatez: 8-9/9 (celke 37 minut na max zatez 9)
spalena energie: 941kcal
RPM: +/- 110 (ke konci az ke 120)
tepova frekvence: ***
-nechapu, jak jsem nekdy mohl tvrdit, ze rotoped je pro sracky, kdyz na nem jdou delat tak masakroidni treninky :) Prvnich 5 minut jako vzdy hnus, chut se na to vysrat atd...ale pak, jak zacnu "varit" opet naprosto super. Dnes jsem zacal s max zatezi (nevim jeslti to nazyvat intervaly) od 9. minuty, nejprve minutovky, pad 2-minutovky a pak az skoro do konce 3-minutovky, rychlost vzdy +/- 41km/h. Ty 3 minuty na max zatez je tak akorat, pak uz se zacnou pumpovat nohy, takze uberu na minutu o stupen zatez, ale naopak zvysim o neco malo rychlost, takze jen ulevim noham, ale tepovka nejak vyrazne neklesne. Celkem 36 minut na max + posleni minutu jsem si dal opet zavod se zubatou a opet jsem ji utekl rychlost i pres 45km/h.
bench press
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
-dnes jsem se rozhodl u zakladnich cviku pro 8reps, dlouho jsem to nejel a co se tyka svalove hypertrofie, tak bych rekl, ze pro me osobne nejucinnejsi, i kdyz samozrejme je treba intenzitu stridat. Netusil jsem, jakou vahu na BP nastavit, naposledy jsem to jel s 90kg a bylo to tak akorat, tak jsem to zkusil znovu a udelal jsem chybu, ze jsem nepridal, protoze to bylo celkem lehke a urcite s rezervou. Alespon jsem si to tedy uzil po technicke strance - dolu pomalu, se stopkou na hrudniku (u vetsiny opakovani) a nahoru dynamicky, opravdu to sedlo vyborne a tekhle jsem si bench uz dlouho neuzil
mrtvy tah
160kg x 8
160kg x 8 ( )
160kg x 8 ( )
160kg x 8 ( )
160kg x 8 ( )
160kg x 8 ( - fuj tady uz jsem prasacky odrazel cinku )
-sice jsem to tocit nechtel, protoze na tom neni nic zajimaveho, ale rikal jsem si, ze mne to treba pomuze v technice cviku. Co se techniky tyka, tak opet mam zada hodne vodorovna s podlahou, coz se mne sice nelibi, ale ma to jednu vyhodu a to, ze u toho vice citim latissmy
-tady take 8ky, sice jde ted DL trochu do sracek co se tychniky tyka od toho se odviji i sila a tudiz to nebylo tak lehke, jak jsem myslel, ze by byt mohlo, ale dal jsem to s pocitem ze to bylo sice tezke, mozna hodne tezke, ale ne total na krev, 165 bych ale asi nedal. Je to ted jeden z poslednich treniku mrtvol pred odpocinkem, jeste bych si ale rad dal 5x10x150kg. Ta nejvic hard core cast treninku me ale teprve cekala
premisteni a vyraz
70kg x 8
70kg x 8
70kg x 8
70kg x 8
70kg x 8
-tak tohle bych nikomu nepral zazit a popravde recenu uz ani sobe ne :D . Chtel jsem 8ky jako u predchozich 2 cviku, ale vedel jsem, ze 70kg bude velke sousto predevsim po mrtvolach a benchu (kdyby to byl jako prvni cvik v treninku, asi by to bylo v pohode), jenze 65 nebo 67,5kg vypada blbe :) , tak jsem do toho sel. Uz prvni serie me presvedcila o tom, ze to bude peklo asi nejvetsi peklo, co jsem u tohoto cviku zazil. Vedel jsem, ze pokud to nahodou dam, tak se budu muset hodne zaprit a mezi seriema davat tak tyden dlouhe pauzy :) Prvni serie plynula, ale nadoraz, 2. tezka, 3. uz posledni 2 opakovani s mini pauzou (cinku jsem polozil na zem pustil, parkrat se nadechl a pokraoval), do 4. jsem sel od zacatku s maximalni dynamikou a asi prave proto byla snad nejlehci a sedla vyborne, jen me po ni dost neprijemne zacalo bolet zapesti a boli porad, 5. uz total na krev, ale dal jsem to, cimz jsem splnil to, co jsem chtel, ovsem byl to opravdu neskutecny masakr. Jak uz jsem psal, musim tenhle cvik vyzkouset na zacatku treninku, at vim, jak jsem na tom silove doopravdy, protoze BP a DL mne 100% dost uberou. Typl bych, ze 5x5x80kg by jit mohlo...
bicepsovy zdvih VC
50kg x 10
50kg x 10
50kg x 10
50kg x 10
50kg x 10
-zapesti sice pri urcitem pohybu bolelo, ale pri samotnem cviku ne, vaha stejna, ke konci cheating, ale bicaky to bralo pekne
kliky na bradlech
Drejprd x 15
Drejprd x 14
Drejprd x 11
Drejprd x 10
Drejprd x 10
Drejprd x 10
-minule se zatezi, dnes bez, nejlepe braly tricaky u tech 10kovych serii
pritahy JR
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 8 (2x)
50kg x 10 (2x)
-tenhle cvik si ted vazne uzivam a opravdu krasne z nej citim latissimy. Dnes byly volne 50ky, tak jsem je vzal, sedlo to moc pekne, hlavne silnejsi levacka, pritom ale na slabsi pravacku jsem schopnej udelat vice opakovani, coz bude ale asi tim, ze to jedu trochu horsi tehnikou a pomaham si vice telem kazdopadne ale obe strany braly moc pekne.
bench press hlavou dolu
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
90kg x 8
-i tady jsem pridal a rovnou 10kg :), prvni 4 serie celkem easy, u 5. jsem podcenil pauzu a byla ultra na krev, 6. tak akorat, celkove z tohoto cviku dobry pocit
superserie: bicepsovy zdvih JR v sede + uzky bench press
20kg x 10 + 70kg x 10
20kg x 10 + 70kg x 10
20kg x 10 + 70kg x 10
20kg x 10 + 70kg x 10
20kg x 10 + 70kg x 10
-oboje dnes az podezdrele lehke, zvlast triceps me prekvapil, protoze dostal dost zabrat u predchoziho cviku a minule to s touto vahou bylo dost na krev, dnes easy a krasne jsem se na nej soustredil - lokty u sebe a cinku jsem nepoustel k brichu ale vice na hrudnik.
superserie: upazovani s JR + predpazovani s JR
12,5kg x 12 + 10kg x 12
12,5kg x 12 + 10kg x 12
12,5kg x 12 + 10kg x 12
12,5kg x 12 + 10kg x 12
12,5kg x 12 + 10kg x 12
-aby byla nejaka zmena, tak jsem dal k upazovani do SS predpazovani, ktere jsem nejel uz cca 10 let :) Upazovani standart, cvicim ho porad, tekze zadny vzruso :) ale predpazovani jako novy cvik bomba :)
swing
22,5kg x 15
22,5kg x 15
22,5kg x 15
22,5kg x 15
22,5kg x 15
-dnes trochu vice vydrene, ale za odmenu jsem vse krasne citil.
zkracovacky na kladce ve stoje
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
20kg x 25
-minule jsem z tohohle cviku mel orgac a nekolik dni me neskutecne bolely brisaky, dnes to sedlo asi o 5% hure, ale i tak super
pullover
32,5kg x 20
32,5Kg x 20
32,5Kg x 20
32,5kg x 20
32,5kg x 20
-opet 100 opakovani a ani o fous vic bych nedal :) Zkousel jsem ruzne techniky, ruce vice natazene (vice to bera laty), ruce trochu pokrcdne (lepe zabiraji kozy hlavne je evidentne citit vnejsi cast, kteoru u beznych cviku moc necitim). Kazdopadne prijemne protazeni na zaver treninku
kolo
30 minut
-naprosto super, dnes krome par minut chcipleho zacatku super tempo a myslim, ze i vyssi zatez. Jak hrala ve fitku hudba, tak jsem na zacatku kazde pisnicky o neco zvysil zatez, ale rychlost jsem porad drzel. Byl to masakr, slovo bych plynule nerekl, ale jak jsem se do toho krasne dostal, tak se mne ani nechtelo koncit, i kdyz jsem byl rad, ze uz to mam za sebou a rikal jsem si, ze po takovem treninku 30 minut staci :)
TIME: 180 minut (80 serii, respektive 85 serii pokud pocitam pritahy, ktere cvicim na kazdou stranu zvlst) + 30 minut kolo (dnes se to trochu protahlo, ale za to muzou mrtvoly a hlavne to premisteni a vyraz)
-Trenink to byl vybornej, nemam, prakticky co bych mu vytknul, jen mozna opet chybelo takove to spravne 100% nabuzeni, ale bylo to tak 95% :) Kazdopadne je to 47. trenink, coz uz je dost, sice necitim zadne znamky prepalene CNS (opravdu ne i kdyz me to mozna nekteri neveri), ale co se trochu zacina ozyvat jsou jine veci jako lokty, ted me po dnesku ku*evsky boli zapesti ze sotva tukam do klavesnice i ty kolena jsou porad nezvykle ztuhly diky tomu jdou i mrtvoly trochu do sracek, takze je na case dat mensi deload a hlavne si odpocnout od zakladnich cviku. Treninky me sice stale strasne bavi, ale silove uz to vice mene drzim, coz mne nevadi, ale spise citim, ze potrebuji oraz ty klouby, slachy atd..., takze bud to jeste dojedu a zaokrouhlim pocet treninku na 50 (to by bylo 3 nejake lehci treninky) a nebo dam nejake volno (predem dekuji za rady, ale ohledne tohohle je nepotrebuji, to si vymyslim sam :D ). Ono to ze ted prisla stagnace je castecne zpusobene i nadmernym mnozstvim aerobky, ale tu nehodlam nejak vyrazne omezovat.
Čus, mrtvoly moc pěkný a s tim odrážením, to si snad děláš srandu :D se podívej ke mě na poslední zápis mrtvoly na poslední sérii a už si nebudeš stěžovat :D ... proč ale hlavně píšu, hrál jsem si trochu s technikou a stalo se mi přesně to co si popisoval - byl jsem víc vodorovně s podlahou, ale jednak jsem díky tomu udržel rovnější záda i u velkých vah a jednak mi to bralo laty jako nikdy, takže ono to na škodu asi nebude. Jinak to přemístění, to se klanim, protože sám vim, že to je kolikrát, co kolikrát, vždycky větší challenge než těžký high reps mrtvoly ... když si to dáš někdy jako první cvik, určitě dáš víc, ale mam takovou zkušenost, že když to jedu jako první, tak jak nejsem ještě rozjetej, tak jsou první 2 sérii největší peklo, než se to zlomí, pak už jenom peklo :D
btw, to mi zajímalo, to kardio jedeš ráno na lačno, případně jenom po nějakym protejnu, aminach ... nebo to neřešíš a dáš si to prostě podle chuti kdykoliv ?
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Čus, mrtvoly moc pěkný a s tim odrážením, to si snad děláš srandu :D se podívej ke mě na poslední zápis mrtvoly na poslední sérii a už si nebudeš stěžovat :D ... proč ale hlavně píšu, hrál jsem si trochu s technikou a stalo se mi přesně to co si popisoval - byl jsem víc vodorovně s podlahou, ale jednak jsem díky tomu udržel rovnější záda i u velkých vah a jednak mi to bralo laty jako nikdy, takže ono to na škodu asi nebude. Jinak to přemístění, to se klanim, protože sám vim, že to je kolikrát, co kolikrát, vždycky větší challenge než těžký high reps mrtvoly ... když si to dáš někdy jako první cvik, určitě dáš víc, ale mam takovou zkušenost, že když to jedu jako první, tak jak nejsem ještě rozjetej, tak jsou první 2 sérii největší peklo, než se to zlomí, pak už jenom peklo :D
btw, to mi zajímalo, to kardio jedeš ráno na lačno, případně jenom po nějakym protejnu, aminach ... nebo to neřešíš a dáš si to prostě podle chuti kdykoliv ?
Na ty tvy mrtvoly se musim podivat, nestiham tu ted posledni dny cist a nejak me to asi uniklo (zrovna muj nejoblibenesji log )
S tim premistenim a vyrazem mas pravdu, i kdyz je to mnohem mensi vaha nez u DL, tak je to kolikrat mnohem vetsi challenge a masakr nez nejake blbe high reps mrtvoly a zvlast ve vyssim poctu opakovani, tam ta sila odchazi strasne rychle, ale uz mockrat se ne overilo, ze pokud do toho jdu od zacatku s maximalni dynamikou, tak to neni tak strasne a ta sila se v serii drzi podstatne dele, treba dnes 4. serie byla mnohem lepsi nez 2. a 3. prave proto.
Co se tyka kardia, tak neresim, ale vzdy se snazim mit co nejvetsi odstup od jidla, protoze tak se mne cvici nejlepe. Sice se obcas v noci najim, ale uz ne tolik, maximalne nejaky zeleninovy salat se sunkou a trochu tvarohove pomazanky, pred spanim mam ovsem asi nejvetsi jidlo dne To same plati i o silovem treninku, rano se vzbudim a jdu, zadne jidlo predtim, jen dam kafe a 1 tbl EX2, pred kardiem zadne kafe a 1,5 tbl EX2. Amina ani protein, nic takoveho,jeste budu do sebe zbytecne cpat bilkovniny, kdyz jich mam ve strave porad strasne moc prave z proteinaku, takze si je radeji setrim, az si je vychutnam tzn po treninku a pak...Takze se da rict, ze cvicim tak minimalne s 6 hodinovym odstupem od jidla. Jen mam jednu takovy debilni zlozvyk, ze porad chodim a uziram proteinovy prasek (sice jen fakt trosky par gramu, abych mel v hube sladko :), ale casto, coz mne mozna trochu zasycuje a nemam pocit prazneho zaludku)
Na ty tvy mrtvoly se musim podivat, nestiham tu ted posledni dny cist a nejak me to asi uniklo ( zrovna muj nejoblibenesji log )
Jenom se ještě zeptam EX2 je co ? Nějakej nakopávač? Já zrovna taky přemejšlim o investici do nějakýho nabuzovače, tak že bych se třeba inspiroval ... zatim používam jenom kofeinový tablety s guaranou apod. a to je nic moc :-)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Jo ale to v obchode nesezenes a nevim jestli jeste vubec nekde...ja mel doma jedno baleni jeste nekdy z predlonska
famozní... je pro mě až nepředstavitelný, kam ses dostal!
Bench - mrtvola - a pak osmičky v přemíštění s výrazem? už jsem to psal.... mě stačil dřep + přemíštění s výrazem k tomu, abych byl mrtvej.
Kolik teď vážíš teda? Tuším, že si psal něco přes 110? Máš přehled otom, kolik kg si každý měsíc od začátku tréningu nabral? Do aktuálky tě ukecávat nebudu, na srazu si vypadal dost dobře ;)
No podstatne je to, ze jsem to hlavni pribral v dobe, kdy jsem mel krizi, neskutecne se preziral a necvicil (loni podzim / zima), kdy jsem s z 96kg dostal ne nejakych 106 behem par tydnu (co to bylo kdyz jsem necvicil a preziral se je jasne, ale zase jsem mel tu vyhodu, ze s temi 96kg jsem byl jak kralik stazenej z kuze, takze nejakych 4-5kg i kdyz sadla ze me udelalo zase cloveka :) ), pak jsem zacal cvicit a pribral dalsich 5kg snad uz svalu (svalova pamet). Vahu doma nemam, ale zitra se budu moct zvazit, tak snad nezapomenu. Jim porad dost, ale nepreziram se, pred mesicem jsem zacal s kardiem, trochu jsem se uz odprasil od te vanocni hnusno-sadlo-vodo formy, ale jeste bych potreboval trochu stahnout tu vodu. Ono vzdy kdyz hodne (prehnane) cvicim, tak telo tu vodu zadrzuje asi zamerne, pak si dam pauzu a pekne se stahne. Nevim, jestli to tak funguje bezne, ale co jsem vypozoroval na sobe i drive tak ano, zvlast kdyz jsem byl ve fazi pretrenovani, tak se ve me drzela hodne.
edit: jo a na srazu jsem byl na sve pomery tlusty prase. V takove forme se necitim ve sve kuzi, ideal je tak cca 4 kg dolu.
PS: brzy v BG navidenou :)
v Brně budu tak za dva týdny ;) jeden předmět už od 8 ráno, takže spolubydla si zvykne na ranní vstávání, tudíž si zvykne i na to, že se občas zajdu kouknout na drejpra do BG ;)
v Brně budu tak za dva týdny ;) jeden předmět už od 8 ráno, takže spolubydla si zvykne na ranní vstávání, tudíž si zvykne i na to, že se občas zajdu kouknout na drejpra do BG ;)
Draper ted akorat v ramci sebezachovy trochu pribrzduje v treninku, ale az si trochu odpocnou slachy, klouby a tak, tak zase zacne poradne :)
ta krize zacala nekdy zacatkem rijna a skoncila v listopadu a vrchol prasoformy byl okolo vanoc. Co si myslis, s tisiccovkou sachru a nevim kolik bilkovin a necvicenim je to otazka chvilky. Ted uz jim mene, jeste se ale nejak nedari zredukovat ty podelany bilkoviny
A pamatuješ si ještě, co jsi tak nějak jedl, když jsi tam posílal tu tisícovku ? To jsi musel žrát jak prase
vlocky minimalne 70% prijmu sacharidu, zbytek zelenina, laktoza, neco z proteinovych pripravku a tak....
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru